Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
24-05-08, 19:16
|
|
Stage 5
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
cred ca pe asta am mai zis-o, dar vad ca se repeta, asa ca repet si eu...
- ba nene, semnul ala mare albastru pe care scrie "parcare cu plata", pus exact pe locul nr.1 de parcare (al meu), nu iti spune nimic??? E LOC PLATIT DE MINE, CA SA-MI PARCHEZ EU MASINA! si nu, daca o pui jumate pe locul meu si jumate pe langa... nu imi faci un favor.
asta este foarte discutabila treaba.
eu as desfinta parcarile cu plata.
tu cand vi acasa ai pretentia sa ai parcarea goala, doar o platesti, nu?
dar tu cand mergi in centru si ii ocupi la o persoana locul de parcare...si el vine acasa cand tu esti pe locul lui...
nu
parcarea trebuie sa fie platita dar tu sa poti parca in locul x si x sa parcheze in parcarea lui y si y sa poata parca in parcarea ta.
dar nu, la noi iti platesti parcare si ai un numar...si apoi daca ti ocupata parcarea te superi.
am un vecin care atunci cand ii parcarea ocupata leaga masina de carlig i`o trage in mijlocul drumului isi parcheaza masina lui si pleaca in casa.
asa ceva nu se face.
parcheaza dracului in parcarea de langa ca cine ti vecin stie si parcheaza si el in locul tau si toata lumea este multumita.
dar in romania pana se se ajunga sa se mearga pe banda1, sa nu se fluiere din masini dupa femei, sa nu se injure lumea in trafic mai este.
acum 2 ani am fost in germania la cineva si am stat 2 saptamani ...si acea persoana m-a plimbat cu masina prin oras.
la un stop (noi eram a 2-a masina) era o tipa, tanara si se ruja.
s-o facut verde ea se tot ruja.
apoi si-o scos pudra s-o facut galben si apoi iar rosu.
nici doamna cu care eram in masina nici cei din spate nu au claxonat-o pe duduia care se machia la stop.
apoi am fost in elvetia si am mers in coloana.
daca primul a franat toti au franat.
nimeni nu injura.
stia primul de ce franeaza.
la noi....va mai curge multa multa apa pe dunare pana ne vom civiliza.
|
|
|
25-05-08, 04:47
|
|
Old School Cars
Stage 5
Member of: [Moderators] [Fiat] [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
adevarul e ca noi romanii suntem foarte stresati. Sunt in franta de mai bine de o luna si am auzit pana acum doar....4 claxoane (n-am nimic cu claxoanele cat timp nu sunt exagerate) si stau in Toulouse care e destul de maricel.
Asadar ...draga soferule cand conduci fa-o cu placere sau daca pentru tine e decat mijloc de transport masina incearca sa lasi grijile si stresul cotitian acasa nu il descarca pe masina si pe ceilalti participanti la trafic ca din cauza tensiunii asteia se fac multe greseli si tu fiind rautacios va fi si celalalt si uite asa ne enervam toti bagandu-ne si scotandu-ne ce avem mai drag prin rudele celuilalt :P
|
|
|
25-05-08, 09:46
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by /\\LEX
cred ca pe asta am mai zis-o, dar vad ca se repeta, asa ca repet si eu...
- ba nene, semnul ala mare albastru pe care scrie "parcare cu plata", pus exact pe locul nr.1 de parcare (al meu), nu iti spune nimic??? E LOC PLATIT DE MINE, CA SA-MI PARCHEZ EU MASINA! si nu, daca o pui jumate pe locul meu si jumate pe langa... nu imi faci un favor.
|
Sa ma scuzi ca intervin numai la acest paragraf si noi am mai fost plecati in afara si intradevar claxon primesti daca nu esti atent ca o ia masina inapoi la semafor si foarte rar pentru a trezii o D'onsoara care se macheaza.
In orice caz in legatura cu parcarea gresesti amarnic. Tu platitor de loc de parcare este al tau "PROPRIETATE" numai in intervalul orar 20:00-06:00 in rest oricine este bineventi sa parcheze in locul tau de parcare daca msina ta nu este deja acolo. Vecinul tau daca la 20:01 ii trage masina in mijlocul strazii este pentru ca este locul lui de parcare pe de alta parte ramane la obrazul fiecaruia sa faca asta nu am facut asa ceva si nu voi face desii am fost obligat de imprejurari sa parchez la 2 statii de masina sa pot ajunge acasa desii aveam locul platit.
|
|
|
25-05-08, 11:11
|
|
Stage 5
|
poi vezi unde`i prostia cu locurile de parcare?
iti platesti locul, pui tichetul in geam si te`ai bagat intr`o parcare.
sa nu se mai aloce un anumit loc de parcare ca tu sa devi "proprietar".
sa zicem ca tu mergi in alt cartier la ora 7 jumate seara.
te duci la prietenul tau sa vorbesti ceva 2 minute, te intinzi la povesti se face 8 vine "proprieratul parcarii " unde ai parcat tu (doar nu ai parcat in drum) si te trage afara.
te duci si`ti gasesti masina in mijlocul drumului.
ti`ar conveni varianta asta?
oricum ideal ar fi sa se faca blocurile cu parcari incluse...si macar 2 parcari pe apartament.
|
|
|
25-05-08, 11:13
|
|
Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by phaeton
aceleasi sanse pe care le a avut tata cand a facut explozie cu un papuc la 90, pe spate.
ai schimbat repede subiectu.
|
Eu vad ca o dam in diverse. Eu am avut 2 explozii pe spate in aceiasi zi. Una la 120km/h si una la 140km/h in depasire, iar masina nu a avut nici macar o deviere, desi am tractiune spate si iti pot spune ca am tractiune spate si la 140 au zburat bucati din cauciuc. Eu ma refeream la explozie fata, cand pierzi directia si masina se duce cum vrea ea. Si eu nu am deviat de la subiect am spus doar ce o sa fac daca ne intalnim pe strada si tu vrei sa faci legea mergand regulamentar si vrei ca si eu sa merg regulamentar
|
|
|
25-05-08, 11:17
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Kent8
poi vezi unde`i prostia cu locurile de parcare?
iti platesti locul, pui tichetul in geam si te`ai bagat intr`o parcare.
sa nu se mai aloce un anumit loc de parcare ca tu sa devi "proprietar".
sa zicem ca tu mergi in alt cartier la ora 7 jumate seara.
te duci la prietenul tau sa vorbesti ceva 2 minute, te intinzi la povesti se face 8 vine "proprieratul parcarii " unde ai parcat tu (doar nu ai parcat in drum) si te trage afara.
te duci si`ti gasesti masina in mijlocul drumului.
ti`ar conveni varianta asta?
oricum ideal ar fi sa se faca blocurile cu parcari incluse...si macar 2 parcari pe apartament.
|
Trageti voi masinile din parcari si o sa vedeti ce dosare penale frumoase veti avea. NU AVETI VOIE SA VA ATINGETI DE MASINA CUIVA, chiar daca va blocheaza sau este pe locul vostru de parcare. Trebuie sa sunati la politie sau la tractari auto. Eu daca voi gasi masina in strada vreo data voi face reclamatie si voi cere despagubiri, eventual voi baga si o tentativa de furt
|
|
|
25-05-08, 12:36
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
imi place ca vorbiti dar nu stiti prea bine ce... in orice contract (cel putin cele din bucuresti, s6) scrie ca orele intre care locul este AL TAU sunt 16:30 - 9:30. in rest, oricine vine are dreptul sa parcheze... eu ma refer strict la orele astea, oricum ziua nu sunt acasa.
Kent8, vorbesti numai aiurea... tu stii cat costa un an pt un loc de parcare? ai idee cat costa o ora de parcare la Dalli? parcare de resedinta in centru? lasa-ne tu cu bucurestiul nostru si vezi-ti de traficul din cluj. sa zicem ca... sa zicem ca... ce? o dam in povesti nemuritoare deja... sf-uri. s-a stricat si threat-ul asta...
|
25-05-08, 13:12
|
|
Stage 5
|
Scuza`ma geo...am uitat ca tu esti atotstiutor intotdeauna si tot in garantie.
stii...impuscatul si sinucisul...cred ca`i varianta castigatoare :P
|
|
|
28-05-08, 10:49
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Ca sa terminam cu offtopicul pe aici.
In sectorul 3, locurile de parcare obtinute de pe Lucretiu Patrascanu sunt permanente, cat timp platesti impozitul pe locul de parcare.
Nu exista orar de parcare, locul tau trebuie sa fie liber non-stop, daca tu nu esti acasa. M-am interesat la cucoana de la Primarie, iar in sectorul 3, mai ales in parcarile amenajate in spatele blocurilor, parcarile nu au orar.
Si ca sa revin: cred ca ar trebui sa facem un site de nesimtire: in trafic - taximetristi - posesori de animale care isi lasa cainii sa isi faca nevoile pe masinile noastre. Poate cineva se va autoeduca citind siteul acesta.
Si ca sa fiu si ontopic putin: Nu mai opriti masinile pe banda a doua sa va duceti la cumparaturi!!! Daca ai 3 benzi, pune avarii si opreste-te pe banda intai. Nu suntem obligati sa va depasim masinile oprite in mijlocul strazii ca sa va luati voi paine. Si nu spun ca ar fi ramas masina cu probleme in drum, pentru ca l-am vazut cum s-a urcat cu painea in masina si a plecat de pe loc. Chiar daca avea probleme cu masina, o tragea pe banda intai. Tot aia e!
|
|
|
28-05-08, 17:34
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
@mustangmachone - citeste frate contractul pe care il semnezi. tu nu esti proprietar, ala e spatiu public dupa orice definitie. un spatiu public se inchiriaza dupa normele in vigoare, respectiv doar intr-un anumit interval ( cele de resedinta ) . daca tu pleci de acasa dupa 9.30 eu pot sa vin sa parchez acolo, daca stau dupa ora 16.30 ai dreptul sa suni la politie/tractari. daca tanti aia de la primarie iti spune ca poti sa faci gratar in fata blocului, faci?
nu inteleg ce e cu atitudinea asta de PROPRIETAR cand platiti 500.000 - 1.000.000 pe an frate adica o nimica toata pentru un loc de parcare de resedinta.
|
|
|
28-05-08, 17:47
|
|
Stage 5
|
dimitris tu cred ca esti comunist. cat ai vrea sa platim ca sa ne asiguram un loc 24/24 in fata blocului ? 1000 euro pe an ?
|
|
|
28-05-08, 19:13
|
|
Stage 2
|
Nu asta e solutia. Ganditi-va, daca fiecare proprietar de masina ar avea parcare personala in fata blocului, ne-ar trebui cu 50% mai multe locuri de parcare decat numarul masinilor, pentru ca aproximativ 50% din timp masina nu ocupa spatiul respectiv, deci e in trafic sau ocupa alt spatiu in alt colt al orasului, iar noi n-avem destule parcari nici asa. Nu dom'le, ai vazut un loc liber, te bagi pe el. Solutiile adevarate pot veni doar prin 2 metode:
1. cresterea numarului de locuri de parcare (ceea ce e cam greu si foarte scump)
2. scaderea numarului de masini. Aici s-ar mai putea face ceva sa convingi lumea sa renunte la masini: taxe anuale pentru ca in special cei care folosesc putin masina sa renunte la ea decat sa plateasca taxa, punerea la punct a transportului public, eventual subventionarea acestuia din aceste taxe, incurajarea prin orice mijloace a circulatiei cu bicicleta si motocicleta, ceva de genul Olandei unde biciclistul are intotdeauna prioritate. Altfel nu se poate. Orasele Romaniei, chiar mai mult decat alte orase europene sunt inghesuite si pur si simplu nu este loc pentru o masina pe cap de locuitor.
|
|
|
28-05-08, 21:58
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by apache
dimitris tu cred ca esti comunist. cat ai vrea sa platim ca sa ne asiguram un loc 24/24 in fata blocului ? 1000 euro pe an ?
|
Avand in vedere ca nu am apucat foarte mult din perioada comunista cam greu. Mi se pare aberant sa vrei sa ai un loc 24/24. daca vrei loc 24/24 ori te muti la bloc cu parcare la subsol ori te muti la curte. Intelege ca e SPATIU PUBLIC...
Nu chiar 1000 euro, dar 400.000 lei pe luna nu suna rau pentru a inchiria un loc de parcare atunci cand te intorci acasa de la work.
Si nu inteleg de ce vrei sa fie locul de parcare 24/24 ti-ai luat masina sa stai cu ea in fata blocului?
edit: acum am vazut ca esti din brasov. nu ai treaba cu bucurestiul si stii doar din auzite cum sta treaba pe aici...
|
|
|
28-05-08, 22:01
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Neon Biker
Nu asta e solutia. Ganditi-va, daca fiecare proprietar de masina ar avea parcare personala in fata blocului, ne-ar trebui cu 50% mai multe locuri de parcare decat numarul masinilor, pentru ca aproximativ 50% din timp masina nu ocupa spatiul respectiv, deci e in trafic sau ocupa alt spatiu in alt colt al orasului, iar noi n-avem destule parcari nici asa. Nu dom'le, ai vazut un loc liber, te bagi pe el. Solutiile adevarate pot veni doar prin 2 metode:
1. cresterea numarului de locuri de parcare (ceea ce e cam greu si foarte scump)
2. scaderea numarului de masini. Aici s-ar mai putea face ceva sa convingi lumea sa renunte la masini: taxe anuale pentru ca in special cei care folosesc putin masina sa renunte la ea decat sa plateasca taxa, punerea la punct a transportului public, eventual subventionarea acestuia din aceste taxe, incurajarea prin orice mijloace a circulatiei cu bicicleta si motocicleta, ceva de genul Olandei unde biciclistul are intotdeauna prioritate. Altfel nu se poate. Orasele Romaniei, chiar mai mult decat alte orase europene sunt inghesuite si pur si simplu nu este loc pentru o masina pe cap de locuitor.
|
Ai perfecta dreptate, daca ar rezerva toata lumea locul de parcare 24/24 inseamna ca trebui lasata masina acasa in parcare, ca in alta parte nu ai cum sa lasi masina pt ca ocupi locul altcuiva
|
|
|
29-05-08, 00:11
|
|
Stage 5
|
daca e sa o luam asa inseamna ca toata treaba cu parcarile e o mare porcarie...
Daca suntem pelcati ,nu avem unde sa parcam.Daca altii sunt plecati nu pot parca la noi.
Daca nu e 24/24 se intampla ce am scris mai sus, daca nu e 24/24 stai sa te rogi sa apara rudele lu unu venite din alt oras sa scoata masina din locul tau platit.
Solutiile astea nu sunt bune. E cineva din alta tara sa ne povesteasca si noua care-s solutiile pe dincolo?
|
|
|
|
|