Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce alegeti?
Benzina 1,359 68.98%
Motorina 611 31.02%
Voters: 1970. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 05-04-11, 15:49   #3301
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
1. La masinile vechi pe bezina difera forte mult de marca. Daca tot vad BMW la tine sa-mi spui care motor pe benzina tragea prost, care se auzea urat in ture si eu unul nu am avut la absolut nici unul probleme cu scurgeri de benzina de orice fel. Da, la Fiat, la Renault am avut dar sa nu uitam ca si motoarele vechi pe motorina erau varza, cu 10000 de probleme.

2. Range Rover nu a fost si nu o sa fie niciodata masina de off-road. Poate Land Rover.
G-ul este net superior orcarui Range, Land Rover atat prin capacitate off-road cat mai ales prin fiabilitate.
Nu stiu daca ai tu idee ce este ala off-road, usor, mediu sau greu.
1. Nu stiu ce motoare pe motorina vechi ai avut, dar eu am avut golf 1.6 care inafara de cateva cabluri care mai faceau contact imperfect, nu poti spune ca tin de motor, pt ca sunt electrica nu a avut nici un bai mai ales la cata forja a primit.
Motor pe benzina care face urat zici: pai orice raci vechi sub 1800cmc nu prea trage si mai si suna chinuit, si si de consumat....peste un diesel de 2.5 din aceeasi generatie!

2. Daca nu te-ai prins ca semnatura aia e la caterinca si am facut-o in forma asta referitor la ce spunea un mare guru moderator intr-ale "ofrodeli" posesor de ceva rover mai nou(cu cele vechi treaba cam sta altfel)....eu stiu care e treaba cu G-ul(singura masina cu blocant fata standard) si cu Roverele la care la cam toate competitiile de offroad li se rupea ceva in transmisia fata sau la punti.
Sa vezi cum te ia respectivul de vede ce ai scris aici......

Last edited by Gixer; 05-04-11 at 15:51.
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 06-04-11, 22:49   #3302
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gixer View Post
1. Nu stiu ce motoare pe motorina vechi ai avut, dar eu am avut golf 1.6 care inafara de cateva cabluri care mai faceau contact imperfect, nu poti spune ca tin de motor, pt ca sunt electrica nu a avut nici un bai mai ales la cata forja a primit.
Motor pe benzina care face urat zici: pai orice raci vechi sub 1800cmc nu prea trage si mai si suna chinuit, si si de consumat....peste un diesel de 2.5 din aceeasi generatie!

2. Daca nu te-ai prins ca semnatura aia e la caterinca si am facut-o in forma asta referitor la ce spunea un mare guru moderator intr-ale "ofrodeli" posesor de ceva rover mai nou(cu cele vechi treaba cam sta altfel)....eu stiu care e treaba cu G-ul(singura masina cu blocant fata standard) si cu Roverele la care la cam toate competitiile de offroad li se rupea ceva in transmisia fata sau la punti.
Sa vezi cum te ia respectivul de vede ce ai scris aici......
E, sa fim seriosi, acum nu este diferenta mare intre diesel si benzina, "pe vremuri" dieselul era ceva mai prooblematic decat benzina. Am avut mercedes w123, Lancia Prisma, etc.. Chiar erau problematice dieselurile, era tehnologie antica, probleme cu injectoarele, cu pompele, etc. La benzina in afara de niste fise si pompe de benzina (submersibila) nu prea afceceau probleme. Alea pe carburatie si/sau fara aprintere electronica aveau o intretinere mai cu batai de cap.

Referitor la 4x4 G a cam fost in top de cand a aparut, iar ca masina standard (fara modificari) nu cred ca l-a batut vre-odata vre-o masina in off-road, dar diferenta fata de Land Rover era si este pretul, de peste 2 ori mai scump. Land Rover Discovery si Defender si alea vechi bune pe aptitudini si mai fiabile, astea mai noi mai slabut la fiabilitate iar Range Roverul cu toata frumusetea lui pana de curand a fost o petarda, cea mai nefiabila marca. Sa vedem acum daca au mai facut ceva cu fiabilitatea.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 28-06-11, 12:18   #3303
Apex`

Stock

depinde ce vrea omu......daca vrea consum mic...si performanta e pe locul 2 diesel.....desigur depinde si de varsta motoarelor....eu since ro sa aleg intotdeauna benzina....are ceva special....dar fiecare cu gustul lui....aceasta intrebare tine mai mult de marca masinii......cilindrie....tipul motorului.....varsta...
Apex` is offline   Reply With Quote
Old 30-06-11, 14:26   #3304
turmentatu

Stage 4

turmentatu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Apex` View Post
depinde ce vrea omu......daca vrea consum mic...si performanta e pe locul 2 diesel.....desigur depinde si de varsta motoarelor....eu since ro sa aleg intotdeauna benzina....are ceva special....dar fiecare cu gustul lui....aceasta intrebare tine mai mult de marca masinii......cilindrie....tipul motorului.....varsta...
la motoare 4l diesel ai consum mai mic decat 4l benzina (aceeasi cmc)
turmentatu is offline   Reply With Quote
Old 30-06-11, 15:13   #3305
obisnuit

Stage 3

si la v6 diesel nu e mai mic consum decat v6 benzina asa-i?
obisnuit is offline   Reply With Quote
Old 30-06-11, 15:14   #3306
turmentatu

Stage 4

turmentatu's Avatar

Quote:
Originally Posted by obisnuit View Post
si la v6 diesel nu e mai mic consum decat v6 benzina asa-i?
ba da dar am vrut sa ii dau un exemplu simplu
turmentatu is offline   Reply With Quote
Old 30-06-11, 17:35   #3307
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5

Urban_Racing's Avatar

Member of:
[Honda]

Astazi m`am intalnit cu un vecin se tot invartea in jurul masinii are un logan dci si mi`a zis ca are probleme cu injectoarele si iau cerut 380 de lei de injector , banuiesc ca acuma nu se mai bucura asa tare ca mergea cu 6% consum nu ? deci in afara consumului redus nu vad ce alt avantaj are un diesel in schimb dezavantaje destule

WHEN TURBO SPINS THE BULLSHIT ENDS!!!
Urban_Racing is offline   Reply With Quote
Old 30-06-11, 18:40   #3308
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by Urban_Racing View Post
Astazi m`am intalnit cu un vecin se tot invartea in jurul masinii are un logan dci si mi`a zis ca are probleme cu injectoarele si iau cerut 380 de lei de injector , banuiesc ca acuma nu se mai bucura asa tare ca mergea cu 6% consum nu ? deci in afara consumului redus nu vad ce alt avantaj are un diesel in schimb dezavantaje destule
Asta subliniez si eu, intretierea la un diesel mai nou , subliniez mai nou(mai ales cele commonrail), este mai scumpa decat la un benzinar pe injectie de aceeasi capacitate, iar cat despre poluare cate d-astea am vazut ca fumega.....mai bine un benzinar bun de 1.8-2.5!

Am citit si pe alt forum, unde bine a pus cineva problema: credeti ca se cumpara diesel-uri intr-o tzara araba sa zicem, unde benzina e 10-20centi litrul, si anume de 6-7 ori mai ieftina ca la noi?
Old 30-06-11, 19:02   #3309
rvaler2010

Stage 1

salut ! pana acum vreo 3-4 luni am avut un bmw e39 520d din 2001. nu am avut probleme cu el la motor sau turbina, insa imi era frica ba sa nu cada vreun injector, ba turbina, ba pompa de inalta... acum mi-am luat un seria 3 e46 motor de 2.5 benzina - 325xi. nu o sa-mi mai iau niciodata motor diesel decat daca va fi noua si ca sa imi iau masina noua si in 2 ani sa scada pretul la jumate nu ii vad rostul. pentru ce ? doar ca sa consume mai putin si sa investesti mai mult daca e ceva ? nu, nu mai vreau ! bafta !
rvaler2010 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-11, 00:48   #3310
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by rvaler2010 View Post
salut ! pana acum vreo 3-4 luni am avut un bmw e39 520d din 2001. nu am avut probleme cu el la motor sau turbina, insa imi era frica ba sa nu cada vreun injector, ba turbina, ba pompa de inalta... acum mi-am luat un seria 3 e46 motor de 2.5 benzina - 325xi. nu o sa-mi mai iau niciodata motor diesel decat daca va fi noua si ca sa imi iau masina noua si in 2 ani sa scada pretul la jumate nu ii vad rostul. pentru ce ? doar ca sa consume mai putin si sa investesti mai mult daca e ceva ? nu, nu mai vreau ! bafta !
Mi se pare corect, dai 15miiE pe cinste ce polo 1.4TDi cu promisiunea ca, consuma 3-4%, ceea ce e cu 1litru si ceva mai putin decat un 1.9Tdi de 5 ani, dar facand bilantul si daca in cel de 1.9 mai bagi ceva reparatii de 2000E chiar, si facand 80mii km in 3-4 ani, deci doar 2000E amortizare de consum, tinand cont ca golful respectiv il iei cu-n 7000E, iesi cu niste costuri de 11miiE, iar intrebarea se pune, mai merita polo respectiv dupa 3-4 ani 11miiE?! Raspuns: clar nu, undeva la 6000E maxim daca l-ai intretinut f bine, astfel ai pierdut din start 5000E fata de alegerea golfului de 5 ani, in care mai pierzi maxim 2000E in astia 3 ani! ....treaba buna e ca, daca compari dieselul nou cu benzinarul vechi treaba e mult mai acuta in favoarea masinii mai veche!
Old 01-07-11, 18:37   #3311
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
pai daca a pus motorina de tractor si a mers subturat acum schimba injectorul, apoi valva egr si tot asa.

orice economie se reflecta ea in timp undeva.

acum la diesel trebuie sa ii dai forja dupa ce se incazeste optim motorul, nu sa dormi cu el pe drum ca si cu cobra aia de la mercedes.

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 01-07-11, 22:48   #3312
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Quote:
Asta subliniez si eu, intretierea la un diesel mai nou , subliniez mai nou(mai ales cele commonrail), este mai scumpa decat la un benzinar pe injectie de aceeasi capacitate, iar cat despre poluare cate d-astea am vazut ca fumega.....mai bine un benzinar bun de 1.8-2.5!

Am citit si pe alt forum, unde bine a pus cineva problema: credeti ca se cumpara diesel-uri intr-o tzara araba sa zicem, unde benzina e 10-20centi litrul, si anume de 6-7 ori mai ieftina ca la noi?
Pai de aia exista diesel, este mult mai eficient la consum, nu de placere iti iei. Daca pretul combustibilului nu ar fi o problema, si-ar cumpara toti motoare mari pe benzina.
Old 02-07-11, 09:10   #3313
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Pai de aia exista diesel, este mult mai eficient la consum, nu de placere iti iei. Daca pretul combustibilului nu ar fi o problema, si-ar cumpara toti motoare mari pe benzina.
One true opinion
Old 02-07-11, 17:16   #3314
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by rvaler2010 View Post
Pai ai dat din lac in put, ai dat un 525 d de care iti era tie frica ca o sa cada (nu ca r fi cazut) si ai luat un 325 IX, adica cel mai costisitor E46 la intretinere, TARE.

Quote:

Intretinerea unui diesel depinde de marca. La a mea in 235k de km nu a mancat decat un furtun intercooler ( 70 EUR ), curatat admisie + EGR de 2 ori ( 200 EUR ), o bujie ( 10 EUR ) si reparat releu bujii ( 20 eur ).
Nu mi se pare deloc scump.

Economia este foarte mare la nr. asta de km.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 07-07-11, 12:39   #3315
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Quote:
Astazi m`am intalnit cu un vecin se tot invartea in jurul masinii are un logan dci si mi`a zis ca are probleme cu injectoarele si iau cerut 380 de lei de injector ,
Sa fie bucuros ca se pot repara usor si relativ ieftin fata de alte marci. Si la o adica ce ar vrea sa mearga gratis ?

Quote:
banuiesc ca acuma nu se mai bucura asa tare ca mergea cu 6% consum nu ?
Si tu esti cel mai fericit ca i-a murit capra vecinului, asa-i? Ia zi, recunoaste
Consumul e de 5 nu de 6. 6 poate sa consume in oras.

Uite ca si eu am un vecin cu o Bora Tdi, si-a batut joc de ea in toate felurile, a adus-o si tractata odata, are peste 250.000km si merge masina fara nici o problema. Sunt sigur ca vreo 2 vecini cu cielo ar fi in culmea fericirii daca s-ar strica ceva la ea, da uite ca nu vrea sa se strice

Last edited by lord_wader; 07-07-11 at 12:42.
lord_wader is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -