Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply

Thread Tools
Old 17-06-14, 22:25   #4666
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Thumbs up Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

La multi ani cu SANATATE Ionut !!! pai si tocmai de ziua ta te enervezi cu Gica Contra ??? Ma lasat pe mine si tea luat pe tine in primire ...hai ca treaba cu ambreiaju' a fost tare...am ras de mam prapadit ...nu mam bagat in discutii pt ca recunosc cutiile de viteza leam urat si le urasc si acum si nu au fost punctul meu forte dar la capitolul suspensii si diferenta setarilor pt coasta sau circuit se pare ca cineva e pe dinafara aici...fara rautate o spun dar o sedinta la "ochiolog" nu ar face mare lucru, mai degraba un abecedar al masinilor de competitii iar prinde bine
Old 17-06-14, 23:20   #4667
john17

Stage 5

john17's Avatar

Default Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Merci, merci, chiar ma intrebam unde ai disparut! Las' ca pt cutii compenseaza Tibi cu varf si indesat.
Si nu ma enervez, doar ma tine alert.
Numai bine tuturor celor care urmaresc topicul, ramane o carte de istorie automobilistica, e mai colorata pe ici-colo, dar tot valoroasa.
john17 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-14, 01:33   #4668
INMT-Bucuresti

Stage 2

INMT-Bucuresti's Avatar

La multi ani Ionut, multa sanatate si tot inainte.

Nea Tibi, cand aveti dvs timp de scris aici, dati-ne mai multe informati despre cutia secventiala, eu unul sunt interesat sa va ascult. De ceva vreme (seara), ma tot bate un gand necurat cu o asemenea cutie, dar stau la umbra deocamdata.
Sa auzim de bine
INMT-Bucuresti is offline   Reply With Quote
Old 18-06-14, 10:19   #4669
TG53

Stage 5

faza 1 si a 2CVS prescurtez cutie viteza secventiala ,cea ce am avut de scris am terminat,bineinteles este de fapt numai un rezumat,totul a durat citiva ani,am lucrat la cutie numai printre picaturi,cind aveam timp,caci intre timp am construit pe TG86,am participat la curse,am experimentat cu motoare Lada samd
INMT,daca te intereseaza sau este ceva neclar,intreaba
faza 3 am sa descriu idea,cum am vrut eu sa realizez si ce greutati am avut
Ideea schimbarea vitezelor in sus si in jos,electric cu 2 butoane plasate in locul manetei ,unul sus si unul jos am folosit 2 bobine sau cum le spune de demaror,cu 2 infasurari de sirma,tras si tinere pina aici totul clar.John clapete la volan,nici prin gind nu mia trecut atunci
deci,am cuplat cele 2 bobine cu o articulatie de pirghia pe cutie si din acest moment au inceput experimentarile,apesi butonul pentru sus magnnetul atrage pirghia,intra in viteza,dar deja a aparut prima problema nu stiam daca intradeavar a intrat viteza,plus cit timp trebuie sa stai cu degetul pe buton problema am rezolvato cu un contact,microschalter mecanic si un releu,apesi butonul,pirghia se misca,cind a intrat viteza,contactul intrerupe curentul,si totul revine in pozitie normala nu stiu daca am fost clar,dar experimentarea a durat,la schimbarea in jos,a fost si mai complicat,caci trebuia sa schimbi 2 sau3 viteze repede una dupa alta nemtii spun PROBIEREN GEHT ÜBRR STUDIEREN incercarile sint mai valoroase decit un studiu si au dreptate 100% nu a functionat,plus consumul de curent era mare,idea pentru viitor a fost ceva electronic,cu piese de atunci,prietenul meu cel trasnit,a construit ceva,care a functionat pe banc destul de bine,mai erau de facut citeva fineturi,dar totul a venit altcum am plecat in Germania si asta a fost
Apropo,in 92 sau 93 am vazut pe o masina cu motor Honda de motocicleta,eigenbau,un sistem asemanator cu 2 bobine,care functiona perfect,mam intrtinut cu omul,care a construit masina,era si pilotul,din pacate nu mai stiu cum il chema,si el mia aratat cum functioneaza,dar si el a avut o cutie neagra cu ceva electronic,facuta de un prieten de alui,nu are nici o legatura cu sistemul meu,pura intimplare
Intrebari?
TG53 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-14, 11:57   #4670
ROAD EMPIRE
Dacia Driver

Stage 5

ROAD EMPIRE's Avatar

Member of:
[DACIA]

Este adevarat ca si nea Werner avea cutie secventiala pe "barcheta"?
ROAD EMPIRE is offline   Reply With Quote
Old 18-06-14, 12:03   #4671
ROAD EMPIRE
Dacia Driver

Stage 5

ROAD EMPIRE's Avatar

Member of:
[DACIA]

Primul campionat national de karturi, Bucuresti 1968
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	278493_1468218601695_8245447_o.jpg
Views:	104
Size:	218.7 KB
ID:	2998204  
Old 18-06-14, 12:33   #4672
TG53

Stage 5

Nu,pe barcheta a fost motorul de alfa cu cutia de 5 trepte alfa,rapoarte modificate,frinele pe cutie,cind barcheta a ajuns la Tibi Ciurciu a primit un motor Dacia 1400 cu cutie Dacie,4 sau 5 trepte,nu mai stiu,fuzete de Dacia cu frine Dacia la roti
Road,am o rugaminte la tine,tu fiind mai versat ca mine ce priveste internetul,daca ai timp si bineinteles chef,sa cauti,daca gasesti ceva in legatura cu magazinele,reviste,publicatzii scoase cred da de Renault prin anii 79-81 in limba franceza,privin costructia masinilor de formula 1 cu monococa de AL,eu am cautat dar nu gasesc nimic,poate ai tu mai mult noroc multumesc anticipat
Old 18-06-14, 12:42   #4673
ROAD EMPIRE
Dacia Driver

Stage 5

ROAD EMPIRE's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by TG53 View Post
Nu,pe barcheta a fost motorul de alfa cu cutia de 5 trepte alfa,rapoarte modificate,frinele pe cutie,cind barcheta a ajuns la Tibi Ciurciu a primit un motor Dacia 1400 cu cutie Dacie,4 sau 5 trepte,nu mai stiu,fuzete de Dacia cu frine Dacia la roti
Road,am o rugaminte la tine,tu fiind mai versat ca mine ce priveste internetul,daca ai timp si bineinteles chef,sa cauti,daca gasesti ceva in legatura cu magazinele,reviste,publicatzii scoase cred da de Renault prin anii 79-81 in limba franceza,privin costructia masinilor de formula 1 cu monococa de AL,eu am cautat dar nu gasesc nimic,poate ai tu mai mult noroc multumesc anticipat
desigur. O sa incerc sa vad poate dau de ceva.
Old 18-06-14, 13:09   #4674
ROAD EMPIRE
Dacia Driver

Stage 5

ROAD EMPIRE's Avatar

Member of:
[DACIA]

am dat peste o treaba faina aici! POze vechi din magazine franceze si nu numai.

http://www.forum-auto.com/sport-auto...ujet378481.htm
Old 18-06-14, 16:16   #4675
TG53

Stage 5

foarte fain si informativ,dar inca nu este ce vreau eu ce sai faci,mai cautam
Old 18-06-14, 20:19   #4676
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Arrow Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:
Originally Posted by ROAD EMPIRE View Post
am dat peste o treaba faina aici! POze vechi din magazine franceze si nu numai.
Ei DA !!! alea erau curse adevarate facute cu truda pilotului la greu si nu "curse electronice" ca acum...Ronnie Peterson, Didier Pironi, Clay Regazzoni si "scotianul zburator" Jacky Stewart...am putea face si o paralela intre cum au inceput la noi cursele si aceiasi situatie la ei (ei cu documentatie cu calcule ingineresti, cu spionaj ) si noi saream gardul intreprinderii unde lucram si facea si strungarul un ciubuc pe baza desenelor care le visam noaptea...excelente vremuri !
cornel1955 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-14, 20:33   #4677
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Thumbs up Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:
Originally Posted by john17 View Post
Numai bine tuturor celor care urmaresc topicul, ramane o carte de istorie automobilistica, e mai colorata pe ici-colo, dar tot valoroasa.
Se pare ca Staff-ul 4 tuning a inteles importanta acestui topic, discutiile "mai in contre, mai blande" aduc totusi ceva bun si cum bine ai spus va ramane o carte de istorie automobilistica, mai ales ca are aportul unor piloti care au trait cursele de atunci...si aportul unor oameni foarte documentati in materie...am zis demult : daca ne lasa in pace noi fiind toti oameni in toata firea stim sa moderam singuri si sa dovedit ..tot inainte !!!

Last edited by cornel1955; 18-06-14 at 20:35.
Old 18-06-14, 20:46   #4678
cornel1955

Stage 5

cornel1955's Avatar

Lightbulb Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:
Originally Posted by TG53 View Post
..........................dar deja a aparut prima problema nu stiam daca intradeavar a intrat viteza,plus cit timp trebuie sa stai cu degetul pe buton ..................... experimentarea a durat,la schimbarea in jos,a fost si mai complicat,caci trebuia sa schimbi 2 sau3 viteze repede una dupa alta nemtii spun PROBIEREN GEHT ÜBRR STUDIEREN incercarile sint mai valoroase decit un studiu si au dreptate 100% nu a functionat,plus consumul de curent era mare.........................
Intrebari?
1. Nu inteleg cum nu stiai ca a intrat in viteza ? nu auzeai motorul ?...prima intrebare
2. Starterul de electromotor are viteza mica de raspuns dar putere mare de atragere...normal consum mare...aveai alternator pe masina ? ...daca DA atunci aveai 2-3 CP minus, daca NU, iti murea bateria
Old 18-06-14, 20:59   #4679
TG53

Stage 5

Cornele,discutziile in contradictoriu, au de multe ori si ceva bun,constructiv,si atita timp cit nu duc la certuri urate sau jigniri personale,tu sa nu crezi ca eu am fost intotdeauna de aceiasi parere,de exemplu cu Werner,de exemplu pentru mine conta si esteticul,pe cind pe el il lasa rece,important functional si practic,din punct de vedere al rezutatelor trebuie sai dau dreptate,pentru mine mai putin important,atit masinile cit si motocicletele lui nu au fost,trebuie sa recunoastem,vreo frumusete
de exemplu,barcheta a fost conceputa de Pisti,ca forma a caroseriei un pic altfel,ceva mai rotunjita,parbriz un pic mai mic si rotunjit,am studiat cu el desenele,cind lea vazut Werner,fiind si mai mult de munca,NIX DA a fost comentarul,parbriz de Dacia cu rama cu tot,inclusiv motor stergator,decupat cu flexul si potrivit pe cadru tubular,si asta a fost cu forma frumoasa Basta
Old 18-06-14, 21:22   #4680
TG53

Stage 5

Cornele prima intrebare,pe masina nu a fost montat sistemul,daca apasai butonul.electromagnetul misca pirghia,teoretic viteza era cuplata,dar electromagnetul era inca sub tensiune si pirghia nu revenea in pozitia initiala,de acea trebuia ceva care sa decupleze tensiunea
intrebarea 2 daca ai citit atent,electromagnetul avea doua infasurari,si cu cele doua am jonglat pina mergea foarte repede,dar asa cum ai remarcat,crestea consumul de curent.Undeva mai sus am scris ca am avut un motor de cc 12 volt,care putea fi folosit ca generator,ceva din aviatie,sa nu ma intrebi de unde is pentru ce in avion ca nu stiu,avea un regulator electronic foarte sofisticat,era mic si compact,voiam sal montez odata cu ungerea cu carter sec,avea un loc excelent sub baia de ulei si putea fiind antrenat cu aceiasi curea care antrena si pompa de ulei pentru ungerea cu carter sec eu si asa am avut de gind sa montez un generator,caci consumatorii electrici se inmulteau am mai avut si alte proiecte,dar a venit Germania prea repede,plus ca in Romania nu am vazut nici o sansa sa se mai tina circuite,care mia imi placeau mai mult ca si coastele,lucru care a ramas si azi valabil circuite ioc
Intrebari
- Copyright 2025 4Tuning -