Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 26-08-08, 02:08   #541
dreaq

Stage 5

dreaq's Avatar

Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Pentru cei care se plang de ce nu-i lasa altii sa intre in coloana dupa ce au depasit:
Daca toti eram asa smecheri ca voi ,ieseam de capul nostru din coloana si blocam ambele sensuri de mers ,ce se intampla? Era mai bine?

Nu e mai bine sa stai la locul tau decat sa fii facut zob de o masina ce vine pe contrasens?

Am vazut situatii de genul pe centura la Bucuresti si surpriza ..smecherasii au sfarsit prin offroad pentru ca nu-i lasa nimeni sa se bage la loc.
Old 26-08-08, 10:27   #542
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by fasso View Post
ba eu cred ca unii dintre voi au mici probleme de gandire legat de depasirea de coloana!spun asta gandindu-ma la urmatoarele criterii: daca e coloana, la ce plm te bagi sa depasesti, pentru ca tot in aceeasi coloana vei sfarsi si, probabil ca vei ajunge cu, sa zicem, 2 minute inainte(pentru alea 2 minute merita sa pui in pericol nu numai viata ta, dar si a unor oameni pe care nu-i cunosti, care muncesc zi lumina si au copiii de crescut)
draga fasso.. tin sa te contrazic! frate... eu n'am chef sa stau dupa 10 prosti care se opresc si se cearta in mijlocu strazii cand stiu ca pot circula fara probleme si imi pot duce nevasta la servici! servici care are un patron din ala... incepi la 9 svc dar vii la 8 jumate! eu fac 2 minute de acasa pana la svc ei.. un taximetrist sau un alt sofer ar face 5 sau 10 chiar ! asta pt ca eu evit CU CAP coloane stupide... masini care merg deosebit de incet fara nici un motiv ( daca erau serie7 mai ziceam .. dar clio? )... si tot asa! Fasso: ai si tu partea ta de dreptate .. insa daca asta e circulatia eu ce sa ii fac?

Quote:
Originally Posted by dreaq View Post
Pentru cei care se plang de ce nu-i lasa altii sa intre in coloana dupa ce au depasit:
Daca toti eram asa smecheri ca voi ,ieseam de capul nostru din coloana si blocam ambele sensuri de mers ,ce se intampla? Era mai bine?

Nu e mai bine sa stai la locul tau decat sa fii facut zob de o masina ce vine pe contrasens?

Am vazut situatii de genul pe centura la Bucuresti si surpriza ..smecherasii au sfarsit prin offroad pentru ca nu-i lasa nimeni sa se bage la loc.
dar decat sa faci coloana.. nu e mai bine SA TE PUI IN MISCARE? si sa nu mergi cu 30 ca bou ca vai dom'le asculti tu manele si trebuie sa le auzim? Daca toti ar circula cum trebuie nu ar mai fi asa aglomeratii , coloane..etc.

Pt domnii idioti - instructori auto : in cazul in care NU V-ATI DAT SEAMA .. daca in localitate ai limita legala 50 km/h .. nu poti avea o viteza cu 10km sub limita admisa! adica daca tu cu boul tau elev aveti 20 km/h sunteti pasibili de amenda pt ca incurcati traficul! si daca tot mergeti cu viteza aia .. DE CE DRACU NU STATI CAT MAI PE DREAPTA!?! trebuie sa ocupati TOATA STRADA?

Last edited by aleks; 27-08-08 at 19:22.
dolb is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 11:42   #543
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]

draga soferule intors acasa din Italia ,spania ..etc incearca sa conduci cum trebuie in tara de ''munca' ai fi ramas pe jos de mult ....
si draga soferule cu masina cu volan pe dreapta ... asigurate ca nu e nimeni in dreapta ta si dupa aia fa manevra ..
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
markizu is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 12:35   #544
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

referitor la conflictul usor dintre panionionut, fasso, si care mai sunt am o singura explicatie, in Romania, circulatia este foarte greoaie, daca nu ar mai exista cativa dintre noi sa ne bagam mai tare iar restul nu s-ar lua nu va dati seama ce porcarie ar fi. Multi stiu ce e dimineata la orhideea partea dinspre apaca, ca o iau si merg pe contrasens eu si cu restu de masini cu ce gresesc ca oricum din fata trec maxim3 masini, sau cate si mai cate. Iar politia, in situatiile de fata multi, dar foarte multi am observat ca sunt intelegatori dupa ce le explici ce ai vrut sa faci.

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 13:14   #545
bmwm5
Skoda Driver

Stage 5

bmwm5's Avatar

Member of:
[SKODA]

Quote:
Originally Posted by dolb View Post
dar decat sa faci coloana.. nu e mai bine SA TE PUI IN MISCARE? si sa nu mergi cu 30 ca bou ca vai dom'le asculti tu manele si trebuie sa le auzim? Daca toti ar circula cum trebuie nu ar mai fi asa aglomeratii , coloane..etc.

Pt domnii idioti - instructori auto : in cazul in care NU V-ATI DAT SEAMA .. daca in localitate ai limita legala 50 km/h .. nu poti avea o viteza cu 10km sub limita admisa! adica daca tu cu boul tau elev aveti 20 km/h sunteti pasibili de amenda pt ca incurcati traficul! si daca tot mergeti cu viteza aia .. DE CE DRACU NU STATI CAT MAI PE DREAPTA!?! trebuie sa ocupati TOATA STRADA?
si mai ales nu-i invatati sa treaca pe rosu asta dupa ce stau in intersectie fara sa a se misca.nu-i un obicei bun
bmwm5 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 13:15   #546
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
referitor la conflictul usor dintre panionionut, fasso, si care mai sunt am o singura explicatie, in Romania, circulatia este foarte greoaie, daca nu ar mai exista cativa dintre noi sa ne bagam mai tare iar restul nu s-ar lua nu va dati seama ce porcarie ar fi. Multi stiu ce e dimineata la orhideea partea dinspre apaca, ca o iau si merg pe contrasens eu si cu restu de masini cu ce gresesc ca oricum din fata trec maxim3 masini, sau cate si mai cate. Iar politia, in situatiile de fata multi, dar foarte multi am observat ca sunt intelegatori dupa ce le explici ce ai vrut sa faci.
very very good point! subscriu!
Old 26-08-08, 13:38   #547
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
1.nu incerca sa te dai sacaz acum prin post-uri de om sfant ca nu tzineam trecut peste
2.nu ai voie sa depasesti coloana aflata in mers decat daca faci depasire consecutiva si nu continua(adica depasesti te bagi la loc, iar depasest, etc...si NU sa ramai pe contrasens depasind in nestire!)p.s. probabil am invatzat legislatii diferite
3.daca ala omite sa se uite in oglinda si intra in tine, si te arunca in santz => ca mori ca prostu' pentru ca n-aveai rabdare sa stai in spatele unuia care culmea, avea rabdare sa mearga in coloana->asta era ideea, ca dai coltzu si nu cred ca mai conteaza atunci a cui a fost vina
4.eu cand zic coloana, ma refer la un numar > de 10-15 masini, nu la 2-3 pt ca alea le poti depasi foarte usor!
1. nu inteleg ce vrei sa spui, dar dai dovada in continuare de un limbaj "academic"
2. Intradevar ai dreptate
3. Asta se poate intampla si daca depasesti cate o masina si nu mai multe
4. Vezi ce ai scris la 2. Daca tot esti tu corect, presupun ca nu ai depasit niciodata mai mult de 1 masina.
Si ai cam ramas singurul care incearca sa se "certe" cu mine, desi nu ai nici un argument, decat supozitii. daca, daca, daca..... asta inseamna ca nu ar mai trebui sa ne urcam in masina ca daca...sau poate.... sau cine stie ce
paunionutz is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 14:44   #548
robertinho
VW Driver

Stage 5

robertinho's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by dolb View Post

apropo de asta cu "scoala" din cate stiam trebuie sa se incadreze undeva intre 20-40.S-ar putea sa gresesc ,numai stiu exact dar stiu ca era o restrictie de genul asta pentru "invatacei"
~Intermedieri vanzari/cumparari/inchirieri de studio-uri/garosoniere/apartamente in cea mai frumoasa statiune de vacanta de pe litoralul bulgaresc :SUNNY BEACH.PRETURI FOARTE MICI!!! Pentru detalii,informatii suplimentare sau chiar viizonari-0733 936 864-Dl.Mihaila Robert~
~turism intern,turism extern,curse charter,bilete avion,rezervari hoteliere oriunde in lume.vacante,excursii si weekenduri de vis la preturi avantajoase.Pentru detalii-0733936864-Dl Mihaila Robert~
robertinho is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 15:42   #549
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

1.nu va mai legatzi de astia cu scoala pt ca fiecare din noi am fost asha
2. pt paunionutz: nu ti se pare corect sa-mi expun si sustin punctul de vedere? ce daca am ramas singurul, chiar crezi ca aveam nevoie de spate ca sa afirm niste lucruri adevarate?
3.recunosc, si eu am depasit mai multe masini odata de nenumarate ori, insa tot de nenumarate ori se gasea unu din coloana pe care o depaseam sa depaseasca si el chiar cand eram aproape in dreptul lui. Tocmai de aceea, acum incerc sa evit astfel de intamplari!ma uit, vad ca sunt 4389 de masini in fatza, nu ma mai bag in depasire, pentru ca in niciun caz nu o sa ajung eu in capatul coloanei pana la destinatie!
4.draga sofer de SUUUVVV, asa mai colorat un pic "mancati-as peleu tau", cand mergi pe un drum cu 4 benzi si vezi ca vin din spate ca taurul, iar tu esti gata gata sa depasesti un tir aflat pe banda ta, cand iti dau flash inseamna ca NU TREBUIE SA TE BAGI IN DEPASIRE PT CA VIN TARE si poate nu am pe unde sa te ocolesc, in niciun caz nu ma refer prin acel flash : BAGA-TE MA CA-TI DAU VOIE!intr-adevar n-am tupeu sa te injur, ca doar esti mai colorat asha un pic si n-am chef sa ajung intr-un portbagaj de ML!multumesc!
fasso is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 16:22   #550
robertinho
VW Driver

Stage 5

robertinho's Avatar

Member of:
[VW]

fasso nu esti singur,eu te sustin:d:d:d...dar pur si simplu am preferat sa incetez polemica(mi-e scarba de atatea dispute)...si referitor la invatacei eu doar am intrebat cum e cu restrictiile astea pentru ei,pentru cultura mea generala,nu ii critic si nu ii judec,nu am absolut nimic cu ei...pana la urma tre sa ne gandim ca toti am fost ajea si mai mult decat atat,masina aia nu e pe mana lor de capul lor,exista cineva in dreapta care trebuie sa-i spuna pas cu pas ce si cum si sa fie atent si pentru el
robertinho is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 16:24   #551
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by robertinho View Post
apropo de asta cu "scoala" din cate stiam trebuie sa se incadreze undeva intre 20-40.S-ar putea sa gresesc ,numai stiu exact dar stiu ca era o restrictie de genul asta pentru "invatacei"
da ma dar macar 40.. si macar sa stea mai pe dreapta! nu sa incurce circulatia pe arterele principale ..pe mijlocul strazii! puii mei eu cand am facut scoala.. pai aveam 50 in localitati! in afara cateodata ma mai punea sa o pisc.. ai prins vreodata 140-150 cu scoala? fiind elev ?
Old 26-08-08, 16:47   #552
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

ai prins tu dolb, nu?! si te-ai trezit ca picase plapuma de pe tine, nu?!multumesc robertihno
fasso is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 17:55   #553
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

Cine e moderator aici sa sterga toate posturile conflictuale ca m-am plictisit.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 18:13   #554
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Dimitris View Post
sa-ti aduc aminte ca si tu la ITP aveai probleme la sistemul de lumini pe spate?
Aveam, dar nu a fost la ITP faza aia. Dupa ITP au inceput sa apara problemele si am renuntat sa ies pana nu am schimbat bucsa care facea fente. Cand mai ieseam cu ea puneam avarii ca dau cu spatele.
In fine, ai dreptate - nu trebuia sa ma iau de motivul ala. Ci de faptul ca efectua manevra fara sa se uite in oglinzi, ceea ce este destul de deranjant. Iar sa si comentezi cand un om te atentioneaza pe un ton relativ linistit, mi se pare taranie.

Azi am comis-o si eu in trafic. Nu l-am vazut pe un nene in oglinzi si i-am taiat "nasul". Dupa claxonul de atentionare al dansului urmat de o mica injuratura, am dat avarii pentru a-mi cere scuze, urmand, ca la primul semafor sa se puna pe banda din stanga mea si de a-si prezenta scuzele pentru injuratura.
Consider ca asa se poate intampla si mai departe de acum incolo.
PS: mentionez ca masina tipului era un Mercedes 300 SEL.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 18:23   #555
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
ai prins tu dolb, nu?! si te-ai trezit ca picase plapuma de pe tine, nu?!multumesc robertihno
ha ha .nice joke fasso.. but true! sincer.. mie imi era cam frica si nu am vrut sa prind.. insa instructorul era cam "nutz" si desi nu am vrut sa "o calc" mi-a calcat-o el si mi-a lasat-o la 140 - 150 ceva de genul ! normal drumul fiind liber!

Personal cred ca multi instructori ar trebui sa faca asta pt ca i-ar putea invata pe elevi f mult despre viteza! degeaba te tin cu 40 la ora.. daca tu dupa ce ti-ai luat permisu.. iei masina lu tata cu speranta sa ii dai 200 si sfarsesti tragic!
- Copyright 2024 4Tuning -