Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
22-07-08, 00:55
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
Originally Posted by dolb
atata timp cat semnalizezi corespunzator ( si nu ma refer doar la semnalizarea dreapta, ci la faruri/claxon ) iar el te vede ( pt ca il vezi cand se uita in retrovizoare ) poti folosi banda de urgenta, ca pana la urma E BANDA DE URGENTA
|
Tin sa te contrazic... pe banda de urgenta nu ai ce cauta decat daca ai o urgenta. Urgenta NU inseamna ca te grabesti la mare Si nu circuli pe banda de urgenta decat daca ai o problema tehnica si nu poti circula regulamentar, fara sa incurci pe altii. De oprit nu mai vorbesc... foarte multi au "urgente" (fac un pipi ) si trag pe dreapta ca sa le usureze... in alte tari occidentale, daca trece cineva pe langa o masina trasa pe banda de urgenta, suna imediat la Politie... si Politia vine si il vede pe Nea' Gigel ca se usureaza Bine-nteles ca isi ia o mare amenda...
Vorba lui Aleks... educatia, aia ne lipseste. Dupa parerea mea, la noi trebuie facuta cu forta, cu parul.
|
22-07-08, 14:45
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
nu, e vorba de cultura auto, si aia nu poate fi impusa, ci doar capatata in timp, fiecare din noi o completam, treptat, in trafic, in excursii sau cu treab pe afara, pe forumuri, de la altii, etc..
|
|
|
22-07-08, 15:02
|
|
Stage 5
|
concluzia: in romania de astazi, multi care abia au terminat NFS-ul sau abia ce au vizionat Gumball 3000 , ies apoi pe strada si isi incearca talentul la volan, riscand astfel viata proprie si din pacate si a celorlalti participanti la trafic/pietoni!eu nu concep chestia asta....cum sa depasesti pe banda de urgenta, sa faci tot felul de scamatorii pe autostrada unde viteza medie este de 140-150 kn/h???sau mai ales sa stationezi pe banda de urgenta!in germania daca ai facut greseala sa opresti pe banda de urgenta, vin baietzii cu motostivuitorul si iti dau oala la o parte, pe camp bineinteles si apoi te mai si pun sa dai cu subsemnatul!
|
|
|
22-07-08, 15:21
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [SKODA]
|
am fost in concediu in Grecia si acolo puteai depasi in orice conditie pentru ca cel din fata se apropia cat putea de marginea drumului,facandu-ti loc.asa ca raga soferule,daca nu poti circula cu mai mult de 10km/h,din x motive,lasa-i pe altii sa treaca pe langa tine,nu-i incurca.si mai ales,incearca atunci cand iti vine cineva din fata noaptea sa opresti faza lunga,nu te ajuta la nimic!
|
22-07-08, 15:29
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
dar ce parere aveti de cei de la Quartz de pe autostrada pitesti ?
|
|
|
22-07-08, 15:36
|
|
Skoda Driver
Stage 5
|
plec vineri spre Craiova,de ce sa ma feresc?
|
|
|
22-07-08, 16:10
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [VW]
|
bmwm5 apropo de concediu cine a fost vreodata in Tunisia poate a vazut ca 99,6% dintre masini sunt lovite acolo nu exista nici o regula de circulatie nici prioritate nici trecere de pietoni (trecere este dar nu ai prioritate te calca peste tot) Va jur ca am vazut un accident minor ce-i drept Nici unul dintre soferi nu a coborat nu a injurat au plecat fiecare in directia dorita fara a avea vreo problema.
|
|
|
22-07-08, 16:29
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by bmwm5
plec vineri spre Craiova,de ce sa ma feresc?
|
si eu o sa plec la craiova ori vineri ori luni am mai fost sapt trecute de vreo 3 ori nu ai de ce sa te feresti doar ca cei de la quartz merg cu 10 la ora pe autostrada si cam incurca lumea! in plus chiar daca ai detector sa fi foarte foarte atent pt ca ultima oara era o dubita de politie si cand am trecut langa ei mi-au facut o poza! nu am inteles de ce, viteza nu aveam, centura aveam, eram 100% legal insa tot mi-au facut o poza
|
|
|
22-07-08, 16:57
|
|
Skoda Driver
Stage 5
|
plec cu o masina cu nr de CD,deci radarele nu or sa ma incurce multumesc oricum.ma gandeam ca poate sunt lucrari pe undeva,devieri,de-astea
|
|
|
22-07-08, 17:04
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Virtual Tuning]
|
Quote:
Originally Posted by Trixi
sunt 2 chestii pe care le-am observat citind pe aici:
1 cultura de autostrada la noi nu exista!(se intelege de fapt ca habar nu are lumea cu ce se mananca)
2 "figurile" de genu' depasim pe banda de urgenta,sau flashuim ca ne simtim tari in clanta (mentionez ca in tarile civilizate, de ex. germania nu se dau flashuri,intentia de a depasi se arata cu semnalizatorul, iar daca primesti flash,e bai mare ca intr-adevar ai incurcat omul),deci astea dispar instantaneu cind omul e in afara.de ce? pentru ca acolo stii bine ca e mucles!daca nu te comporti corect in citeva minute ti-ai luat ceaiul,ori de la politie...ori ai murit! iar daca faci un accident,nu numai tu o patesti !la 200/h
sunt oameni multi,si mai toata lumea e peste 180...incercati sa uitati ideea asta timpita "las' ca intra","da-l in pul@,eu am iesit deja in depasire"...ca va jucati cu viata multora! poate nici daca vrea nu mai poate celalalt sa te lase...
Bagati in cap!Autostrada nu e terenul de joaca,unde ne permitem sa ne rupem in figuri!
|
Numai in Romania se intampla asa ceva pe autostrada.
In vacanta de Paste, am fost in Italia, si o saptamana cat am stat am facut multi km cu o "gioarsa" de masina, fata de ce e acolo (punto '96)
Mergeam pe autostrada , 4 benzi, primele 2 tiruri eram pe banda a 3-a la ~140km/h si dintr-o data vad un tir in fata (iese de pe banda 2 pe 3 ) in fata noastra, si cand ma uit la numar ROmania .
Pe banda 4 la 5-500m era un 911 model mai vechi la vreo 200+ km/h si cum a vazut ca am pus semnalul a incetinit si ne-a lasat sa iesim ca a vazut ce-a facut ala cu tir-ul.
Si mai am o faza de genul in Germania, dar deja am scris prea mult
Last edited by manu_96xls; 22-07-08 at 17:15.
|
|
|
22-07-08, 19:25
|
|
Swift Driver
Stage 5
Member of: [Suzuki]
|
bunavointa trebuie sa existe,si m-i se pare normal sa il ajut pe alalalt sa evite un accident.insa,oricit de mult as vrea,deseori nu mai pot.noroc mare,ca a avut posibilitatea sa incetineasca si sa va lase...pentru ca era riscant si pentru el.multi soferi se uita doar la masina din fata lor,si nu inteleg de ce franeaza el din senin,mai ales daca nu e nimeni in fata lui...si uite asa e gata necazul.
exact cum zici si tu ,mentalitatea asta a noastra ca "las' ca intru eu" o sa ne omoare...nu de parca altii nu ar avea probleme.baietii de la centrum de exemplu,daca sunt 2-3 camioane impreuna,nu prea lasa sa te bagi intre ei pe drum national,desi 3 dintr-un sut e greu sa depasesti.la ei cu spiritul asta de haita te descurci greu.
|
22-07-08, 21:44
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Draga sofer TATAIE care nu stii ce inseamna triunghiul ala alb in centru cu margini rosii...
Se numeste acordare de prioritate. Se regasesc si prin sensurile giratorii - exemplu: Pta Alba Iulia.
Daca il ai in fata, incetinesti sau opresti si ma las sa ma duc. Nu trebuie sa fac slalom printre tine si cel din dreapta mea ca sa nu provoc un accident in care ma pot trezi cu motorul de Matiz in brate!
Te-am depasit? Ti-am trantit frana in fata? Asta pentru ca m-ai injurat ca am trecut milimetric de masina ta.
Ai gresit ... ciocu' mic tataie ... poate ma rastesc la tine si faci infarct.
|
|
|
23-07-08, 01:05
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
usor mustang, ca d;aia ai matiz sa te strecori, asa ca tu trebuia sa-i acorzi prioritate da....ca e mai in varsta ca tine.....respectu de azi s-a dus...
si aia mai tineri tot la fel fac stai linistit unu nu se uita, daca incetinesti zice ca il lasi sa treaca.
|
|
24-07-08, 13:14
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
draga taximetrist BOU nu forta ca retardatu sa intri in intersectie cand strada pe jos e uda... daca n-aveam abs te alegeai cu o laterala stanga modificata frumos
|
|
|
24-07-08, 23:52
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
draga soferule de cayenne, g-uri, gl-uri si alte magaoaie, cand iesi de pe o straduta iesi usor ca nu trebuie sa iesi cu toata masina in mijlocul strazii si sa te opresti sa vezi daca vine ceva, data viitoare imi voi face masina pe asigurarea ta, ca si-asa alt dobitoc mi-a zgariat-o in parcare.
|
|
|
|
|