Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
11-12-08, 12:53
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
T-Bone, in cazul in care proiectoarele tale nu orbesc pe nimeni, felicitarile mele, insa tin sa te anunt ca esti o exceptie, proiectoarele majoritatii masinilor din tara noastra bat foarte prost si deranjant...
|
|
|
11-12-08, 23:14
|
|
Stock
|
daca si-ar cobora un pic de la butonul de reglaj macar cu o treapta sau 2 farurile ar fi cel putin un pic mai bine
|
|
|
11-12-08, 23:29
|
|
Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Quote:
Originally Posted by T-Bone
O mica completare pt farurile de ceata:
Din punctul meu de vedere farurile de ceata nu mai sunt de mult "faruri de ceata"!Acele faruri proiecteaza lumina putin in fata masinii, jos si mult in lateral(cel putin asa sunt reglate farurile mele de ceata)....
Nu vad cum ar putea orbi pe ceilalti participanti la trafic care vin din sens opus, din moment ce ele nu lumineaza mai mult de 2-3 m in fata masinii.Mentionez ca in oras doar cu farurile de ceata circul si niciodata nu am primit flashuri , claxoane sau alte adjective cu titlu de " compliment" la adresa mea!
Cu parte cu orbitul ai/aveti dreptate!Soferii ar trebui sensibilizati si sa invete sa respecte ceilalti participanti la trafic (si sa invete sa isi regleze farurile-daca nu sa mearga la un service)!
|
daca e ud pe jos se reflecta de numa numa, mai vine si un taran cu un logan (nu fac discriminari, e doar un ex) cu farurile reglate pe 0 (adica sa bata sus de tot) ca sa vada el mai bine (nici nu a auzit de participanti la trafic) si sa fi cu o masina f joasa (asa cum e a mea ) de-l orbeste din spate chiar si pe cel din dreapta desi nu are nici o treaba cu oglinzile, sa-mi zici tu mie de nu cobori si ii spargi farurile alea prost reglate din fabrica de bate ala din stanga mai sus decat cel din dreapta
12-12-08, 09:54
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Quote:
Originally Posted by pisicutahot
daca si-ar cobora un pic de la butonul de reglaj macar cu o treapta sau 2 farurile ar fi cel putin un pic mai bine
|
proiectoarele nu au buton de reglaj al înălţimii, domnişoara...
|
|
|
12-12-08, 10:31
|
|
Stage 3
Member of: [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by sKyNeT
daca e ud pe jos se reflecta de numa numa, mai vine si un taran cu un logan (nu fac discriminari, e doar un ex) cu farurile reglate pe 0 (adica sa bata sus de tot) ca sa vada el mai bine (nici nu a auzit de participanti la trafic) si sa fi cu o masina f joasa (asa cum e a mea ) de-l orbeste din spate chiar si pe cel din dreapta desi nu are nici o treaba cu oglinzile, sa-mi zici tu mie de nu cobori si ii spargi farurile alea prost reglate din fabrica de bate ala din stanga mai sus decat cel din dreapta
|
Eu sunt in totalitate de acord cu ce spui tu!!!!Dar eu spuneam doar de farurile de ceata....
In situatia care ai descris-o tu nimeni nu foloseste mai multe "complimente" la adresa soferului, cu farurile reglate incorect, mai mult decat mine!!!As putea sa scriu un DEX intreg..........
Pe mine ma bucura enorm de mult faptul ca mai sunt si altii care se gandesc la ceilalti participanti la trafic, dar din pacate suntem prea putini.....
|
12-12-08, 11:59
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
Am crezut ca nu o sa mi se intampla asta niciodata, vedeam dinspre romana spre mosilor, toate bune si frumoase, eram cu duba, merg pe banda 2, pentru ca pe banda 1 erau masini parcate, merg ce merg, la un momendat, vad in dreapta, un bot galben ca se baga, sau cel putin incerca, eu mi-am mentinut viteza si directia, urmatoare faza, vine aproape de mine, nu am dat importanta, si trage de volan spre mine, am tinut drept de volan, am accelerat un pic, rezultatul a fost trist pentru el o mare zgarietura in dreptul oglinzii mele pe aripa lui spate. La semafor la eminescu cu mosilor, face ca domne ca hai la politie ca mi-ai zgariat masina, i-am zis frumos, ba io mergeam pe banda mea, tu mi-ai taiat calea, vrei sa ramai fara permis??, sincer pe mine putin ma interesa daca ma lovea, pentru ca oricum am duba lovita pe dreapta fata. La el era mai grav.
M-a surprins totusi nesimtirea, si tampenia de care a dat dovada, si poate ca trebuia sa intru in el mai tare. M-a marcat un pic si nu-mi dau seama de ce atata ambitie!!!!
|
|
12-12-08, 14:09
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat]
|
stiu multi taximetristi care traiesc din asa ceva. Daca nu vrei la politie sa ramai fara permis ii dai lui 100 euro plus reparatiile. Puteai si tu sa ii ceri la fel, doar era interesul lui.
|
12-12-08, 14:32
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by T-Bone
O mica completare pt farurile de ceata:
Din punctul meu de vedere farurile de ceata nu mai sunt de mult "faruri de ceata"!Acele faruri proiecteaza lumina putin in fata masinii, jos si mult in lateral(cel putin asa sunt reglate farurile mele de ceata)....
Nu vad cum ar putea orbi pe ceilalti participanti la trafic care vin din sens opus, din moment ce ele nu lumineaza mai mult de 2-3 m in fata masinii.
|
1. Farurile de ceata se numesc faruri de ceata dintr-un motiv - ghici care e ala. In plus, pe conditii de umezeala pe asfalt, dar lipsa ceata, acele proiectoare pe care le numesti tu normale, fac reflexie in asfaltul umed si se transforma intr-un fel de faza lunga. Fizica asta ...
2. Gandeste-te ca ai o masina cu bara fata busita - proiectoarele pot bate foarte aiurea, fie ca bat mai sus ... fie ca bat mai jos.
|
|
|
12-12-08, 14:56
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Mustang
1. Farurile de ceata se numesc faruri de ceata dintr-un motiv - ghici care e ala. In plus, pe conditii de umezeala pe asfalt, dar lipsa ceata, acele proiectoare pe care le numesti tu normale, fac reflexie in asfaltul umed si se transforma intr-un fel de faza lunga. Fizica asta ...
2. Gandeste-te ca ai o masina cu bara fata busita - proiectoarele pot bate foarte aiurea, fie ca bat mai sus ... fie ca bat mai jos.
|
1. In ceea ce ma priveste pe mine- farurile mele de ceata lumineaza 80% in lateral(odata la 6-8 luni merg la reglat).Sunt putin obsedat de cum trebuie sa lumineze un far(nu conteaza care)!!!
2. In ceea ce priveste conditiile meteorologice(umed pe jos, ploaie etc) automat se foloseste faza de intalnire(in cazul meu), bineinteles stingand farurile de ceata!!!
3. Tot in cazul meu, folosesc farurile de ceata doar in oras,(si bineinteles in conditii de ceata in oras si in afara), unde sunt strazi luminate, ecrane gigant cu led-uri si alte inconveniente luminoase plantate de primarii si diverse firme, unde farurile mele de ceata ar fi ca o lumanare pe langa un un reflector din dotarea armatei.
4. In ceea ce ii vizeaza pe ceilalti soferi, ai dreptate.Aceasta problema s-ar evita daca fiecare sofer si-ar regla farurile periodic(bineinteles nu la intervalele la care le reglez eu-un ex:macar odata pe an)
5. Eu, in principiu sunt de acord cu ele, atata timp cat sunt reglate corespunzator si nu deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic.Nici mie nu imi place sa imi bata un far in ochi si sa nu mai vad nimic.
|
|
|
12-12-08, 16:15
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Herbas
stiu multi taximetristi care traiesc din asa ceva. Daca nu vrei la politie sa ramai fara permis ii dai lui 100 euro plus reparatiile. Puteai si tu sa ii ceri la fel, doar era interesul lui.
|
Nu mizez pe asta, ma gandesc ca acolo sus, cineva ma vede si vreau sa nu se supere sa aiba in continuare grija de mine.
T-bone:
]5. Eu, in principiu sunt de acord cu ele, atata timp cat sunt reglate corespunzator si nu deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic.Nici mie nu imi place sa imi bata un far in ochi si sa nu mai vad nimic[
Daca ridic xenoanele, or sa-ti stea exact in oglinzile laterale, eu vad foarte bine in afara, cu ele ridicate, dar in oras prefer sa le las mai jos.
|
|
|
13-12-08, 00:31
|
|
Stage 5
|
ma dar depasiti odata subiectul acesta cu farurile si proiectoarele pt ca nu are absolut niciun efect discutia noastra.. din nefericire aseara am fost nevoit sa fac un drum spre marele ploiesti si concluzia este ca...mai bine stateam acasa: mergeam cu xenoanele reglate jos de tot cat sa vad toate gropile care au invadat asfaltul si se mai gasea cate unu cu un TIR sa-mi aprinda in ochi 47322921 de faruri si proiectoare pt ca, credea ca sunt pe faza lunga... cultura de sofer in aceasta tara nu exista, asta e concluzia! ca soferi, toti sau cel putin 99% din noi suntem tampiti!
|
|
|
14-12-08, 01:20
|
|
Stage 5
|
Gata depasim, dar acum daca ma opreste politie o sa-i zic sa scrie la mentiuni, ca singur e unu cu proiectoare aprinde ca nu l-a oprit. Vad io ce rezolv, noi sa fim fericiti.
Salutari soferilor care semnaleaza radarele.
|
|
|
16-12-08, 15:06
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Doamne cat va plangeti... cred ca toata lumea pe acest topic are fotofobie. Mai bine sa il vezi pe unu decat sa te trezesti cu el ca are faruri chioare.
off-topic: fasso, tu ai xenoanele montate in farul original? ai lupa? sau far simplu?
|
|
|
16-12-08, 23:03
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Dimitris
off-topic: fasso, tu ai xenoanele montate in farul original? ai lupa? sau far simplu?
|
nu la honda, ca la asta n-am xenon deloc, am bec normal 55/60 W!
la audi am instalatie xenon originala de la mama ei, cu lupa si faruri autoreglabile...
|
|
|
17-12-08, 11:59
|
|
Stage 4
Member of: [RENAULT] [DACIA]
|
Si nu ti se pare normal, atat timp cat derajeaza, fie ca esti pe faza lunga sau pe faza scurta sa te avertizeze? Inseamna ca bat prost. Bine, cand zic avertizare ma refer la un flash scurt, nu toata nocturna aprinsa la tine in ochi.
|
|
|
|
|