Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
23-05-08, 18:02
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
avem noi drumuri pe care sa mergi tu cu 180 constant ?
nu e normal sa ma simt ofuscat daca intri in mine la viteza aia, din cauza unui caine sarit din santz ?
|
|
|
23-05-08, 18:04
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
Si un mesaj pentru "racerii" de ocazie........
Mosule...daca vezi ca te depasesc,nu mai accelera sa-mi demonstrezi ca nu trebuia s-o fac.....sau ce masina potenta ai......lasa-ma sa termin depasirea,urmareste-ma 1-2km si o sa integ ce vrei sa faci.Si cu siguranta o sa-ti indeplinesc dorinta dar in conditii de siguranta...adica atunci cand drumul este liber in ambele sensuri.....
23-05-08, 18:11
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by phaeton
nu e normal sa ma simt ofuscat daca intri in mine la viteza aia, din cauza unui caine sarit din santz ?
|
de ce iti risti masina si viata pentru astia care merg tare? Citeste tu in decret sa vezi ca scrie frumos ca banda 2 (2+3) se foloseste pt depasiri. Daca nu o sa se invete lumea sa mearga pe banda 1 o sa fie parfum.
Si gandeste-te ca unele persoane au urgente, nu ai de unde sa stii daca e vreun racer sau un om intr-o situatie disperata.
Ma rog, poate ca nu trebuia sa postez ca observ ca 4tuning-ul a devenit un loc pt cei care merg legal toata ziua cu masini stock fara nici o treaba cu tuningul... sau e trendy baieti sa aveti un sticker cu 4tuning pe luneta?
|
|
|
23-05-08, 18:16
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
|
Quote:
|
Stai tu linistit ca drumuri sunt si pentru 280 nu numai 180.....
Si daca merg cu 200 crede-ma ca in acelasi timp nu-mi consult play-listul sau apelurile pierdute....casc ochii pe unde merg si daca vre-o dihanie sare din sant o sa incerc sa-i rup oasele cu o viteza cat mai mica fara intru pe contrasens......
|
|
|
23-05-08, 22:19
|
|
Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
iar daca tu imi dai flashuri, sa ma dau la o parte, in timp ce eu merg cu 110 pe un drum national-european, ai sanse foarte mari sa adormi in spatele meu. iar daca te apropi prea mult, voi incerca sa actionez brusc pedala din mijloc, ca sa te las sa meditezi la legislatie in timp ce masina ta va fi in service.
(ipotetic vorbind)
|
Daca nu binevoiesti sa te dai la o parte o sa incerc sa te depasesc pe dreapta, daca sunt 2 benzi, daca nu o sa astept pana te pot depasi in siguranta fara a-ti da flash-uri (daca e o singura banda), dar daca faci si figuri o sa ai ocazia sa parcurgi 50 de km cu 40km/h si asta numai in frane bruste ca sa vezi ce inseamna sa mergi regulamentar si in figuri. Eu daca merg cu 140 si imi da o dacie flash-uri ma dau frumos la o parte si il las sa treaca si mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu depasit de cazane de masini, este treaba lor si nu a mea.
De murit poti murii si la 70 km/h cand iti iese unu in fata, iar din experienta ta de sofer, daca faci explozie pe fata la 80 km/h ce sanse ai sa redresezi masina si sa nu te dai peste cap cu ea?
|
|
|
24-05-08, 00:42
|
|
Stage 5
|
Ai sanse la fel de mari sa te redresezi ca atunci cand ti se rupe o planetara de Dacie la 120 km/h - si asta s-a intamplat candva nu conduceam eu, nu dau amanunte, important e ca nimeni n-a fost ranit si nici jaful n-a iesit de pe drum. Soferii prosti poate ca au motive pentru care se transforma in vedete la stirile de la ora 17, dar influenteaza si p.o.p.u.l.a.t.i.a facand-o sa ceara limite stricte de viteza si pedepse aspre
~Nautilus
|
|
|
24-05-08, 00:42
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
ce a scris gta in penultimult post este total adevarat...in momentul cand mergi cu viteza esti de n ori mai atent decat daca stai cu 50 relaxat...si nu ai treaba....eu mai nou in bucuresti noaptea tre sa prevad ce fac ceilalti...ca semnalizare numai au.
|
|
24-05-08, 00:59
|
|
Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Quote:
Originally Posted by Sindrom
ce a scris gta in penultimult post este total adevarat...in momentul cand mergi cu viteza esti de n ori mai atent decat daca stai cu 50 relaxat...si nu ai treaba....eu mai nou in bucuresti noaptea tre sa prevad ce fac ceilalti...ca semnalizare numai au.
|
chiar daca reflexul e acelasi sau mai mare, distanta de franare e mai mica ??
|
|
|
24-05-08, 01:20
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Hai ca ati dato toti in SFuri...mia placut topicu asta la inceput...dar de la pagina 6 am vazut aceleasi "reguli de bun-simt"...
|
|
|
24-05-08, 02:16
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by morpheusmaster
Hai ca ati dato toti in SFuri...mia placut topicu asta la inceput...dar de la pagina 6 am vazut aceleasi "reguli de bun-simt"...
|
Ai fi surprins sa afli ca acest topic s-a deschis probabil nu sa-ti faca tie pe plac......mie personal imi place si probabil mai sunt "n" ca mine si "x" ca tine....tocmai de aceea exista dreptul la libera exprimare,ca sa nu fim toti de acord si sa discutam in contradictoriu pentru ca din aceste discutii se nasc adevaruri.
Repet ...topicul nu este facut pentru placerea lui x sau y....este facut pentru ca fiecare sa expuna experiente,pareri si solutii vizand comportamentul personal si al celoralati participanti la trafic.
@sKyNeT In principiu ai dreptate...dar5 in momentul in care nu esti atent nu mai exista distanta de franare sau timp de reactie.....exista doar un impact iminent pentru care nu ai fost pregatit.
|
|
|
24-05-08, 11:19
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Draga soferule (ca raspuns la depasarile lui GTA):
- cand tu mergi legal si cineva vine din spate cu viteza si cu intentia de a te depasi... mergi cat mai pe dreapta drumului, sau treci pe 1a banda (daca exista), mergi cu aceeasi viteza (constant) si lasa-l pe "grabit" sa treaca... EU ASA FAC! daca sunt depasit, ii zic in minte "du-te ma tu tare"... si il las sa treaca. castigi ceva daca il ti in spatele tau? poate omul e grabit din motive serioase, sau poate doar ii place sa alerge... e treaba lui. decat sa il fortezi sa faca o depasire periculoasa, mai bine il lasi sa treaca.
- draga soferule, daca tu, ca o "cioara" ce esti, in Loganul/Mertanul/Dacia1300/X/Y/Z masina, depasesti pe linie dubla continua coloana, ai pretentia sa te las sa intri la loc in coloana ca sa poti sa faci dreapta? si daca nu o fac... am carne pt tot anul...
cineva zicea ca sa nu injuram pe alti soferi care o comit in trafic... dar ce te faci cand ei iti taie fata si tot ei te injura de morti si raniti, fiindca trebuia sa prevezi ce vor ei sa faca si sa le lasi spatiu liber...? astia nu merita batuti?
caz real, vazut de mine:
- draga soferito, cum poti tu sa intri pe Podul Grant si dupa ~50m sa te razgandesti si sa faci 20 manevre de intoarcere??? asta in conditiile in care podul Grant are 2 benzi de circulatie pe sens, ambele sensuri fiind delimitate de linia de tramvai si borduri fff inalte, pe care nu le poti incelaca. coloana se intinde de obicei, in jurul orei 19, cam 1km pana la pod... femeia a intrat pe pod, s-a razgandit si, timp de 30min, a blocat toata circulatia in incercarea de a intoarce, pe contrasens. intr-un final a reusit spre norocul ei, toata lumea se amuza, nimeni nu s-a trezit sa-i dea o "lectie"
-draga soferule, banda 2 sau 3 (daca exista), este pt masinile care merg cu viteza mai mare. daca tu ai o rabla si nu poti sa circuli cu mai mult de 50 km/h... treci pe banda 1, nu ne obliga pe noi restul sa depasim neregulamentar.
- draga soferule, daca esti in masina personala, nu inseamna ca noi, restul, nu te vedem cum iti bagi mana pana la cot sa te scobesti in nas
cred ca pe asta am mai zis-o, dar vad ca se repeta, asa ca repet si eu...
- ba nene, semnul ala mare albastru pe care scrie "parcare cu plata", pus exact pe locul nr.1 de parcare (al meu), nu iti spune nimic??? E LOC PLATIT DE MINE, CA SA-MI PARCHEZ EU MASINA! si nu, daca o pui jumate pe locul meu si jumate pe langa... nu imi faci un favor.
|
24-05-08, 12:08
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
draga soferule....daca ai o masina, nu trebuie sa ai si 3 locuri de parcare cumparate de la adp, din tre care 2 ingradite si pe al treilea normal parchezi tu...
si daca vezi ca sunt blocat in spate nu imi bloca si fata pentru ca s-ar putea ori sa te trezesti cu masina in alta parte...ori te vei trezi foaaaarte de dimineata.(prostia se plateste)
|
|
|
24-05-08, 12:37
|
|
Stage 5
|
A propos de tot ce se comenteaza vis-a-vis de soferii care merg mult mai repede decat restul si implicit incalca limita de viteza. Putem privi asta dintr-un punct de vedere CIVIC (nu, nu honda ) ) si anume.."de ce sa il las sa depaseasca limita de viteza si sa puna in pericol viata unor oameni nevinovati ? limitele de viteza sunt pusi de oameni care, teoretic, ne vor binele comun. nu esti singur pe camp sa alergi cu 300 la ora, esti intr-o comunitate pe sosea si intr-o societate in ziua de zi cu zi, asa ca ar fi bine sa te supui regulilor, altfel te duci si locuiesti in jungla !" Nu zic, ca sunt neaparat de acord cu ce am zis..era doar o idee.
Si ontopic: draga soferule, cand parchezi, nu lasa 2 metri intre tine si cealalta masina..sa stii ca nu toti avem SMART, iar acei 2 metri sunt prea multi ca sa fie lasati neutilizati si prea putini pt a parca o masina
|
|
|
24-05-08, 14:20
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by paunionutz
Daca nu binevoiesti sa te dai la o parte o sa incerc sa te depasesc pe dreapta, daca sunt 2 benzi, daca nu o sa astept pana te pot depasi in siguranta fara a-ti da flash-uri (daca e o singura banda), dar daca faci si figuri o sa ai ocazia sa parcurgi 50 de km cu 40km/h si asta numai in frane bruste ca sa vezi ce inseamna sa mergi regulamentar si in figuri. Eu daca merg cu 140 si imi da o dacie flash-uri ma dau frumos la o parte si il las sa treaca si mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu depasit de cazane de masini, este treaba lor si nu a mea.
De murit poti murii si la 70 km/h cand iti iese unu in fata, iar din experienta ta de sofer, daca faci explozie pe fata la 80 km/h ce sanse ai sa redresezi masina si sa nu te dai peste cap cu ea?
|
aceleasi sanse pe care le a avut tata cand a facut explozie cu un papuc la 90, pe spate.
ai schimbat repede subiectu.
|
|
|
24-05-08, 17:06
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
@GTA: Frate am fost galant cand am scris ca ati dato in sf...dar vad ca teai prins ca tie iti era adresat postul fiind singurul care miai citat mesajul ( restul au continuat sa scrie)...si cum a spus si GEO...ai dato in deplasari nu in reguli de bun simt... citez: "afli ca acest topic s-a deschis probabil nu sa-ti faca tie pe plac."...ba imi face pe plac si dau dreptate posturilor scrise mai putin unora scrise de tine cu un aer mult prea deplasat. Repet, nu ma deranjat ceea ce ai scris ce aerul cu care ai scris ce ai scris si izul de superioritate...asa ca..."draga soferule", numai bine
|
|
|
|
|