Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
03-08-08, 15:34
|
|
General Supervisor
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
fiecare aveti partea voastra de dreptate, incercatri insa sa intelegeti si punctul de vedere al interlocutorului, inainte sa va prregatiti sa-i spuneti ceva de "sa-l inchida si sa-l sature", nu va purtati pe forum asa cum o faceti(unii) la volan, ca nu e cazul...
calm, ca toti avem dreptatea noastra, doar ca nu suntem singurii care avem dreptate, mai au si ceilalti...
|
|
|
03-08-08, 17:10
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
da mah fasso dar vii de la mare linistit pe autostrada, in fata ta se intampla un accident, franezi brusc si din spate vine unu cu 200 si nu apuca sa franeze si te face terci. asta este cel mai periculos lucru de pe autostrada, accidentul in lant din cauza vitezei ridicate. deci din punctul meu de vedere e mai periculos sa mergi cu 200 pe autostrada decat sa schimbe banda cu 110 km la ora. (200 - 110 = 90). o zi buna.
03-08-08, 21:50
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by robertinho
...pai ce eu am zis ca merg zi de zi cu 200???...si spre deosebire de voi motoristii,eu ma apropii mai mult de viteza legala in localitate decat 99% dintre voi...in alta ordine de idei...una e sa mergi cu 200 pe autostrada si alta e sa faci nenorocirile despre care se discutau putin mai sus(asta daca ai avut rabdare sa citesti)...era vorba despre cei care fac depasiri fara sa se asigure si ii obliga pe cei care merg regulamentar sa intre prin santuri,copaci si mai stiu eu pe unde...despre asta era vorba(poti citi intr-un post anterior al lui fasso ca sa te lamuresti)...alea sunt nenorociri si tampenii si cretinatati si merita sa le rupi capul nu eu ca merg cu 200 pe autostrada si ca sa ti-o spun ajea pe bune(mai trece cate un bentley cu 260,mai trec 1-2 motoristii dinastia adevarati cu aceeasi viteza si nu-ti imagina ca eu la 200 sunt cel mai tare de pe autostrada,sunt destui care ma fac si ma intrec pe 100 km de autostrada)...iar atata timp cat tu nu mergi regulamentar mi se pare absurd sa-mi tii morala ca vezi doamne ce sofer imprudent sunt eu(sunt mai prudent si mai atent si mai concentrat cand merg cu 200 decat atunci cand merg cu 60 in oras)...dar daca vrei sa continuam hai sa o facem pe private,pe mess,unde vrei tu ca poluam aiurea topicul...invata sa te uiti intai la ce faci tu si dupa vino si fa pe responsabilul si interesantul si desteptul cu altii...bafta
|
bai baietzica, ne stim de undeva? stii cumva cum merg eu cu masina sau motorul?
invata tu inainte un proverb: ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
ala cu tirul merge tot pe principiu: daca merg aiurea sa fiu sanctionat de politie. Din cauza unui dobitoc care tot asa venea el din spate tare pe autostrada si a inceput cu flashuri s-au facut praf vreo 2 masini deci POATE INTELEGI SI TU CEVA DIN ASTA.
Nu e vorba de viteza cu care mergi, e vorba de locul in care alegi unde sa mergi cu viteza asta. Ca sa sintetizez putin postul ca poate citesti doar sfarsitul :
Mergi tare dar cand vezi ca urmeaza sa treci pe langa alte masini incearca sa reduci viteza. Daca mori tu e problema ta, daca mor si alte persoane din cauza ta atunci se impute treaba. Poti sa traiesti cu chestia asta? Doamne cate as avea sa iti spun dar cred ca imi pierd timpul, tot cu 200 o sa mergi tu pe A2 si o sa injuri cand unu vrea sa faca o depasire.
|
|
|
03-08-08, 22:29
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Deci limita e 130 pe autostrada.....daca cineva merge cu 200 treŽ sa fie constient de riscuri.....daca unul se baga in fata ta la 110 si se intampla ceva Doamne Fereste......pai e mai mult vina ta tata.....ce cauti tu cu 200 pe acolo....daca aveai 130-140 incetineai imediat.....dar tu mare zeu......cu 200....si porma va treziti sa scrieti pe thread-uri cu REGULI DE BUN SIMT chestii gen FERESTE-MA TATA CA VIN CU 200....
Numai bine.
|
|
|
03-08-08, 22:59
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
Azi am venit de la mare, in fine din vama veche pana in constanta cam 2 ore, am facut aglomeratie mare, ce nu am inteles de ce depasea ditamai camionu coloana si dupa aia se urca pe mine sau pe altii sa-i facem loc. Asta nimic pe langa ce urma sa nu inteleg pe autostrada. Merg linistit cu 180-190, pe banda numarul 2, daca vedeam ca se baga cineva incetineam fara flashuri(nu-mi sta in fire sa fac d'astea), la un moment dat, opel vectra numar de BC, stau in spatele lui, linistit el nimic nu semnal(banda 1 libera) dau un flash scurt el nimic, dupa niste insistente se da la o parte, ca dupa 2 km cine imi dadea mie flash suparat, molodoveanuuu...ok ma dau la o parte incetinesc pana la 80 pe banda 1, sa las omu sa treaca, dupa aia ma bag si eu dupa el, mergem cam 170- 180 cativa km la care omu trage pe dreapta si o lasa incet, poate imi explica si mie ce a vrut sa faca.
faza numaru 2 tot asa numai ca cu un om din ph.
+ am si eu o intrebare ca nu vreau sa jignesc soferii din constanta, dar daca te lasa cineva sa treci nu e normal sa-i si multumesti, iar cum prin constanta circula fooooarrrte multe masini de B, nu vreau sa cred ca e o adversitate ca moama asta e smecher din Bucuresti.
EWN: la 185 pe bord aveam 3700 rpm
|
|
03-08-08, 23:27
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~
Deci limita e 130 pe autostrada.....daca cineva merge cu 200 treŽ sa fie constient de riscuri.....daca unul se baga in fata ta la 110 si se intampla ceva Doamne Fereste......pai e mai mult vina ta tata.....ce cauti tu cu 200 pe acolo....daca aveai 130-140 incetineai imediat.....dar tu mare zeu......cu 200....si porma va treziti sa scrieti pe thread-uri cu REGULI DE BUN SIMT chestii gen FERESTE-MA TATA CA VIN CU 200....
Numai bine.
|
pai si scuza-ma daca merg cu 70 intr-o zona de 50 , 70 fiind o viteza de la care pot incetini, si vine unu de pe alta straduta si imi taie calea si intru in el e vina mea ca aveam viteza nu ?? cam aiurea cum gandesti in situatia asta! e treaba mea ce viteza am, e problema mea, sunt consecintele mele! insa daca vrei sa nu se intample o catastrofa mai bine ma astepti sa trec cu 200 si pe urma faci ce vrei tata!
|
|
|
03-08-08, 23:55
|
|
Swift Driver
 Stage 5
Member of: [Suzuki]
|
Quote:
Originally Posted by dolb
ce conteaza daca merge cu 200? si da merita 2 frane zdravene pentru ca eu poate ma grabeam tare si n-aveam chef sa stau o juma de ora sa depaseasca el cu 110 la ora! putea astepta 2 secunde, treceam cu 200 si apoi facea ce voia! Daca e sa o luam asa si asta e o regula de bun simt! trebuie sa ai bun simt pt cel ce vine din spate cu o viteza f mare!
|
bunul simt nu inseamna ca toata lumea sa se deie laoparte ca vii tu!
bunul simt inseama a trai si a lasa sa traiasca si altul!  iti doresc doar sa fii nevoit sa stai pe drumuri asa,vre-un an in curse pe tir,si ai sa intelegi si tu multe. deseori sunt chiar nesimtiti...dar daca ar astepta tot timpul ca sa poate sa depaseasca fara sa incurce pe absolut nimeni,niciodata nu ar putea sa iasa...
|
04-08-08, 01:23
|
|
 Stage 5
|
draga soferita , cand te hotaresti sa intrii pe un pod, fa manevra pana la capat petntru ca din cauza ta ,astazi (ma rog ieri) 3 august 2008 masina mea a capatat un nou look, cu farul spart ,aripa dreapta indoita ...la fel si capota.
Cine este din brasov si ma poate ajuta cu niste informatii despre serviceuri bune,il rog sa imi dea un mesaj pe privat. Am nevoie de niste piese si nu stiu exact la cine sa apelez...scuze ca este cam off-topic ultima parte
|
|
|
04-08-08, 01:27
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Virtual Tuning]
|
Draga sofer ROMAN de TIR, mai uita-te si tu in oglinzile alea , de doua ori cat capu' tau , sa vezi daca nu cumva te depaseste vreo "dacie" , si dupa ce ca DOAMNE FERESTE l-ai agatat si rasturnat in sant , nu cobori cu aere de vedeta ,ci du-te cat mai repede sa le dai primul ajutor  .
Si cel mai important draga sofer de TIR, nu mai fugi de la fata accidentului!, ca s-ar putea sa mai aibe lumea camere video, si sa mai fie si "a dracu , ca mine" sa se ia dupa tine sa te filmeze, dupa ce ai parasit locul accidentului.
|
04-08-08, 01:29
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
aha ca uitasem. Draga domnule Irinel Columbeanu, cand mergi pe A2, ori mergi ori stai, nu trebuie sa accelerezi doar ca sa-mi arati ca Bentley-ul tau visiniu decapotabil merge mai repede, asta stiu si eu, dar macar daca mergi mai incet iar banda 1 e libera mergi pe acolo.
|
|
|
04-08-08, 02:00
|
|
 Stage 5
|
iar dispar post-uri intr-o veselie!eu ma las de postat pe acest topic ori schimbati moderatorii sau macar sa le dati DIOPTRII MAI MARI!
|
|
|
04-08-08, 02:05
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
|
|
|
04-08-08, 02:39
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by Dimitris
|
Foarte cutremurator filmulet-ul asta......  chiar te face sa te gandesti de 2 ori inainte sa apesi tare pe acceleratie....
|
|
|
04-08-08, 02:54
|
|
General Supervisor
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Quote:
Originally Posted by fasso
iar dispar post-uri intr-o veselie!eu ma las de postat pe acest topic ori schimbati moderatorii sau macar sa le dati DIOPTRII MAI MARI!
|
nu e nevoie sa ma jignesti, ati transformat un topic de sfaturi intr-o cearta ca la usa cortului, si firesc, posturile se sterg pentru ca nu aduc nicio contributie la ideea generala, nimeni nu trage niciun folos de pe urma lor, nu se informeaza mai bine, nu va ramane cu nimic de pe urma lor, doar voi va satisfaceti (poate) orgoliul pe motiv ca "i-ati tras-o" celuilalt, si tocmai despre asta NU e vorba in topicul asta.
da, daca simti ca nu poti posta la subiect, poti sa te lasi de postat pana iti reconsideri atitudinea.
nu e o recomandare, e doar o reactie fireasca la ceea ce scrii.
Last edited by aleks; 04-08-08 at 02:58.
|
|
|
04-08-08, 08:30
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~
Foarte cutremurator filmulet-ul asta......  chiar te face sa te gandesti de 2 ori inainte sa apesi tare pe acceleratie....
|
E slabut... daca vrei sa vezi cutremurator, mai bine te uiti la accidente reale, sau citesti cateva statistici.
Si eu "alerg" cu masina, dar cand mergi cu 200 km/h, iti asumi toate riscurile. Intre 130 si 200 pe autostrada, e ceva diferenta, si cu cat viteza e mai mare, cu atat si franarea e mai slaba, ca sa nu mai vorbesc de controlul masinii.
Daca s-ar circula legal (maxim 140) nu ar fi probleme cu aia care intra pe banda 2 cu 90-110 km/h.
|
|
|