Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 13-03-10, 18:06   #1801
wolverine

Stage 5

wolverine's Avatar

Member of:
[BMW]
Default Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

la 1.8 se recomanda NGK cu 2 picioruse, nu au nimic nici cele cu 4, o sa mearga la fel.
wolverine is offline   Reply With Quote
Old 13-03-10, 18:14   #1802
Sene

Stage 3

Sene's Avatar

Quote:
Originally Posted by sharpe View Post
treaba care vrei tu s-o faci am cam incercat-o eu
.explicatia ta cu laptopu si modificarile din mers nu e deplasata,ci foarte aproape de realitate,ultima data asa mi-am modificat eu hartile de injectie la GPL .
daca esti chitit sa faci asta putem sta de taina sa-ti dau cateva detalii
asta dupa ce ma intorc de la 4TD
ar fi ceva, distractie la 4td, asta e off topic da' tre sa ma interesez dak nu vreau sa ma fure serviceul, deh...suntem in romania, orice se poate intampla (tara tuturor posibilitatilor.....in care poti fi furat), am nevoie de un site sau de un magazin (in afara de autokrma) in care sa vad piese pentru a face comanda de ele, sunt multe si e o gramada de bani iau eu nu-s multi milionar, mi-ar trebui (kit ambreiaj, bara fata, parbriz, toata partea fata de bucsaraie, amortizoare fata, curea prag stanga sedan) dak ma poate indruma careva ar fi super, dau o bere

Last edited by Sene; 13-03-10 at 18:20.
Sene is offline   Reply With Quote
Old 13-03-10, 18:44   #1803
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]
Lightbulb Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:
Originally Posted by Daniel_Toa View Post
Nu stiu de ce firma am dat comanda ... in general voi de care folositi ? cu 2 sau cu 4 picioruse dalea ?
Am inteles ca cele cu 4 ar fi mai bune .

Atasez poza cu cele recomandate de producator pentru 318is.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Spark plugs e36 318is.jpg
Views:	130
Size:	141.3 KB
ID:	1361965  
Sparkle_81 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 02:04   #1804
passatb4

Stage 5

passatb4's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sparkle_81 View Post

ms mane la novoie chiar e buna poza asta

radem glumim da noi cam avem cea mai scumpa benzina
acum 2-3 ani in italia sa facut greva si cand vb de greva poi greva mai nea sa blocat intrarile in autostrada si benzinari la camioane cand sa scumpit motorina ca sau saturat transportatori ..... poi cand vrodata om face si noi asa laso raq alimentez cu 4.3 /l
am si eu o intrebare la astia cu clima digitala la voi se aude morotasul de la senzor ca mie imi merge continu chiar si cand nu mai e contactul pus
passatb4 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 09:31   #1805
OVI

Stage 5

OVI's Avatar

da se mai aude un timp
OVI is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 12:25   #1806
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]

+1 Se mai aude o perioada .
Old 14-03-10, 22:39   #1807
gyovannniy

Stage 3

gyovannniy's Avatar

as ruga si eu pe cineva care ar putea,sa posteze locatia chipului tunning la e36 320i,dak s/ar putea si o foto i/as fi recunoscator.
gyovannniy is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 10:28   #1808
sharpe

Purtator cuvant MR Craiova

Stage 5

sharpe's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Daniel_Toa View Post
Tocmai am dat comanda de 4 bujii pentru bmw Bmw ul este din 94 pe curea 318 i . Bujiile de care am dat comanda au cate 4 picioruse dalea , 90 de lei toate 4 . Am facut bine ca am luat cu 4 ? A bagat ultimile 7 cifre din talon si originale apareau cu 4 picioruse .
proasta afacere ai facut
pisicutele merg in general (cam 80%) pe original pe NGK-uri cu 2 picioare sau cateva motoare halesc Bosch-uri (tot cu 2).Eu am avut o problema cu bujiile cand am pus instalatia de gaz,mergea prost de tot motorul,nu-mi mai tinea relantiul (nici pe benzina nici pe gaz),oscila mereu si cand am scos bujiile sa ma uit la ele erau niste Beru in 4 craci.Cum am pus NGK-uri s-a stabilizat relanti-ul,masina merge mai bine,trage mai bine si s-a simtit si la consum putin.Pentru mine urmatoarea miscare o sa fie noile Iridiumuri pentru GPL (costa cam 90 de lei bucata) si m-am scos pe urmatorii 50.000 km (pentru atata sunt recomandate in folosinta)
Quote:
Originally Posted by wolverine View Post
la 1.8 se recomanda NGK cu 2 picioruse, nu au nimic nici cele cu 4, o sa mearga la fel.
o sa mearga la fel ...aparent
fiindca de fapt dupa 4-5k de km o sa se schimbe mersul motorului (in mai rau)
principiul e urmatorul : avand 4 craci scanteia se distribuie la 1 crac sau posibil sa se imparta in 2 craci dar la intensitate mai mica,deci belea
Quote:
Originally Posted by Sene View Post
ar fi ceva, distractie la 4td, asta e off topic da' tre sa ma interesez dak nu vreau sa ma fure serviceul, deh...suntem in romania, orice se poate intampla (tara tuturor posibilitatilor.....in care poti fi furat), am nevoie de un site sau de un magazin (in afara de autokrma) in care sa vad piese pentru a face comanda de ele, sunt multe si e o gramada de bani iau eu nu-s multi milionar, mi-ar trebui (kit ambreiaj, bara fata, parbriz, toata partea fata de bucsaraie, amortizoare fata, curea prag stanga sedan) dak ma poate indruma careva ar fi super, dau o bere
da-mi o lista pe PM cu ce ai nevoie,am niste prieteni cu magazin de tuning si piese auto si au preturi excelente,poate te pot ajuta cu bani mai putini
Quote:

ntz.am explicat sus de ce.si vorbesc dupa ce am patit pe pielea mea,nu din vorbele altora
Quote:
Originally Posted by gyovannniy View Post
as ruga si eu pe cineva care ar putea,sa posteze locatia chipului tunning la e36 320i,dak s/ar putea si o foto i/as fi recunoscator.
te exprimi gresit
nu exista locatia "chipului tunning"
exista chip-ul calculatorului masinii,care se gaseste la pisicute in spatele bateriei (la motoarele in 4 cilindri) sau in spatele bornei de + la motoarele in 6 cilindri (adica in coltul din stanga sus al compartimentului motor).Calculatorul se scoate,se decapseaza si cipul e localizat in mijloc,intr-un soclu,il scoti cu mana.
Old 15-03-10, 10:42   #1809
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]

Sharpe , l-ai incurajat pe Daniel_Toa de l-ai rupt ; acum dupa ce le-a si platit .
Old 15-03-10, 13:01   #1810
gyovannniy

Stage 3

gyovannniy's Avatar

multumesc sharpe.eu am avut ceva probleme cu calculatorul,pe care l/am si schimbat,ca mi/a intrat apa si s/a prajit.a trebuit sa il schimb(alte probleme acolo,ca nu gaseam siemens,ca al meu cu seria la fel),dupa care a trebuit sa o duc la service la Bucuresti ca sa il imperecheze,sau ceva de genu si intr/un final l/am facut.asta fiind acum 1 an si jumate.sincer nu stiu pe unde a intrat apa cand l.am spalat,asa ca atentie la spalat.acum pot verifica la cel ars unde este locatia chipului.
Old 15-03-10, 13:26   #1811
sharpe

Purtator cuvant MR Craiova

Stage 5

sharpe's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[BMW]

Quote:
Sharpe , l-ai incurajat pe Daniel_Toa de l-ai rupt ; acum dupa ce le-a si platit .
io ce sa-i fac daca intreaba dupa ce-o comite
oricum mare lucru n-a dat pe ele
eu am IS si am dat cam 80 de lei pe NGK-urile originale (am fost prea evreu la ora aia sa iau Iridium IX si bine am facut)
Quote:
Originally Posted by gyovannniy View Post
multumesc sharpe.eu am avut ceva probleme cu calculatorul,pe care l/am si schimbat,ca mi/a intrat apa si s/a prajit.a trebuit sa il schimb(alte probleme acolo,ca nu gaseam siemens,ca al meu cu seria la fel),dupa care a trebuit sa o duc la service la Bucuresti ca sa il imperecheze,sau ceva de genu si intr/un final l/am facut.asta fiind acum 1 an si jumate.sincer nu stiu pe unde a intrat apa cand l.am spalat,asa ca atentie la spalat.acum pot verifica la cel ars unde este locatia chipului.
e destul de intalnita problema aia,doar cand se desface compartimentul ala unde sta calculatorul
teoretic o rezolvare tziganeasca (romaneasca) ar fi sa pui calculatorul pe o bucata de zapada artificiala (polistiren)
sharpe is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 13:36   #1812
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]

Las' ca din greseli invatam cu totii !
Old 15-03-10, 13:40   #1813
gyovannniy

Stage 3

gyovannniy's Avatar

m/am gandit la varianta aia cu polistirenul dar nu stiu dak e stabil asa.numai sa gasesc un mod de prindere ca la socuri sa nu se de plaseze.multumesc oricum pt sfat.
Old 15-03-10, 16:53   #1814
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Stati linistiti Bujiile le am dus inapoi si mi am luat banii pe ele . Pentru ca cele dupa masina erau in stare foarte buna .
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 18:20   #1815
Sparkle_81
BMW Driver

Stage 5

Sparkle_81's Avatar

Member of:
[BMW]

Foarte bine ai facut , desi daca ai achizitonat masina de curand , eu as indica sa schimbi bujiile cu unele oem . Parerea mea .
- Copyright 2024 4Tuning -