Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
03-02-09, 17:26
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
N-a zis nimeni că e ok, departe de mine gandul ăsta, am spus ca toţi facem excese si greseli uneori, ideea era să nu ne transformăm īntr-un cor de acuzatori, pozānd īntr-o turmă mare şi neprihănită de mioare inocente. Că la un moment dat aşa apare discursul multora pe aici...
|
|
|
03-02-09, 22:55
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by CYBERBOB
Mustangule, ai dreptate, mai economic este, dar mai sanatos nu prea, ca in masina mai ai un filtru de polen, o mica protectie impotriva mizeriei de aer care il respiram in minunata noastra capitala europeana ). A, si gandeste-te, la ce trafic avem, ce soferi, mai dai de unu ca userul de mai sus si risti sa se urce pe tine cu masina. Asa ca mai nu cred ca se merita riscul.
Auzi, doar pe Mahgeru seara? dar pe Dorobanti nu? )
Hai noroc bun all, si cati mai multi km fara incidente!
|
Eheeeee... ma refeream strict la faptul ca e sanatos pentru ca:
- mai dai burtica jos
- mai faci un mic sport
- te mai relaxezi
Nu ai probleme pentru ca sunt benzile alea pe trotuare facute... daca sunt facute acolo, pe acolo merg... asta e!
Quote:
Originally Posted by Dimitris
Din pacate nu o sa se schimbe mentalitatea asta de smecheras decat cand o sa arate la tv un interviu cu un sofer din puscarie. POATE atunci o sa se schimbe ceva, pentru ca, Romania nu va creste prin bun simt si responsabilitate, ci prin frica si amenzi.
|
Crezi tu?
Cu smecherasi din astia o sa ai parte indiferent de cati ani trec. Inconstienta gasesti la toti ciutanii care abia si-au luat permise si s-au trezit cu masini cu puteri apreciabile de la taticu' si mamica.
Aia care trec prin Dacia din 1900 am observat ca sunt mai conservatori putin cu viteza, in momentul cand schimba Dacia cu ceva mai competent.
In fine... scuze de offtopic - sper ca m-a inteles cineva.
|
|
|
03-02-09, 23:48
|
|
Stage 5
Member of: [FORD]
|
nu neaparat ca mai sunt daia cu dacii care cred ca au masini de curse pe mana. chiar azi a bulit unu o cutie de viteze cu dacia si dadea in ea de parca era facuta sa merga asa. dupa ce isi iau aia masina mai calumea , sa te fereasca sfintii ce se poate intampla.
|
|
|
04-02-09, 01:58
|
|
Stage 5
Member of: [CITROEN]
|
pnm...cam aveti dreptate...si sunt constient de toate lucrurile care se pot intampla...citeam mai sus , nu mai stiu cine zicea ceva de smecherashi, de jmecherie..... conduc in felul meu, ptr ca asa imi place mie, nu ca ma dau smecher sau ceva.....nu conduc ptr a impresiona pe cineva, sau ptr a ma da smecher, pur si simplu asa imi place mie.....
@dimitris..in legatura cu politia, stai tu linisit, ma confunzi cu tine, in buc nu am pb...
@CYBERBOB...stai linisitit ca nu din cauza mea se intampla nenorociriile, stiu prea bine cand se poate si cand nu se poate ...nenorociriile se intampla din cauza soferilor de weekend, taximetristilor, camionagiilor
@Herbas @Aleks: aveti mare dreptate....
si in bucuresti sunt foarte multe scurtaturi care scurteaza drumul cu cel putin jumatate din timpul normal de mers...de ex; de la lia manoliu pana la universitate, nici un semafor, 5-10 min max..
Last edited by 87MTX; 04-02-09 at 02:04.
|
|
|
04-02-09, 14:09
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Mustang
Eheeeee... ma refeream strict la faptul ca e sanatos pentru ca:
- mai dai burtica jos
- mai faci un mic sport
- te mai relaxezi
Nu ai probleme pentru ca sunt benzile alea pe trotuare facute... daca sunt facute acolo, pe acolo merg... asta e!
Crezi tu?
Cu smecherasi din astia o sa ai parte indiferent de cati ani trec. Inconstienta gasesti la toti ciutanii care abia si-au luat permise si s-au trezit cu masini cu puteri apreciabile de la taticu' si mamica.
Aia care trec prin Dacia din 1900 am observat ca sunt mai conservatori putin cu viteza, in momentul cand schimba Dacia cu ceva mai competent.
In fine... scuze de offtopic - sper ca m-a inteles cineva.
|
Am inteles io asa cat de cat ce ai vrut sa zici.
Treaba cu benzile alea speciale e mai complicata, ca sunt zone unde nu sunt, si sunt zone unde n-ai loc de pietoni si de masini parcate...oricum e o idee buna asta cu bicicleta.
@87MTX daca stii cand se poate si cand nu, atunci e bine. Totusi sa nu generalizam, un accident i se poate inampla oricui, nu numai categoriilor enumerate de tine.
Noroc bun!
|
|
|
05-02-09, 21:58
|
|
Stage 5
|
-draga propietar,conducator de caruta(poate sunt si de astia pe aici)te rog fa tot posibilul sa iti iluminezi corect caruta si nu goni cat de tare se poate pe un drum neiluminat tu neavand deloc lumina...
1-draga pietonule te anunt ca strazile sunt facute pt masini si trotoarele pentru tine;
2-daca totusi nu este trotuar nu folosi toata strada si date la o parte cand vezi ca vin...
Era sa o patesc in seara asta..
Mergeam linistit cu 40-50km intr-un sat (drum ff bun)cand vine din departare o masina,schimb pe faza scurta si imediat dupa ce trece masina de mine vad 3 pietoni asezati in asa fel incat ocupa 90% din banda dreapta..cum faza scurta nu imi bate prea bine nu i-am vazut din timp si a trebuit sa trag stanga ca sa ii evit(ei nu au avut nici o treaba),pana aici toate bune..numai ca imediat in spatele lor pe celalt sens)era o caruta(fara nici cea mai mica lumina pe ea,nimic!) care mergea cat de tare puteau cei doi cai...
Noroc ca am fost cat de cat atent si am tras repede inapoi de volan dreapta evitand contactul cu caruta la o distanta de 20 cm
Mi-a stricat toata dispozitia pe ziua de azi faza asta
Last edited by plsx; 05-02-09 at 22:01.
|
|
|
05-02-09, 22:08
|
|
Stage 3
|
@plsx e bine ca nu s-a intamplat nimic.
O intamplare funny care mi s-a intamplat azi pe podul grand, iti multumesc draga soferita de polo, ca m-ai facut economie de lichid de parbriz, udandu-mi cu stropitoarele tale si parbrizul meu ))))
Ontopic: draga posesor de remorca, cand lasi remorca in fata curtii, incearca s-o apropii cat mai mult de bordura, nu o lasa in curba, si sa ocupi jumate din banda, ca e posibil sa nu te vad noaptea, mai ales ca aseara a fost si ceata.
Ps. e vorba de o remorca d-aia mica "de dacie"
|
|
|
17-02-09, 22:55
|
|
Stage 3
|
hai ca postez tot io . Dupa o zii obositoare nu prea mai imi arde de nimic, asa ca draga sofer, de ce claxonezi ca retardu sa ma disperi pe mine si pe ceilalti participanti la trafic? Mai ales ca esti la 200m de semafor si pana ajungi tu il mai prinzi de 1-2 ori.
Draga sofer, cand stai la semafor si e panta, nu mai sta cu piciorul pe frana te rog...ca imi spargi ochii mai ales ca e noapte, poti sa ridici un pic frana de mana.
Atat am avut de spus, in rest.....asfalt uscat si p!@a umeda )
|
|
|
18-02-09, 13:31
|
|
Stage 3
|
Draga soferita de logan, te rog sa nu te mai bagi cu japca peste mine DE 2 ORI la 2 SEMAFOARE CONSECUTIVE !
Mergeam linistit pe Giurgiului, iar la semaforul de la Myrmyr am ramas pe a 2a banda, prima se pierde dupa semafor. In fata mea cativa fac stanga, trec aia, cand sa merg si eu intra aia peste mine . Nici o problema, franam deosebit de brusc, era sa o dau pe mama cu capu de bord (traiasca centura), schitez o injuratura si trec mai departe.
La urmatorul semafor, la Luica, raman pe a 2a banda sa fac stanga. ACEEASI soferita de Logan era la jumatate de masina mai in fata de mine, pe prima banda. Nici nu plec bine de la semafor, ca ma pomenesc cu ea peste mine, fara semnal, fara nimic. avea jumatate de masina pe banda mea. A 2a frana la fel de brusca, de data asta injuraturi de rigoare... din partea lu mama . Imi venea sa ma dau jos la ea si sa o bat
|
|
19-02-09, 10:13
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
draga sofer de matiz de firma. cand semnalizezi si vrei sa te bagi la stanga, asta nu se face in mijlocul unei strazi de 3 benzi, si daca faci asta, nu mergi cu 5km/h cu 20m inainte sa faci stanga. si cand te claxonez pt ca esti un dobitoc, nu mi te infigi brusc in frana si vrei sa te dai jos la mine, pentru ca n-o sa fug, n-o sa ma sperii si daca am si nervi la momentul ala (cum aveam aseara) s-ar putea sa ti-o si iei
|
|
|
19-02-09, 14:03
|
|
Stage 5
|
pai daca nimeni nu il lasa sa treaca pe banda aia normal ca trebuie sa opreasca sa poata face stanga, dar altii nu inteleg ca mai trebuie mers si din stanga in dreapta nu doar inainte. daca a semnalizat sa se bage pe stanga sa poate schimba la stanga, trebuie lasat sa treaca sa nu se incurce circulatia.
|
|
|
19-02-09, 15:43
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat]
|
Quote:
Originally Posted by DarkJEDI
pai daca nimeni nu il lasa sa treaca pe banda aia normal ca trebuie sa opreasca sa poata face stanga, dar altii nu inteleg ca mai trebuie mers si din stanga in dreapta nu doar inainte. daca a semnalizat sa se bage pe stanga sa poate schimba la stanga, trebuie lasat sa treaca sa nu se incurce circulatia.
|
De fapt trebuie sa te incadrezi in banda din timp si sa nu te astepti ca tot traficul sa se opreasca in loc pentru ca nu sti tu sa conduci. Daca nu se poate mergi mai departe si faci urmatoarea la stanga, nu te dai viteaz la altu pentru prostia ta. Poti sa semnalizezi cat vrei, nu inseamna ca altii sunt obligati sa iti acorde prioritate.
|
19-02-09, 16:11
|
|
Stage 5
|
pai nu te dai viteaz, dar din bun simt poate si ala sa te lase. deci nici unu nu a avut obraz. in afara in orice tara daca vrei sa treci benzile de pe bulevarde si semnalizezi aia te lasa.
|
|
|
19-02-09, 16:13
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat]
|
nu m-au lasat in italia, nici gand sa ma lase in franta, in germania au avut o tentativa dar tot nu m-au lasat, si in austria... da m-au lasat )))
|
|
|
19-02-09, 16:15
|
|
Stage 5
|
in germania se aplica regula :te bagi in fata , ala da frana in blana daia nu teau lasat, in franta si italia nu stiu cum e ca nam condus, dar in cehia , olanda, spania, e foarte misto.
|
|
|
|
|