Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 20-07-08, 11:04   #346
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

da amphe dar daca el are 250 - 300 la ora, ar fi indicat sa franezi / eventual sa o iei pe banda de urgenta!

eu am intalnit vineri vreo 10 masini, care depaseau aiurea chiar daca aveau 140-150, eu veneam tare din spate cu 200-220 si nu aveam chef sa reduc viteza nonstop si sa accelerez! e vorba de un consum marit

dolb is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 11:41   #347
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

mare sef, daca omul e in depasire, si nu ti-a taiat fata, tinand cont ca tu ai oricum mult peste limita legala, nu te plange ,asteapta sa-si termine si omul manevra...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 16:41   #348
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Draga soferule : cand deschizi usa la masina sa te dai jos mai intai te asiguri si pe urma o deshizi, nu mi o deschizi mie in fata, si ma mai si injuri, ca pe urma te intrebi ca ce am avut cu tine de ti am spart botul ala mare ....
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 16:55   #349
kontraok
VW Driver

Stage 3

kontraok's Avatar

Member of:
[VW]

ALEKS nu este treaba ta nici a aluia care urmeaza sa fie depasit ca unu merge cu MOOLT peste viteza legala este in principiu pe raspunderea lui. In caz de un Doamne fereste oricum nu are sanse nici el nici altii care ii sunt in raza si la 250 are o raza incredibila, intorcandu-ma la subiect nu ai ce sa ii spui daca el merge tare si il vezi tu de la 150 poti sa reduci la 90 3-4 secunde ca el oricum este mult in fata ta. Mai usor reduci tu de la 150 la 90 decat el de la 250 la 150 hai sa fim oameni ce draQ oricum topicul are in el REGULI DE BUN SIMT si atata timp cat ai bun simt sa incetinesti inseamna ca nu esti pus in pericol decat sa il vezi venind tare din spate ca totusi poate sa fie vreun pustan de 18-19 ani care a imprumutat vreun bolid si nu stie sa il controleze. Mare grija soselele sunt pline de inconstienti.

P.S. Evitati PRAHOVA
Se stie ca atata timp cat nu-ti pasa unde esti, nu te poti rataci. Si soferul prudent se uita în ambele sensuri înainte de a trece pe rosu…https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/76402-volkswagen-golf-iii-exist.html
kontraok is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 17:15   #350
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

da sa fim seriosi... 250 constant pe autostrazile noastre nu prea se poate... adica eu pe bucuresti-pitesti nu m-as risca sa dau atata viteza tinand cont de cate gropi si cate poduri prost nivelate sunt.
iar aceia cu masinile despre care ziceam aveau maxim 180-190
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 23:42   #351
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

oricum o viteza acceptabila pentru autostrazile noastre constanta este in jur de 150-170, e o viteza sigura si poti evita pe unii taietori de cale,

Draga soferul, te implor numa mai claxona cand e ditamai groapa in fata ca eu m-am oprit sa o ocolesc, pentru ca poate masina mea e mai joasa si nu am chef sa o julesc pe toate barile ca sa mergi tu mai repede, oricum vei face aceasi manevra.

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 23:56   #352
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

in cazul in care tu franezi brusc normal ca te claxoneaza... dar sincer nu as crede ca franezi asa brusc
Old 21-07-08, 00:19   #353
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Draga sofer, daca s-a facut coloana mare, pastreaza si tu o distanta considerabila, iar daca nu ai pastrat si vine un bou din spate si va loveste in lant, te rog eu pune frana ca nu vreau sa ma faci si pe mine praf!

Azi am evitat un accident grav, a intrat un bou intr-un nene cu logan, celalalt intr-un jeep iar jeepul era sa intre in mine, din fericire era distanta in fata mea si am accelerat repede si am scapat !
Old 21-07-08, 02:30   #354
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by kontraok View Post
ALEKS nu este treaba ta nici a aluia care urmeaza sa fie depasit ca unu merge cu MULT peste viteza legala este in principiu pe raspunderea lui. In caz de un Doamne fereste oricum nu are sanse nici el nici altii care ii sunt in raza si la 250 are o raza incredibila, intorcandu-ma la subiect nu ai ce sa ii spui daca el merge tare si il vezi tu de la 150 poti sa reduci la 90 3-4 secunde ca el oricum este mult in fata ta. Mai usor reduci tu de la 150 la 90 decat el de la 250 la 150 hai sa fim oameni ce draQ oricum topicul are in el REGULI DE BUN SIMT si atata timp cat ai bun simt sa incetinesti inseamna ca nu esti pus in pericol decat sa il vezi venind tare din spate ca totusi poate sa fie vreun pustan de 18-19 ani care a imprumutat vreun bolid si nu stie sa il controleze. Mare grija soselele sunt pline de inconstienti.

P.S. Evitati PRAHOVA
nu am inteles exact explicatia ta, fa-o putin mai schematic, si pe puncte, ca efectiv nu inteleg daca punctul tau de vedere e pro sau contra afirmatiei mele.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 13:14   #355
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
nu am inteles exact explicatia ta, fa-o putin mai schematic, si pe puncte, ca efectiv nu inteleg daca punctul tau de vedere e pro sau contra afirmatiei mele.
cred ca punctul lui de vedere este contra afirmatiei tale si sincer si al meu e la fel! adica e problema mea ca am 220, eu imi pierd permisul! cel din fata ar trebui sa se asigure si sa aprecieze bine indiferent de viteza mea
Old 21-07-08, 13:21   #356
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

trebuie, dar cum am zis, ce vrei, de la 160 sa se bage intre 2 tiruri si sa franeze brusc pana la 90?
Old 21-07-08, 13:26   #357
kontraok
VW Driver

Stage 3

kontraok's Avatar

Member of:
[VW]

dolb are dreptate fiecare merge pe permisul lui si pe antiradarul, detectorul sau gps-ul lui daca tu il vezi ca merge tare ca la 250 la ora se vede clar cum vine eu zic sa il lasi sa se duca daca nu ai destul timp sa depasesti ce ai in fata. Ziceam ca daca mergi cu 150 si ai tir la 90 in fata stai acolo pana la trecerea celui cu viteza MOOLT superioara din vreo trei motive 1 nu risti sa te ia bolidul scapat de sub control din cauza franarii bruste la o viteza mare (ca este ud pe jos, ca este polei, ETC). 2 sincer un tir la 90 la ora nu prea sunt sanse sa franeze asa de brusc DECI te poti apropia foarte mult de el ca oricum esti depasit rapid. 3. Nu te priveste de ce ala care merge cu 250 la ora merge asa de tare poate moare masa, naste nevastasa, fisa, poate chiar masa, ii arde casa acasa oricum banda delanga axul drumului este pentru depasire acolo stai numai cand ai pe cineva in fata si DUPA ASIGURAREA IN PREALABIL poti da semnal si te poti incadra pe acea banda daca tu te-ai fii asigurat cand depaseai tirurile nu ai fii intrat pe banda deci nu ai fii luat flashuri de la MERTZAN sau ce masa conducea ala.

In concluzie deschide-ti bine ochii soselele sunt nemiloase si pe sosea sunt multi inconstienti.

P.S. Evitati Prahova
Old 21-07-08, 13:29   #358
kontraok
VW Driver

Stage 3

kontraok's Avatar

Member of:
[VW]

Nici pe departe sa te bagi intre tiruri ala de sus de acolo poate sa isi bage picioarele (nu prea se intampla) si sa nu ii pese a este intre ei. CONCLUZIA mea era sa nu te bagi in depasire il lasi sa treaca ca se duce ................
Old 21-07-08, 13:32   #359
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

exemplu ce am patit ieri la intoarcere, am mers la consum cu 120 la ora, pe prima banda, iar pe a doua mergeau cei cu peste 150, si in fata mea mai intalneam camioane/tico care aveau 90 la ora! ce faceam, depaseam cu 120 pe cei cu 90 si incurcam pe cei cu 150? asa o luam frumusel pe banda de urgenta dar semnalizam ca sa stie! si uite-asa ieri nu am incurcat pe nimeni
Old 21-07-08, 13:36   #360
kontraok
VW Driver

Stage 3

kontraok's Avatar

Member of:
[VW]

Daca imi spui ca ai depsait pe dreapta este inconstienta PURA nu pot sa cred ca nu aveai timp sa depasesti normal hai sa ne intoarcem la topic asta nu este o actiune de bun simt din partea ta asta in viziunea mea.
- Copyright 2024 4Tuning -