Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
12-06-08, 14:11
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Dacă vi se īncing spiritele şi simţiţi nevoia să vă exprimaţi, ori o faceţi fără īnţepături care ulterior să ducă la altceva (şi apoi să cereţi să se şteargă), ori faceţi o conferinţă pe messenger, unde vă puteţi īmpunge cāt vrea sufleţelu' vostru.
PS: cine spune că nu a īncălcat regulile niciodată minteeeeee !
|
12-06-08, 14:15
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
nu am impuns pe nimeni... asta e realitatea, o spun in fata! daca unii vorbesc de legalitate, sa le spun si eu (ca mi-ai sters postul) ca atunci cand esti depasit, e ilegal sa il incomdezi pe cel care te depaseste. indiferent ce viteza are, obligatia este sa mergi cat mai aproape de marginea drumului, fara sa accelerezi.
oricum discutia este legata de " Draga soferule... (reguli de bun-simt) ", nu reguli din Legislatia auto.
p.s: chiar trebuia sa stergi tot ce am scris? m-am chinuit ceva sa scriu atatea randuri...
|
12-06-08, 14:26
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
inloc sa fie preocupat sa il lase sa il depaseasca, el il blocheaza ( fi si pe linie continua sau cu radar in fata) si apoi ii zice ca "ba de ce imi pui viata in pericol"??... pai da-te tu mai pe margine si redu viteza si ai sa vezi ca pericolele se vor diminua!
bine ca mai sunt d'astia care merg cu 140-150, eu vin tare cu 180 .. ma vede dar tot depaseste, franez sa nu intru in el, nu ii fac nimic .. si cand sa il depasesc el accelereaza sa nu ma lase?! asta tine de bun simt!!
|
|
|
12-06-08, 14:33
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
|
mda, asa am patit de multe ori pe A1... pe banda 2, cu 140-160 km/h, veneam cu flashuri si nu se dadeau nici dupa 3km. trebuia sa ma lipesc de ei si sa le dau flashuri si claxoane 1 minut ca sa se simta... si sa nu mai vorbesc de cei care merg cu 110km/h pe banda 1 si cand ajung un camion sau o masina mai lenta din urma, care merge cu ~90-100km/h, ies pe banda 2 (uneori si fara semnal) tot cu 110km/h si il depasesc in 5 minute... timp in care blocheaza toata banda 2.
|
|
|
12-06-08, 15:54
|
|
Stage 5
|
eu nu sunt adeptul flash-urilor, stau 1 minut in spatele lui, dar daca nu se simte ii fac acolo 3 poze .. si daca nici atunci nu se simte regurg la claxoane si manevre
|
|
|
12-06-08, 17:34
|
|
Renault Driver
Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
de obicei se semnalizeaza STANGA si se da la o parte !
faza naspa o data una nu intelegea nici flash nici semnalizare nici claxon! in curu ei eram se uita in oglinda si ii aratam cu degetu care e banda ei am mers ceva asa..mai aveam in spate pe cineva! ala din spate s-a enervat si a depasit pe dreapta si fix atunci s-a bagat si proasta pe banda ei ! m-am uitat in oglinda si tipul din spatele meu luase foc a mers cu ea paralel ceva... schimb de replici cred SE putea intampla nasol
|
|
|
12-06-08, 20:29
|
|
Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
mai demult am prins una care mergea cu 70 pe banda a 2-a. creca vre-o 5 min i-am dat flashuri si ii aratam degetul mijlociu dar ea nu s-a uitat deloc in oglinda in alea 5 min...pana si cei de pe contrasens observasera ca ii aratam m**e si ii vedeai cu cate un zambet
12-06-08, 21:00
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by sKyNeT
mai demult am prins una care mergea cu 70 pe banda a 2-a. creca vre-o 5 min i-am dat flashuri si ii aratam degetul mijlociu dar ea nu s-a uitat deloc in oglinda in alea 5 min...pana si cei de pe contrasens observasera ca ii aratam m**e si ii vedeai cu cate un zambet
|
Pai de ce sa se uite in oglinda, ca in afara orasului nu are nevoie de ruj
|
|
|
12-06-08, 21:00
|
|
Stage 5
|
eu mai nou inloc de claxon mai folosesc frana de mana si un scartait puternic! cel mai des folosesc la pietonii aia "smecheri" de traverseaza prin loc nepermis si merg ei 2 pasi pe minut ca e strada mamicii lor , trag frana de mana sa vezi baietii ce fug! dar asta pot sa o folosesc si la astia de sunt in masina si nu se dau la o parte! pur si simplu le atrag atentia asupra oglinzii, iar apoi vad ei flashuri
|
|
|
12-06-08, 22:18
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by dolb
eu mai nou inloc de claxon mai folosesc frana de mana si un scartait puternic! cel mai des folosesc la pietonii aia "smecheri" de traverseaza prin loc nepermis si merg ei 2 pasi pe minut ca e strada mamicii lor , trag frana de mana sa vezi baietii ce fug! dar asta pot sa o folosesc si la astia de sunt in masina si nu se dau la o parte! pur si simplu le atrag atentia asupra oglinzii, iar apoi vad ei flashuri
|
Numai da si tu idei la lume ) mia placut asta cu frana de mana ))))
|
|
|
12-06-08, 22:56
|
|
Dacia Driver
Stage 4
Member of: [DACIA]
|
o treaba nasoala care m-a speriat rau azi in trafic , probabil ca multi ati patit-o.Eram pe banda a 2-a pe E85 si dau semnal stanga sa intru intr-o localitate, din spate aveam o duba care se apropia cu viteza si cu flashurile de rigoare.reduc viteza , pt a acorda prioritate celor care veneau din sens opus , si cand sa virez, ma trezesc cu ala cu duba ca trece la vre-0 20 de cm pe langa mine prin stanga , desi avea loc destul prin dreapta.Poate voi ati mai intalnit asa situatii dar eu azi fac o saptamana de cand am permisu in mana si deja am inceput sa-mi fac o idee despre soferii din romania + ca m-a speriat de abia am mai reusit sa virez!
|
|
|
12-06-08, 23:43
|
|
Stage 5
|
la mine o faza d'asta s-a lasat cu cauciucuri sparte si bari indoite
eram pe o straduta si am ajuns la intersectie mica, semnalizez stanga sa virez stanga pe alta straduta si din spate vine unu cu o duba care ma depaseste trecand la 10mm de mine, ( daca nu viram dreapta ma lua ), el ajungand in bordura si facandu-si duba terci opresc langa el si il intreb de ce asa manevra si imi zice ca din cauza ca mergeam incet si a crezut ca nu sunt din oras
|
|
|
12-06-08, 23:54
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
Quote:
Originally Posted by dolb
|
La mine fug TOTI, si aia care sunt pe trecere. Unii fug inapoi pe trotuar. . Asta daca se incumeta sa se bage.
Si la aia care vad ca vii ca nebunu si tot se incapataneaza sa treaca... sa zicem ca am atins cu lateralu doua genti.
|
|
|
13-06-08, 00:12
|
|
Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by Crisskro
La mine fug TOTI, si aia care sunt pe trecere. Unii fug inapoi pe trotuar. . Asta daca se incumeta sa se bage.
Si la aia care vad ca vii ca nebunu si tot se incapataneaza sa treaca... sa zicem ca am atins cu lateralu doua genti.
|
Si de ce postezi astea la reguli de bun simt? Foartew frumos, as dori sa fiu prin zona cand treci sa vad ce faci, ma iei pe capota sau intrii in stalp? Ca in nu-mi sta in fire sa alerg pe trecere, dar nici sa nu mai traversez strada.
|
|
|
13-06-08, 00:17
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
|
draga soferule... daca ai banda 1 libera si vrei sa intri de pe o straduta laterala, iar eu circul pe banda 2 (o masina maricica, argintie, pe care nu poti sa nu o vezi )... nu taia banda 1 ca sa intri direct pe 2, fiindca tu ai de gand sa circuli cu viteza... esti abea in treapta 1 (max 2), in mod sigur nu ai 60-70km/h ca mine si ma vei incomoda.
draga soferule... daca ai un scuter pe marginea benzii, nu il claxona pe ala pana face infarct sa se dea la o parte, ca nu are unde sa se duca... poate sa-ti cada tie in fata, ca il sperii. (acum 10 min am vazut faza asta cu un scuter si un idiot cu o duba. asta cu scuterul chiar mergea regulamentar, f aproape de marginea drumului).
draga soferule... nu ma claxona fiindca opresc la trecerea de pietoni, e dreptul lor si chiar ma simt bine cu permisul in buzunar.
draga soferule... daca nu te-am lasat sa te bagi in fata mea (si totusi te-ai bagat, fortandu-ma sa franez), nu face pe desteptul punandu-mi frane bruste... e posibil sa ma apuce nervii si sa-ti sparg luneta cu bata de baseball.
|
|
|
|
|