Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce alegeti?
Benzina 1,359 68.98%
Motorina 611 31.02%
Voters: 1970. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 11-07-11, 10:58   #3376
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
Da, si ramai si mai uimit de numarul mic al celor pentru care chiar se justifica un diesel.
Da asta e ideea, buna observatia. Eu stiu care si-au luat diesel sa se plimbe de colo colo, sub 100km pe saptamana....
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 11:16   #3377
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

pai daca vrea sa fie la moda? asta e frumusetea libertatii, de a decide sa cumperi exact ce cumpara si vecinul.
nu cred ca este doar o moda asta cu motoare diesel, ai clar si avantaje economice, care normal ca se vad la km multi, insa se vad si la km mai putini, mergi rar la peco si asta conteaza acum enorm.
plus tehnologia de azi foarte avansata care a redus enorm diferentele dintre diesel si benzina dpdv al performantelor chiar si pe circuite, a se vedea si citi Le Mans, si multe alte competitii unde SEAT cu al sau tdi se simte foarte bine in frunte.

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 11:39   #3378
turmentatu

Stage 4

turmentatu's Avatar

degeaba o dati in curse si altele, pt ca acolo tot benzina va face treaba, sau sa ii spunem benzina "imbunatatita".
daca este sa comparam motoarele diesel fata de cele de benzina pt. trafic si deplasari personale, dieselul incepe sa castige teren, in primul si in primul rand pt. autonomia mai mare a unui autoturism diesel fata de unul pe benzina de aceeasi capacitate (in principiu cele mici )
Old 11-07-11, 11:43   #3379
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
schimbatorul lung ma deranja evident la orice versiune, cea de atunci s-a nimerit pe benzina, putea sa fie si diesel si tot nu imi placea.
nu din cauza cailor nu tragea, din cauza principiului de functionare a unui motor pe benzina, si daca avea 500 cp sigur tot asa facea.nu imi mai trebuie acum masina pe benzina nici gratis.
nu am spus niciunde ca nu imi place puterea, doar ca nu imi place ca nu are vlaga pana la 2000 de rpm, ceea ce este altceva, iar faptul ca era pe benzina altfel era enervanta rau era evident o gluma, un fel de cireasa de pe tort, cauza mersului sacadat la rece fara incalzirea stationara de rigoare.
Un motor aspirat pe benzina pleaca de 2 ori mai bine decat un diesel de putere echivalenta.
(asta in cazul cutiilor manuale, la automate toate plaeca bine pentru ca pleaca din cuplu)

Quote:
pai daca vrea sa fie la moda? asta e frumusetea libertatii, de a decide sa cumperi exact ce cumpara si vecinul.
nu cred ca este doar o moda asta cu motoare diesel, ai clar si avantaje economice, care normal ca se vad la km multi, insa se vad si la km mai putini, mergi rar la peco si asta conteaza acum enorm.
plus tehnologia de azi foarte avansata care a redus enorm diferentele dintre diesel si benzina dpdv al performantelor chiar si pe circuite, a se vedea si citi Le Mans, si multe alte competitii unde SEAT cu al sau tdi se simte foarte bine in frunte.
Cum vine asta "treci mai rar pe la PECO si asta se vede enorm" ))))

La Le Mans exista niste restrictii, de acolo vine diferenta.
Seat a renuntat la TDI pentru ca nu mai era in frunte si a trecut la benzina.

ESte adevarat ca motoarele pe motorina au avansat enorm dar nu au cum sa se lupte cot la cot cu benzina.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 11:50   #3380
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

Quote:
schimbatorul lung ma deranja evident la orice versiune, cea de atunci s-a nimerit pe benzina, putea sa fie si diesel si tot nu imi placea.
nu din cauza cailor nu tragea, din cauza principiului de functionare a unui motor pe benzina, si daca avea 500 cp sigur tot asa facea.nu imi mai trebuie acum masina pe benzina nici gratis.
nu am spus niciunde ca nu imi place puterea, doar ca nu imi place ca nu are vlaga pana la 2000 de rpm, ceea ce este altceva, iar faptul ca era pe benzina altfel era enervanta rau era evident o gluma, un fel de cireasa de pe tort, cauza mersului sacadat la rece fara incalzirea stationara de rigoare.
- Schimbatorul mai lung bla-bla-bla -> Si de ce e relevanta chestiunea asta pe topicul asta?
- O masina de 500 de cai, din ce am vazut pe la teveu, scoate fum din roti fara kickdown in treapta 1. Si pe tine TOT nu te satisface? Trebuie sa fii ceva colectionar de Koenigsegg, Pagani, Veyroane, si alte jucarele...
- In general e bine sa lasi cam orice masina sa se incalzeasca macar putin, inainte sa pleci cu ea. Eu stiam asta de pe vremea cand aveam 15 ani si aveam scuter...

P.S.: Nu stiu de ce tot aruncati chestia cu LeMans in fata. Aia e o competitie. Hai sa discutam, mai bine, despre Formula 1, Nascar, WRC, si multe alte competitii

Last edited by eMH; 11-07-11 at 11:53.
eMH is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 11:52   #3381
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Zi-mi si mie: de ce sa tin un diesel 1.9 sau 2.0 doar ca sa ma invart putin prin oras? Cum sa se justifice un diesel mai mare daca faci km putini? Restul costurilor pur si simplu nu se amortizeaza.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 12:55   #3382
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

nu prea se fac motoare diesel mici, pana nu demult 2.0 si 1.9 erau cele mai mici, acum au mai aparut si 1.3, 1.6 , 1.7, adevarate bijuterii, iar acel 1.3 multijet este foarte indicat atat pentru oras cat si afara, bate la consum orice masina pe benzina cu conditia sa nu fie motor de 993 cmc, ca atunci sunt cam tot pe acolo.

eu doar imi expun aici parerile personale, fiecare este liber sa decida daca ii este mai avantajos sau placut unul dintre acesti carburanti.

conduc zilnic un 1.9, 1.7 si un 1.3 si sincer va spun ca nu as mai conduce niciodata o masina personala pe care sa o alimentez cu benzina, cu toate ca ani de zile numai astfel de masini am condus.

daca doar te invarti putin prin oras nu iti trebuie deloc masina, pentru ca sunt taxele uriase, mai bine mergi cu taxi sau rogi un prieten sa te lase sa conduci masina lui.

sau alegi um mb cu care nici nu poluezi, mai faci si sport, te simti mai bine.
Old 11-07-11, 12:59   #3383
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
daca doar te invarti putin prin oras nu iti trebuie deloc masina, pentru ca sunt taxele uriase, mai bine mergi cu taxi sau rogi un prieten sa te lase sa conduci masina lui.
Te invarti putin prin oras adica te duci la serviciu, cumparaturi, plimbari etc. Asta intr-un oras care nu e Bucuresti.

1.3 diesel e chiar un motor foarte ok (Opel are unul de 90cp, adica suficienti cat pentru oras) dar e bun pe masini de clasa mica. O combinatie masina mica + 1.3diesel e chiar super pentru oras dar nici un 1.2 tsi nu-i dezavantajos.
Old 11-07-11, 13:10   #3384
turmentatu

Stage 4

turmentatu's Avatar

Quote:
Te invarti putin prin oras adica te duci la serviciu, cumparaturi, plimbari etc. Asta intr-un oras care nu e Bucuresti.

1.3 diesel e chiar un motor foarte ok (Opel are unul de 90cp, adica suficienti cat pentru oras) dar e bun pe masini de clasa mica. O combinatie masina mica + 1.3diesel e chiar super pentru oras dar nici un 1.2 tsi nu-i dezavantajos.
turbo benzina...sa vedeti ce priza o sa aibe loganurile de0.9 cmc turbo
turmentatu is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 13:26   #3385
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by turmentatu View Post
turbo benzina...sa vedeti ce priza o sa aibe loganurile de0.9 cmc turbo
Nici nu vreau sa imi imaginez... Adevarati bolizi pe 4 roti!
eMH is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 13:28   #3386
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:

Intr-un oras care nu e Bucuresti poti merge si cu un V8 de 5700.
bluey is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 14:54   #3387
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Quote:
Originally Posted by bluey View Post
Intr-un oras care nu e Bucuresti poti merge si cu un V8 de 5700.
Cu GPL Si inscris in Bulgaria evident.

Nu stiu de ce dar nu imi plac deloc nici dieselurile mici, gen 1.3 1.5. De acord ca sunt ok in oras, sa te fatzai asa cu ele, dar nu mi se par motoare serioase, croncane, nu iti dau impresia aia de "power overwhelming"...

Dieselul ideal dpmdv este cel de 1.9-2.0 pus pe o compacta-medie, masini perfecte pentru orice, si oras si exterior, cu care poti face o depasire linistit si in siguranta si care consuma putin, nu te rupe nici la taxe, impozite etc. Gen un g6 de 170 de cai ... Sau un 123d

Last edited by a3ds; 11-07-11 at 14:58.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 17:40   #3388
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

-" O masina de 500 de cai, din ce am vazut pe la teveu, scoate fum din roti fara kickdown in treapta 1. Si pe tine TOT nu te satisface? Trebuie sa fii ceva colectionar de Koenigsegg, Pagani, Veyroane, si alte jucarele..."

ce sa fac la noi pe strazi cu o masina de 500 cp? sa stau pe strazi cu o singura banda pe sens dupa loganele bunicilor si bmw-urile uzate ale pustilor care au schimbat nu demult daciile 1300?sau sa merg saptamanal in germania sa las masina sa zburde putin?aici oricat de putin peste 100 cp este suficient.
Old 11-07-11, 17:51   #3389
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Pai cand banii nu sunt o problema, o masina de 500 de cai este ceva banal.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 17:56   #3390
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Pai cand banii nu sunt o problema, o masina de 500 de cai este ceva banal.
Adevarat, dar eu si daca as avea bani la nivel de top100, pentru masina de umblat toata ziua tot dupa motorizare cu consum mic m-as uita, ca parca sa dai banii munciti de tine asa, aiurea, pe benzina nu prea-ti vine.
- Copyright 2025 4Tuning -