Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
20-05-08, 00:10
|
|
 Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
Originally Posted by amphetamine
e mai simplu sa-i spui, eventual daca iti face vreun proces verbal il contesti in instanta si aia e...
oricum am citit o chestie. cand te opreste radarul, e dreptul tau sa ii ceri legitimatia lui, autorizatia sa stea acolo in ziua aia, adeverinta de verificare metrologica a aparatului, aia de montaj pe masina si multe alte porcarii. daca nu-ti arata unul din ele nu are voie sa-ti dea amenda. si mai sunt niste chestii dar nu mai gasesc sursa de la care am luat chestia aia...
oricum stiu caz in care cineva a fost oprit ca nu avea centura, i-a cerut gaborului dovada, ala n-a avut-o, l-a oprit pe unu pe strada si l-a fortat practic sa semneze ca martor pe proces. omul de la volan ("pagubitul") a zis ca plateste amenda da-i dracfu 500mii n-are rost sa umble in tribunal pt ei... dar ar fi trebuit
|
Eu nu prea cred, cum sa-l forteze gaboru sa semneze? Pai ala risca sa faca puscarie ca il forteaza gaboru? Pe mine m-a oprit un politist, sa fiu martor ca i-a prins pe unii ca furau niste cabluri de cupru. Cablurile erau jos iar aia au zis ca acolo erau si ca ei erau in trecere. Drept urmare nu am semnat. Eu nu i-am vazut pe ei cu cablurile in brate si nici cand i-a prins politia. I-am zis politistului ca daca vrea eu scriu ca am fost oprit ca martor, iar cablurile erau langa ei si ca nu am vazut daca ei le-au furat sau nu. El nu a fost de acord sa scriu asa ceva, iar eu am plecat mai departe. Alta data m-a oprit tot ca martor, sa semnez un PV cu unu care era beat, dar el sustinea ca nu a condus si ca prietenul lui era la volan, drept urmare nu am semnat nimic, ca nu era clar. I-am spus ca semnez daca scriu ca nu stiu cine a fost la volan. Nici asta nu a fost de acord si am plecat. Daca mi se va intampla vreodata sa ma opreasca politia si sa puna pe vreo unul sa semneze aiurea chiar ca fac contestatie si il bag la parnaie pe ala care semneaza, dar nu se va intampla asta deoarece exista rubrica de "obiectii" in care ai si tu ceva de spus si semnezi doar la "am luat la cunostinta" fara sa semnezi la "sunt de acord" si esti acoperit. PV-ul este semnat de tine si cu obiectiile de riguare si poti merge in instanta
|
|
|
20-05-08, 00:13
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Draga soferule ... vin si eu cu completari:
- Daca ai Mertzan (manca-ti-as) si parchezi lateral, incearca sa nu ocupi 3 locuri in care ar incapea bine-merci inca 2 masini, ca nu ti-a luat coana maica-ta 3 locuri de parcare sa iti parchezi tu balena. Mai incearca si oamenii sa isi parcheze masinile in momentul cand ajung la serviciu ...
- De avarii pentru "merci" ca te las sa treci pe banda, ti-au mai spus baietii.
- Daca depasesti coloana la semafor, nu mai fii atat de suferind si smardoi pentru ca lumea nu vrea sa te lase sa te bagi inapoi in coloana la refugiu. Adica prostii nu incalca legea si merg normal, iar tu circuli neregulamentar, depasind coloana si fortandu-i sa te lase sa intri inapoi in coloana ca, deh, te vede nenea Garcea care dirijeaza traficul in intersectie si te ia la rost. Iti meriti soarta bai baiatule.
- Nu ma mai "provoca" la semafor ca ai si tu un Opel Astra de 75 de cai luat de taticu', doar ca ai vazut ca am bulina de club. Ma doare fix in varful cotului de impresiile si cursa ta. Te las sa pleci cu scart si eu merg normal.
- Daca ai Alfa Romeo de la taticu' si de la mamica, nu cred ca e cazul sa suferi pentru ca am ferit un alt idiot care iese din parcare fara sa se asigure si am intrat cu rotile pe marcajul dintre benzi. Cat timp nu am intrat pe banda ta fara semnal si nu te-am pus sa trantesti frana, nu ai motiv sa suferi si sa cobori cu basini la mine. Data viitoare s-ar putea sa iti iei un stingator in cap. 
- Nu ma freca pe mine la cap sa intru in intersectie daca n-am cum sa traversez intersectia. Du-te tu si blocheaza o intersectie intreaga. Evita-ma ca am o buburuza de masina.
- Invatati cei 7 ani de acasa si nu mai suferiti atat cand e vorba de incepatori cu galustile in geam si fac greseli minore. E normal sa greseasca in trafic. Nu uita, imbecilule, ca si tu ai fost candva incepator! De altfel, nu iti mai arunca pungile, cartoanele de la McDonald's si mai stiu eu ce sticle de plastic la 60 la ora pe geam.
- Pentru motocicilsti: ce-ar fi daca ati pastra si voi o viteza decenta in Bucuresti ca sa va vada omul in oglinzi, sa nu dea cu voi de pamant?
Last edited by Mustang; 20-05-08 at 00:16.
|
|
|
20-05-08, 00:14
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
uite asa simplu. vorbesc foarte serios, omul care mi-a spus (pagubitul) are peste 40 ani e prieten de familie. si nu minte. l-a oprit pe ala pe strada, i-a zis sa se semneze acolo si sa dea cnp-ul. primul om n-a vrut, al doilea (probabil de frica si fraier) a semnat
|
|
|
20-05-08, 00:21
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
io n-am inteles faza aia cu halogenele....se vb despre halogene si xenoane??? acum ce sa fac ca nu pot sa-mi sting xenoanele ?
|
|
|
20-05-08, 00:21
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by amphetamine
uite asa simplu. vorbesc foarte serios, omul care mi-a spus (pagubitul) are peste 40 ani e prieten de familie. si nu minte. l-a oprit pe ala pe strada, i-a zis sa se semneze acolo si sa dea cnp-ul. primul om n-a vrut, al doilea (probabil de frica si fraier) a semnat
|
Si daca "pagubitul" nu l-a amentitat pe martor ca il da in judecat, bine a facut ca a platit amenda. Mai exista si 112 si televiziunea, cand exista neintelegeri in trafic, mai ales cu rutiera
|
|
|
20-05-08, 00:27
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
a da si mai am si eu de adaugat.
daca mergi pe o strada cu 2 benzi, cu max 60-70km/h paralel sau putin mai in fata/spate cu masina de langa tine si ma vezi ca vin mai tare si dau blituri ca prostu' misca-te in ***** matii din fata mea, pentru ca nu ma dau smecher si tu vrei sa-mi arati ca esti si mai, ma grabesc, si rau, si daca e sa ma ia gaborii io mi-o iau, io's prostu', nu tu.
a da si daca ai o dacie de prin '70-'80 da-te pe marginea drumului daca tot ai de gand sa mergi cu 40km/h
|
|
|
20-05-08, 00:52
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
Sa reformulez. Daca nu vad din cauza xenoanelor, nu va vedea nici el din cauza fazei mele lungi si reglate cat mai sus.
|
|
|
20-05-08, 01:42
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Si daca ai si xenon pe faza lunga sa linistit
|
|
|
20-05-08, 09:33
|
|
 Stage 4
|
De vorbiti prostii? Pe cine a orbit xenononu'? Ca nu bat nici mai sus nici mai mult si doar intensitatea luminii este mai mare. Eu am avut pe masina bixenon si nu mi-a dat nimeni flash-uri, iar acum am doar pe faza scurta si nu incomodeaza pe nimeni. Deci nu mai vorbiti aiurea
|
|
|
20-05-08, 12:29
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
Mai.. topicul e adresat 'soferilor' generali, nu e atac la persoana. In cazul meu, ma refer la cei care ma orbesc din cauza dereglarii lor. De asta am si reformulat
|
|
|
20-05-08, 14:23
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
din cauza dereglarii ce-i drept, ma orbesc si pe mine.
cand vine nea marin miliardar cu mertanu lui "gip" sau incarcat si lasat pe spate cu "bicsenoanele" lui reglate la maxim in sus imi intra fix in ochi... tre sa-l invete careva ca "gipu" lui are botonel de-ala de reglare. n-are numai mp3 player care stie sa cante si manele, clima in 14 zone si piele de pingostrut  )
noroc ca sunt si destui care stiu ca xenonu e un gaz care lumineaza foarte puternic si nu trebuie reglat pe ochii bietului care vine de pe sens opus ca sa-i arate lui ce albastre sunt "becele" lui  )
|
|
|
20-05-08, 15:41
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by paunionutz
De la respect in trafic si reguli de bun simt s-a ajuns la legislatie rutiera, dar daca tot dai sfaturi macar da-le corect
1. Daca te opreste politie, trebuie sa ramai in masina (asa scrie in legislatie)
2. Portbagajul te pot ruga sa-l deschizi, iar daca tu refuzi si lor li se pare suspect, se poate face proces verbal, se duce masina la sectie se sigileaza in prezenta ta, iar in 48 de ore vine cu mandat si cu procuratura (si cu tine bineinteles) si iti demonteaza toata masina pentru perchezitie generala. Intradevar nu esti obligat, dar nu sti peste cine dai. Eu am ajuns cu masina la sectie ca nu am vrut sa deschid portbagajul si m-au lasat sa plec dupa ce am vorbit cu comandantul. Ideea e ca nu m-au rugat si mi-a zis "IA DESCHIDE PORTBAGAJUL", oricum era gol, dar mi-am facut ambitia cu ei si nu aveam treaba, ca am pierdut vreo 2 ore cu circul
3. Nu are voie sa te opreasca pentru control de rutina daca esti in trafic. Daca esti singur pe strada si te opreste pentru control de rutina si tu pleci o sa te alegi cu un dosar penal
|
la punctul 2. abia astept sa mi se intample ce ti s-a intamplat tie. sa ma tina cat vor ei la perchezitie, in secunda 1 dupa ce s-a terminat ma duc glont si de pun plangere. Pentru ce? Abuz in serviciu. Sa vezi dup-aia distractie pe noi
si la 3. NU are voie sa te opreasca pentru control de rutina in nicio situatie! Politisul trebuie sa aiba un ordin de serviciu sau un act care sa justifice ce cauta el acolo si de ce. In cazul in care are acel act, atunci controlul nu mai e de rutina

Official Porsche hater.
|
|
|
20-05-08, 16:01
|
|
 Stage 5
|
Am uitat:
Draga soferule,
-nu sta niciunul dintre noi la semafor pe linia de tramvai pt. ca vrem sa ramanem cu permisele, nu pentru ca ai tu prioritate cum ai pe taraf tv
|
|
|
20-05-08, 23:48
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
Vizualizand multitudinea de plangeri am constatat urmatorul lucru:
-Dragii mei,va plangeti mai rau decat curvele de pe centura,oricum "dudele" din trafic nu vor citi niciodata plangerile voastre si unde mai pui ca la randul lui fiecare devine "duda" voluntar sau nu.Asa ca pana la urma fiecare se descurca asa cum poate ....ca de obicei de altfel.
Si daca "eu" sunt idiot si schimb banda fara sa semnalizez sau nu-ti acord prioritate la o intersectie......sau orice alta situatie in care eu sunt idiot.....fii tu baiat atent si manierat si evita-ma fara sa-mi iei tot neamul la rand....ca poate chiar nu te-am vazut.
Astazi am evitat 2 accidente....unul cu un Matiz care vroia sa depaseasca (si chiar a facut-o) in timp ce eu il depaseam pe el....si unul cun un Citroen C2 care a iesit de pe o strada laterala fara sa se asigure(eu mergeam cu 60-70km/h in localitate)......fara sa mai spun ca masina pe care o conduc zilnic este un Volvo XC90(2200kg),va spun ca cele doua incidente s-au finalizat cu un claxon si un semn aratat spre ochi(adica daca nu belesti ochii data viitoare e posibil sa belesti....postofelul sau vreun dosar penal).
Asa ca mai bine lasati plansul si cascati ochii pe unde mergeti ca e mult mai efeicient.
PS.Postul e cu nota generala si fara o tinta directa asa ca va rog sa fie intepretat ca atare.
21-05-08, 09:29
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by GTA
Si daca "eu" sunt idiot si schimb banda fara sa semnalizez sau nu-ti acord prioritate la o intersectie......sau orice alta situatie in care eu sunt idiot.....fii tu baiat atent si manierat si evita-ma fara sa-mi iei tot neamul la rand....ca poate chiar nu te-am vazut.
|
Ok.  Bine spus
La mine toti indivizii care au facut greseli in trafic nu i-am injurat, ci le-am dat claxon, flashuri si cam atat. Nu obisnuiesc sa injur decat cand a insistat cu prostia, sau daca face intentionat.
Buna remarca ta, chiar foarte buna. Poate invatam si noi sa ne mai cizelam.
Stii ca e foarte greu sa stai calm cu traficul din Bucuresti ...
|
|
|
|
|