Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce alegeti?
Benzina 1,359 68.98%
Motorina 611 31.02%
Voters: 1970. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 13-07-11, 14:06   #3436
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Default Re: Benzina sau motorina ?

Daca iti iei placute de 40RON(cred ca si la dacie sunt mai scumpe) o sa ai frane fix de banii astia. Parerea mea. Daca tii la o masina pe benzina si vrei sa mearga perfect, constati ca bagi in consumabile de calitate buna cat la un diesel care foloseste consumabile medii ca pret/calitate. Ma gandesc numai la uleiul de motor, de ex Mobil1 daca pui e mult mai scump decat Castrol 5w40 de ex. pt diesel. Sau daca iti pui filtru sport e dublu la pret cat un filtru de aer original pt. diesel. Si daca mai vrei si niste placute de frana de mega firma deja intreci un diesel care foloseste produse normale.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 14:27   #3437
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

Nici chiar placute la 40ron da nu poti sa zici ca , consumabilele sunt mai ieftine la diesel decat la benzinar.Vrei sa zici fa niste discuri si placute la aceleasi caracteristici facute de aceelasi producator sunt mai scumpe pt un benzinar?
De ce compari filtru sport la benzinar cu filtru original la diesel?De ce nu compari original cu original?
Ulei castrol magnatec 10w40 150ron , filtru aer 35ron , filtru ulei 30ron , filtru benzina 50ron , discuri+placute fata 260ron , set ferodouri + arcuri + pistoane + garnituri la tamburii spate 200ron , bujii 60 ron setu de 4 ngk

Ce-i asa scump?Personal mi se par niste preturi foarte ok ca intretinere si mi-e greu sa cred ca la un diesel ar fi mai ieftine.
Tzzantaru is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 14:28   #3438
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

placutele de frana sunt Remsa cred, si pana acum nu mi-au inegrit nici jantele, nici nu scartaie si nici nu "manaca" din disc mai mult decat ar fi normal, plus ca franeaza normal ca pentru o masina cu ABS . So, what's wrong ? In materie de ulei, am ales varianta mai scumpa si mai buna, Liqui moly 5w40, deci am iesit din start mai scump ca un diesel care inghite numai Castrol .
fasso is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 14:30   #3439
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tzzantaru View Post
bujii 60 ron setu de 4 ngk
Sper ca nu Iridium la banii astia ?!
Old 13-07-11, 14:32   #3440
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

Nu , nu iridium.Ar fi si culmea , nu mai stiu exact modelu dar sunt NGK date dupa talon.
Tzzantaru is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 14:49   #3441
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Discurile de frana si placutele de diesel sunt din materiale diferite sa reziste mirosului de motorina )))
bluey is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 15:28   #3442
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by fasso View Post
presupun ca erai ironic cu "italianca pretentionasa & gurmanda " , tinand cont ca nu sare de 6-7 % consum, iar preturile la piese sunt nimicuri ( placute 40 ron, filtru de aer 20 ron, de ulei 30 ron, un injector 200 ron, etc ) . Si nu ma lua cu preturi de originale pentru ca nu stiu cata lume in ziua de azi mai pune piese originale si nu aftermarket pe masina personala
consumabilele de regula isi reflecta calitatea in pret, poti obtine ceva bun si de firma la anumite promotii, cum am schimbat eu de exemplu discurile si placutele de frana profitand de o promotie a celor de la ATE.
in rest merg pe filtrele Mann si ulei de la Aral, deoarece au un raport bun calitate pret.
intre diesel si benzina nu sunt diferente uriase la consumabile, la unele este mai ieftin unul ca sa fie mai scump altul si se compenseaza intre ele.
pentru masina mea cred ca sunt toate undeva intre 350-400 lei consumabilele, filtre si ulei, pe care le schimb anual, primavara.

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 15:50   #3443
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
consumabilele de regula isi reflecta calitatea in pret, poti obtine ceva bun si de firma la anumite promotii, cum am schimbat eu de exemplu discurile si placutele de frana profitand de o promotie a celor de la ATE.
in rest merg pe filtrele Mann si ulei de la Aral, deoarece au un raport bun calitate pret.
intre diesel si benzina nu sunt diferente uriase la consumabile, la unele este mai ieftin unul ca sa fie mai scump altul si se compenseaza intre ele.
pentru masina mea cred ca sunt toate undeva intre 350-400 lei consumabilele, filtre si ulei, pe care le schimb anual, primavara.
Am vazut prmotii si la discuri brembo, care ieseau mai ieftin decat altele uzuale. Am ales filtre Tecneco , la fel, datorita raportului pret calitate . De Aral am auzit ca ar cam disparea din motor, insa nu stiu cat de real este lucrul acesta . Oricum, fata de Castrol, care nu mai e ce era odata, Aral este un ulei mai mult decat bun .
P.s. ce diferente ar putea fi intre componentele sistemului de frana la o masina diesel, fata de cel al unei masini pe benzina ? Asadar, de unde diferenta de pret ?
Old 13-07-11, 16:03   #3444
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
Mda cand am fost sa iau un filtru de aer i-am zis la vanzator ca vreau ceva mai bun MAN a inceput sa rada si sa zica da MAN facut in Africa de Sud iar anul trecut am venit cu un distribuitor de la AUTONET si a zis si el acelasi filtru de ulei aceasi cutie doar ca cel VW are tzipla si e de doua ori mai scump!Asta e a doua marea afacere a fabricantilor auto sa ne stoarca de bani dupa ce ne vand masinile lor!!
Old 13-07-11, 18:14   #3445
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Sunt ok filtrele Mann dar daca as fi sa aleg as merge pe Mahle.

@ fasso - Castrol este ce a fost si in trecut, o firma de top, problema este ca la noi pe piata sunt o gramda de produse contrafacute care au ambalaj de Castrol si mahoarca inauntru.
Old 13-07-11, 18:37   #3446
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Cred ca depinde de unde cumperi, daca le iei din locuri dubioase, e una. Eu am cumparat din Craiova Castrol de la importator, RS Group, pe strada Putnei, erau diferite pana si ambalajele fata de alea de, sa zicem, selgros, in Selgros erau in engleza/romana, bidoanele de castrol de la importator erau pentru piata germana, evident in germana. Era vreo 30 de lei litrul de 10w40.
Old 13-07-11, 18:43   #3447
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Sunt reselleri ? Adica pot sa ma duc de acolo sa cumpar sau iti tre bilet sau draci de la un magazin care cumpara de la ei ? Tre sa imi iau si eu ulei...sunt curios cat e 0W40 la ei.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 19:44   #3448
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Eu stiu de cand aveam bmw ca ei sunt importatorii pe zona asta de sud de Castrol, au cele mai mici preturi, te duci il cumperi, daca vrei faci schimbul la ei ca au si filtre si orice. Sunt service de roti, service normal, au si aparat de ala smecher de curatat injectoare fara sa le scoata din rampa, sunt destul de seriosi. Du-te da o geana, nu ai ce pierde.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 19:52   #3449
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Ok, explica-mi mai detaliat pe unde sunt si o sa le fac o vizita .
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 13-07-11, 19:55   #3450
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Henri COanda, liceul, mergi pe humulesti(strada care te duce in calea bucuresti) , la mijloc pe undeva faci stanga, service-ul e la 100 de metri dupa ce ai facut stanga de pe humulesti, tot pe stanga.
a3ds is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -