hai sa zic si eu una, doua...
Draga "soferule", schimbarea directiei de mers la stanga/dreapta intr-o intersectie se face de pe banda corespunzatoare, NU de la 2 benzi distanta! Am patit-o de 4 ori intr-o saptamana, parca toti se prostisera... aaa, si daca tot faci stanga de pe banda a 2a din 3, sau chiar de pe 1a, macar uite-te in oglinzi (sunt chestiile alea insurubate pe coltul usilor fata, care reflecta ce se intampla in spate
). Un semnal nu ar fi rau sa dai... macar sa stim si noi, restul participantilor la trafic, ca tu ai de gand sa accidentezi pe careva.
Si dragi soferi de Logan: 1. cel putin 30% nu aveti stop pe frana! ok, defect de fabricatie, dar rezolvati problema. Nu sunt mama omida sa pot intui cand puneti voi frana si cat de brusc... cu atat mai mult cu cat nu se vede nimic in fata de curul ala imens al masinii. 2. stopurile de ceata, atunci cand sunt aprinse, au un martor care se aprinde in bord. mai aruncati-va un ochi si verificati daca le-ati aprins din greseala., nu de altceva, dar lumineaza cam ca farurile mele...
Draga soferule, daca iti dau flashuri in mod repetat, nu scoate capul pe geam (sau "degetul") sa ma injuri.... o fac cu un motiv anume, sa te atentionez de ceva. dar daca tu esti prost si ma injuri, atunci mergi cu usa deschisa, sau cu roata pe janta...
Draga soferule, daca te-am lasat sa te bagi in fata mea, e atat de greu sa-mi multumesti cu 1 sec de avarii?!? daca ai vre-o scula de masina, nu inseamna ca tot drumul e al tau si ti se cuvine. cand nu te las sa te bagi, iesi la scandal... de parca asi fi obligat eu sa te las.
Draga soferule, cand intri in intersectie si traficul e blocat, nu mai inainta pana sa blochezi tot... nu ai pierdut nimic daca stai cu 2-3m mai in spate, la semafor.... dar macar trec si cei cu care te intersectezi din stanga si din dreapta.
Draga soferule care te duci la supermarket, carutul de cumparaturi nu se lasa "in bataia vantului" sau lipit de usa masinii mele! cred ca si pe tine te-ar deranja sa ai masina zgariata, nu?!? Noroc ca de vre-o saptamana au pus cam peste tot acces la carut cu fisa de 50bani si nu o sa mai lase nimeni carutul in parcare.... la 50bani va zgarciti, dar la vopseaua altuia nu va ganditi.
Draga soferule care "ti-a luat mata' bucata de trotuar", daca las masina oprita pe trotuar sau undeva aiurea (deci nu pe un loc de parcare platit), nu-mi ridica stergatoarele ca "e locul tau", fiindca s-ar putea sa te vad si sa te las fara mana! locul tau e la coada vacii daca te comporti asa!
Draga soferule, cand ma vezi ca stau la trecerea de pietoni, nu ma claxona, ca nu pot sa ma urc peste aia numai ca sa treci tu repede cu "bolidul" tau.
Draga soferule, daca ai cedeaza si iesi de pe o straduta laturalnica, scoate botul masinii usor... nu veni cu 50km/h si sa pui frana dupa ce ai blocat deja drumul cu prioritate. ca poate eu vin cu viteza si nu mai cum sa te evit.
Draga soferule, cand esti tras pe dreapta si deschizi usa masinii, din nou, uite-te in oglinda. chiar nu-mi trebuie usa ta! si daca totusi ai deschis-o si m-ai blocat de nu mai am pe unde sa trec, nu mai sta 5 minute sa-ti cauti telefonul sau stiu eu ce! dupa aia te miri de ce te injur, nu?!
Draga soferule, linia aia alba are si ea un rol: sa delimiteze benzile, nu sa mergi tu pe mijloc, pe ea! Aia care au facut drumul nu l-au facut ca sa ai tu cate 3m distanta in dreapta si in stanga... l-au facut sa intre 2-3 randuri de masini.
Si ca idee generala pt grabiti (si eu ma mai grabesc, dar nu ma urc pe pietoni, sau nu-ti dau flashuri sa te dai la o parte in timp ce mergi in coloana): in bucuresti, indiferent cat de grabit ai fi si cat de repede ai merge, cu mai mult de 10 minute nu poti sa scurtezi drumul, chiar si dintr-un capat in altul al orasului.