Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 13-06-08, 00:17   #196
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Quote:
Originally Posted by andrei_400 View Post
o treaba nasoala care m-a speriat rau azi in trafic , probabil ca multi ati patit-o.Eram pe banda a 2-a pe E85 si dau semnal stanga sa intru intr-o localitate, din spate aveam o duba care se apropia cu viteza si cu flashurile de rigoare.reduc viteza , pt a acorda prioritate celor care veneau din sens opus , si cand sa virez, ma trezesc cu ala cu duba ca trece la vre-0 20 de cm pe langa mine prin stanga , desi avea loc destul prin dreapta.Poate voi ati mai intalnit asa situatii dar eu azi fac o saptamana de cand am permisu in mana si deja am inceput sa-mi fac o idee despre soferii din romania + ca m-a speriat de abia am mai reusit sa virez!
Ar trebui sa te obisnuiesti, ca si eu am trecut prin asta, dar eu l-am lovit pe ala care depasea prin stanga, desi am dat semnal si doar plecam de pe loc si am ramas fara permis si 2 mil amenda acum 3 ani, ca eram intr-o comuna de langa Buzau, ala era de acolo, iar eu eram "smecher de Bucuresti" exprimarea politistului. In fine doar ca trebuie sa fi atent si la alti prosti care nu cunosc regulile de circulatie si conduc haotic, printre ei fiind si colegi cu pretentii, care nu acorda prioritate la pietonii de pe trecere si in schimb ii mai si sperie, sa fie baiat
paunionutz is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 00:23   #197
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by paunionutz View Post
Si de ce postezi astea la reguli de bun simt? Foartew frumos, as dori sa fiu prin zona cand treci sa vad ce faci, ma iei pe capota sau intrii in stalp? Ca in nu-mi sta in fire sa alerg pe trecere, dar nici sa nu mai traversez strada.
era vorba de pietonii care trec strada neregulamentarpe trecere poti sa mergi si cu 0,0000000001 km/h, cu toate ca daca ai face asa, eu ash fi unul din soferii care te-ar claxona si ti-ar umple frigiderul de carne
fasso is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 00:26   #198
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Quote:
Si de ce postezi astea la reguli de bun simt? Foartew frumos, as dori sa fiu prin zona cand treci sa vad ce faci, ma iei pe capota sau intrii in stalp? Ca in nu-mi sta in fire sa alerg pe trecere, dar nici sa nu mai traversez strada.
Era vb de pietoni care traverseaza pe unde ii apuca pe ei. DAr de ce nu, si pentru cei de pe trecere.

Pai in stalp nu intru... pentru nimic. La orice angajare in traversare, trebuie sa te asiguri inainte. Si daca vezi ca vin cu viteza, nu te bagi ca nesimtitu sa ma obligi sa franez doar sa imi demonstrezi ca nu iti pasa de viata ta.

Faza e ca am timp sa franez, doar ca am frane foarte bune si opresc super repede. Si fara sa bruschez masina. Tin sa precizez ca s-au oprit destule masini care aveau prioritate, cu gandul ca nu apuc sa opresc. Si m-am oprit de fiecare data la timp.

In concluzie, daca vezi ca vin si ai timp sa treci FARA SA FUGI SAU SA TE INTORCI, treci, chiar n-am nimic impotriva. Dar daca treci intentionat sa ma faci sa opresc, eventual te si opresti pe trecerea de pietoni sa te uiti la mine ca vita - ca am oprit (mai mult decat) la timp e nasol.

Dezmembrez Civic EP1
https://forum.4tuning.ro/477-anunturi...-ep1-1-4i.html
Crisskro is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 00:27   #199
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by fasso View Post
era vorba de pietonii care trec strada neregulamentarpe trecere poti sa mergi si cu 0,0000000001 km/h, cu toate ca daca ai face asa, eu ash fi unul din soferii care te-ar claxona si ti-ar umple frigiderul de carne
Quote:
Originally Posted by Crisskro View Post
La mine fug TOTI, si aia care sunt pe trecere. Unii fug inapoi pe trotuar. . Asta daca se incumeta sa se bage.
Si la aia care vad ca vii ca nebunu si tot se incapataneaza sa treaca... sa zicem ca am atins cu lateralu doua genti.
Pana la carne mai citeste si tu posturile
Old 13-06-08, 00:28   #200
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Vrei sa zici ca nu ti s-a intamplat nici o data sa treaca pe trecere, pana la jumate, dupa care sa se razgandeasca si sa o ia inapoi?
Old 13-06-08, 00:32   #201
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Era vb de pietoni care traverseaza pe unde ii apuca pe ei. DAr de ce nu, si pentru cei de pe trecere.

Pai in stalp nu intru... pentru nimic. La orice angajare in traversare, trebuie sa te asiguri inainte. Si daca vezi ca vin cu viteza, nu te bagi ca nesimtitu sa ma obligi sa franez doar sa imi demonstrezi ca nu iti pasa de viata ta.

Faza e ca am timp sa franez, doar ca am frane foarte bune si opresc super repede. Si fara sa bruschez masina. Tin sa precizez ca s-au oprit destule masini care aveau prioritate, cu gandul ca nu apuc sa opresc. Si m-am oprit de fiecare data la timp.

In concluzie, daca vezi ca vin si ai timp sa treci FARA SA FUGI SAU SA TE INTORCI, treci, chiar n-am nimic impotriva. Dar daca treci intentionat sa ma faci sa opresc, eventual te si opresti pe trecerea de pietoni sa te uiti la mine ca vita - ca am oprit (mai mult decat) la timp e nasol.
Iar ceea ce faci tu tine de bun simt, care lipseste cu desavarsire. Trebuie sa ma asigur eu ca trece vre-un nebun, sau trebuie sa te asiguri tu care fugi cu 100 prin oras (nu ca m-ar deranja) ca nu zbori vre-un pieton? La scoala de soferi nu te-a invatat ca trebuie sa reduci viteza la fiecare trecere? Sau vrei sa traverse pietonii dupa noroc sau tupeu? Ca vii tu si franezi la 2 mm de ei? Exact ce spuneam si mai sus REGULI DE BUN SIMT! De ce postezi aici, ca trebuia sa spui sa nu faceti asa ceva, nu sa te lauzi ca faci tu
Old 13-06-08, 00:38   #202
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Vrei sa zici ca nu ti s-a intamplat nici o data sa treaca pe trecere, pana la jumate, dupa care sa se razgandeasca si sa o ia inapoi?
Daca s-a intamplat (desi nu-mi amintesc) s-a razgandit omu, nu l-am facut eu sa se razgandeasca venind peste el gramada, sau punand frana in ultimul moment sa demonstrez ce pilot bun sunt eu. Vezi ca e posibil sa nu-ti dai seama cand s-au tocit placutele de frana si sa nu mai ai timp sa franezi.
Oricum nu mai au rost discutiile ca am vazut ce oameni intra si posteaza pe aici. Unu care nu te lasa sa depasesti ca poate dai peste un caine, derapeaza masina si intrii peste el si-l omori, altul care sperie p[ietonii pe trecere, de fug aia ca soarecii pe camp in toate directiile si mai si postati la reguli de bun simt
Old 13-06-08, 00:38   #203
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

In 7 ani de cand am carnet nu am zburat nici un pieton, iar accidente am avut doar prin parcari cand am ajuns acasa la 10 la ora cu un stop spart. Nu stii cum conduc, nu presupune ca franez la 2 mm de ei, nu ma laud cu cati era sa zbor. In anii de soferie, am trecut prin destule si cu automobile dar si cu pietoni. Gandeste-te daca vrei la o frustrare adunata pe ani buni pe pietoni.

Si sunt si eu pieton, si cand sunt la trecere, ma asigur, si daca vine unu repede, nu ma bag ca idiotu in fata lui sa il fac sa franeze. Din cate stiu eu, poate naste nevasta-sa. Sau ii arde casa. Sau il da sefu afara de la serviciu ca intarzie.
Old 13-06-08, 00:44   #204
apache

Stage 5

apache's Avatar

deci mor!!! cand vad babele astea tampite ...stau si se uiiiiiiiiiiiitaaaaaaaa la tine de la 10 km si cand mai ai 15 metrii (la propriu) si 60 la ora ,ele o iau la fuga nene pe trecere...
Deci jur ca inebunesc cand vad fenomenu asta.

Si draga sofer daca am schimbat banda fara sa semnalizez ( mi s-a intamplat astazi , mi se intampla o data la 2-3 luni si cred ca oricui i se intampla) imi dai un claxon scurt sa revin repde ca sa nu te urci pe mine,nu tii apasat pana te descarci tu de toate problemele care le-ai avut in ziua aia ca poate cu gandu la problemele mele am uitat si eu sa dau semnal .
Old 13-06-08, 00:48   #205
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
In 7 ani de cand am carnet nu am zburat nici un pieton, iar accidente am avut doar prin parcari cand am ajuns acasa la 10 la ora cu un stop spart. Nu stii cum conduc, nu presupune ca franez la 2 mm de ei, nu ma laud cu cati era sa zbor. In anii de soferie, am trecut prin destule si cu automobile dar si cu pietoni. Gandeste-te daca vrei la o frustrare adunata pe ani buni pe pietoni.

Si sunt si eu pieton, si cand sunt la trecere, ma asigur, si daca vine unu repede, nu ma bag ca idiotu in fata lui sa il fac sa franeze. Din cate stiu eu, poate naste nevasta-sa. Sau ii arde casa. Sau il da sefu afara de la serviciu ca intarzie.
Astea nu sunt scuze si egeaba incerci sa deviezi de la ceea ce ai spus mai sus ca nu merge. Dar ala care traverseaza? Poate ca se grabeste ca ii naste nevasta sau ii arde casa. Eu unu nu prea ma asigur pe trecere (a nu se intelege ca trec ca bou'), decat daca aud sirene. Si cand fac un pas ca vreau sa trec si vad ca nu ai de gand sa franezi, il fac si pe al-2lea. Si iti poate confirma un smecher cu o Vectra, care a rupt o toneta din statia de autobuz,. ca sa nu calce pietonii, acre au traversat regulamntar, desi el venea cu viteza si claxoane. Dar viteza nu inseamna prioritate si nu demonstreaza ca esti sofer bun. Si hai sa incheiem subiectul ca suntem departe
Old 13-06-08, 00:50   #206
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Pana la carne mai citeste si tu posturile
lasa-ma sa-ti dau un exemplu:te grabesti sa ajungi undeva,considera ca trebuie neaparat sa ajungi undeva, si ajungi la o trecere de pietoni, remarci pietonii, opresti regulamentar si te trezesti cu doi, trei pulifrici de 15-16 ani care merg ca pishatul boului cu o viteza de melc in vid numai ca sa te faca pe tine sa-ti iesi din pepeni!spune-mi tu mie daca nu te-ar enerva o faza din asta!daca ai proceda cu calm de fiecare data cand ti s-ar intampla asa ceva eu ma las si de soferie si de 4 tuning
Old 13-06-08, 00:54   #207
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

1: Pai daca 'nu prea' te asiguri pe trecere, macar o sa iei o pensie alimentara sanatoasa.
2: Daca ala venea cu viteza si claxoane, inseamna ca le-a vazut si se bagasera, nu i-au sarit in fata inainte cu 5 metri, si a fost un idiot.
3: Daca iti naste nevasta sau iti arde casa, iei un taxi nu fugi pe trecerea de pietoni fara sa te asiguri
4: Am uitat de biciclisti calare in viteza pe trecere
Old 13-06-08, 00:57   #208
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

da de ce nu te gandesti si la faptul ca unul care vine cu flash-uri si claxoane are o urgenta si nu doar e smeker?poate ii naste lui nevasta
Old 13-06-08, 01:01   #209
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

da ma .. dar mai sunt d'aia de merg pe trecere si vorbesc si se opresc la jumate si stau de vorba si nu stiu ce sa faca sa se intoarca sau sa treaca de tot si apoi ma opreste politia ca de ce fac scandal, si ii zic pai treci tu normal ca tot omu si voi fi si eu om cu tine

sau cum a mai zis fasso ( lucru intalnit zilnic ) pisati de 15 ani de merg agale fara nici o perspectiva a vietii, ce bine ca am ESP decuplabil

dolb is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 01:03   #210
Dripci

Stage 5

In fata legii, suntem teoretic egali, deci tuturor ne nasc nevestele sau nu ne nasc nevestele. Ca sofer, cand ajungi aproape de o trecere, te uiti in stanga si in dreapta trecerii si observi oamenii si incerci sa le citesti intentiile. Cum citesti intentiile altor soferi in trafic, asa faci si cu oamenii la trecere de pietoni. NU spun ca vei reusi de fiecare data sa iti dai seama ce vor sa faca, dar este un criteriu ok. La orice trecere de pietoni incetinesti in asa fel incat daca esti nevoit sa opresti, sa faci asta in siguranta...asa spune la scoala. Iar pietonii care traverseaza fara se se asigure pe trecerea de pietoni...inseamna ca nu se gandesc la ei insisi. LA ce bun sa stii ca ai avut prioritate, cand esti MORT sau PARALIZAT. Ca pieton, intai te protejezi pe tine insuti. NU lagi legea sa te protejeze (in cazurile astea)...poate nu ii merg aluia franele, sau e vreun psihopat...sa cine stie.
Dripci is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -