Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
13-06-08, 11:33
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
nu stiu cum sunteti voi pe trecere dar eu cand vad ca mi se da prioritate pe trecere salut omu frumos si fug nene sa nu il tin in loc
|
|
|
13-06-08, 12:21
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
 asta a fost tare... a mai zis cineva ca suntem singura tara unde pietonii multumesc pt ca le acorzi prioritate pe trecere  mi se pare ridicol sa multumesti cuiva pt ceea ce ti se cuvine, ceva la care ai drepturi 100%. in curand o sa ajunga sa multumeasca pietonii ca le dai voie sa stea pe trotuar si nu iti "parchezi" masina peste ei...
|
13-06-08, 22:15
|
|
 Stage 5
|
Uite, intram putin si in sfera bunului simt al pietonului :P. Eu cand sunt langa o trecere..tot ma uit sa vad cam cate masini vin dintr-o parte si din alta..si aleg sa traversez cand e mai liber, nu neaparat ca mi-ar fi frica..dar pur si simplul, incerc sa las traficul sa fie mai fluent. Nu sar eu pe trecere ca nemancatul sa opresc 10 masini aiurea..eu mai pot astepta 5 secunde sa treaca toti..ma rog..asa sunt eu.
@dolb : si eu ii salut uneori (nush de ce exact) si grabesc pasul
|
|
|
13-06-08, 22:19
|
|
 Stage 5
|
apropo....ca tot despre treceri de pietoni e vorba si reguli de bun simt.....dragi soferi care detineti masini de teren si asa numitele utilitare:daca vedeti ca masinile care le detineti sunt de dimensiuni mai mari, incercati sa nu le mai parcati de-am poolea exact langa trecerea de pietoni, in fata sau in spatele acestora pt ca astfel fortati pietonii sa apara din neant in jumatea drumului!astazi era sa fac fleici doua gagici care n-aveau saracele nicio vina, vina apartinea idiotului care isi parcase land cruiseru cu curu' pe trecerea de pietoni....ce dreaq sa mai vad eu pietoni de matahala aia cand eu merg aproape cu curu' pe pamant?
|
|
|
13-06-08, 22:32
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
mie imi e frica sa trec pe trecerile de pietoni unde stiu ca trec cu masina tare   voua vi s-a intamplat ??
|
|
|
13-06-08, 22:39
|
|
 Stage 5
|
|
|
|
13-06-08, 22:40
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
draga soferule... iti intra unu-n cur... aia e... nu te du sa-l omori pe bietu om, a gresit, se repara, aia e, porcarii se intampla tot timpu', nu poti sa circuli la nesfarsit fara sa ai parte de accidente. exemplu:
aud un scart - bum si iar bum
ies pe geam. un astra g cu 4 pusti in el n-au observat ca cel din fata oprise la semafor, a intrat in el cu coltul stang si a ricosat cu coltul drept in trailerul parcat pe strada partea drepta (asa e la moda aici, sa lasi trailerul pe strada). masina pustiului praf. a ramas cateva secunde blocat la volan, timp in care soferul masinii lovite se da jos, arde 2 pumni in nesimtire in biata astra si rula ca descreieratu. pustiu se da jos din masina, se duce sa-si constate pagubele. cand vede, se pune jos si se ia cu mainile de cap (masina parintilor). nenorocitu' "pagubit" se duce din nou la astra, da un sut in nesimtire in bara fata cazuta pe jos de o proiecteaza in pusti, mai cara cateva suturi in piese si in biata astra. sa mor de nu-mi venea sa ma duc sa-i ard una boului.
inteleg, te-a lovit prostu, aia e, te enervezi, e normal, si eu mi-as pierde calmul da nu in asa fel incat sa dai in biata masina, care nu are nici o vina, sau mai ales in bietu om care oricum era traumatizat.
daca as fi patit eu asa ceva, ma duceam si declaram la politie ca o parte din stricaciuni mi le-a facut ala cu suturile lui.
mi-a parut rau si cand am vazut parintii pustiului cand au venit sa vada masina. niste oameni foarte simpli, care probabil au facut un efort foarte mare sa cumpere acea masina (astra classic, deci luata de noua). asta e, cand ai un copil care-si ia tovarasii in masina sa le arate ce poate el. uite ce-a putut si mai era sa-si ia si o bataie de la un cretin
deci ma repet: DRAGI SOFERI VIOENTI: abtineti-va, ca doar n-oti fi voi aia care sa nu fi lovit masina din vina voastra in atatia ani de condus
|
|
|
13-06-08, 22:40
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [BMW] [DACIA] [VW]
|
Sunt multi soferi care chiar daca au obligatia de a acorda prioritate pietonilor pe trecerea de pieton, nu o fac ! Eu cand ajung la o trecere de pieton incetinesc masina, vad pe cineva care are itentia sa treaca il las frumos si pe urma plec, dar cum am mai spus nu toti sunt ca mine,
|
|
|
13-06-08, 22:44
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Quote:
Originally Posted by fasso
pai da de ce ti-e frica?
|
....daca mai trece unul ca mine
PS: in brasov se da mai greu prioritate la treceri de pietoni decat in bucuresti
|
|
|
13-06-08, 22:58
|
|
 Stage 5
|
eu mor pe handicapatii(altfel nu-i pot numi) care trec ca niste martalogi care sunt prin locuri neregulamentare strada,vad prea bine ca te apropii cu masina de ei....eu cateodata mai dau si claxon si nu se sinchisesc nici de-ai dreaq sa isi miste organele mai repede!daca ii claxonezi mai insistent risti sa-ti mai iei si cate o injuratura...cum de altfel am patit-o de multe ori!o tehnica destul de buna care functioneaza in majoritatea cazurilor cand esti injurat: eu opresc masina in jumatea benzii cand ma injura cate un pieton, dau pe avarii si decat deschid usa  in oglinda din interior observ cu respectivul incepe sa mareasca pasul fara sa se mai uite inapoi!adica ai dreaq martalogi....in loc sa traverseze regulamentar sau daca o fac neregulamentar macar sa o faca mai cu talent, ei prefera sa te injure ca vezi doamne tu mergi cu masina si ei pe jos
|
|
|
13-06-08, 23:54
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by fasso
eu mor pe handicapatii(altfel nu-i pot numi) care trec ca niste martalogi care sunt prin locuri neregulamentare strada,vad prea bine ca te apropii cu masina de ei....eu cateodata mai dau si claxon si nu se sinchisesc nici de-ai dreaq sa isi miste organele mai repede!daca ii claxonezi mai insistent risti sa-ti mai iei si cate o injuratura...cum de altfel am patit-o de multe ori!o tehnica destul de buna care functioneaza in majoritatea cazurilor cand esti injurat: eu opresc masina in jumatea benzii cand ma injura cate un pieton, dau pe avarii si decat deschid usa in oglinda din interior observ cu respectivul incepe sa mareasca pasul fara sa se mai uite inapoi!adica ai dreaq martalogi....in loc sa traverseze regulamentar sau daca o fac neregulamentar macar sa o faca mai cu talent, ei prefera sa te injure ca vezi doamne tu mergi cu masina si ei pe jos 
|
Se poate intampla si invers.....Am vazut o faza amuzanta in Mamaia la trecerea de pietoni  ) trecuse un baiat pe rosuŽ pe trecere, si vine unul cu un Seria 5 E60 tipic din ala cu capul sub bord cu o mana pe volan si ochelari de soare seara claxonand si gesticuland, asta care trecuse pe rosuŽ pe trecere ii adreseaza cateva injuraturi,cel cu Seria 5 opreste masina, coboara.....si surpriza.......baiatul ala care trecuse pe trecere mai era cu inca 3 baieti  ) toti 4 se indreapta spre el si asta ce face.....se urca in masina si demareaza in tromba rpd sa fuga.....bineinteles ca sa facut de tot ***-ul  deci mai bine incercati sa evitati conflincte din astea ca nu se stie niciodata.....  Totusi mi se pare super aiurea ca in Romania treŽ sa alergi pe trecerea de pietoni ca altfel risti sa fii injurat.....n-am mai vazut asa ceva.....
Numai bine.
|
|
|
14-06-08, 00:26
|
|
 Stage 5
|
cei care asteapta sa treaca masinile,cum face dripci, cei care multumesc soferilor care opresc la tercere,cum face dolb....sunt cei care stiu ce inseamna sa fiti o coloana de 2 masini si sa fiti opriti ca nu mai avea unu rabdare 4 secunde , sau sa vii in viteza si sa fii oprit de unu ca atunci vroia el.....
cei care au carnet se comport cu totul si cu totul diferit pe trecere...asta e clar, pentru simplul fapt ca stiu cum e sa fii oprit airuea
|
14-06-08, 00:57
|
|
 Stage 5
|
exact....si in plus nu zice nimeni sa alergi pe trecere....poti sa mergi cu ce viteza vrei tu, dar de preferat sa fie peste 2-3 km/h  si btw....era sa-mi iau si eu de multe ori bataie in trafic pentru simplul fapt ca m-am crezut mai smeker....se intampla
|
|
|
14-06-08, 02:23
|
|
 Stage 5
|
Mai sunt care ii vezi ca se pupa pe treerea de pietoni si abia se taraie!
|
|
|
14-06-08, 11:02
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by amphetamine
DRAGI SOFERI VIOENTI: abtineti-va, ca doar n-oti fi voi aia care sa nu fi lovit masina din vina voastra in atatia ani de condus
|
nu sunt violent de fire, dar ce te faci cand tu fiind plecat din localitate, ai masina parcata in fata casei frumos si vine un biciclist beat si iti distruge haion, luneta, si al treilea stop si fuge ? nu iti vine sa il iei la omor? dar ce sa mai dai in el cand il vezi plin de sange vara nici un dinte
|
|
|
|
|