VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
View Poll Results: Ce alegeti?
|
Benzina
|
|
1,359 |
68.98% |
Motorina
|
|
611 |
31.02% |
10-07-11, 23:12
|
|
Stage 5
|
Re: Benzina sau motorina ?
E mult mai placut de condus un turbo diesel de capacitate medie la drum decat un benzinar lesinat aspirat. Nu mai zic de consum, care nu se compara, tdi ruleaza fin.
|
|
10-07-11, 23:17
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by lord_wader
E cam adevarat ce spune colegul de mai sus. Tot vorbim noi aici de masini cu motoare V6, de consumuri de 12% la masini pe benzina dar tara noastra a devenit plina de utilaje agricole. Acum poti fi cool si intr-un diesel, nu se uita lumea ciudat la tine ca te plimbi cu dieselul. Acum pana si "jmecherii" merg cu dieselul si se aduna la terase cu TDi-ul parcat in fata. Daca stai sa analizezi masinile care circula pe o strada ramai uimit cate sunt diesel.
|
de cand e o lege sa te duci la terasa cu benzinar? si masini ca zafira, sharan , vito, si altele cu multe locuri le mai vezi practicitatea cu motor sub 2.0 litri pe benzina?
|
|
|
10-07-11, 23:18
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by bluey
Azi am venit din delta cu un Opel Astra 1.6 benzinica. Consum mediu dus-intors cu 4 persoane si bagaje ~10 viteza maxima 130 pe autostrada si fara pretentii de racer. Soferul chiar ok.
|
Mi se pare un consum mare
Eu cu 4 persoane, AC, 130-140km/h max, Pitesti - Constanta consum mediu 6.5-7, Astra 1.4.
|
|
|
10-07-11, 23:19
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bluey
Probabil vor aparea unii care spun ca nu aveai aceleasi senzatii in Bora ca in Astra ca nu merge pe benzina.
Adevarat sunet si feeling la 1.6 benzina. Ar trebui sa le interzica din curse pe motiv de prea multa sportivitate.
|
Vrei sa zici ca nu-i mai mare adrenalina si feeling-u in Astra cand depasesti un tir cu 4 persoane in masina+bagaje???
|
|
|
10-07-11, 23:22
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Tzzantaru
Vrei sa zici ca nu-i mai mare adrenalina si feeling-u in Astra cand depasesti un tir cu 4 persoane in masina+bagaje???
|
Sa nu exageram. Ca nu faci TIRu in 3 secunde asta e normal dar nici chiar asa. Eu cu un Focus 1.4 de 80cp cu 4 persoane in masina fara AC am putut sa depasesc normal. Nu repede, dar normal. Daca te bagi in depasire la 2000rpm si cu 100m inainte de curba asta nu e relevant.
|
|
|
10-07-11, 23:42
|
|
Stage 5
|
Acum depinde ce intelege fiecare prin normal, mie mi se pare greu sa faci o depasire in siguranta cu o mizerie de 1.4 benzina aspirat, daca vorbim de depasit tir care merge cu 90-100 pe un drum european. Adica, iti trebuie mult spatiu liber si vizibilitate perfecta etc. Sa nu exageram si sa fim realisti, motoarele mici pe benzina aspirate sunt niste mizerii penale si nu se justifica achizitia, la modul cel mai realist. Nici consum mic nu au, nici "senzatii" nu iti ofera, chiar nu are sens sa iei asa ceva decat daca nu iti permiti sub nici o forma altceva. Benzina minim de 2.0 are sens sa iti iei, imo, in rest, diesel tata. Deja generatiile astea relativ noi de diesel, de la 140 de cai in sus la ~2.0 sunt parfum, si in oras si in afara. Benzina turbo e si mai misto, dar nu te tii la consum.
|
|
|
11-07-11, 00:18
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by a3ds
Sa nu exageram si sa fim realisti, motoarele mici pe benzina aspirate sunt niste mizerii penale si nu se justifica achizitia, la modul cel mai realist.
|
I-auzi. Pai si atunci de ce le tot cumpara lumea?
Hai sa-ti spun de ce: pentru ca exista oameni care chiar nu au nevoie de mai mult. Oameni care vor doar sa se deplaseze si n-au chef sa plateasca pret de achizitie, impozit, asigurare si intretinere de 2.0.
Eu am consum de 8-8.5 in oras (Pitesti, am mai spus, Bucuresti nu e un criteriu de consum) si 5.5-7 in afara (depinde cum si cu cati oameni merg). RCA 290roni/an la Omniasig, impozit 56lei, o revizie facuta cu consumabile Mahle+Motul ~350lei. Cealalta are doar 400cmc in plus si deja se schimba tot aspectul problemei.
Deci zici ca mi-ar sta mai bine la buzunar un 2.0? Sa-mi iau un motor care consuma mai mult ca sa ce, ca sa merg mai putin? Degeaba merge frumos daca nu pot sa ma plimb cu ea cat de des am chef. Da, mi-as lua clar asa ceva dar doar daca mi-as permite si o sa fac asta cand o sa pot.
Sunt student, bani produsi p**a, deci uite, sunt exact genul de om pentru care se fac motoarele astea. Asa ca te rog frumos nu mai generaliza ca n-are sens.
Last edited by 22VIN; 11-07-11 at 00:22.
|
|
|
11-07-11, 00:25
|
|
Stage 5
|
Daca nu reactionai tipic romaneste adica sa te ataci fiind inclus intr-o generalizare, ai fi citit cu atentie ce am scris, si anume :
"chiar nu are sens sa iei asa ceva decat daca nu iti permiti sub nici o forma altceva"
Lumea le cumpara din 2 motive, unul fiind cel expus mai sus, "din cauza de la bani", iar multi le cumpara din ignoranta, avand impresia ca un motor mic pe benzina consuma putin.
|
|
|
11-07-11, 00:31
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by a3ds
Daca nu reactionai tipic romaneste adica sa te ataci fiind inclus intr-o generalizare, ai fi citit cu atentie ce am scris, si anume :
"chiar nu are sens sa iei asa ceva decat daca nu iti permiti sub nici o forma altceva"
|
Pai da, si nu-i adevarat. Am mai spus: masina ideala e cea pe care ti-o permiti in asa fel incat sa nu trebuiasca sa renunti la alte lucruri, mai mici sau mai mari, ca sa te deplasezi cu ea. Adica nu sub orice forma; ma refer ca ai formulat propozitia in asa fel incat se intelege ca trebuie sa c*ci toti banii pe care-i ai ca sa-ti iei o masina si sa mergi cu ea. Eu nu sunt genul, mie imi place o masina pe care sa n-o simt la buzunar.
Daca nu asta ai vrut sa zici, imi retrag cuvintele, dar din ce-ai formulat eu asta inteleg.
LE: un motor mic consuma putin daca:
- e gandit bine (adica variable valve timing, etc)
- e condus cum trebuie
Sunt motoare mici care consuma exagerat de mult, dar de regula alea sunt de generatie veche sau puse pe o masina mult prea mare pentru ele (vezi Vectra 1.6 aspirat sau masini de gen).
Last edited by 22VIN; 11-07-11 at 00:33.
|
|
|
11-07-11, 00:33
|
|
Stage 5
|
Perfect de acord ca trebuie sa iti cumperi o masina pe care ti-o permiti lejer si nu este un factor de stres, care sa iti scada calitatea vietii.
|
|
|
11-07-11, 02:24
|
|
Stage 5
|
Acum depinde si de motoare. Focus 2008 benzina 1.6 consum urban 11, Focus 2011 1.6 consum urban 8.5, Ibiza 2010 1.4 aspirat consum urban 12%, Civic 1.8 2008 140 CP consum urban 9%.
Sunt multe motoare atat pe benzina cat si diesel nereusite, nu cred ca ar trebui date exemplu.
|
|
|
11-07-11, 02:35
|
|
Stage 5
|
GTR, intamplarea face ca am un prieten cu civic de 1.8 140 de cai cumparat nou exact in 2008, merge cu ea numai prin bucuresti si nu ii consuma sub 11-12, stiu exact masina, am condus-o, voiam sa o si cumpar acum un an jumate, nu stiu ce date dai tu acolo dar nu prea am incredere, fara suparare. Nu ma intereseaza ce zic constructorii, nu ma pasioneaza marketingul, eu stiu de la el ce si cum, altfel o masina ok si fiabila, un motor decent. Dar consumul este departe de ce zici tu. Aceleasi indoieli le am si fata de focus de 1.6 benzina care consuma 8 urban. Ala e consum de diesel, nu de benzina.
|
|
|
11-07-11, 03:16
|
|
Stage 5
|
e motor supraalimentat cu injectie directa, ala 1.6 de pe focus 2011. plauzubil consumul, desi nu cred ca si in Bucuresti e valabil
|
|
|
11-07-11, 03:25
|
|
2 Roti
Stage 5
Member of: [2 Roti] [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by ondin
asta era undeva mult in partea dreapta, cam unde ar veni a 6-a, ca la tractor, ce mai.
oricum era si un schimbator din ala lung, lung, pe masina aia, zici ca era batator de covoare, al doilea lucru care ma deranja la ea in afara de lag-ul asta la ture mici cand plecai de pe loc.
noroc ca avea ceva cai sub capota, scaune plusate comode si ca era pe benzina ca altfel era enervanta rau.
|
Sincer, omule, esti foarte greu de inteles.
1. Schimbator lung -> Daca era aceeasi masina, dar varianta diesel, crezi ca ii schimbau schimbatorul?
2. Zici ca nu tragea nici in treapta 1, dar totusi avea ceva cai sub capota. Sa inteleg ca benzinarele nu iti plac decat daca au minim 300 bhp, sau cum??
3. Era pe benzina, ca altfel era enervanta rau. De ce, cu ce ar putea fi enervanta motorina? Ca tocmai ai spus ca nu iti place sunetul la benzina, nu iti place consumul, nu iti place puterea. Deci nu iti place cam nimic. Si totusi...
Poate ne lamuresti. Cel putin pe mine, ca eu sunt in ceata rau de tot!
|
|
|
11-07-11, 08:19
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
schimbatorul lung ma deranja evident la orice versiune, cea de atunci s-a nimerit pe benzina, putea sa fie si diesel si tot nu imi placea.
nu din cauza cailor nu tragea, din cauza principiului de functionare a unui motor pe benzina, si daca avea 500 cp sigur tot asa facea.nu imi mai trebuie acum masina pe benzina nici gratis.
nu am spus niciunde ca nu imi place puterea, doar ca nu imi place ca nu are vlaga pana la 2000 de rpm, ceea ce este altceva, iar faptul ca era pe benzina altfel era enervanta rau era evident o gluma, un fel de cireasa de pe tort, cauza mersului sacadat la rece fara incalzirea stationara de rigoare.
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
|
|
|
|
|