Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Alte discutii Fiat

Reply

Thread Tools
Old 12-01-09, 15:47   #136
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]
Default Re: CLUB FIAT SEICENTO!!!

De ce sa tai din arcuri??? Oricum am probleme ca nu gasesc anvelope pe masura si cele de 185/55/14" risc sa imi frece in aripa.... sa mai tai din arcuri si efectul e GARANTAT. Eu NU VREAU sa modific garda la sol... e ok asa. Traiesc in Romania, nu am garaj si trebuie sa o parchez pe bordura ca altfel imi freaca unul si altul colturile si imi indoaie stergatoarele. Deci garda la sol trebuie sa ramana tot asa... e foarte bine.

Tin sa va anunt ca masina e momentan in service la schimbat capetele de bara + reglaj directie. Sa vedem cand iese cum se prezinta... daca problema persista cred ca planetara e de vina. Cam cat costa una, stiti careva?

My Opel Astra MKIV Coupe
AB-04-ASS is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 22:39   #137
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

RED BEAUTY
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	afbeelding2606.jpg
Views:	275
Size:	121.4 KB
ID:	752872   Click image for larger version

Name:	dsc00220.jpg
Views:	204
Size:	242.1 KB
ID:	752873   Click image for larger version

Name:	dsc01220.jpg
Views:	170
Size:	281.7 KB
ID:	752874  

Name:	dsc01233.jpg
Views:	173
Size:	236.8 KB
ID:	752875   Click image for larger version

Name:	dsc01261.jpg
Views:	180
Size:	244.3 KB
ID:	752876   Click image for larger version

Name:	dsc01285.jpg
Views:	175
Size:	301.9 KB
ID:	752877  

Name:	dscf0002.jpg
Views:	170
Size:	121.4 KB
ID:	752878   Click image for larger version

Name:	dscf0075.jpg
Views:	174
Size:	120.5 KB
ID:	752879  
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 22:59   #138
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Da, frumoasa masina, vopseaua e super (nu imi place mie rosu la Seicento, dar are un lac de iti ia ochii ). Ma intreb oare de ce nu i-au schimbat si stopurile... se gasesc stopuri Lexus style care ar merge cu farurile cu angel eyes.

Am scos masina din service dupa ce s-au facut urmatoarele:
- inlocuit 2 capete de bara
- reglare directie
Piesele + manopera + reglajul = 300 Ron

La prima impresie:
+ directia e mai rigida, putin mai ferma si spre surprinderea mea unele dintre zgomotele pe care le auzeam cand intram in gropi pe strada nu se mai aud...
+ am virat la maxim in ambele parti si am mers cu masina si in fata si in marsalier iar comportamentul a fost normal, fara pocnituri si senzatia ca "taraie" o roata cum era inainte de interventie... deci se pare ca e problema rezolvata - oricum in weekend merg in parcare la un hipermarket si fac cercuri cercuri cu ea sa vad exact ce si cum merge.
- am observat ca, ca sa merg drept cu masina trebuie sa iau usor dreapta de volan, practic nu trebuie sa ii schimb vizibil pozitia, doar sa il tin cu mana usor spre dreapta (masina nu trage intr-o parte nici la accelerare, nici la franare) - tind sa cred ca a fost o scapare a celor de la service cand au reglat directia.
Old 12-01-09, 23:00   #139
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Se vinde suspensie full sport pentru Fiat Seicento!!! Suspensia se presteaza intro stare foarte buna!. Nu este a mea, fac anuntul pentru altcineva care inca nu are id pe forum. PRETUL ESTE 7 MIL NEGOCIABIL iar pe baiat il gasiti la id de mess djrolyroli sau nr. de tel 0740774201
Attached Thumbnails

Name:	IMG_2179.JPG
Views:	235
Size:	1.07 MB
ID:	752914  

Last edited by morpheusmaster; 12-01-09 at 23:07.
Old 12-01-09, 23:11   #140
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Ce ma intereseaza pe mine:
- ce marca e suspensia
- ulei sau gaz?
- ~ cam cati km a fost folosita (dar sincer, nu are rost sa incerce sa imi ascunda ceva baiatul... mai bine zice din start daca bat telescoapele)
- daca coboara garda la sol fata de un Seicento normal
- de ce o vinde?

Mersi frumos!
Old 13-01-09, 19:51   #141
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Quote:
Originally Posted by pontilius_ran View Post
Am si eu o problema.
am tot cautat filtru de benzina si nu il gasesc.
Cei de la fiat Constanta miau spus ca modelul asta nu are filtru de benzina.Este adevarat?
Nu am scris de mult stiu dar pot sa intervin eu. Si eu am secento SX de 0.9 din 2001 si are filtru de benzina in spate langa roata stanga(chiar sub rezervor e un butoias din plastic). Eu l-am schimbat si stiu ce vorbesc, numai ca nu stiu cat a fost exact.

p.s. Dute la orice service de piese auto mai bine ca aia de la fiat sunt cam inapti daca ti-au zis asa.

Sa ne traiasca bondarii

later edit: OUPS cred ca rezolvasei insa dupa am vazut restul posturilor

Last edited by strik3ru; 13-01-09 at 19:54.
strik3ru is offline   Reply With Quote
Old 17-01-09, 00:24   #142
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Gata, ati mutit??? Iar nu mai scrie nimeni nimic? Va prezint eu primul Seicento 4x4 ww o ciudatenie a naturii
Attached Thumbnails

Name:	4501298776a9537786866l.jpg
Views:	220
Size:	49.3 KB
ID:	757573   Click image for larger version

Name:	4501298776a9750589645l.jpg
Views:	139
Size:	48.5 KB
ID:	757574   Click image for larger version

Name:	4501298776a9750604899l.jpg
Views:	102
Size:	35.1 KB
ID:	757575  

Old 17-01-09, 16:05   #143
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

N-am murit, dar eu sunt ocupat cu serviciul in timpul saptamanii. Azi era mai cald afara si am zis, hai sa dau jos farurile sa vad de ce nu merge reglajul electric si de ce se misca oglinda in faruri in voia ei.
Ok, farurile demontate: Click image for larger version

Name:	DSCF2579.JPG
Views:	255
Size:	3.13 MB
ID:	758071.

Dupa ce le-am demontata am constatat ca reglajul electric functioneaza, motorasele respective merg si imping telescoapele care ar trebui sa miste oglinda.Asta e ok.... am scapat de o problema.

Apoi, desfacerea sticlei farului s-a dovedit o provocare... nu stiu daca asa trebuie, dar a fost lipita cu mastic de jur imprejur care s-a dovedit foarte greu de dezlipit. Cand o sa le asamblez ce e mai bine sa folosesc: mastic sau silicon?

Ok, mai departe. Am dezmembrat unul dintre faruri, am scos oglinda si am vazut problema. Motivul pentru care oglinda nu sta fixa in interiorul farului este urmatorul: oglinda se fixeaza in 3 puncte, unul in partea de sus acolo unde vine si telescopul reglajului electric iar doua in partea de jos a oglinzii; suportii pe care este fixata sunt ca niste cuie metalice cu cap rotund (bulbi) iar acestia intra in locasurile din oglinda unde se fixeaza in niste mici suporti de plastic cu picioruse.

Name:	DSCF2593.JPG
Views:	77
Size:	2.84 MB
ID:	758097
Problema la mine este ca nu stiu din ce motiv... piciorusele acestor suporti sunt rupte (le-am gasit in interiorul farului) si astfel oglinda nu mai este tinuta in loc.

Name:	DSCF2594.JPG
Views:	80
Size:	2.87 MB
ID:	758127 Click image for larger version

Name:	DSCF2595.JPG
Views:	65
Size:	3.35 MB
ID:	758129 Click image for larger version

Name:	DSCF2596.JPG
Views:	73
Size:	3.13 MB
ID:	758130

Intrebare de 100 de puncte: sunt sanse sa gasesc undeva astfel de suporti de plastic, sau trebuie sa schimb tot farul?
Old 17-01-09, 20:08   #144
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

1) Ai scos sticla farurului degeaba Nu aveai de ce sa o scoti ca sa constati ca piciorutele respective sunt rupte. Puteai sa vezi asta prin fanta unde intra telescoapele motoraselor de reglaj ...2) Am impresia ca atunci cand miai spus de problema tiam zis exact ca IS ALEA RUPTE caci asa am patit si eu...adica asa erau si la mine...rupte...astea sau rupt petru ca au umblat prosti la faruri si au avut grija sa se grabeasca cand au montat acolo si leau rupt
2) Acum sticla o poti lipi la loc fara sa ii pui mastic sau silicon...iar masticul ala...e lipiciul original din fabrica nu e mastic ...faci asa...incalzesti sticla...incalzesti farul (cu un pistol cu aer cald...banui ca ai avut din asta cand ai desfacut farul...) si apoi le imbini si apesi tare restul e istorie... P.S. Cum ai scos sticla? Ai bagat farul in apa calda sau ai dat cu pistolul cu aer cald/feon de jur imprejur si apoi ai deschis farul...
3) NU CRED CA AI SA GASESTI ASTFEL DE PICIORUTE DE CUMPARAT SEPARAT! Din acelasi motiv si eu am stat vreo 6 luni cu niste suporti pusi sub far sa mi le ridice mai sus sa compenseze prostia ...in final miam cumparat faruri noi (din mai multe motive...cei care cunosc stiu )...is 380 lei park...nu is scumpe

Succes
Old 17-01-09, 21:26   #145
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Nu, nu am avut pistol cu aer cald cand am desfacut-o... pur si simplu am bagat un cutter de jur imprejur pe marginea sticlei si am incercat sa tai cat mai mult din adeziv, apoi la un colt care era mai "accesibil" am introdus o surubelnita si am facut loc cat sa pot sa prind sticla cu mana si am tras-o afara. Adezivul ala din fabrica l-am curatat complet de pe sticla si suportul ei (corpul farului) intai l-am ras jos iar ce a mai ramas am indepartat cu o carpa cu diluant... s-a curatat f bine, practic sticla arata ca noua acum, doar pe far a mai ramas putin in santul unde se fixeaza sticla. Anyway.... am citit pe fiatforum.com ca pot folosi silicon (the cheapest bathroom silicone) iar daca nu mastic se gaseste de cumparat la tub... se lipeste ia la loc banuiesc.
Solutia ar fi sa gasesc niste faruri la dezmembrari sau pe cineva care le-a schimbat si cele vechi au oglindele cu picioruse (sau piciorusele) in stare ok.
Noi nu as lua... macar daca as gasi niste faruri mai deosebite de Seicento sa ii fac putin tuning daca tot le schimb, dar cat am cautata pe net nu am gasit asa ceva... cred ca nu s-au produs niciodata. Interesant ca stopuri aftermarket se gasesc dar faruri nu....

Am gasit aici in Cluj oameni care sa imi aduca element de suspensii si sunt happy... sper luna viitoare sa imi iau 2 telescoape (am gasit FK la 74 euro/buc si Weitec la 115 euro/buc).
Old 18-01-09, 22:54   #146
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

A schimbat cineva suportul de motor care e in partea stanga, deasupra cutiei de viteze? Ma intereseaza cam cat costa si daca e greu de inlocuit.
Asa arata al meu in momentul de fata: Click image for larger version

Name:	DSCF2612.JPG
Views:	239
Size:	2.69 MB
ID:	759696
Nici nu stiu daca e grav sau mai merge... batai nu am auzit dar am o oarecare trepidatie mai neobisnuita la masina cand e subturata... poate e de la el.

Restul bondarilor din club ce mai fac? Doar eu si Morph mai povestim p-aici... Al meu in momentul de fata e tras pe dreapta ca nu are ochi... sapt asta sper sa rezolv!

Name:	DSCF2620.JPG
Views:	81
Size:	2.94 MB
ID:	759697
Old 18-01-09, 22:56   #147
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]

mie mi`l tot zgarie cineva in parcare, in 1 sapt am partea stanga varza...da am jurat ca daca il prind sau o prind ( o banuiesc pe vecina cu matizu ) ii rup picioarele,
Old 18-01-09, 23:00   #148
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Suportul din stanga....cum te uiti la masina din fata? ALA cred ca bate si la mine...si aceleasi simptome doar ca mai grave...cand e subturata bate nu? trepideaza asa in partea dreapta cum stai in masina...si parca se aude o bataie din spatele bordului nu? Ala urmeaza sa il schimb si eu cand umblu la ambreiaj...si la suspensie...cred ca de ala vb. amandoi...nu stiu, o sa vedem...oricum ne interesam si vedem
Old 18-01-09, 23:10   #149
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Nesimtiti oamenii astia... si la mine in Cluj sunt la fel. Daca parchezi undeva unde parca altul de obicei risti sa te trezesti cu rotile dezumflate si ventilul scos si aruncat (am patit deja ), stergatorile ridicate SI INDOITE, bilete de amenintare ca daca nu o parchezi in alta parte... o sa vezi tu (aici am exagerat dar jur ca am gasit odata unul si scria in el "Muta-ti masina ca ai ocupat locul MEU de parcare!"). "Locul meu".... adica cum locul lui din moment ce e un trotuar pe care e pus semn de parcare interzisa dar noi parcam acolo ca nu avem unde. Sunt teribili... stergatoarele mi le-au indoit de 2 ori, deja nu mai sterg cum trebuie iar masina oricum o sa o revopsesc; probabil ca cine parcheaza langa mine, fie e rau intentionat, fie nu-i pasa de portierele sale caci ale mele sunt varza.
Old 18-01-09, 23:18   #150
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by morpheusmaster View Post
Suportul din stanga....cum te uiti la masina din fata? ALA cred ca bate si la mine...si aceleasi simptome doar ca mai grave...cand e subturata bate nu? trepideaza asa in partea dreapta cum stai in masina...si parca se aude o bataie din spatele bordului nu? Ala urmeaza sa il schimb si eu cand umblu la ambreiaj...si la suspensie...cred ca de ala vb. amandoi...nu stiu, o sa vedem...oricum ne interesam si vedem
La mine e cel din partea stanga a masinii (partea soferului), partea dreapta cum stai cu fata la masina... acolo e cutia. Insa simptomele sunt la fel si la mine, trepidatii cand e motorul subturat; la mine cel mai mult zgomot il face airbag-ul din dreapta care oricum are tendinta sa vibreze acolo in bord, in locasul lui (nu am gasit inca nici o modalitate sa vad cum e fixat acolo... daca as sti ca e doar cu adeziv l-as scoate afara si l-as lipi la loc + ceva silicon ca sa il tina fix).

Insa poti sa il verifici si tu pe al tau, maine la ziua virezi stanga si te uiti... se vede usor (vezi in poza mea) daca e fisurat... banuiesc ca ar trebui sa fie dintr-o bucata.
- Copyright 2025 4Tuning -