Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
25-08-08, 15:10
|
|
VW Driver
Stage 5
Member of: [VW]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
...nu ai nici o scuza ca ai depasit o coloana de masini lunga de 2 km si ai mers intre benzi(de unde stiai tu ce se intampla la 2 km in fata ta? poate fusese un accident sau orice altceva)
~Intermedieri vanzari/cumparari/inchirieri de studio-uri/garosoniere/apartamente in cea mai frumoasa statiune de vacanta de pe litoralul bulgaresc :SUNNY BEACH.PRETURI FOARTE MICI!!! Pentru detalii,informatii suplimentare sau chiar viizonari-0733 936 864-Dl.Mihaila Robert~
~turism intern,turism extern,curse charter,bilete avion,rezervari hoteliere oriunde in lume.vacante,excursii si weekenduri de vis la preturi avantajoase.Pentru detalii-0733936864-Dl Mihaila Robert~
Last edited by aleks; 25-08-08 at 18:10.
|
|
|
25-08-08, 15:18
|
|
Stage 4
Member of: [MERCEDES]
|
eu nu am de unde sa stiu cat tine o coloana, iar daca dau semnal sa depasesc si nu vine nimic din fata, care e problema, daca depasesc 200 m sau 2 km? Iar daca fusese un accident, masinile trebuiau sa stea pe loc, eventual sa incetineasca nu sa mearga constant. Si spun a 15 oara. AM MERS INTRE BENZI PT CA NU MI-AU DAT VOIE SA INTRU IN COLOANA. Scrie in legislatie care e distanta maxima pentru a efectua o depasire, in conditiile in care din fata nu vine nimic, iar vizibilitatea este maxima?
Last edited by aleks; 25-08-08 at 18:11.
|
|
|
25-08-08, 15:50
|
|
Stage 5
|
saracu' de tine...nu te-au lasat nemernicii astia obositi care veneau acasa de la serviciu sa intri la loc in coloana!vai, eu cred ca ma puneam pe plans!sau faceam pe zmeul, din nou, si imi faceam singur loc in coloana!
Last edited by aleks; 25-08-08 at 18:12.
|
|
|
25-08-08, 16:35
|
|
VW Driver
Stage 5
|
din cate mai imi aduc eu aminte de cand am invatat legislatia pentru examenul de obtinere al permisului auto nu este specificata distanta maxima a unei depasiri,dar scrie sigur ceva de depasirea coloanelor de masini.si cum ele circulau cu 70 adica restrictia cea mai des intalnita pe dn,cealalta fiind de 90(100 din cate stiu eu nu este restrictie pentru dn ci pentru drumurile europene) tu erai cam neregulamentar cu viteza
Last edited by aleks; 25-08-08 at 18:20.
|
|
|
25-08-08, 17:08
|
|
Stage 5
|
omg trebuie sa ne multumim unul altuia pentru ca ne scutim unul pe celalalt de a scrie aceleasi chestii!bravo!
|
|
|
25-08-08, 18:16
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
nush baieti cum o luati voi dar eu ii dau o oarecare dreptate si lui paunionut! adica totusi.. poate chiar nu a fost lasat! si eu am intalnit cazuri in care chiar nu ma lasau sa intru in coloana si totusi .. cu chiu cu vai si nesimtire din partea mea am intrat , cel din spate fiind OBLIGAT sa ma lase sa intru! nu mai fiti asa rai ca pun pariu ca si voi ati patit ceva asemanator ca el! Bafta si fara suparari !
|
|
|
25-08-08, 18:34
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
eu cred ca multi din cei de aici fac asa ceva, iar daca omu vrea sa depaseasca coloana, daca te uiti in oglinzi il vezi ca vine si vrea sa se bage in fata ta, ce te costa sa il lasi??? Crezi ca ajungi mai repede cu o masina???? Cand vin de la mare,duminica intotdeauna se depaseste coloana pe unde e aglomeratie, iar eu pe cuvantu meu de nu ii las pe toti sa se bage in fata mea. Oricum nu am unde sa ma duc mai repede.
|
|
25-08-08, 21:01
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by robertinho
din cate mai imi aduc eu aminte de cand am invatat legislatia pentru examenul de obtinere al permisului auto nu este specificata distanta maxima a unei depasiri,dar scrie sigur ceva de depasirea coloanelor de masini.si cum ele circulau cu 70 adica restrictia cea mai des intalnita pe dn,cealalta fiind de 90(100 din cate stiu eu nu este restrictie pentru dn ci pentru drumurile europene) tu erai cam neregulamentar cu viteza
|
Ce legatura are faptul ca eram neregulamentar cu viteza? Aveam chiar 120 km/h si nu 100, dar nu vad relevanta.
Depasirea
Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul care se afla in
mers, oprit sau stationat, in acelasi sens de mers, daca prin aceasta se trece peste sau se incalca axul drumului, indiferent ca acesta este materializat sau imaginar.
Depasirea se face numai pe partea stinga, in sensul de mers, cu exceptia vehiculelor ale caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stinga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta. Tramvaiele aflate in mers pot fi depasite si pe partea stinga pe drumuri cu sens unic sau cind nu exista patiu suficient intre sina din dreapta si marginea drumului.
Obligatiile conducatorului de vehicul care efectueaza depasirea :
Sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia
depasirii si ca nu exista pericol ;
Sa semnalizeze intentia de depasire ;
Sa pastreze o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit ;
Sa reintre pe banda de circulatie initiala, dupa ce s-a asigurat, in conditii de
siguranta.(numai dupa ce a vazut in oglinda retrovizoare interioara vehiculul depasit,
pentru a nu intra peste acesta).
Obligatiile conducatorului de vehicul care este depasit :
Sa nu mareasca viteza de deplasare ;
Sa circule cit mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile.
Se interzice depasirea vehiculelor :
In intersectiile cu circulatie nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de
catre politisti ;
In apropierea virfurilor de rampa, cind vizibilitatea este redusa sub 50m ;
In curbe si oricare alte locuri cind vizibilitatea este redusa sub 50 m ;
Pe pasaje, poduri, sub poduri, si in tuneluri. In aceste locuri pot fi depasite
vehicule cu tractiune animala, motociclete, ciclomotoare, biciclete daca
lungimea segmentului de vizibilitatee ste mai mare de 20 m, iar latimea drumului
este mai mare de 7 m ;
Pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje ;
Pe treceri la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de aceasta ;
In statii de tramvai, cind este oprit si nu exista refugiu ;
In zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzisa ;
Cind pentru efectuarea manevrei se trece efectiv peste marcajul continuu care
desparte sensurile de mers, iar vehiculele circula pe contrasens;
In situatia cind din sens opus se apropie un alt vehicul al carui conducator este
obligat sa efectueze manevre de evitare;
In locul in care s-a format o coloana in asteptare, daca prin aceasta se intra pe
sensul opus.
Se interzice depasirea coloanei oficiale asigurate, inainte si in urma, cu echipaje
ale politiei.
|
|
|
25-08-08, 22:32
|
|
VW Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by paunionutz
Ce legatura are faptul ca eram neregulamentar cu viteza? Aveam chiar 120 km/h si nu 100, dar nu vad relevanta.
Depasirea
Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul care se afla in
mers, oprit sau stationat, in acelasi sens de mers, daca prin aceasta se trece peste sau se incalca axul drumului, indiferent ca acesta este materializat sau imaginar.
Depasirea se face numai pe partea stinga, in sensul de mers, cu exceptia vehiculelor ale caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stinga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta. Tramvaiele aflate in mers pot fi depasite si pe partea stinga pe drumuri cu sens unic sau cind nu exista patiu suficient intre sina din dreapta si marginea drumului.
Obligatiile conducatorului de vehicul care efectueaza depasirea :
Sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia
depasirii si ca nu exista pericol ;
Sa semnalizeze intentia de depasire ;
Sa pastreze o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit ;
Sa reintre pe banda de circulatie initiala, dupa ce s-a asigurat, in conditii de
siguranta.(numai dupa ce a vazut in oglinda retrovizoare interioara vehiculul depasit,
pentru a nu intra peste acesta).
Obligatiile conducatorului de vehicul care este depasit :
Sa nu mareasca viteza de deplasare ;
Sa circule cit mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile.
Se interzice depasirea vehiculelor :
In intersectiile cu circulatie nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de
catre politisti ;
In apropierea virfurilor de rampa, cind vizibilitatea este redusa sub 50m ;
In curbe si oricare alte locuri cind vizibilitatea este redusa sub 50 m ;
Pe pasaje, poduri, sub poduri, si in tuneluri. In aceste locuri pot fi depasite
vehicule cu tractiune animala, motociclete, ciclomotoare, biciclete daca
lungimea segmentului de vizibilitatee ste mai mare de 20 m, iar latimea drumului
este mai mare de 7 m ;
Pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje ;
Pe treceri la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de aceasta ;
In statii de tramvai, cind este oprit si nu exista refugiu ;
In zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzisa ;
Cind pentru efectuarea manevrei se trece efectiv peste marcajul continuu care
desparte sensurile de mers, iar vehiculele circula pe contrasens;
In situatia cind din sens opus se apropie un alt vehicul al carui conducator este
obligat sa efectueze manevre de evitare;
In locul in care s-a format o coloana in asteptare, daca prin aceasta se intra pe
sensul opus.
Se interzice depasirea coloanei oficiale asigurate, inainte si in urma, cu echipaje
ale politiei.
|
iti multumesc ca mi-ai dat dreptate.stiam eu ce stiam
Se interzice depasirea vehiculelor :In locul in care s-a format o coloana in asteptare[/B], daca prin aceasta se intra pe
sensul opus.
p.s dolb tu parca tineai cu mine de obicei
|
|
|
25-08-08, 22:36
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
robert.. dar ce faci frate daca depasesti.. si nu e chiar asa coloana.. si dintr-o data toti se aduna ca jegosii si fac coloana si nu mai ai cum sa te retragi si nu te lasa nici unu nici d'al drq?
azi am patit si eu ceva asemanator.. mergeam cu c-ul .. ca golfu l-am lasat la spalat... si na mi-e un pic mai greu ca e mare masina si ma bag frumos sa depasesc o coloana.. nu incurcam pe nimeni numai ca idiotii stateau ca IDIOTII degeaba si eu n-aveam timp de ei si am zis sa ii depasesc.. s-au pus in miscare si apoi un bou cu un autobuz urmat de un bou cu o dubita nu numai ca nu ma lasau sa ma incadrez si eu si sa ma bag cum trebuie DESI AVEAM LOC.. . ba chiar.. ma imping intr-o masina parcata pe dreapta, norocul meu fiind frana ! am stat o ora sa ma lase si pe mine cineva .. SUNT F NESIMTITI UNII
|
|
|
25-08-08, 22:44
|
|
VW Driver
Stage 5
|
doamne fereste,nu contest cu nimic ce spui(sunt multi nesimtiti si macar de ar fi numai nesimtiti dar e plin de "soferi" cu carnetel luat pe spaga care nu au treaba cu chestia asta numita soferie.Sunt afoni,paraleli,sunt un pericol public,un sofer nu e atent numai la botul masinii lui,e atent la tot ce se intampla,ala e sofer)...acuma iti spun tie sincer ca nu m-as fi luat de paunionutz cu absolut nimic daca nu incepea sa jigneasca
|
|
|
25-08-08, 23:34
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
Pentru a nu stiu cata oara, PROIECTOARELE SUNT DESTINATE PENTRU A FI FOLOSITE CAND ESTE CEATA SAU ATUNCI CAND VIZIBILITATEA ESTE FOARTE SCAZUTA(ma refer la ploi puternice, praf etc). Asa ca drag sofer de orice autovehicul numai aprinde proiectoarele ca sa mergi tu prin Bucuresti sau prin alta parte a Romaniei, pentru ca nu vei vedea mai bine deoarece acelea bat in lateral si in jos.
personal nu stiu daca am aprins de 4 ori proiectoarele, si de cateva ori ca ma mai enerveaza pacalicii aia de vin noaptea cu faza lunga, ok am 180 accelerez, tu vii cu 250, eu fiind in depasire te vad si dau semnal cum ca ma bag pe banda 1 dupa ce termin depasirea cu riscu de a incetini pana la 90, da nu domnul necioplit da faza lunga de la 100m, iar cum becu de ceata nu se aprinde fara proiectoare, am fost nevoit.
Last edited by Sindrom; 25-08-08 at 23:38.
|
|
|
26-08-08, 00:17
|
|
Stage 5
|
ba eu cred ca unii dintre voi au mici probleme de gandire legat de depasirea de coloana!spun asta gandindu-ma la urmatoarele criterii: daca e coloana, la ce plm te bagi sa depasesti, pentru ca tot in aceeasi coloana vei sfarsi si, probabil ca vei ajunge cu, sa zicem, 2 minute inainte(pentru alea 2 minute merita sa pui in pericol nu numai viata ta, dar si a unor oameni pe care nu-i cunosti, care muncesc zi lumina si au copiii de crescut)!si asta pentru ce, pentru ca te-ai plictisit sa mergi in spatele unuia si te-ai hotarat sa mergi in spatele altuia?! bun, iar daca tampitii astia de au facut legislatia au scris CLAR SI CONCIS ca ESTE INTERZISA DEPASIREA DE COLOANA, de ce trebuie sa faci tu tocmai pe dos?ca sa le aratzi ca de fapt legislatia scrisa de ei nu e cea pe care ai citit-o si tu, iar ei sunt tampiti?!nu zic, si eu am depasit coloana, dar era ceva in genu: primul, flash, il depaseam, ma retrageam foarte putin pe banda mea, semnal, flash, depaseam si pe al doilea, etc!sper sa ma fac inteles!daca te duci tu ca berbecu si depasesti 15 masini odata cu 700 km/h imposibil sa nu mai fie si altul ca tine din acea coloana care sa se bage si el in depasire chiar in fatza ta, sau mai rau, cand esti aproape paralel cu el, ca nah...a omis sa se uite in oglinda!
|
|
|
26-08-08, 01:00
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by fasso
iar tu nu dai dovada decat de o masculinitate iesita din comun, dar si de o buna crestere care lipseste!si faza tare e ca tot tu te gasesti sa critici!in locul tau as incerca sa nu ma mai dau mare cu gesturile mele din trafic(le-am aratat eu alora cum se depaseste)
cand depaseai tu ca un mascul feroce care esti,
|
si se pare ca a disparut partea cu "dereglat psihic" si partea in care eu va rugam sa nu ma mai jigniti
Quote:
subscriu si iti multumesc fasso pe aceasta cale pentru ca m-ai scutit sa tastez aceleasi chestii
|
iar tu erai de acord cu el
Quote:
Originally Posted by paunionutz
Daca eu intru in depasire, iar restul merg la o distanta de 2 m intre ei si nu-mi dau voie sa intru in coloana, cum ar fi extrem de normal si legal deasemenea, unde ai vrea sa ma duc? Decat sa raman intre benzi si intradevar jenandui pe ceilalti participanti la trafic, deoarece nu am avut unde sa intru in coloana. Iar depasirea o fac acei soferi, care merg mai repede decat altii. Depasirea nu este interzisa nici in localitate si nici in afara localitatii, mai ales daca esti pe DN, unde limita de viteza este de 100 km/h, iar participantii la trafic merg cu 70, ca e un camion in fata la 2 km si nu binevoieste nimeni sa-l depaseasca.
|
Raspunsul meu plin de jigniri
(raspunsul tau chiar era plin de jigniri, doar ca l-am editat eu. nu-ti asuma merite pe care nu le ai in acest topic-aleks)
Quote:
saracu' de tine...nu te-au lasat nemernicii astia obositi care veneau acasa de la serviciu sa intri la loc in coloana!vai, eu cred ca ma puneam pe plans!sau faceam pe zmeul, din nou, si imi faceam singur loc in coloana!
|
Un alt raspuns logic si civilizat
Quote:
acuma iti spun tie sincer ca nu m-as fi luat de paunionutz cu absolut nimic daca nu incepea sa jigneasca
|
Imi pare rau ca au disparut posturile in care te-am rugat si pe tine sa nu ma mai jignesti
Quote:
ba eu cred ca unii dintre voi au mici probleme de gandire legat de depasirea de coloana!spun asta gandindu-ma la urmatoarele criterii: daca e coloana, la ce plm te bagi sa depasesti, pentru ca tot in aceeasi coloana vei sfarsi si, probabil ca vei ajunge cu, sa zicem, 2 minute inainte(pentru alea 2 minute merita sa pui in pericol nu numai viata ta, dar si a unor oameni pe care nu-i cunosti, care muncesc zi lumina si au copiii de crescut)!si asta pentru ce, pentru ca te-ai plictisit sa mergi in spatele unuia si te-ai hotarat sa mergi in spatele altuia?! bun, iar daca tampitii astia de au facut legislatia au scris CLAR SI CONCIS ca ESTE INTERZISA DEPASIREA DE COLOANA, de ce trebuie sa faci tu tocmai pe dos?ca sa le aratzi ca de fapt legislatia scrisa de ei nu e cea pe care ai citit-o si tu, iar ei sunt tampiti?!nu zic, si eu am depasit coloana, dar era ceva in genu: primul, flash, il depaseam, ma retrageam foarte putin pe banda mea, semnal, flash, depaseam si pe al doilea, etc!sper sa ma fac inteles!daca te duci tu ca berbecu si depasesti 15 masini odata cu 700 km/h imposibil sa nu mai fie si altul ca tine din acea coloana care sa se bage si el in depasire chiar in fatza ta, sau mai rau, cand esti aproape paralel cu el, ca nah...a omis sa se uite in oglinda!
|
@fasso
1. daca e coloana si intru in depasire inseamna ca nu mai doresc sa fiu in acea coloana si de aceea DEPASESC. Raspuns la intrebarea ta "la ce plm te bagi sa depasesti"
2. In legislatie scrie ca nu ai voie sa depasestii coloana care stationeaza, nu pe cea in mers, iar in mers trebuie sa ai o distanta fata de cei din fata, nu de 2 m, iar cand esti depasit, in legislatie spune clar ca nu trebuie sa accelerezi sau sa-l impingi pe ala care te depaseste in sant
3. Daca ala omite sa se uite in oglinda si intra in depasire, cand depasesc eu, care este vina mea, ca eu pot sa intru in depasire in spatele lui, iar el nu se asigura si ma arunca in sant, sau in pom
Last edited by aleks; 27-08-08 at 19:32.
|
|
|
26-08-08, 01:30
|
|
Stage 5
|
1.nu incerca sa te dai sacaz acum prin post-uri de om sfant ca nu tzine am trecut peste
2.nu ai voie sa depasesti coloana aflata in mers decat daca faci depasire consecutiva si nu continua(adica depasesti te bagi la loc, iar depasest, etc...si NU sa ramai pe contrasens depasind in nestire!)p.s. probabil am invatzat legislatii diferite
3.daca ala omite sa se uite in oglinda si intra in tine, si te arunca in santz => ca mori ca prostu' pentru ca n-aveai rabdare sa stai in spatele unuia care culmea, avea rabdare sa mearga in coloana->asta era ideea, ca dai coltzu si nu cred ca mai conteaza atunci a cui a fost vina
4.eu cand zic coloana, ma refer la un numar > de 10-15 masini, nu la 2-3 pt ca alea le poti depasi foarte usor!
|
|
|
|
|