Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 27-06-09, 21:47   #1096
adrian74

Stage 5

adrian74's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Quote:
Originally Posted by b01uxd View Post
bine ai dreptate unde e semn de statie de taxi are voie sa stea...da unde nu e semn cum facem? sunt obligati toti soferii de pe banda 1 sa intre in banda 2 (cand la semafor e verde si e logic ca aia din banda 2 nu vor sa piarda verdele) ca un taximetrist sa trezit sa se opreasca pe coltul intersectiei ocupand banda 1 cu portbagaju lui imens de logan? si termina cu bascalia asta cu tre sa ridici privirea ca io nu team luat la misto...ai 34 de ani presupun ca esti mult mai matur ca majoritatea de pe siteu asta....incearca sa vi cu afirmatii sustinute de argumente spuse intrun mod mai putin zeflemitor...hai bafta
nu bascalie,zi tu unde sa opreasca omu',atunci cand n-are client.Vezi ce raspuns dai sa nu te contrazici singur si inca odata spun,uitete si la alte culori de masini sa vezi cum stau parcate,macar taximetristi lucreaza pe strada,iar cu portbagaju,asta e masina,iar in lege ar cam trebui sa aibe 500 litri(pentru bagaje)si daca vrei exemple cu masini parcate aiurea,uite aici 3:eminescu cu dorobanti-cafenele;decebal cu delea veche-cafenele;dorobanti cu radu beller-cafenele,iar enumeratia poate continua,lasa-i in pace pe baieti ca-s la munca iar daca vrei sa vezi cum e stai O ZI la munca(vezi ca unii au E classe de 60-70mii euro si n-au talentele si figurile aspirantilor ce se urca in masina si sufera de ei,iar la destinatie si le numara pe alea de zece mii sa achite si apoi nu stiu de unde se deschide usa iar in cand n-au chef de munca vin la sala palatului si beau cafea de 10mii asa frumos fara fite mai modest )Avantgarde SPORT 7G-TRONIC-iti spune ceva?
adrian74 is offline   Reply With Quote
Old 28-06-09, 01:39   #1097
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Nu contează maşinile sau locul unde-şi beau cafeaua, īn discuţia de faţă, privind regulile de bun simţ la volan, şi, deşi īţi īnţeleg ideea, ne īndepărtăm de ideea topicului şi naştem certuri inutil, hai să ne calmăm şi să acceptăm că şi īn cazul ăsta, ca īn orice discuţie, adevărul e undeva la mijloc iar generalizările sunt dăunătoare, indiferent de partea baricadei pe care ne situăm.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 28-06-09, 02:53   #1098
adrian74

Stage 5

adrian74's Avatar

Member of:
[RENAULT]

stai linistit,ca nu ma cert,baiatu'a avut o opinie gresita si atat,nu te speria ca nici macar polemica nu am avut,insa parerea lui nu corespunde cu realitatea.BAFTA!
Old 28-06-09, 10:40   #1099
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Nu mă sperii, stau şi liniştit, nu-s aşa temător cum tind a părea, doar că nu vreau continuarea discuţiei sub niciun motiv, iese scandal şi nu e cazul.
Old 28-06-09, 22:08   #1100
MadMike89

Stage 2

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by adrian74 View Post
daia e taxiu sa stea in statia de taxi(este pus si un semn indicator pe salp),trebuie sa ridici privirea putin si o sa-l vezi,unde ai vrea sa faca statie in galantar?Ai tu o idee,lumineazama.
Va zic eu, si credeti`ma ca stiu ce mananc..., daca la un taximetrist i se scoala sa se opreasca in locul asta, pai aci se opreste, fara semnalizare fara nimic, si sa fii multumit daca nu uiti franeaza si brusc in fata, de... io fata de taximetristi pastrez o distana de minim 10m ) iti tranteste unu o frana.. ca.. "asa si aci vrea clientu", da si "clientu" trebuie sa stie ca taxiu nu poate opri unde si cand vrea el.

1) Banda 1 eu stiu ca este folosita pentru viteze inferioare; NU PENTRU OPRIRE! cum 3/4 din taximetristi opresc pe ea.. si culmea.. nu sunt nici statii de taxi.
Nu am nimic cu taximetristii, dinpotriva..sunt unii care nu ai ce sa le reprosezi..

Reguli de la care se poate face exceptie intr`o masura:
1) Vrei sa intorci... linie punctata...si trebuie sa mergi ( cu clientu in caz ca esti taximetrist) inca vreo 2km pana vei putea sa intorci... Nu te retine nimeni sa nu intorci ( chiar is pe linie continua) DACA: nu incurci traficul, te asiguri, si te incadrezi langa ax... ( parerea mea)

2) Nu ai unde sa opresti ( se intapla destul de des); nu opri ca "bou" exact pe banda 1, incearca si tu sa opresti cat mai posibil juma-juma ( pe trotuar/banda1) 1m pentru pietoni pe trotuar sper ca stiti.. astfel incat sa ramana macar juma de banda spatiu pe banda 1

3) Ai parcat cu botul cās? ( eu prefer sa parchez cu spatele, iese mai usor) -> asigurate cand dai inapoi si vrei sa pleci, astfel incat incearca sa nu gatui circulatia...nu e nimeni obligat sa opreasca si sa se faca, carnat in spatele tau, doar ca sa iesi tu...

4) Eu inteleg ca nu trebuie sa depasesti viteza admisa...dar sa mergi cu 20-30km/h si sa gatui toata circulatia nu mi se pare prea OK ( am vazut destule doamne care nu depasesc 30km/h...); sau invers... daca vezi pe toti ca merg cu un 50-60, mentine si tu aceeasi viteza.. astfel invat sa nu blochezi traficul, adica incearca sa mentii o viteza acceptabila astfel incat sa nu gatui traficul

5) GALBEN: nu incerca sa il fortezi.. te prinde rosu in intersectie si ce faci???,aci fac exceptie de la cei care nici nu tin cont de semafor... rosu gallben verde nu conteaza..ei trec..

cam atat pt acum...
Old 02-07-09, 15:32   #1101
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Adrian - nu vreau sa ai impresia ca te atac dar vin si eu cu cateva intrebari... pentru ca esti unul dintre reprezentantii taximetristilor pe acest forum:

1. in fiecare loc unde sunt statii de taximetrie exista semn indicator cu "TAXI" unde se precizeaza un numar maxim de masini taxi care au voie sa stea oprite. De ce intotdeauna la un numar de 4 masini permise apar vreo 8-9 masini in acea statie? De ce trebuie sa se ocupe si o alta banda? De ce nu pleaca din locul respectiv si nu cauta un alt loc unde sa stationeze in asteptarea unui client?

2. de ce in unele locuri unde nu exista statii de TAXI, taximetristii stationeaza acolo, blocand coltul intersectiilor? Daca exista banda 1 si e semafor cu verde intermitent la dreapta, de ce trebuie sa stea "soferii experti" pe acea banda, iar cei care vor sa faca dreapta trebuie sa o faca de pe banda a doua in momentul cand semaforul general, cel de mers inainte, se face verde?

3. de ce trebuie sa fie sicanat orice tip in trafic daca face o greseala in fata taximetristilor? De ce trebuie sa sara mereu la gesturi intimidante cand acea persoana greseste? Dar taximetristii cand se urca peste altii nefolosind semnal, sau daca il folosesc considera ca au prioritatea in schimbarea benzii? Noi nu avem dreptul sa spunem nimic, doar pentru ca suntem niste participanti la trafic si nu suntem TAXImetristi? Si daca va dam claxon si blitzuri de ce trebuie sa incepeti cu trantiri de frana in fata?

4. de ce trebuie sa faca exact ca poporul rrom cand exista un incident intre taximetrist si un alt participant la trafic? De ce trebuie sa se dea prin statie, iar toti "smardoii" de Bucuresti cu "cazane" galbene se prezinta la locul cu pricina sa ii rupa oasele celui care o fi gresit sau nu? Da... sa zicem ca e lovitura din spate, cauzata de o frana brutala intentionata de-a taxiului. Sau poate sa fie si o frana pentru a nu forta un galben, sa zicem. Se intampla... dar trebuie sa se dea prin statie si sa vina inca 3-4 persoane puse pe scandal pentru intimidare?

Pun si eu intrebarile astea, pentru ca tot suntem pe un topic dedicat bunului simt in trafic. Lucru neauzit sau neinteles de multi dintre taximetristii de pretutindeni.

Si vreau sa se pastreze acest mesaj, chiar daca aduce putin a "cearta" dar trebuie si aceste specimene de oameni sa fie educate de cineva cu bun simt.
Personal recunosc: taximetristii trecuti de o anumita varsta (sa zicem 45 de ani) sunt destul de politicosi si au foarte putine izbucniri de genul asta. De altfel sunt foarte intelegatori si acorda sprijin unde este cazul: impins masina daca ramane in strada, directii utile prin oras - scurtaturi and stuff.

Dar cand dai de foarte multi "putulici" de 25 de ani care sufera de "Michael Schumacherism" si de James Bond in trafic, ti se cam taie orice chef si tinzi mereu sa generalizezi toti soferii de pe taxi si de pe maxi-taxi.

Deci, Adrian, daca faci parte dintre cei cu capul pe umeri, care inteleg si ceilalti participanti din trafic, fac apel la voi sa "educati" primatele pe care le regasiti intre voi. Pentru ca taximetristii sunt mult mai raspanditi in trafic decat cocalarii care o freaca pe Magheru si blocheaza jumate de intersectie pentru ca ei sunt pilosi de le-au luat mami si tati Lamborghini sa se plimbe pe bulevardele considerate "de lux".

Inca o data rog moderatorii sa pastreze acest post iar ceilalti oameni care discuta pe baza acestui subiect, sa foloseasca un limbaj cat mai politicos, in limita normalului, fara aciditati care nu ar trebui sa se regaseasca aici.
Se discuta despre bun simt... pai haideti sa discutam de si cu bun simt.

Citeam paginile anterioare ca se ajunsese la "smardoieli"... nu cred ca suntem animale ca sa consideram bataia o rezolvare.
La nesimtire de multe ori se raspunde tot cu nesimtire... dar nesimtirea nu inseamna bataie...

Last edited by Mustang; 02-07-09 at 15:41.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 02-07-09, 23:06   #1102
DarkJEDI

Stage 5

DarkJEDI's Avatar

Member of:
[FORD]

aia cu smardoiala si chemat 3-4 umflati are leacu la 112.
DarkJEDI is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 00:55   #1103
DjDvr

Stage 3

Draga participant la trafic :

1. cand e coloana pe o strada intreaga nu te mai holba ca un "destept" si nu mai claxona ca dispaeratu ca nu te las sa intri in coloana ca te-ai intalnit tu cu o masina pe contrasens.

2. Daca e semafor cu verde intermitent si nu intentionezi sa faci dreapta fi te rog amabil si nu bloca banda aia

3. Daca te ajung din urma pe autostrada si ai faza lunga in momentul in care te depasesc fi bun si pune faza scurta macar pana am trecut putin de tine.

4. Faruruile au pe majoritatea masinilor un reglaj nu le da la maxim in sus ca o sa orbesti toti participanti la trafic iar daca nu vezi foloseste ochelarii sau nu mai iesi seara pe strada.

5. Problema cu batu ala de langa volan e deja ceva normal in bucuresti dar il repet si eu

6. Daca vezi ca intersectia e blocata in fata nu imi da flashuri si nu ma claxona ca nu ma mai bag si eu 2 m in intersectie , iar daca ajungi tu primu si vezi ca e plin fa bine si opreste-te fara sa intri in intersectie ca poate se face rosu si o sa blochezi intersectia

7.Te intelege ca te grabesti undeva si ca trebuie sa intri intr-un magazin/agentie/bloc dar daca blochezi 1,2,n masini fi bun si lasa un numar de telefon ca sa nu trebuiasca sa astept dupa tine n ore sau mai rau sa sun la 112 sa ma plang si sa ai tu de suportat consecintele!

8. Last but not least pentru toti care aveti locurile platite de la primarie si blocati locurile cu T-uri sau blocati masinile gasite parcate acolo va rog sa cititi atent contractu acela cu primaria in care e specificat orarul in care locul este al dvs. In speta dupa ora 20 , 21 dupa caz pana la ora 7 dimineata! In restul timpului este parcare publica si blocarea locului de parcare se sanctioneaza conform legii(sau ar trebui ca de traim inca in RO).
Iar pentru cei are nu au dar vin cu replica "domne parchez aici de n ani" sa stiti ca daca ridicati stergatoare sau alte frustrai de genu sunteti pasibili de la amenda pana la dosar penal conform legii in vigoare!

Last edited by DjDvr; 03-07-09 at 01:25.
DjDvr is offline   Reply With Quote
Old 17-02-10, 14:54   #1104
B-99-SAA
Daewoo Driver

Stage 5

B-99-SAA's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

am citit doar ultimele 2 pagini, cer scuze daca ma repet. de o luna jumatate merg cu ratb, si sunt uimit de cate specimene vad din tramvai/autobuz, nu mai zic daca as merge cu masina.... urmeaza s-o bag in service, si sa circul din nou, si mi-e frica sa nu cedez nervos cu nervii...
cele mai des intalnite chestii sunt faptul ca oamenii nu se semnalizeaza, nu se asigura, si unii au impresia ca daca le-a cumparat tati si mami masina, le-a cumpart implicit si strada.
legat de taximetristi, sunt unii care sunt de treaba intr-adevar, de multe ori cei mai in varsta, si poate unii chiar de treaba fiind au o zi proasta si uita sa multumeasca sau sa dea semnal. dar la modul general, mai ales ca multi sunt "tineri si smecheri", increzuti de parca nimeni nu mai e sofer si restu participantilor la trafic sunt niste cretini, sunt niste dezastre care ar merita sa faca taximetrie cu ratb-ul...
doresc la toti multi kilometri fara incidente, si fara nervi.
B-99-SAA is offline   Reply With Quote
Old 17-02-10, 15:56   #1105
adrian74

Stage 5

adrian74's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Pentru toata lumea! Atunci cand un taxi stationeaza "aiurea"ganditiva ca un client i---t vrea sa opresti in acel loc sau a facut comanda de la acea adresa si nu coboara in timpul comunicat de dispecera iar daca ii atragi atentia politicos te ameninta (ori ca este fiul,nepotul sau chiar el nustiu cine ori iti face reclamatie la firma ca ai vorbit "urat" cand tu te gandesti la cata carne ai in frigider de la ceilalti soferi iar lui nu-i pasa de noi). Personal mi-as pune masina la dispozitie pt a monta niste mini camere de filmat atat in interiorul masini cat si in exteriorul ei pt a se vedea traficul,asta pt a intelege odata pt totdeauna ca noi suntem 10mii in Bucuresti iar restul voi...adica ceva de ordinul sutelor de mii si nu cred ca noi suntem baietii rai sau inculti ori cocalari (intru in orice institutie si gasesc 50% din angajati-titrati cu deficiente in vocabular,agramati,murdari,betivi sau mai rau...scoala nu se mai face asa cum era pe vremuri). Referitor la acele indicatoare de taxi la care se referea un coleg de topic,treaba sta in felul urmator,ca taximetrist te duci la primarie, faci o cerere pt un numar de taxiuri platesti pt indicator iar primaria vine si il monteaza,deobicei tablitele astea le fac cei ce fac statie in acel loc si care nu lucreaza si cu statia de emisie-receptie si tot pt COBRA parca,mai sunt destui baieti destepti care ne ocupa locurile noastre si nu ai ce sa-i faci si mergi mai innainte si-ti cauti loc de parcare.NU UITA! TAXIMETRIA SE FACE PT A AVEA SI PROFIT! nu ma pot plimba eu acuma pana gasesc o statie cu 2 taxiuri in ea.Iar vis-a-vis de cazanele galbene-pai la 13-14mii pe km cu ce vrei sa mergi tu? Daca nu-ti place esti liber sa faci comanda la 30mii pe km si ai MERCEDES sau AUDI A6 si inca ceva,ai fi uimit sa vezi ce masini au taximetristi pe acasa prin parcare si nu ma refer la CLIO SIMBOL,KIA, HIUNDAI,DAEWOO,LOGAN nu ca astea n-ar fi masini(acuma o sa spui ca-s rautacios).SI inca ceva,duminica am venit de la munte,am vazut 2 accidente,primul un opel kadet a tamponat frontal o salvare si al doi-lea DN1 PLOIESTI-BUCURESTI,o vectra cred-nu se mai intelegea nimic din ea s-a strivit de un copac,nici unul nu era taxiu si pt baiatu' cu parcarea si orele lui,vino sa parchezi masina dupa ce eu sau altii ca mine ne dam zapada de 5-6 ori de pe loc si vine altul acolo unde am muncit cateva ore si arata-mi regulamentul sa vezi ce stiu sa fac cu el. AS VREA SA CRED CA CEI CE POSTEAZA PE ACEST TOPIC TRATEAZA CU RESPECT SI O FAC CEREBRAL SI IN TIMPUL LIBER (EU ASA VAD TREABA ASTA), NU LA SERVICI PE ASCUNS SA NU-I VADA SEFII CA NU MUNCESC. ORICUM N-AI CUM SA-I MULTUMESTI PE TOTI. Scuze pt eventualele greseli dar am scris foarte repede sau daca vreti sunt taximetrist si nu prea am scoala,pretentiile le avem noi de la altii ce se vor a fi cu pretentii si nu trateaza masina in care se suie cu bun simt... Dupa-amiaza placuta,ca a mea nu mai este!
Old 19-02-10, 11:20   #1106
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by adrian74 View Post
Iar vis-a-vis de cazanele galbene-pai la 13-14mii pe km cu ce vrei sa mergi tu?
In transporturi la ora asta se merge cu 0,9-1,1 lei/km, cu consumuri de 20-40% şi amortizări ale vehiculelor de 40-80-100.000 de euro, nu 5-10-20.000 de euro, ca īn cazul unui taxi, iar km lunari pot fi doar vreo 3-5 mii, deci comparabili.
Nu e motiv corect ăsta, nu e vina nimănui ca nu sunt īn stare să-şi īntreţină maşinile diverşii posesori de cazane, sa se apuce de altceva dacă nu reuşesc să-şi optimizeze costurile.
Old 19-02-10, 17:12   #1107
babau88

Stage 5

babau88's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[PORSCHE]

si nu sunt 10mii de taxi'uri, sunt 19 mii . ptr asta au sufocat bucuresti'ul ... licente de provincie . ptr asta nu exista loc in intersectii.
babau88 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-10, 21:22   #1108
adrian74

Stage 5

adrian74's Avatar

Member of:
[RENAULT]

pentru aleks,una este sa ai firma de transport marfa si probabil la acea fisa de calcul fundamental ai iesit pe costul mai sus mentionat si alta este sa ai firma de taxi si calculul la un LOGAN de exemplu cu minimum de cheltuieli se iese la 1,4-1,5ron/km iar la una mai scumpa in jur de 2,5ron/km cu minim de cheltuieli,acuma nu stiu daca ai angajati si-s multumiti de salariu sau cum procedezi cu banutu' dar un roman manaca ,doarme etc,exact ca si un alt sofer european,ale caror costuri sunt calculate real,poate ma-nsel in domeniul transporturilor grele, insa in taxi la tarif de 0,9-1,1ron/km intotdeauna nu va mai avea castig nici soferul,nici patronul (de aceea la unele firme 1km are 700-800 de metri,daca intelegi unde bat) si asa ajungem la vorba lui babau88,el stie ceva din auzite probabil (la 22ani daca ar fi taximetrist, ar trebui sa fie de curand datorita vechimii mici in soferie si automat in taxi)19mii n-au cum sa fie,numarul de licente se atribue in concordanta cu un anumit numar de locuitori ex:4 la 1000,iar cand spui provincie se poate intelege c-ar putea veni unul din constanta sa lucreze aici sau invers...doar localitatile din jurul bucurestiului,iar unele au doar 2 autorizatii atribuite (in jur de 2mii in total),asa ca eu unul nu cred ca taxiurile sunt o problema si oricum nu ies toti taximetristi la munca in acelasi timp,iar ambuteiajele se creeaza deobicei dimineata cand tot poporul pleaca la munca sau la amiaza dupa orele 16 cand termina,pana pe la orele 20 este aglomerat,apoi este liber,mai bine ati vorbii despre cei ce dubleaza atunci cand se duc in cafenele,supermarketuri,banci-toti spun exact acelasi lucru:2minute si plec si absolut toti au acea figura de persoane importante si smekere si sfidatoare. In cate accidente ati vazut implicate taxiuri si care era starea de ebrietate a celor ce se afla la volan intr-o saptamana? Ganditiva ca un taximetrist parcurge zilnic 150km minim in trafic urban greu,iar marea majoritate a celorlalti parcurg maxim 30km pe zi,pai cine are mai multa experienta si reflexe cand multi soferi nu cunosc nici macar regulile de circulatie si fac in trafic exact cum a vazut la ala din fata sau merg exact ca oile,multi in intersectie nici nu privesc semaforul(uita de el). Eu unul prefer sa merg intr-o masina pe care nu o conduc atunci cand la volan este un om cu experienta (nu ca si ani de permis ci ca numar de km),astfel nu mai stau fff atent la cum conduce...
Old 21-02-10, 21:42   #1109
cozmin23
Old School Cars

Stage 5

cozmin23's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Old School Cars]

draga soferule daca nu e ceata(Pe timpul noptii)nu mai aprinde luminile de ceata de pe spate pt ca cel care merge in spatele tau s-ar putea sa vada stele verzi pt ca tu ai cele mai sclipitoare becuri si cred ca sigur ai ceata pe ochi

CITROEN C5 I 2.0 HPI 140cp 2002
Ex. BMW E30 318i 1984
cozmin23 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-10, 22:18   #1110
91SIN

Stage 2

91SIN's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
Pentru tine, draga soferule si participant la trafic, in caz ca nu stiai:
-farurile de ceata le aprinzi cand e ceata, nu in orice seara/noapte.
-cand esti oprit, lasa maxim pozitiile aprinse, nu faza scurta.
-daca sensul pe care mergi are 2 benzi, circula pe banda din dreapta. Astfel esti scutit de blitzuri si de nervii celor care merg putin sau mult mai repede decat tine.
-daca vreau sa te depasesc, pentru numele lui Dumnezeu: NU ACCELERA!!!
-semnalizatoarele sunt puse pe masina cu un scop: cand schimbi directia de mers, cand schimbi banda, cand depasesti, inclusiv cand opresti pe margine! nu-s mama Omida sa-ti ghicesc intentiile.
-in niciun caz nu folosi faza lunga in oras.

Deocamdata atat imi vine in minte. Daca respecti aceste reguli, te respecti pe tine si pe noi, restul soferilor. Drum bun!
Numai aceste reguli daca le-ar respecta cineva...condusul ar fi mult mai usor si mai placut.E ca naiba sa dai de cate un inteligent cu faza lunga si farurile de ceata aprinse intr-o zi senina si pe o strada iluminata atat de tare incat ai vedea si fara nici un far drumul.
91SIN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -