Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
04-03-10, 13:52
|
|
BMW Driver
Stage 5
Member of: [BMW]
|
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
Quote:
Originally Posted by abby3325
.......Daca te uiti atent la far, spre interior, unde e becul pt. faza lunga, ai sa observi un bec in partea de jos a farului, sau o gaurica (asta in cazul in care nu ai de loc becuri la pozitie). De schimbat e simplu; deschizi capota, iar in spatele farului ai sa observi pe unde si cum se schimba. Un bec pt. pozitie e doar 1 leu Spor la treaba ........
|
+ 1 . Aceiasi parere.
|
|
|
04-03-10, 14:33
|
|
Stage 5
Member of: [Opel] [2 Roti]
|
Am gasit la un tovaras un 2.0 vanos care este chiar in mintile lui complet la 300 de euro...nu stiu ce sa fac ca nu stau bine cu banii si parintii mei comunisti nu o sa accepte niciodata sa imi ea bani pentru asa ceva, deci trebuie sa ma ocup singur. Ce trebuie sa mai schimb, daca fac swap de la 4 la 6 cyl ? In afara de suspensie, punte, grup si planetare, ce trebuie sa mai schimb si cat m-ar mai duce in afara de motor ?
Pe de alta parte imi doresc foarte mult un coupe, si acum ca poti inscrie orice masina in Bulgaria, as vinde-o pe a mea sa imi iau un 325 coupe din Germania...
|
|
04-03-10, 14:54
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by abby3325
Deci chiar ai pozitie pe fata Daca te uiti atent la far, spre interior, unde e becul pt. faza lunga, ai sa observi un bec in partea de jos a farului, sau o gaurica (asta in cazul in care nu ai de loc becuri la pozitie). De schimbat e simplu; deschizi capota, iar in spatele farului ai sa observi pe unde si cum se schimba. Un bec pt. pozitie e doar 1 leu (mi-am schimbat si eu de vre-o luna). Spor la treaba
|
pfoa... ce pilaf sunt )) am si fost intre timp si le-am schimbat (le aveam deja prin portbagaj - le luasem pt bord, dar pana la urma am pus de 3W, caci 5 mi se parea cam mult). De gasit le-am gasit imediat, problema a fost ca tot timpul asta am crezut ca nu are, de aia nici nu ma obosisem sa le caut. multumesc pentru raspuns.
In alta ordine de idei, mi se aburesc la fiecare ploaie/spalare farurile pe dinauntru si a devenit enervant. ceva sfaturi?
Last edited by rdy4ever; 04-03-10 at 14:58.
|
|
|
04-03-10, 18:28
|
|
Stage 5
|
Daca ti-ai pus angel-eyes, sau daca ti-a fost data jos candva sticla de la faruri .. e posibil sa fie tocmai asta cauza aburiii .. Altfel .. nu-mi explic
|
|
|
04-03-10, 19:13
|
|
Stage 5
|
pai si o remediere? Nu mi-am pus angel si nici nu am dat jos sticla. E posibil sa nu mai fie eteans pe undeva? dar pe unde? cel putin sus sunt lipite bine....
|
|
|
04-03-10, 19:18
|
|
Stage 5
|
Sincer .. nu stiu ce sa spun .. De obicei, in cazurile de mai sus apare aburirea, cand se da sticla jos si se pierde din etanseitate .. Daca la tine a aparut aburirea asa pur si simplu, din senin .. nu stiu ..
Poate te ajuta cu un raspuns/sfat, un alt user .. Daca rezolvi, sa ne spui si noua care a fost problema Bafta
|
|
|
04-03-10, 21:57
|
|
Stage 4
|
nu se aburesc din cauza ca ai dat sticla jos! pur si simplu nu sunt etans! eu am dat sticla jos si nu mi s-au aburit niciodata!
|
|
|
05-03-10, 14:12
|
|
Stage 5
|
salut!
hai sa revenim putin la topic si sa mai dau si eu niste tricks pt e36, probabil ca multi le stiu deja, dar pt cei care nu stiu:
Reglarea cadentei stergatoarelor, atunci cand sunt pe pozitia 1
1. Se trece maneta in pozitia 1, apoi imediat inapoi in 0.
2. Se asteapta un interval de timp de max 25 secunde, si se trece maneta inapoi in pozitia 1.
3. Timpul petrecut la pasul 2, va programa cadenta stergatoarelor pt treapta 1.
Preincalzire incuietoare usa sofer
1. Cu usa incuiata, se trage de maner si se tine 15-20 de secunde.
2. Rezultatul final - incuietoarea se va incalzi.
Daca lasati butonul de lumina interior pe pozitia 1, acest lucru va fi semnalizat si de aprinderea luminii odata cu incalzirea incuietorii.
Comutatorul de lumini este iluminat odata cu introducerea cheii in contact. Daca acesta nu este iluminat, inseamna ca aveti becul ars. (Eu o perioada am crezut ca nici nu trebuia sa se aprinda, pana sa-mi dea prin cap sa schimb becul)
Butonul trapei electrice este iluminat numai atunci cand este activ. Poate v-ar mira, dar trapa nu este activa intotdeauna. Ch cheile scoase din contact, ea ramane activa numai pana la deschiderea si inchiderea usii de la sofer, moment in care se dezactiveaza.
Nu incercati sa scoateti senzorii ABS de pe spate "la curatat", daca nu aveti altii de rezerva. In 85% din cazuri se vor rupe (pozitionarea lor ii expune la apa si noroi. Se cimenteaza in orificiu. Senzorii se schimba numai cate doi odata.
|
|
|
05-03-10, 16:18
|
|
Stage 2
|
O intrebare, Eu am luat de curand masina si nu am facut actele inca pe numele meu duminica imi expira asigurarea as putea sa o fac pe numele meu si in loc de nr de inmatriculare sa trec seria aia si dak in 2 sau 3 luni vreau sa fac actele tot se amana asigurarea si treb sa fac alta?? sau merge cumva sa o fac fara sa mio anuleze cand fac actele pe numele meu ??? astept rasp, Multumesc anticipat !!!
|
|
|
05-03-10, 16:38
|
|
Stage 5
|
Multumesc rdy4ever 4 the tips .
|
|
|
05-03-10, 17:18
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by didmarco
O intrebare, Eu am luat de curand masina si nu am facut actele inca pe numele meu duminica imi expira asigurarea as putea sa o fac pe numele meu si in loc de nr de inmatriculare sa trec seria aia si dak in 2 sau 3 luni vreau sa fac actele tot se amana asigurarea si treb sa fac alta?? sau merge cumva sa o fac fara sa mio anuleze cand fac actele pe numele meu ??? astept rasp, Multumesc anticipat !!!
|
pai ai numere de RO? Sau esti pe numere straine/temporare? Acte pe numele tau se rezolva, nu e problema daca e vorba de contract intre persoane fizice. (Eu mi le-am facut singur ptk baiatul care mi-a vandut masina a uitat sa-si treaca numele complet din buletin si cnp, iar contractul lui de germania arata ca o hartie igienica scrisa de mana, asa ca am procedat la contract direct intre mine si german - m-a scutit de traduceri suplimentare -, facut ca la carte, dar.... ssstttt!)
Acum, dai ai contract vanzare-cumparare si numere straine/temporare, iti vei face fara problema inca o asigurare temporara in vederea inmatricularii. Daca e inmatriculata pe RO deja, e mai complicat, in sensul ca iti trebuie cartea pe numele tau.... Bine acum eu stiu cazuri de oameni care au asigurarea pe alte nume si n-au avut probleme, un amic de al meu avea pe numele fostului proprietar (care era mort cand a facut accident) si nu au fost probleme. Depinde de noroc cred si cat de zelosi sunt tipii de la asigurari.
Last edited by rdy4ever; 05-03-10 at 17:21.
|
|
|
05-03-10, 19:44
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SM 88 VOX
Multumesc rdy4ever 4 the tips .
|
+1. nu stiam nici unul din lucrurile scrise acolo. danke!
|
|
|
05-03-10, 20:15
|
|
Stage 5
|
consultati manualul postat de mine aici. Veti afla si alte tricks de care probabil nu stiati.
|
|
|
05-03-10, 22:55
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by rdy4ever
pai ai numere de RO? Sau esti pe numere straine/temporare? Acte pe numele tau se rezolva, nu e problema daca e vorba de contract intre persoane fizice. (Eu mi le-am facut singur ptk baiatul care mi-a vandut masina a uitat sa-si treaca numele complet din buletin si cnp, iar contractul lui de germania arata ca o hartie igienica scrisa de mana, asa ca am procedat la contract direct intre mine si german - m-a scutit de traduceri suplimentare -, facut ca la carte, dar.... ssstttt!)
Acum, dai ai contract vanzare-cumparare si numere straine/temporare, iti vei face fara problema inca o asigurare temporara in vederea inmatricularii. Daca e inmatriculata pe RO deja, e mai complicat, in sensul ca iti trebuie cartea pe numele tau.... Bine acum eu stiu cazuri de oameni care au asigurarea pe alte nume si n-au avut probleme, un amic de al meu avea pe numele fostului proprietar (care era mort cand a facut accident) si nu au fost probleme. Depinde de noroc cred si cat de zelosi sunt tipii de la asigurari.
|
Masina e inmatriculata RO si nu am facut inca cont vanz cump cu propietaru si imi expira rca duminica mai ma lasa sa stau pe numele lui dar peste 1 luna 2 facem CV si o pun pe numele meu vreau sa stiu daca pot face cv sa nu imi anuleze rca care il fac acum.
|
|
|
05-03-10, 23:18
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by rdy4ever
Reglarea cadentei stergatoarelor, atunci cand sunt pe pozitia 1
1. Se trece maneta in pozitia 1, apoi imediat inapoi in 0.
2. Se asteapta un interval de timp de max 25 secunde, si se trece maneta inapoi in pozitia 1.
3. Timpul petrecut la pasul 2, va programa cadenta stergatoarelor pt treapta 1.[/b]
|
Nu merge bai frate Am incercat in seara asta.. ca tot ninge afara. Am repetat manevra asta de vreo 5 ori.. intervalul e acelasi. Poate nu la toate e valabil..
|
|