Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 15-06-08, 20:08   #256
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Quote:
Originally Posted by Dimitris View Post
propun sa facem si un topic cu : reguli de bun simt pentru "soferii" de pe 4tuning.

De ce ceri sa ai respect din partea cuiva daca tu nu il respecti? cu ce te deranjeaza daca te claxoneaza unul sau iti da flashuri? Nu toti avem ruleta in gura sa vedem ca mai aveam un metru spatiu liber cand ai intrat tu inapoi pe banda dupa depasirea de milioane.
Daca unu e prost, te cobori la nivelul lui? Mie mi se pare ca te dai foarte tare tu asa dar in trafic nu prea ai tupeu sa comentezi avand in vedere ca sunt multi tarani carora daca te-ai face tu figuri ai pleca cu salvarea de la locul faptei. gandeste-te ca nu traim intr-o tara f civilizata si e pacat de masina ta si de tine pentru o prostie sa ai probleme. violenta spontana in trafic devine o problema iar tu cu atitudinea asta esti o potentiala victima.

Salutare, si sper sa nu ai probleme in trafic cu lumea. Incearca sa alegi variante mai civilizate. Nu iti mai strica ziua pentru orice sofer prost.
intotdeauna am ales variante civilizate, ca am intalnit oameni civilizati ! insa au fost cazuri in care omu imi tai calea si imi arata degetu din mijloc si imi face fite cu masina lui si imi pune frane si tampenii.. si asa il depasesc si eu frumos si ii pun o frana sa vedem ce face! .. si ce daca da in mine.. sa dea! despagubirea e mare

dolb is offline   Reply With Quote
Old 15-06-08, 20:36   #257
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dimitris View Post
propun sa facem si un topic cu : reguli de bun simt pentru "soferii" de pe 4tuning.

De ce ceri sa ai respect din partea cuiva daca tu nu il respecti? cu ce te deranjeaza daca te claxoneaza unul sau iti da flashuri? Nu toti avem ruleta in gura sa vedem ca mai aveam un metru spatiu liber cand ai intrat tu inapoi pe banda dupa depasirea de milioane.
Daca unu e prost, te cobori la nivelul lui? Mie mi se pare ca te dai foarte tare tu asa dar in trafic nu prea ai tupeu sa comentezi avand in vedere ca sunt multi tarani carora daca te-ai face tu figuri ai pleca cu salvarea de la locul faptei. gandeste-te ca nu traim intr-o tara f civilizata si e pacat de masina ta si de tine pentru o prostie sa ai probleme. violenta spontana in trafic devine o problema iar tu cu atitudinea asta esti o potentiala victima.

Salutare, si sper sa nu ai probleme in trafic cu lumea. Incearca sa alegi variante mai civilizate. Nu iti mai strica ziua pentru orice sofer prost.
faza cu bagatul inapoi pe banda dupa depasirea de milioane era legata de mine, nu de dolb!vrei sa spui ca pe tine nu te-ar deranja daca ai face figura asa si cel pe care l-ai depasit te-ar claxona 2-3 minute in continuu si ti-ar arata diferite gesturi obsece pt ce?pt ca l-ai depasit?fiecare cu temperametul lui!eu unul recunosc de bunavoie ca in trafic incerc sa ma feresc cat pot de prosti, mai ales sa intru in conflict cu ei!fiecare are de condus, fiecare se grabeste, fiecare trebuie sa ajunga undeva!daca tu claxonezi ca hadicapatu' si dai flshuri continuu asta nu te face mai sacaz!parerea mea proprie si personala si nu vreau sa fiu judecat pt ca, cu riscul de a ma repeta, exprimarea este libera in tara asta!cu un singur lucru ai avut dreptate, nu merita sa-ti strici ziua pt orice sofer incompetent!
fasso is offline   Reply With Quote
Old 15-06-08, 20:40   #258
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

baieti ..baieti..gata rezolvam noi.. ne punem STROBO ca la politie si gata
Old 15-06-08, 23:19   #259
paunionutz

Stage 4

paunionutz's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by fasso View Post
faza cu bagatul inapoi pe banda dupa depasirea de milioane era legata de mine, nu de dolb!vrei sa spui ca pe tine nu te-ar deranja daca ai face figura asa si cel pe care l-ai depasit te-ar claxona 2-3 minute in continuu si ti-ar arata diferite gesturi obsece pt ce?pt ca l-ai depasit?fiecare cu temperametul lui!eu unul recunosc de bunavoie ca in trafic incerc sa ma feresc cat pot de prosti, mai ales sa intru in conflict cu ei!fiecare are de condus, fiecare se grabeste, fiecare trebuie sa ajunga undeva!daca tu claxonezi ca hadicapatu' si dai flshuri continuu asta nu te face mai sacaz!parerea mea proprie si personala si nu vreau sa fiu judecat pt ca, cu riscul de a ma repeta, exprimarea este libera in tara asta!cu un singur lucru ai avut dreptate, nu merita sa-ti strici ziua pt orice sofer incompetent!
Sincer mie nu mi s-a intamplat pana acum sa depasesc si sa mi se arate degetul si sa ma claxoneze aiurea, dar mi s-a intamplat sa depasesc sa intru in coloana, iar coloana sa franeze si eu la randul meu sa franez brusc (avand viteze mai mare decat coloana), iar cel din spatele meu sa lase caucicurile pe asfalt si sa ma injure, iar atunci mi-am cerut scuze, chiar daca m-a injurat, ca avea dreptate. In rest, la manevre normale, niciodata nu am avut "acuzatii", de aici cred ca nici manevra ta nu a fost una normala si i-ai adus un impediment celui din spate.
paunionutz is offline   Reply With Quote
Old 15-06-08, 23:24   #260
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by paunionutz View Post
Sincer mie nu mi s-a intamplat pana acum sa depasesc si sa mi se arate degetul si sa ma claxoneze aiurea, dar mi s-a intamplat sa depasesc sa intru in coloana, iar coloana sa franeze si eu la randul meu sa franez brusc (avand viteze mai mare decat coloana), iar cel din spatele meu sa lase caucicurile pe asfalt si sa ma injure, iar atunci mi-am cerut scuze, chiar daca m-a injurat, ca avea dreptate. In rest, la manevre normale, niciodata nu am avut "acuzatii", de aici cred ca nici manevra ta nu a fost una normala si i-ai adus un impediment celui din spate.
ai dreptate, nu prea a fost normala manevra mea pt ca m-am bagat destul de brusc in fatza lui,dar la ceva distanta de el(peste 1 m, cred)!m-am bagat brusc inapoi pentru ca de pe o strada laturalnica a iesit alt "sofer" chiar in fatza mea...si se tot apropia, si a trebuit sa fac manevra asta, pt ca in general nu prea sunt sinucigash de feldar,cum am mai spus,am aprins avariile in semn de iertare insa respectivul si-a continuat speech-ul cu injuraturi si gesticulari!
fasso is offline   Reply With Quote
Old 20-06-08, 16:15   #261
Dimitris

Stage 5

Dimitris's Avatar

Member of:
[2 Roti]

consider ca noi, cei pasionati ce masini sau motociclete trebuie sa fim un pic mai buni la condus decat restu pentru ca noi privim masina altfel, pentru noi nu e doar o cutie de tabla. Si tocmai din acest motiv am spus ca nu merita sa iti strici ziua sau masina pentru orice prost. Recunosc, si eu ma enervez in trafic dar doar cand sunt cu motorul pentru ca atunci imi pot strica mai mult de o singura zi. Cu masina nu ma enervez daca sunt claxonat sau flashuit din simplu motiv ca nu ma intereseaza. Daca fac o prostie bag avaria (imi cer scuze) iar in rest merg in limitele bunului simt.
Din pacate pe acest forum ma indoiesc ca intra acesti conducatori auto, acest soferi prosti... ar putea invata si ei cate ceva...
Dimitris is offline   Reply With Quote
Old 20-06-08, 22:17   #262
apache

Stage 5

apache's Avatar

ca regula generala asa din propria experienta si privind la oamenii din jurul meu am invatat ca soferii prosti sunt in general oameni superficiali in viata de zi cu zi...e doar o faza invatata de mine
Old 21-06-08, 13:27   #263
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

da, ai dreptate, nu stiu daca pot generaliza, dar din ceea ce am vazut eu asa se intampla: om superficial sau distrat in viata de zi cu zi = sofer prost...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 28-06-08, 10:54   #264
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Se mai scrie pe topicul asta?!

Vreau si eu sa stiu ce e in capul soferilor pe dubite?
Eram ieri seara pe la Diham si ma duceam inspre Cartierul 23 sa las pe cineva. In fata mea la vreo 20 de m un Mercedes Vito negru. Ma apropii de el, imi pune avarii si mi le tine pe motiv ca as fi avut faza lunga. Amabil, ii demonstrez contrariul cu 3 flashuri domnului din fata mea. Ajunsi la intrarea in cartier, Mercedesul franeaza brusc, se muta pe banda I si ma lasa sa trec. Se pune in spatele meu, iar pe intuneric BEZNA imi tranteste faza lunga in ochi si mi-o tine o bucata de vreme. Pun amabil avarii si reduc viteza pe banda a intai. El face acelasi lucru tot cu faza lunga...
De pe sens opus, nu se vaita nimeni de farurile mele. Am stat eu si m-am gandit ca poate sunt reglate prost, dar daca erau reglate prost, trebuia sa mi se vaite aia de pe sens opus si imi trageau niste flashuri, nu?

Cum raspunzi la nesimtire? Cu nesimtire!
Am vazut ca tugulanul meu nu vrea sa inceteze cu prostiile, am intrat pe banda a doua. I-am dat talpa pana pe la 80, l-am lasat sa intru in zona cu tiruri parcate pe banda 1 si am trantit frana cu avariile puse. Mergeam cu 20/h, cu cretinul in spate, tot cu faza lunga. Dupa vreo 20 - 30 de metri gaseste el o bresa si incearca sa depaseasca pe banda 1. Era de bun simt sa il las sa ma depaseasca, nu? Ei bine am fost si eu badaran si i-am dat blana cand incerca sa ma depaseasca. Dupa aia s-a bagat in spatele meu (din nou) cu faza lunga, a mai stat asa pana a aparut o masina de politie rutiera de pe sens opus, i-a dat garcea niste flashuri urate, i-a dat tignal si mi l-a tras pe dreapta. Daca eu aveam ceva la faruri, nu ma tragea si pe mine Garcea pe motiv ca nu folosesc bine fazele de iluminat?
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 28-06-08, 11:42   #265
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Dragi soferi de dube (completare la ce a zis Mustang)... intersectia de la podul Cotroceni nu este parcare Veneam dinspre Eroilor pe cheiul Dambovitei, la semafor, pe banda din mijloc, oprita o duba alba... era rosu, am oprit in spatele ei impreuna cu alte 2-3 masini si nu ne-am facut probleme. Se pune verde... toata lumea pleaca, numai banda de mijloc statea Duba nu se misc adeloc... claxoane, flashuri, injuraturi... nimic. Depasim duba care ep unde poate, dreapta-stanga, si prindem iar rosu... in duba nu era nimeni, masina era lasata in intersectie Singura scuza la care ma pot gandi e ca i se facuse rau... dar macar avarii sa fi lasat.
Si din nou pt soferii cu dube: aseara eram pe o straduta la mine in cartier, masini parcate pe dreapta-stanga stradutei... nu mai era loc decat pt o singura masina pe mijloc. Mai aveam 5m sa ies pe strada principala cand, din fata, intra o duba si fara nici o jena ii da tot inainte cu tupeu. Eu nu aveam unde sa ma duc decat in el sau in dreapta, unde era un spatiu ramas liber intre 2 masini parcate lateral... bine-nteles, din neatentia mea, dar asta doar fiindca idiotul cu duba venea cu tupeu si ma uitam la el sa nu mi-o traga, am luat prea strans dreapta si am infundat usa spate ( Iti "multumesc" draga soferule de duba, era foarte simplu sa dai 2m inapoi sa am eu loc sa ies si tu sa-ti continui drumul... dura 30 secunde.
Old 28-06-08, 17:05   #266
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Geo ... e infundata grav?
Daca nu, du-te la u nservice unde au ventuze pt parbriz si ... trage de ea ...
Asa am avut-o si eu infundata si am rezolvat-o ... pe Matiz.

Scuze de offtopic.
Old 28-06-08, 17:09   #267
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Offtopic: da, e destul de "bine" infundata, nu se rezolva cu ventuza Problema e ca e si zgariata... asa ca solutia este tinichigerie-vopsitorie. Am vorbit deja si o sa ma duc saptamana viitoare sa-mi vada despre ce e vorba si sa-mi dea un pret.
O sa pun o poza la masina mea mai tarziu... sa se vada "isprava"
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 28-06-08, 18:27   #268
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Offtopic: Imi pare rau sa aud ca nu se poate rezolva asa usor ...
Ontopic: Draga cretin care conduci un pick-up 4x4... daca o masina este parcata cu curu' in afara si vrei sa o depasesti, nu lua stanga de volan brusc, incat sa imi tai complet fata sau mai grav, daca e ud pe jos, sa iau stanga de volan sa ma urc pe tramvaie sau mai stiu eu ce. Foloseste dracu' semnalizatoarele si vezi daca te las sa te bagi.
Old 28-06-08, 18:38   #269
dolb

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

mustang..eu unu intram in el si imi faceam masina boboc pe urma
Old 28-06-08, 23:32   #270
Dripci

Stage 5

OFF: daca il lovesti in cur, se considera ca nu ai pastrat distanta regulamentara...trebuie sa te loveasca el in lateral ca sa il scoti vinovat..deci trebuie sa apreciezi bine distantele, sa calibrezi ochiometric ))
ON : draga cocalarule sofer de dacie descentrata...daca te opresti sa vbesti cu alt participant la trafic..incearca sa nu fii pe banda 3 cu avariile puse, nu pacalesti pe nimeni. Asa ceva am vazut eu luni...masini parcate pe banda 1..pe banda 2 un nene cu un bmw cu avariile puse..si paralel cu el, pe banda 3 un alt nene cu avariile puse..discutau ! mergeau participantii doar pe sina de tramvai..plus ca era exact in iesirea din curba, asta undeva pe la capatul lui 335, la Titan.
Dripci is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -