Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 15-07-08, 01:07   #331
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]
Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

asta chiar e nesimtire cu bagatu altei masini in fata, unde spal io masina vine omu si daca nu are chef sa stea ii lasa cheile si masina ramane la rand. nu o baga nimeni in fata cand ii vine randul o spala, de obicei in funtie de cat de murdara e masina las intre 30 si 60 ron cu tot cu spaga lui, da mi-o spala bine si mai imi scoate si apa de la oglinzi etc...

Apropo draga soferule cand te-ai incadrat prost, daca tot te bagi semnalizeaza ca poate isi da lumea seama ce vrei sa faci si te lasa sa treci.

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 15-07-08, 11:07   #332
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
eu acum am venit de la mare, vreau sa spun ca soferii foarte civilizati, am mers dupa niste baieti cu un r26, unu cu mazda si unu cu un passat, oamenii de bun simt, se mergea constant cu 150 faceam cu schimbu care mai trece in fata, vreau sa spun ca m-au surprins foarte placut toti soferii, cred ca doar de vreo 2 ori am dat flashuri si asta din cauza unei nebune cu un seria 3 care dupa ce a trecut pe langa mine cu 180-190, eu avand 170 mi-a trantit ditamai frana in nas, in rest foarte civilizati toti conducatorii si de logan-uri si de alte dracovenii de masini.
M-a surprins placut postul tau, avand in vedere ca sambata dimineata plec inspre litoral.
Chiar ma bucur ca mai exista oameni de acest fel.

On topic:
Draga sofer care vii in vizita si blochezi masinile in parcare, ti-as adresa 2 cuvinte de dulce dar mai bine iti spun ce ai putea sa faci ca sa nu trezesc jumatate de cartier cand vreau sa plec la munca.

Daca tot ai nesimtirea si blochezi parcarea pentru ca dormi tu la gagica-ta, vara-ta, ma-ta, etc, las-o scoasa din viteza si cu frana de mana jos. Daca vreau sa plec, te pot impinge si cu asta basta. Nu ma pune sa iti trag 20.000 de claxoane, sa cobori cu gura mare ca s-ar putea data viitoare sa chem platforma sa te ia!

Last edited by Mustang; 15-07-08 at 11:09.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 15-07-08, 11:47   #333
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Draga soferule de scuter : atunci cand semnalizezi ca faci la stanga, pai faci la stanga nu te duci 2 metri in fata si iti aduci aminte ca faci la stanga si te intorci inapoi ! ca poate intre timp eu plec dupa loc si ma deplasez in directia dorita, si poate nu am nici frane sa nu te iau pe tine pe capota .
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
Old 15-07-08, 18:47   #334
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Mai sunt idiotii aia cu scutere care depasesc prin dreapta cand nu te astepti.....nebunie in tara asta ce pot sa zic......
~ EWN ~ is offline   Reply With Quote
Old 18-07-08, 00:05   #335
CSU SIBIU

Stage 2

CSU SIBIU's Avatar

Faza de azi: vreau sa depasesc un taxi care mergea destul de incet,ma asigur,semnalizez,trec pe contrasens,iar cand ajung aproape paralel cu el, respectivul semnalizeaza stanga si trage brusc de volan.In prima clipa m-am blocat,apoi am franat brusc si am avut noroc de am scapat fara incidente. Asa ca draga dobitocule care te crezi cu soferia in sange,nu vreau sa-mi lovesc masina sau sa patesc ceva(bine ca nu aveam pasageri) din cauza prostiei tale.
CSU SIBIU is offline   Reply With Quote
Old 18-07-08, 00:28   #336
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

da tu aveai regulamentu de partea ta?
Old 18-07-08, 02:02   #337
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by CSU SIBIU View Post
Faza de azi: vreau sa depasesc un taxi care mergea destul de incet,ma asigur,semnalizez,trec pe contrasens,iar cand ajung aproape paralel cu el, respectivul semnalizeaza stanga si trage brusc de volan.In prima clipa m-am blocat,apoi am franat brusc si am avut noroc de am scapat fara incidente. Asa ca draga dobitocule care te crezi cu soferia in sange,nu vreau sa-mi lovesc masina sau sa patesc ceva(bine ca nu aveam pasageri) din cauza prostiei tale.
cel mai bine si mai corect este ca atunci cand te bagi intr-o depasire sa dai un claxon catusi de scurt inainte, ca sa fii sigur ca respectivul te vede!ziua claxon, noaptea flash!eu asa fac mereu, cu toate ca mai sunt unii care n-au nicio treaba
fasso is offline   Reply With Quote
Old 18-07-08, 02:03   #338
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by fasso View Post
cel mai bine si mai corect este ca atunci cand te bagi intr-o depasire sa dai un claxon catusi de scurt inainte, ca sa fii sigur ca respectivul te vede!ziua claxon, noaptea flash!eu asa fac mereu, cu toate ca mai sunt unii care n-au nicio treaba
Daca faci asta risti sa ii enervezi si sa faca mai rau.....depinde de la sofer la sofer.
Old 18-07-08, 02:10   #339
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~ View Post
Daca faci asta risti sa ii enervezi si sa faca mai rau.....depinde de la sofer la sofer.
aici iti dau dreptate!depinde de sofer!oricum dambovitzenii sunt cei mai chitrosi cand vine vorba de depasiri, adica sunt genul de oameni care daca te vad ca ii depasesti baga ca nesimtitii piciorul in ea ca sa-ti arate ca si masina lor fuge!iar aici trebuie sa recunosc ca si eu aplic metoda lui dolb, ii depasesc intr-un final, dupa claxoanele de riguare apoi trec in fatza lor si....FRANA!!!
Old 18-07-08, 02:14   #340
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Draga soferule:
- la intrarea pe autostrada, de pe cale de acces laterala, ai banda separata de intrare... in nici un caz nu ai STOP si, in cel mai bun caz, te asiguri din mers sa fii sigur ca nu vine vre-un destept pe banda de urgenta, dar nu te opresti ca sa astepti sa treaca toate masinile de pe banda 1 a autostrazii.
- cand abia intri pe autostrada (50 m de la iesirea din Bucuresti, pe Militari) nu imi da flashuri disperat ca sa ma dau la o parte din fata ta, in timp ce trec cu 80-90 km/h pe langa un camion de pe banda 1, care circula cu ~60 km/h si cu alte masini in fata mea care merg la aceeasi viteza ca si mine. In primul rand ca nu am unde sa ma dau la o parte pana nu depasesc, iar in al doilea rand poti sa ai rabdare, ca autostrada abia incepe
- cand vrei sa schimbi banda, foloseste cu incredere oglinzile, semnalele si mai ales ochii proprii... cand sunt in paralel cu tine e imposibil sa nu ma vezi daca te uiti unde trebuie.
- cand se pune culoarea verde la semafor, directia de mers este inainte... in nici un caz nu bagi marcharriere.
Draga soferito (ca asta am observat-o foarte des la "dansele"): cand conduci, atentia trebuie sa fie distributiva, nu sa te concentrezi doar la botul masinii... cand schimbi banda te asiguri, cand faci stanga te asiguri, cand intri cu cedeaza te asiguri... nu te uiti doar in fata, ca eu vin din cu totul alta directie, nu pe contrasens!
Old 19-07-08, 09:53   #341
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Draga sofer ( mai ales soferita ) pe autostrada soarelui: cand depasesti uita-te si tu in spate, ca eu vin cu 200 si n-am chef sa stau sa depasesti tu 10 masini cu 100 la ora , poti face asta dupa ce am trecut eu ca promit, trec repede!

dolb is offline   Reply With Quote
Old 19-07-08, 10:40   #342
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

dolb mai bine asa decat sa-ti dea flashuri si dupa aia sa-ti tranteasca o frana, ca de a dat de o denivelare.
Old 19-07-08, 14:41   #343
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by dolb View Post
Draga sofer ( mai ales soferita ) pe autostrada soarelui: cand depasesti uita-te si tu in spate, ca eu vin cu 200 si n-am chef sa stau sa depasesti tu 10 masini cu 100 la ora , poti face asta dupa ce am trecut eu ca promit, trec repede!
Aceiasi problema am intampinat-o si eu.....merg frumos cu 160 si dintr-o data se baga un Logan in fata fara sa se asigure sa depaseasca un tir......pfoa sa nu te apuce dracii....ma intreb, chiar le e greu sa se uite inainte si in oglinzile retrovizoare......
Old 19-07-08, 23:40   #344
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
dolb mai bine asa decat sa-ti dea flashuri si dupa aia sa-ti tranteasca o frana, ca de a dat de o denivelare.
adevarul e ca denivelarile de la imbinarile de pod de pe a. soarelui sunt naspa rau de tot!
Old 19-07-08, 23:45   #345
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

si ca tot e vorba de autostrada...
draga sofer de mercedes sau ce-o fi... nu mai da flash-uri cand vezi ca depasesc 3-4 tiruri. am 160km/h, nu ma tarasc, si nici nu am de gand sa ma strecor la viteza aia intre tiruri care merg cu 90km/h sa franez si sa ma pun in pericol doar pentru ca mori tu sa astepti 5 secunde...
22VIN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -