16-04-11, 12:37
|
|
 Stage 5
|
Re: Când au început circuitele în România?
Sa mai "vindem" niste secrete...pompa de spritz sau tzuica la carburatorul dublu corp al meu de Lada(productie Stefan Iancovici+) era anulata, pt ca mergeai tot timpul intre 6000 si 8000 de ture...aveai reprize fantastice...cu ppa de spritz plecai greu de jos  se mergea cu emulsoare f12 nu cu f15 si raportul jigler si frana de aer nul mai dau pe aici ca e secret  CONTACT ME PM
Last edited by cornel1955; 16-04-11 at 12:53.
|
|
|
16-04-11, 15:38
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Quote:
Originally Posted by cornel1955
si ultimele poze personale NO COPYRIGHT NEEDED !!! #100 Easter este la vidraru '83 ...cine stie cine este...eu stiu ca era un bulgar...eu eram la gr. N...se vede carburatorul de Lada fara filtru 
|
Cred ca e ori Stefan Kazakov (fiul lui Nicolai Kazakov,coechipierul lui Cubrikov din Raliul Dunarii-Dacia) sau este Petar Daskalov.
La grupa N primele 3 locuri adjudecate de I.D.M.S.
1.Preoteasa
2.Tomescu
3.Bibiri
|
|
|
16-04-11, 19:00
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ROAD EMPIRE
Cred ca e ori Stefan Kazakov (fiul lui Nicolai Kazakov,coechipierul lui Cubrikov din Raliul Dunarii-Dacia) sau este Petar Daskalov.
1
2.Tomescu
3.Bibiri
|
nu e bine sa vb de mortzi, dar imi pare rau ca George Preoteasa nu a ajuns la nivelul meu..mereu sia dorit sa fie ca mine dar din fericire sia gasit sponsori pe la fostul IAP (sau CAP) care sub directa indrumare a lui Nicu iau facut masina de masina....atentie mare la ce zic acum: NICU GRIGORAS SI GEORGE PREOTEASA AVAEU MASINI  CE MULT IMI DOREAM PE VREMEA AIA SA AM MASINA SI SPONSORI CUM AVEAU CEI DE MAI SUS
imi pare rau de George dar la masina care io facuse Grigoras trebuia sa fie mai prudent la circuit si la coasta +
Last edited by cornel1955; 16-04-11 at 19:05.
|
|
|
16-04-11, 19:08
|
|
 Stage 5
|
Quote:
1.Preoteasa
2.Tomescu
3.Bibiri
|
lam pus la UNKNOWN..poza e facuta de mine dar nu stiu cine este
|
|
|
16-04-11, 19:28
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
un interviu din 1989 cu Werner despre eastere !
si un filmulet de pe youtube(unde cred ca Nelutzu sigur a fost prezent
|
|
|
16-04-11, 19:43
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Am gasit in revista Autoturism din 1987 un proiect extrem de interesant,zic eu:
-este vorba de articolul acesta din poza.
Stie cineva mai multe detalii sau daca a fost pus in aplicare?!!!
|
|
|
16-04-11, 19:48
|
|
 Stage 5
|
Când au început circuitele în România?
Haideţi să ne întoarcem în 1969 şi să vedem campionii de atunci ai CN de Viteză în Coastă.
Şi pe cei care au cîştigat la ultima etapă de la Pârâul Rece. Materialul a fost scris de Liviu ŞERBAN, un jurnalist care a slujit automobilismul sportiv ca şi Dumitru LAZĂR. Şi Liviu ŞERBAN ne-a părăsit anul trecut, că altfel mai puteam afla câte ceva din culisele acestui sport.....
|
|
|
16-04-11, 19:59
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Am gasit in revista Autoturism din 1987 un proiect extrem de interesant,zic eu:-este vorba de articolul acesta din poza.
|
Dorian IGESCU a fost şi el unul dintre constructorii de Easter si de concurent la această grupă. A fost selectat şi în lotul naţional pentru Cupa Păcii şi Prieteniei. Undeva mai sus s-a mai publicat ceva şi despre Igiescu.
Final la Galaţi Grupa B Easter:
1.- C. BIBIRI
2.- W. KULPINSKI
3.- D. IGESCU
Azi Igiescu este patron de firmă care construieşte autobuze -S.C. EL CAR IGESCU S.N.C.
http://www.igero.ro/elcar_en/images/intercity_en.pdf
|
|
|
16-04-11, 20:54
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Am gasit in revista Autoturism din 1987 un proiect extrem de interesant,zic eu:
-este vorba de articolul acesta din poza.
|
Pai Igiescu a iesit in '88 cu carena asta(cand eram eu in pauza)...motorizarea era aceiasi ...vezi mai sus poza de la pitesti ...circuit viteza
|
|
|
16-04-11, 21:04
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Rusanescu
Dorian IGESCU a fost şi el unul dintre constructorii de Easter si de concurent la această grupă. A fost selectat şi în lotul naţional pentru Cupa Păcii şi Prieteniei. Undeva mai sus s-a mai publicat ceva şi despre Igiescu.
Final la Galaţi Grupa B Easter:
1.- C. BIBIRI
2.- W. KULPINSKI
3.- D. IGESCU
Azi Igiescu este patron de firmă care construieşte autobuze -S.C. EL CAR IGESCU S.N.C.
http://www.igero.ro/elcar_en/images/intercity_en.pdf
|
A venit in romania sal trag de urechi ?
|
|
|
16-04-11, 21:11
|
|
 Stage 5
|
Quote:
1.Preoteasa
2.Tomescu
3.Bibiri
|
cred ca ai dreptate...Kazakov era "hors concours"
|
|
|
16-04-11, 21:36
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Rusanescu
Haideţi să ne întoarcem în 1969 şi să vedem campionii de atunci ai CN de Viteză în Coastă.
Şi pe cei care au cîştigat la ultima etapă de la Pârâul Rece. Materialul a fost scris de Liviu ŞERBAN, un jurnalist care a slujit automobilismul sportiv ca şi Dumitru LAZĂR. Şi Liviu ŞERBAN ne-a părăsit anul trecut, că altfel mai puteam afla câte ceva din culisele acestui sport.....
|
nea Mitica ne iei tare de tot cu Aurel Puiu si Florin Hainarosie...aaaaaaa Parau Rece...ce masi mai da pe el ca mergea mana lu' mosu acolo...era coasta de "mana" si din cauza asta cei de mai sus au trofee...tot respectul pt Florin si Aurel...nu mai stiu nimic de ei...baga tare nea Mitica sa vedem pe unde mai umbla boshorogii astia ca mine  ..Liviu Serban+ a fost un domn al revistei Auoturism si a facut numai articole pertinente...RIP...nu stiam...alta mare pierdere a fost Alexandru Solomonescu tot de la Autoturism mort in un accident stupid pe soselele romaniei.. imi vin dracii la cap cand trag linie sa vad cu cine am ramas si ma apuc de o tzuica de pruna sa ma calmez
Last edited by cornel1955; 16-04-11 at 21:45.
|
|
|
16-04-11, 21:39
|
|
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [DACIA]
|
Quote:
.....
si un filmulet de pe youtube(unde cred ca Nelutzu sigur a fost prezent 
|
 da am fost, eram chiar in fata podiumului sa fac si eu poze
in acel moment Werner a fost premiat cu Trofeul „30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză în coastă la Reşiţa". de catre Adrian Chebutiu (manager la UCMR) pt aportul adus in automobilism ...
Video cu  Nelutzu aici:
https://www.youtube.com/watch?v=hJWzIWcG9OI
...si la acea editie 2010 am participat si urcat traseul Doman in masina de Forlighter #0 (copilot), pt ca am vrut sa filmez si sa fac poze din interior...
|
16-04-11, 22:03
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by nelutz69
 da am fost, eram chiar in fata podiumului sa fac si eu poze
in acel moment Werner a fost premiat cu Trofeul „30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză în coastă la Reşiţa". de catre Adrian Chebutiu (manager la UCMR) pt aportul adus in automobilism ...
Video cu  Nelutzu aici:
https://www.youtube.com/watch?v=hJWzIWcG9OI
...si la acea editie 2010 am participat si urcat traseul Doman in masina de Forlighter #0 (copilot), pt ca am vrut sa filmez si sa fac poze din interior... 
|
cine era mielu' de la volan ??? ca primele viraje eu le luam la blana el lua gazul ,,,acul de par dreapta mai "cuminte"
Last edited by cornel1955; 16-04-11 at 22:15.
|
|
|
16-04-11, 22:26
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cornel1955
cine era mielu' de la volan ??? ca primele viraje eu le luam la blana el lua gazul ,,,acul de par dreapta mai "cuminte"
|
atentie mare la pozitia capului(care ca noi nu aveam cap) in virajul dinainte de acul de par...marele Jean Calcianu spunea ca masina o simti cu curu' in scaun....si asa este...capul mil suceam cum imi dicta curu'....sorry dar daca Calcianu a zis pot si eu
|
|
|
|
|