Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply

Thread Tools
Old 18-06-13, 20:45   #3346
DanSGH

Stage 5

DanSGH's Avatar

Default Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:
Originally Posted by cornel1955 View Post
Cred ca mai mare incredere poti avea in topicul asta unde noi stim si am trait realitatea de atunci...nu te contrazic dar hai sati arat stilul "Grigore" pe care eu lam apreciat f mult...un stil agresiv dedicat campionilor...raman la impresia ca masina din poza ta este a lui Parvulescu si trebuie vanduta la pret de Nicu Grigoras ...a mai incercat el ceva prin 83-84 cu o ciudatenie de masina si a mers bine la gr. C (a 2a poza)
Imi place foarte mult prima, intrebarea mea este : nu este o dacie 1310 scurtata? intreb pentru ca se observa usa spate, poate s-a scris pe undeva pe topic pe aici, dar sunt foarte multe pagini si nu gasesc. Multumesc anticipat pentru raspuns.
DanSGH is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 22:07   #3347
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanSGH View Post
Imi place foarte mult prima, intrebarea mea este : nu este o dacie 1310 scurtata? intreb pentru ca se observa usa spate, poate s-a scris pe undeva pe topic pe aici, dar sunt foarte multe pagini si nu gasesc. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Caroseria era unicat facuta special de Nicu ...nu era nimic de serie la ea decat forma...era f bine echilibrata chiar la 200 CP...eu fiind "specializat" pe tractiune spate miar fi placut la Dacia o varianta spate cu motor central care nu este greu de realizat dar cu motorizare moto cum este in Italia sau Germania...noi ne chinuiam sa scoatem 100 si ceva de cai amarati atunci si acum exista motoare de serie (Hayabusa) de 200 - 220 CP cutie secventiala si alte nenorociri...din nou uzina nu sa implicat nici dupa rebeliune din 89 ...cauta pe net Andrea Vellei sa vezi acolo meserie cu un Fiat 600 vechi (bine nici ala nu este f600 dar are macar forma din fibra de carbon)

Last edited by cornel1955; 18-06-13 at 22:23.
cornel1955 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 23:47   #3348
TG53

Stage 5

Cornele,barcheta lui Werner a fost astfel construita,motor central,tractiune spate din pacate motorul de Alfa 1300afostprea slab,cind simtzea ca il calca pe coada,invirtea un pic de roata de la turbo,si adio locul 1.De fapt tu stii asta
TG53 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 06:35   #3349
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Talking Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:
Originally Posted by TG53 View Post
Cornele,barcheta lui Werner a fost astfel construita,motor central,tractiune spate din pacate motorul de Alfa 1300afostprea slab,cind simtzea ca il calca pe coada,invirtea un pic de roata de la turbo,si adio locul 1.De fapt tu stii asta
Stiu Tibi dar daca barcheta ar fi avut atunci un motor de moto 1400-1600 de serie dar ceva de la aia cu ochii mici era locul 1 asigurat pt Werner ...din pacate in vremurile alea era riscant de procurat asa ceva pt ca te trezeai chemat la militie la "vorbitor" ... acum poti construi ce vrei numai bani sa ai ...

Last edited by cornel1955; 19-06-13 at 06:40.
Old 19-06-13, 07:37   #3350
TG53

Stage 5

ar fi interesant de stiut daca in masina care este de vinzare mai este motorul si cutia,daca da ce motor si in ce stare tehnica.poate aflam ceva
TG53 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 11:14   #3351
BH 59 FIF
Dacia Driver

Stage 5

BH 59 FIF's Avatar

Member of:
[DACIA]

Motorul a fost inlocuit cu unul de familie cu axul in cap (ma raportez la pozele aparute pe net prin 2005 unde se vede clar motorul). Despre cutie nu prea se stie nimic. Din cate am citit in cartea D-lui. Cosmescu, la momentul plecarii din tara Grigoras a maritat motorul turbo lasand doar coaja.

Intalnirea Dacia Clasic 2013 https://www.4tuning.ro/evenimente-aut...013-18457.html
BH 59 FIF is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 11:29   #3352
DanSGH

Stage 5

DanSGH's Avatar

Quote:
Originally Posted by cornel1955 View Post
Caroseria era unicat facuta special de Nicu ...nu era nimic de serie la ea decat forma...era f bine echilibrata chiar la 200 CP...eu fiind "specializat" pe tractiune spate miar fi placut la Dacia o varianta spate cu motor central care nu este greu de realizat dar cu motorizare moto cum este in Italia sau Germania...noi ne chinuiam sa scoatem 100 si ceva de cai amarati atunci si acum exista motoare de serie (Hayabusa) de 200 - 220 CP cutie secventiala si alte nenorociri...din nou uzina nu sa implicat nici dupa rebeliune din 89 ...cauta pe net Andrea Vellei sa vezi acolo meserie cu un Fiat 600 vechi (bine nici ala nu este f600 dar are macar forma din fibra de carbon)
Am cautat, o mica "bomba" Fiat-ul, ceva asemanator are si Victor Baldescu, dar MINI cu motor de Hayabusa https://www.youtube.com/watch?v=HwaTEnxO9Jc
DanSGH is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 12:42   #3353
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanSGH View Post
Am cautat, o mica "bomba" Fiat-ul, ceva asemanator are si Victor Baldescu, dar MINI cu motor de Hayabusa https://www.youtube.com/watch?v=HwaTEnxO9Jc
O stiu pe lui Victor dar ia daici sa vezi adevaraciune...si pilotaj de mare clasa !!!
https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E
Old 19-06-13, 13:03   #3354
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Quote:
Originally Posted by BH 59 FIF View Post
Motorul a fost inlocuit cu unul de familie cu axul in cap (ma raportez la pozele aparute pe net prin 2005 unde se vede clar motorul). Despre cutie nu prea se stie nimic. Din cate am citit in cartea D-lui. Cosmescu, la momentul plecarii din tara Grigoras a maritat motorul turbo lasand doar coaja.
Uite cine este informat ... multumim Alin pt info...motorul sa vandut si era normal cu cutie cu tot pt ca asa era setting-ul...pe cutie si motor nu sicria IAP sicria Renault preparate in Franta !!!...cu toate astea Werner putea sal faca pe Nicu cu un simplu motor de Kawa sau Honda de 1400 cmc pus pe barcheta nicidecum cu Alfa...oricum Werner sa tinut bine de tot de Nicu si a fost un duel frumos si sportiv, iar Nicu a trebuit sa recunoasca valoarea lui Werner
Old 19-06-13, 13:26   #3355
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

nu stiu la ultima masina ce motorizare a avut acolo eu vorbesc de masina cu # 1 negru-mat din poza de mai sus 1 pagina, masina care ramane o creatie si un tuning exceptional pt vremea aia si conditiile de atunci !!!

Last edited by cornel1955; 19-06-13 at 13:28.
Old 19-06-13, 13:33   #3356
ipcc

Stage 2

Dupa ce a plecat Grigoras din tara se punea problema cine o sa mearga pe masina lui si urmatorul circuit a fost Resita. La start pe masina lui Grigore a venit Gheorghe Ana care a castigat circuitul intr-un mod pe care nu-l calific, a trecut linia de sosire impingand masina (a oprit cu 2 metri inainte de sosire si a impins masina dincolo de linie), ceea ce Grigoras cel care a construit masina nu a facut niciodata. Masina a fost la start in intregime, atunci cum a vandut mecanica de pe ea? Sau o fi disparut ulterior si a vandut-o Grigore care oricum era plecat si nu mai putea fi tras la raspundere. Eu am vazut masina intreaga pe circuit si a castigat in modul mai sus aratat adica cu mult avans.
Numai bine tuturor.
ipcc is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 13:53   #3357
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Quote:
Originally Posted by ipcc View Post
Dupa ce a plecat Grigoras din tara se punea problema cine o sa mearga pe masina lui si urmatorul circuit a fost Resita. La start pe masina lui Grigore a venit Gheorghe Ana care a castigat circuitul intr-un mod pe care nu-l calific, a trecut linia de sosire impingand masina (a oprit cu 2 metri inainte de sosire si a impins masina dincolo de linie), ceea ce Grigoras cel care a construit masina nu a facut niciodata. Masina a fost la start in intregime, atunci cum a vandut mecanica de pe ea? Sau o fi disparut ulterior si a vandut-o Grigore care oricum era plecat si nu mai putea fi tras la raspundere. Eu am vazut masina intreaga pe circuit si a castigat in modul mai sus aratat adica cu mult avans.
Numai bine tuturor.
Nicu cand a plecat din tara nu a lasat secretele nimanui....daca traia acum probabil ca ne spunea ca ce folosea el era tehnologie F1...am mai zis si repet..la bancul de test de la uzina se inchidea singur acolo si nu lasa pe nimeni sa intre...nici macar pe Victor Nicoara care era sef acolo...era un tip secretos ca mine si nu vindea nimic....nu cred ca pe masina lui Ana din acea cursa era motorizare Nicu Grigoras....Nicu Grigoras, Werner, Ghe Ana , Costica Parvulescu, Cornel Motoc, Ilie Sporea Resita si mai era un miel care avea bani garla si facea oglinzi venetiene, era schiop de un picior si statea intro vila langa aeroportul Baneasa...nu mai stiu cum il chema, cam asta era gr. C atunci,....chiar si eu am mers cu masina de gr. A la coasta sa fim minim 3 ca altfel nu era grupa constituita....daca am omis pe cineva astept completari...vremuri frumoase si piloti de exceptie , asteptam sa se nasca si altii ca ce avem acum (sa nu fiu rau) ii numeri pe degetele de la 2 maini (excludem picioarele )

Last edited by cornel1955; 19-06-13 at 14:00.
Old 19-06-13, 14:04   #3358
BH 59 FIF
Dacia Driver

Stage 5

BH 59 FIF's Avatar

Member of:
[DACIA]

Aici puteti vedea mai multe poze cu masina in starea in care se afla in 2005. Ma gandesc ca tot asa ar trebui sa se prezinte si acum. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...e/page-12.html
BH 59 FIF is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 14:17   #3359
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

apropo de piloti va rog sa urmariti clipurile cu Vali Porcisteanu al carui tata e bun prieten cu mine si totodata contzaran cu mine ...sta la 2 strazi de mine....uitativa la Daniel Onoriu , pe cei de masini de formula nui mentionez ca se stiu si sunt eroi, totusi Hora este favoritul meu si stiu ca ma vor injura multi...dar are sange... urmasii nostrii de la Easter....cam aici se limiteaza sfera de PILOTI....mai departe incep caii putere si piloti varza
Old 19-06-13, 14:24   #3360
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Quote:
Originally Posted by BH 59 FIF View Post
Aici puteti vedea mai multe poze cu masina in starea in care se afla in 2005. Ma gandesc ca tot asa ar trebui sa se prezinte si acum. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...e/page-12.html
mam uitat la poze si am avut dreptate...nu este motorul lui Grigore cel tare...eu lam vazut si poate sunt singurul caruia mi la aratat...ne respectam reciproc alergand la clase diferite...este altceva acolo...si pentru ultima data repet GRIGORE PREFERA SA DISTRUGA TOT DECAT SA SE STIE CE ESTE PE MASINA !!!...era un ciudat si nebun ca si mine dar ciudatii si nebunii se inteleg intre ei

Last edited by cornel1955; 19-06-13 at 14:47.
- Copyright 2025 4Tuning -