VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
View Poll Results: VW Golf 4 vs. Opel Astra G vs. Ford Focus
|
VW Golf 4
|
|
399 |
54.51% |
Opel Astra G
|
|
160 |
21.86% |
Ford Focus
|
|
173 |
23.63% |
11-03-10, 00:51
|
|
Stage 5
Member of: [VW] [DACIA] [MERCEDES] [FOTO]
|
Re: VW Golf IV vs. Opel Astra G vs. Ford Focus
eu cred ca factorul "design placut" nu ar trebuii adus ca un argument pentru ca tine de gusturi . si gusturile nu se discuta .
legat de opel : din cate stiu de la colegi si alti posesori de opel astra sunt probleme cu motoru , pierde ulei , "detalii" din genu asta
si un citat care "sustine" fiabilitatea astrelor : "The submodel used all the new Ecotec running gear, but many parts from the previous revision were used in order to use up leftover parts. Other main changes included mildly-altered exterior styling, and availability of new specification models."
iar acel motor 2.0T - 192 cp , aveati dreptate , l-am cautat mai bine si l-am gasit (click)
p.s. : sa-mi fie iertat , dar cryssl postul tau se bazeaza in special pe design , pe arata bine , pe nu-mi place deloc , pe este placuta iar ca o curiozitate : cand faci referire la confort ... din ce punct de vedere vorbesti ? copilot ? sau bancheta din spate ?
Last edited by Greedy91; 11-03-10 at 00:56.
|
|
|
11-03-10, 04:28
|
|
Renault Driver
Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
ati gresit cand ati facut topicul
Trebuia băgată aici şi Megane...
Ca performanţe şi fiabilitate părerea mea este că varianta pe benzină a fabricantului Renault este peste cele 3 menţionate, la diesel Golful mi se pare cea mai buna alegere!
Confortul - Megane.
Aspect exterior şi tuning - Golf...
Mă refer la maşinile produse până în 2003.
De preferat ar fi să închidem acest topic şi să redeschidem altul cu mai multe modele hot hatch incluse, unde se va discuta despre noile modele... cele produse după 2008.
Nu cred că mai are rost să vorbim de aceleaşi maşini "obosite", zeci şi sute de pagini degeaba! Verdictul este deja dat... şi nu se a mai schimba!
|
|
11-03-10, 08:37
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by Greedy91
o singura intrebare pentru amphetamine : explica-mi si mie de unde ai luat motoru de pe astra 2.0T 192 hp ? ca eu nu am auzit de asta stiam de 2.0T 175 si 2.0T 200 . am verificat si pe carfolio.com si nici acolo nu am gasit 2.0T 192 . in fine
|
2.0T 175, 200 si 240 sunt pe Astra H.
192
Quote:
Originally Posted by _anaconda_
Pai si 2.0T tot motorizare OPC este
|
2.0T 192cp este motorizarea standard, ce-i drept se gasea si pe unele OPC-uri, iar 2.0T 200cp este motorizarea OPC.
Lista cu motorizari benzina este mai mare decat credeam:
1.2 16V (X12XE) 1199 cm³ 48 kW / 65 PS 1998–2000 1,3,4
1.2 16V (Z12XE) 1199 cm³ 55 kW / 75 PS 2000–2003 1,3,4
1.4 16V (X14XE)(Z14XE) 1389 cm³ 66 kW / 90 PS nur Exportmodelle 1,3,4
1.4 16V Twinport (Z14XEP) 1364 cm³ 66 kW / 90 PS 2003–2009 nur Astra Classic II (in Polen produziert) 2,3,4
1.6 8V (X16SZR) 1598 cm³ 55 kW / 75 PS 1998–2000 1,2,3,4
1.6 8V (Z16SE) 1598 cm³ 62 kW / 84 PS 2000–2004 1,2,3,4
1.6 CNG (Z16YNG) 1598 cm³ 71 kW / 97 PS 2003–2005 letzte noch bis 2005 (Juni) produzierte Version - neben Cabrio 4**
1.6 16V (X16XEL)(Z16XE) 1598 cm³ 74 kW / 101 PS 1998–2004 Cabrio ab 2004 1,2,3,4,6
1.6 16V Twinport (Z16XEP) 1598 cm³ 76 kW / 103 PS 2003–2009 nur Astra Classic II (in Polen produziert) 1,2,3,4
1.8 16V (X18XE1) 1796 cm³ 85 kW / 116 PS 1998–2000 1,2,3,4,5
1.8 16V (Z18XE) 1796 cm³ 92 kW / 125 PS 2000–2004 löste im Modelljahr 2001 den X18XE1 ab 1,2,3,4,5,6
2.0 16V (X20XEV) 1998 cm³ 100 kW / 136 PS 1998–2000 1,2,3,4
2.0 16V (X20XER) 1998 cm³ 118 kW / 160 PS 1999–2002 OPC 1
2.0 16V Turbo (Z20LET) 1998 cm³ 140 kW / 190 PS 2000–2001 5
2.0 16V Turbo (Z20LET) 1998 cm³ 141 kW / 192 PS 2002–2003 OPC, bis 2002 1,4,5,6
2.0 16V Turbo (Z20LET) 1998 cm³ 147 kW / 200 PS 2003–2004 OPC, ab 2002 1,4,5,6
2.2 16V (Z22SE) 2198 cm³ 108 kW / 147 PS 2000–2004
Deci numarul motoarelor ce s-au gasit pe Astra G creste la 23, 17 numai pe benzina. Poftim varietate
OPC1 este modelul de mai jos. OPC2 din cate stiu sunt unele Bertone.
Last edited by 22VIN; 11-03-10 at 08:39.
|
|
|
11-03-10, 09:23
|
|
Stage 5
Member of: [4Rally]
|
Quote:
p.s. : sa-mi fie iertat , dar cryssl postul tau se bazeaza in special pe design , pe arata bine , pe nu-mi place deloc , pe este placuta iar ca o curiozitate : cand faci referire la confort ... din ce punct de vedere vorbesti ? copilot ? sau bancheta din spate ?
|
m'am referit la toate caracteristicile si le'am rezumat..pentru ca sunt discutate si intoarse pe toate partile aceste caracteristici.dar daca vrei ti le iau pe toate la amanuntit..cu preturi de piese..intretinere..asigurari..consumuri de motoare . tot ce vrei tu
si loganul este functional ..merge..la bani care ii dai e destul de confortabil ..da condus se conduce mai prost ca opelul ma rog.
Cand fac referire la confort vorbesc din punct de vedere al masinii..
din interior ,de pe toate locurile.. avand in vedere puterea noastra economica,personal nu am pretentie de maybach la bani de logan )
dupa cum vezi la ford focus nu am comentat la performante pentru ca nu am condus .. am mers doar odata la cineva in dreapta..cu un diesel..mi'a placut oarecum..dar nu ma pronunt..
atunci sa comentez si eu postul tau !
tu vorbesti din punctul altora de vedere si nu din punctul tau de vedere !
tu vorbesti din ce ai citit pe carfolio sau numai stiu ce site , in loc sa iti formezi propria parere , chiar daca e contra celor din realitate (ex.poate tu crezi ca loganu e mai confortabil decat toate cele enumerate pe topic )
cum zici tu..gusturile nu se discuta.atunci de ce citezi alti oameni .
ca ai alti colegi care au "probleme " cu astrele nu cred ca poate fi valabil
pentru ca si eu am prieteni care au "probleme " cu golfurile . e irelevant
daca vorbim asa.. cunosc si eu opel care au rezistat la tavaleala de nu'ti vine sa crezi .si au avut probleme generale doar..gen supapa egr etc . si opeluri care dupa 1-2 sapt de tavaleala proprietari au trebuit sa schimbe pistoanele
si apropo ? eu am vorbit de design si tu ai vorbit de zane si magicieni ai golfului ?ca daca citesc postul tau vad doar.. plastice placute (e design)
culori placute (design ) pozitionarea proasta a butoanelor la opel (Design)
"in primu si cel mai important rand : varianta R32 . merge si arata de milioane"
aici din ce punct vorbesti ? copilot sau bancheta din spate ? asa am citit si eu persoane care spun ca r32 merge..si altele care sunt in alt sector de masini..care spun ca golf r32 este egal cu zero..si sa numai luam in considerare ca daca ii intrebi de opel te intreaba ce e ala ?
@ demin : ai dreptate cu renaultu .. dar cum ai zis.. cele pana in 2003 ..peste nu ma pronunt .
la renault avem si motorul de 1.4 98 de cai pe benzina stock ..care il regasim pe coupe un motor foarte fiabil
asa ca ON TOPIC
cele 3 masini se vor niste masini din gama low cost sau apropiata acesteia : asa ca se presupune ca aveti bani pentru un SH sau pentru o masina noua dar sa aiba costurile reduse..din cele 3 recomand opel. daca vreti ceva mai sus.. trebuie orientat spre alte marci..dar care sunt mai pretentioase la intretinere,etc.audi ..
Last edited by cryssl; 11-03-10 at 09:43.
|
|
|
11-03-10, 11:38
|
|
Stage 5
Member of: [MERCEDES] [Old School Cars]
|
Quote:
Originally Posted by amphetamine
No comment? Pai culmea, e cam obligatoriu sa-ti argumentezi afirmatia, altfel ai facut un post demn de un copil de 12 ani.
|
Ai vazut poza atasata,CONCLUDENTA ,nu....si ARGUMENTATA. Sorry ...am doar 11 ani si 363 de zile , nenea !!!
|
|
|
11-03-10, 11:45
|
|
Stage 5
|
cryssl o intrebare nesimtita ca vad ca deja exagerezi : cati kilometri ai facut LA VOLAN cu masinile alea 3 ? sau hai doar cu golf si astra ca astea sunt frunte in frunte ca berbecii
postul meu 599 are numai argumente sustinute din experienta mea proprie si personala argumente care nu poti spune ca sunt subiective . al 2 lea post al meu este o sinteza a ce am auzit de la diverse persoane care detin un opel .
opelu nu o sa fie in viata lui ca marca , sau ca ce vrei tu peste un vw . neam din neamu opel-ului nu o sa aiba finisajele , materialele si calitatea folosite la un vw .
legat de varianta r32 , mie nu imi place sa vorbesc din bazme , am mers in ea (nu am mers cu ea) si crede-ma ca masina isi merita fiecare leu
"avand in vedere puterea noastra economica" ? ce putere economica ai tu colega ? ))
legat de citatul meu , prietene , nu e vorba ca nu am eu o parere personala , stai linistit , in caz ca nu ti-ai dat seama , nu e problema , am rabdare sa iti explic , in ultim caz sa iti si desenez : in primul rand tu te-ai limitat la faptul ca era citat , ce scria acolo nu ai mai citit (probabil ca era in engleza ) in al 2 lea rand , acolo scrie clar si frumos ca astra ca sa mentina costul mic al masinii au folosit "resturile" de la varianta F ... adica stai asa , faci masina de generatie noua , dar folosesti "resturile" si nici macar nu te casnesti sa le pui la punct ? frumos asa .
in fine , deja o dam in polemici si nu da bine si deja saracul focus ramasa pe langa si iar nu e frumos
@ amphetamine : ))) mult prea multe motoare
2.0 16V Turbo (Z20LET) 1998 cm³ 140 kW / 190 PS 2000–2001 5
2.0 16V Turbo (Z20LET) 1998 cm³ 141 kW / 192 PS 2002–2003 OPC, bis 2002 1,4,5,6
sunt tare curios care e diferenta de performante dintre acestea 2
|
|
|
11-03-10, 12:14
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
opelu nu o sa fie in viata lui ca marca , sau ca ce vrei tu peste un vw
|
Compara un Insignia cu Passat. Interior, dotari, motorizari, orice. Ai sa fii uimit.
Dar sa revenim la cele 3 masini din topic.
Nu mai vorbi de piese refolosite. La VW sunt 1000 exemple, unul din cele mai bune: Golf 4 cabrio. VW a luat tot Golful 3 cabrio si i-a schimbat doar botul.
E cunoscut faptul ca la VW: Golf 2 = Golf 1 "evoluat", Golf 4 = Golf 3 "evoluat" si tot asa. De fapt si Passatul ala b5.5 (fac pariu ca e 1.9tdi, masina tipica romaneasca) de care esti asa de mandru e un Passat b5 stilizat. Polo 2005-2009 = Polo 2002-2005 stilizat. Ori aici nu vorbim de un motor putin folosit si apoi inlocuit sau de un buton luat de colo si pus colo, vorbim de toata masina.
La calitatea constructiei nimic de comentat, se stie ca VW-urile sunt "facute bine", dar la tehnologia folosita VW este si acum ceva mai in urma.
Unde pierde ulei Astra? Nu vorbi de ulei, e un subiect sensibil pentru VW TDI . In conditiile in care eu fac 200-400km autostrada saptamanal la turatii de minim 4000rpm constant completez cu 2-300ml ulei la 15000km. Daca merg in oras sau nu turez constant masina in 15000km nu completez cu nimic.
Last edited by 22VIN; 11-03-10 at 12:17.
|
|
|
11-03-10, 12:23
|
|
Stage 5
|
Quote:
Compara un Insignia cu Passat. Interior, dotari, motorizari, orice. Ai sa fii uimit.
Dar sa revenim la cele 3 masini din topic.
Nu mai vorbi de piese refolosite. La VW sunt 1000 exemple, unul din cele mai bune: Golf 4 cabrio. VW a luat tot Golful 3 cabrio si i-a schimbat doar botul.
E cunoscut faptul ca la VW: Golf 2 = Golf 1 "evoluat", Golf 4 = Golf 3 "evoluat" si tot asa. De fapt si Passatul ala b5.5 (fac pariu ca e 1.9tdi, masina tipica romaneasca) de care esti asa de mandru e un Passat b5 stilizat. Polo 2005-2009 = Polo 2002-2005 stilizat. Ori aici nu vorbim de un motor putin folosit si apoi inlocuit sau de un buton luat de colo si pus colo, vorbim de toata masina.
La calitatea constructiei nimic de comentat, se stie ca VW-urile sunt "facute bine", dar la tehnologia folosita VW este si acum ceva mai in urma.
Unde pierde ulei Astra? Nu vorbi de ulei, e un subiect sensibil pentru VW TDI . In conditiile in care eu fac 200-400km autostrada saptamanal la turatii de minim 4000rpm constant completez cu 2-300ml ulei la 15000km. Daca merg in oras sau nu turez constant masina in 15000km nu completez cu nimic.
|
eu la passatu meu nu am prb cu uleiul , schimb putin mai devreme decat e termenu si asta pentru ca am eu o problema , imi place sa cred ca e mai bine asa .
ce spui acolo , din pacate ai dreptate , dar pana intr-un punct ai : ei ia un model vechi si il fac pe cel nou , dar in acelasi timp mai remediaza din defecte nu le muta pur si simplu ...
passatu ala b5.5 imi e indiferent insa pentru ce a fost el conceput e foarte bun , si logic ca e un b5 stilizat din moment ce este face-lift-ul lui )) ce ai vrea sa aiba in plus ? )))
singura treaba care ma deranjeaza la vw , la golf in special , varianta sedan se numeste jetta . nu puteau sa spuna simplu : golf sedan cum este la fel de simplu si megane sedan . dar in fine , ei stiu mai bine . poate ca e vers america dar tot ... nu trebuia adoptata pt europa .
|
|
|
11-03-10, 12:24
|
|
Stage 5
|
nici nu am zis ca ford sau vw sunt sub opel..am zis doar ca opel se vrea masina ieftina in toate..si este un mare avantaj .
abtine'te de la posturi nesimtite ca inca nu ne cunoastem sa ne tragem de sireturi sau asa.. postul meu nu te'a atacat in niciun fel
2. eu nu am pus in frunte vw si opel..pentru mine in frunte e opel pentru ca atata imi permit ..momentan..e ieftin si isi face treaba .scuza'am poate tu iti permiti masini mai scumpe ,e dreptul tau ..
mai citeste odata . cu atentia.. tu m'ai atacat pe mine ca m'am referit strict la design ..eu ti'am atras atentia ca si tu ai facut la fel . sau butoanele,culorile din bord..sunt elemente de siguranta / performanta ?
si eu in al 2 lea post al meu am facut o sinteza si ti'am zis ca ce ai zis tu e irelevant si relativ.
bravo ca ai mers cu r32 si esti grav impresionat de lucrul asta.
vezi ca iar sari calu' " ce scria acolo nu ai mai citit (probabil ca era in engleza" ..ma abtin si sunt diplomat ca nu are rost
tu esti genul care te uiti la top gear..unde zice ala ca dodge viper sau alta masina care e sub 50 000 euro e proasta..si o iei ca atare ..bafta in continuare
|
|
|
11-03-10, 12:32
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cryssl
nici nu am zis ca ford sau vw sunt sub opel..am zis doar ca opel se vrea masina ieftina in toate..si este un mare avantaj .
abtine'te de la posturi nesimtite ca inca nu ne cunoastem sa ne tragem de sireturi sau asa.. postul meu nu te'a atacat in niciun fel
2. eu nu am pus in frunte vw si opel..pentru mine in frunte e opel pentru ca atata imi permit ..momentan..e ieftin si isi face treaba .scuza'am poate tu iti permiti masini mai scumpe ,e dreptul tau ..
mai citeste odata . cu atentia.. tu m'ai atacat pe mine ca m'am referit strict la design ..eu ti'am atras atentia ca si tu ai facut la fel . sau butoanele,culorile din bord..sunt elemente de siguranta / performanta ?
si eu in al 2 lea post al meu am facut o sinteza si ti'am zis ca ce ai zis tu e irelevant si relativ.
bravo ca ai mers cu r32 si esti grav impresionat de lucrul asta.
vezi ca iar sari calu' " ce scria acolo nu ai mai citit (probabil ca era in engleza" ..ma abtin si sunt diplomat ca nu are rost
tu esti genul care te uiti la top gear..unde zice ala ca dodge viper sau alta masina care e sub 50 000 euro e proasta..si o iei ca atare ..bafta in continuare
|
nu sunt grav impresionat
ai dreptate : opel e o masina cu performante slabe , cu un interior ieftin si care costa putin . tu ai spus-o , deci nu are rost sa se comapre cu golf sau focus .
inca odata nu intelegi ca eu am vorbit de micile detalii din interior dar vad ca nu vrei ca de putut ai putea.
)) amuzanta partea cu top gear , pun pariu ca sti toate sezoanele , iar partea cu sub 50k , stai linistit ca sunt multe masini FOARTE multe masini sub 50 k pe care le prefer peste cele care val mai mult de atat .
o dam in off-topic rau de tot . daca ai ceva sa imi care nu are legatura directa cu golf/focus/astra astept sa imi spui in pm id , discutam vorbim ca de aia suntem oameni
p.s.: mai bine te-ai muta cu un topic mai jos )) la astra cu golan , ambele ieftine , ambele pe placul tau . numai bine ! )))))))
|
|
|
11-03-10, 12:37
|
|
Stage 5
|
eu sunt foarte linistit..nu am probleme .
am inteles. micile detalii precizate de tine din intrior nu au legatura cu designul..sunt doar mici detalii
nu am zis ca opel e o masina cu performante slabe cu interior ieftin . asta ai reusit sa intelegi tu.am spus ca e o masina care oferta destule la cat costa .eu nu am pretentile ca tine sa merg in passat si sa ma cred in maybach.sunt realist
din pacate nu am avut timp sa le vad pe toate.din pacate nu ai reusit sa intelegi ce am vrut sa zic .din pacate..asta e ..next time
"o dam in off topic". putin ma intereseaza nu imi ordonez viata dupa forum .oricum in cel mai scurt timp o sa vina Gabi sa imi dea o sanctiune :P
sa discutam prin PM. iar nu ma intereseaza . sunt satul pana peste cap de discutii filozofice cu anumite persoane din craiova..(nu fac niciun atac,se intelege ce se vrea )
on. astra ieftin si bun
golf bun dar vechi pt mine
ford imi place..dar mai scump
Last edited by cryssl; 11-03-10 at 12:40.
|
|
|
11-03-10, 12:40
|
|
Stage 5
|
ce draq de legatura este intre passat o masina comuna , mult prea comuna cu maybach ? ))) wtf aberezi grav prietene .
golf bun dar vechi pt mine , sa fie oare mai vechi decat astra ?
|
|
|
11-03-10, 12:45
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Interior ieftin da, dar este rezistent. Spre deosebire de materialele cauciucate cu care VW acopera manerele de la usi din interior, piesele de plastic si butoanele care in timp scurt se cojesc si se "curata", aici n-ai sa vezi lucruri de genul asta. Daca as avea o poza cu interiorul masinii mele dupa 4 ani jumate de folosinta as pune-o acum sa vezi.
Performante slabe: nu prea cred. Poate la motoarele diesel ISUZU care oricum n-au fost gandite pentru asta. In rest, pot sa compar oricand un motor benzina Opel cu unul VW de aceeasi capacitate. Stiai ca motorul 1.4 16v (nu twinport, cel vechi) este proiectat impreuna cu Lotus? Sau ca twinport-ul are distributie pe lant, 2 axe cu came, admisie "variabila"?
|
|
|
11-03-10, 12:50
|
|
Stage 5
|
Quote:
Interior ieftin da, dar este rezistent. Spre deosebire de materialele cauciucate cu care VW acopera manerele de la usi din interior, piesele de plastic si butoanele care in timp scurt se cojesc si se "curata", aici n-ai sa vezi lucruri de genul asta. Daca as avea o poza cu interiorul masinii mele dupa 4 ani jumate de folosinta as pune-o acum sa vezi.
Performante slabe: nu prea cred. Poate la motoarele diesel ISUZU care oricum n-au fost gandite pentru asta. In rest, pot sa compar oricand un motor benzina Opel cu unul VW de aceeasi capacitate. Stiai ca motorul 1.4 16v (nu twinport, cel vechi) este proiectat impreuna cu Lotus? Sau ca twinport-ul are distributie pe lant, 2 axe cu came, admisie "variabila"?
|
interiorul tine de cum ai grija de el , e logica treaba asta , si passatu meu din 2002 arata inauntru fresh , pt ca si eu si taicameu avem mania sa pastram curatenia si sa intretinem . asa ca ... primu argument cam pica . al 2 lea e interesant , mai ales partea cu lotus . sincer nu stiam , ai vreun link ceva de unde as putea sa citesc mai multe ? in orice caz , mersi .
(asta da discutie constructiva)
|
|
|
11-03-10, 12:53
|
|
Stage 5
|
=))foarte constructiva. contrazici fara sa ai o baza logica , si apoi aplici bancu' cu linku
Iisus a inviat!
unde?? da'mi link dami link )
fugi pe craiova forum ca acolo vin si pusti de 14 ani si iti vorbesc de performantele ferrariului
scuze da nu am putut sa ma abtin ) ne auzim .vezi ce mai afli www.google.ro
|
|
|
|
|