Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
21-05-08, 22:33
|
|
Seat Driver
Stage 4
Member of: [SEAT]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
Originally Posted by Mustang Mach One
Ok. Bine spus
La mine toti indivizii care au facut greseli in trafic nu i-am injurat, ci le-am dat claxon, flashuri si cam atat. Nu obisnuiesc sa injur decat cand a insistat cu prostia, sau daca face intentionat.
Buna remarca ta, chiar foarte buna. Poate invatam si noi sa ne mai cizelam.
Stii ca e foarte greu sa stai calm cu traficul din Bucuresti ...
|
Numai in Bucuresti?...nici Constanta nu-i departe,din pacate.
|
|
|
21-05-08, 23:31
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
pai da claxonatu nu e interzis in localitate???...si mai e ceva...daca sina de tramvai nu e functionala io stiam ca poti sa mergi pe ea...asa stiam io!
|
|
22-05-08, 01:22
|
|
Stage 5
|
Poti sa mergi pe sine, oricum ar fi ele, dar la apropierea tramvaiului, ESTI OBLIGAT sa ii lasi calea libera. E mai naspa cand se intampla sa ramai blocat pe sina si sa iti iei claxoane...dar o meriti ! SCZ de offtopic
Si ontopic: nu blocati calea tramvaiulul, el este lung si la randul sau blocheaza alte masini !
|
|
|
22-05-08, 03:14
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by Sindrom
pai da claxonatu nu e interzis in localitate???...si mai e ceva...daca sina de tramvai nu e functionala io stiam ca poti sa mergi pe ea...asa stiam io!
|
Si daca mergi pe ea, risti sa iti intepi cauciucul, pentru ca unele linii sunt indoite, ridicate un pic in sus asemeni unui cui din cauza faptului ca nu au mai fost ¨ingrijite/revizate¨ de-a lungul timpului. Exemple din acestea gasiti in Constanta asa ca stati linistiti pe banda voastra, ce atata graba....
Numai bine.
Last edited by ~ EWN ~; 22-05-08 at 03:16.
|
|
|
22-05-08, 12:36
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by Sindrom
|
Pe linia de tramvai se pot efectua depasiri scurte. Ea deserveste ca banda suplimentara DOAR CAND strada este prevazuta doar cu o banda de circulatie.
Depasirea coloanei care sta la semafor insa este ilegala. Se retin permisele in baza acestui fapt, iar cei care sunt pe banda 2/3 au dreptul de decizie daca accepta pe cineva de pe linia de tramvai sa revina in coloana. Nu este obligat in lege sa il lasi pe nesimtitul care depaseste coloana sa reintre in coloana.
|
|
|
22-05-08, 20:17
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by djOXiD
Pe linia de tramvai se pot efectua depasiri scurte. Ea deserveste ca banda suplimentara DOAR CAND strada este prevazuta doar cu o banda de circulatie.
Depasirea coloanei care sta la semafor insa este ilegala. Se retin permisele in baza acestui fapt, iar cei care sunt pe banda 2/3 au dreptul de decizie daca accepta pe cineva de pe linia de tramvai sa revina in coloana. Nu este obligat in lege sa il lasi pe nesimtitul care depaseste coloana sa reintre in coloana.
|
Hai sa iti spun o chestie auzita de mine undeva nu mai tim minte unde (BA STII CE NU IL RESPECT CA ARE MASINA SMECHERA IL RESPECT CA ESTE TZIGAN SI IMI POATE SPARGE FATA CA NIMENI NU SE BAGA) "Pe linia de tramvai se poat face depasiri scurte" cam cati metri are o depasire scurta si cine poate sa masoare cat de scurta a fost? Politistul LOL De cele mai multe ori nu stie in ce directie este sectia si daca il iei repede nu stie pe ce parte se urca in masina.
|
|
|
23-05-08, 02:32
|
|
Stage 5
|
draga soferule ..drumul national bucuresti-ploiesti-brasov nu este pista NASCAR.
Astazi am venit din Bucuresti spre Brasov si am intalnit nenumarate cazuri in care anumiti "piloti" jonglau benzile de circulatie ca la Nascar.
Pe cuvant cand ii vad m-as da jos la primul semafor sa le dau cate 2 palme peste ochi.
si draga soferule nu mai arunga gunoaie pe geam din masina.le strangi frumos undeva si la primul gunoi le lasi.
|
|
|
23-05-08, 08:09
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by apache
Pe cuvant cand ii vad m-as da jos la primul semafor sa le dau cate 2 palme peste ochi.
.
|
Pe DN1 Bucuresti-Ploiesti-Brasov Nu sunt radare si plus de asta sunt unii care se grabesc cu adevarat.
|
|
|
23-05-08, 09:37
|
|
Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
draga soferule ..drumul national bucuresti-ploiesti-brasov nu este pista NASCAR.
Astazi am venit din Bucuresti spre Brasov si am intalnit nenumarate cazuri in care anumiti "piloti" jonglau benzile de circulatie ca la Nascar.
si draga soferule nu mai arunga gunoaie pe geam din masina.le strangi frumos undeva si la primul gunoi le lasi.
|
Daca toti nu ar dormi pe banda 2 si s-ar da la o parte, atunci nu ar mai trebui sa faca astia jaloane printre masini, pentru ca ar avea banda libera. Si cu ce te deranjeaja pe tine ca unu merge cu 220km/h? Cu ce te afecteaza? Ca daca ar trece unu pe langa cu 250 km/h eu m-as uita cu invidie, pt ca ori nu poate masina, ori imi este frica mie
|
|
|
23-05-08, 10:28
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
in romania avem multi soferi adormiti... am spus si mai sus... m-am saturat... de-aia ziceam io ca imi pun goarna de-aia de locomotiva americana sa ma auda astia de la kilometri )) cu putin noroc le crap si geamurile daca tot nu vor sa se dea la o parte )
|
|
|
23-05-08, 11:37
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by paunionutz
Daca toti nu ar dormi pe banda 2 si s-ar da la o parte, atunci nu ar mai trebui sa faca astia jaloane printre masini, pentru ca ar avea banda libera. Si cu ce te deranjeaja pe tine ca unu merge cu 220km/h? Cu ce te afecteaza? Ca daca ar trece unu pe langa cu 250 km/h eu m-as uita cu invidie, pt ca ori nu poate masina, ori imi este frica mie
|
ce remarca inteligenta...
atunci de ce mai exista limitele de viteza, daca toti pot sa mearga cu cat poate masina, sau capu lor ?
cu ce te deranjeaza pe tine, daca ala care trece cu 250 face explozie si vine ca bolovanul peste tine, si mori si tu si toti din masina ta, nevinovati ?
cu ce te deranjeaza, daca ala care trece cu 250 prinde o denivelare si vine, ca un bolovan si mai mare, peste tine, si poate ca de data asta mori doar tu ?
probabil ca o sa mi spui de autostrazile din germania, pe care nu exista limita de viteza. ei, afla ca autostrazile alea s`au redus foarte mult.
si da...ei au sosele speciale pentru viteza, alea sunt renovate si retusate ZILNIC, au departamente speciale pentru controlul autostrazilor.
iar daca tu imi dai flashuri, sa ma dau la o parte, in timp ce eu merg cu 110 pe un drum national-european, ai sanse foarte mari sa adormi in spatele meu. iar daca te apropi prea mult, voi incerca sa actionez brusc pedala din mijloc, ca sa te las sa meditezi la legislatie in timp ce masina ta va fi in service.
(ipotetic vorbind)
|
|
|
23-05-08, 11:51
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by phaeton
iar daca tu imi dai flashuri, sa ma dau la o parte, in timp ce eu merg cu 110 pe un drum national-european, ai sanse foarte mari sa adormi in spatele meu. iar daca te apropi prea mult, voi incerca sa actionez brusc pedala din mijloc, ca sa te las sa meditezi la legislatie in timp ce masina ta va fi in service.
(ipotetic vorbind)
|
si tu te vei alege ca un fraier mare cu masina lovita, si de ce nu, poate si tu lovit (doamne fereste)
si daca iti da care va blituri sa te dai si nu te dai poti sa iei si bataie, nu e exclus sa fie vrun tigan binevoitor la volan
sau, daca dai peste mine si iti fac blituri sa te dai la o parte si nu te dai, eu fiind suparat/nervos din diverse motive, s-ar putea sa te depasesc eventual si sa mergi in fundu' meu cu 30km/h cat vreau eu. atunci ce faci, actionezi pedala din dreapta si imi dai una-n spate? stai tu la legislatie...
|
|
|
23-05-08, 12:11
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
atunci s ar putea sa ti fac o reclamatie la 112, pentru ca blochezi traficul intentionat, lucru ce sa sanctioneaza cu dosar penal.
din cate stiu eu, limita pe european e 110, si nu 30 cu cat vrei tu sa ma tii in spate.
oricum, am impresia ca o dam in sf`uri de acum. de obicei cand imi face cineva flashuri ma dau la o parte, dar m a cam indispus individul acela, cu replicile lui de genul : "cu ce te deranjeaza pe tine ca merge ala cu 250"
uite ca ma deranjeaza, iar pe specimene din astea obisnuiesc sa ma descarc.
|
|
|
23-05-08, 13:09
|
|
Stage 5
|
incercati va rog sa nu incepeti cu jigniri chiar pe un topic cu numele "reguli de bun simt "
se pare ca aici s-a ajuns sa fii criticat daca vii cu argumente legale.
referitor la postul meu anterior care a fost quote-uit de cateva ori ,vreau sa spun ca am fost inteles un pic gresit.
nu ma dreanjeaza sa vad unul ce depaseste pentru ca in fata lui e vreun adormit,ci aceia care nu se pot abtine sa nu jongleze non-stop benzile.
sa schimbi banda de 15 ori intr-un minut e prostie nu graba si in plus sunt putini si repet PUTINI cei care nu se vor da din calea ta cand vii cu viteza mai mare
|
|
|
23-05-08, 17:41
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
Quote:
incercati va rog sa nu incepeti cu jigniri chiar pe un topic cu numele "reguli de bun simt "
se pare ca aici s-a ajuns sa fii criticat daca vii cu argumente legale.
referitor la postul meu anterior care a fost quote-uit de cateva ori ,vreau sa spun ca am fost inteles un pic gresit.
nu ma dreanjeaza sa vad unul ce depaseste pentru ca in fata lui e vreun adormit,ci aceia care nu se pot abtine sa nu jongleze non-stop benzile.
sa schimbi banda de 15 ori intr-un minut e prostie nu graba si in plus sunt putini si repet PUTINI cei care nu se vor da din calea ta cand vii cu viteza mai mare
|
Ma bucur ca ai revenit asupra afirmatiei de mai sus .....pregatisem si eu un raspuns pe masura insa acesta nu-ti va fi adresat ci va fi cu nota generala.....
Eu sunt unul din cei care nu prea tin cont daca merg pe autostrada,DN,sau judetean.....viteza de croaziera este undeva 160-180km/H si asta atunci cand nu ma grabesc.Probabil ca se vor gasi destui care vor intreba "de ce?"....raspunsul este simplu:
1.Pentru ca-mi place sa merg cu viteza
2.Pentru ca nu-mi place sa merg incet.
Asa ca cei care se simt ofuscati de masini care-i depasesc cu peste 180km/H pe DN ar fi cazul sa nu mai scrie SMS-uri in timp ce-si mangaie prietena pe genunchi la 90km/H si astfel ar fi mai atenti la ce se intampla in jurul lor pe sosea.....daca mergi in limitele legale de viteza nu inseamna neaparat ca mergi in siguranta...eu mergand cu 200km/h sunt de cel putin 2 ori mai atent la ceea ce fac si la ceea ce se intampla in jurul meu si cand trec pe langa tine te vad in oglinda ca nu ai fost atent pentru ca incepi instantaneu sa dansezi "stanga-dreapta" cu viteza ta legala....si daca te vad ca intentionat nu ma lasi sa te depasesc....e posibil sa am timp sa ma joc putin cu nervii tai....pentru ca intr-un final tot o sa o fac si atunci e posibil sa vrei tu sa ma depasesti si vei avea supriza vietii tale cand vei ramane blocat pe contrasens fara a mai putea reveni ,in fata sau spatele meu....
Si daca ma vezi ca vin violent din spate....nu mai frana frate,de frica,pentru ca daca tu franezi asta nu inseamna ca eu pot sari peste tine....daca am loc te depasesc si fara sa franezi tu....daca nu....raman in spatele tau....
Si daca vii din contrasens si vezi ca sunt intr-o depasire pe care nu o pot termina in timp util.....da-te frate mai pe dreapta...ca si cel depasit va face la fel si vom trece toti trei fara probleme.....nu-mi mai da mii de flash-uri si veni ostentativ spre mine ca e posibil sa ma panichez,sa inchid ochii si sa dau tare in frana.....si atunci la un eventual impact frontal la peste 80-90km/H nu mai scapi nici daca esti in TAB.....
|
|