Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Alte discutii Fiat

Reply

Thread Tools
Old 21-02-09, 20:00   #181
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Default Re: CLUB FIAT SEICENTO!!!

Nu am scris de mult stiu dar pot sa intervin eu. Si eu am secento SX de 0.9 din 2001 si are filtru de benzina in spate langa roata stanga(chiar sub rezervor e un butoias din plastic). Eu l-am schimbat si stiu ce vorbesc, numai ca nu stiu cat a fost exact.

p.s. Dute la orice service de piese auto mai bine ca aia de la fiat sunt cam inapti daca ti-au zis asa.

Sa ne traiasca bondarii

Nu am mai intrat demult. Nu am gasit nici acum filtrul de benzina. Furtunele (tur/retur)ies din pompa si se duc la locul lor. Fara intrerupere.
pontilius_ran is offline   Reply With Quote
Old 21-02-09, 20:22   #182
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Thumbs up Re: CLUB FIAT SEICENTO!!!

De la un timp a inceput sa tremure la relanti. Cum nu gasesc filtru de benzina ma gandeam sa desfac rezervorul sa-l curat. Dar nu stiu cum sa amorsez pompa de benzina la sfarsit.
Pentru cei care vreti schitele masinii incercati pe fiiat eper. se intra greu dar merge

BUBURUZA mea a facut 4 ani si mai merge foarte bine. Mentionez ca nu am schimbat nimic la ea. doar benzina si ulei.
Acum cred ca trebuie sa-i schimb rulment spate stanga si telescoapele.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	18022009.jpg
Views:	184
Size:	260.9 KB
ID:	803342   Click image for larger version

Name:	18022009(001).jpg
Views:	221
Size:	296.9 KB
ID:	803343   Click image for larger version

Name:	18022009(002).jpg
Views:	206
Size:	273.1 KB
ID:	803344  

Name:	18022009(003).jpg
Views:	247
Size:	324.5 KB
ID:	803345  
Old 22-02-09, 05:05   #183
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Bine ai venit prietene!!! Chiar incep sa fiu surprins ca sunt atatia posesori de Seicento si care dau si pe 4tuning...adica...posesorul de seicento se incadreaza in genul 4tuning? FAIN!!! Filosofez la 5.01 in the mooorning...de masinuta: frumoasa culoarea...cu leul stiu ce ai vrut sa zici daca nu te sperie masina cand se uita ala din fata in retrovizoare macar sa il sperie leul ) (nu imi place)...la interior place ca e curat....de mansonul de volan nu ma leg ca probabil e o necesitate (si mie mi sa ros volanul aiurea dar eu cu putina bataie de cap lam schimbat)...in rest ZUPER COLOR!! Marfa albastrul tau...sugestie: bagi folie frumos neagra (daca esti adeptul) in limita legalitatii si vopsesti capacele in negru si ai un contrast destul de bunicel!!! Restul pe parcurs...cu problemele tehnice daca pot te ajut maine caci acum sunt cam in incompatibilitate cu starea mea ...nevermind.....team/vam salutat pe toti!!! TRAIASCA SEICENTOroMANIA!!!
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 22-02-09, 11:13   #184
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Sunt mai de demult,dar nu am avut timp sa mai intru.eram marinar.acum....
Sunt cel cu problema cu filtrul de benzina.
Cu folia, am vrut sa-mi pun legal da e cam dificil in C-ta, adica imi cere 400 Ron.Asa ca...
Cu capacele da, da super misto, le-am vopsit pe cele de pe partea dreapta sa vad cum da. Arata bine, urmeaza si cele de pe stanga.Cu tunatul e cam naspa ca, sunt scupe. Nu-mi prea permit sa o repar, dar sa o tunez. Exemplu: motoras apa tasnitoare parbriz(ala de pe bidonas) este 450Ron.Adevarul este ca de 4 ani nu am bagat un banut in ea, anul asta treb sa o fac si peorma mai vad.
Cand am luat-o nu prea mia placut dar acum...Nu am ce sa-i reprosez. Este o masina care te urci in ea, ii dai cheie si ai plecat. Iar la cum conduc eu 4 ani sa nu bag bani in ea este ceva.A inceput sa-mi tremure putin la relanti.Astept caldura ca sa-i dau jos rezervorul sa vad ce mizerii are pe acolo, dar nu stiu sa amorsez pompa la sfarsit.
Tin sa mentionez ca am urcat cu buburuza pe munte unde ajungeau numai gipane. Cand mau vazut aia acolo nu lea venit sa creada. Nu mint! A urcat fara nici o problema.Aia credeau ca are modificari facute.Plus ca face loganul la linie dreapta, derapaj, intrat in curbe cu viteze mai mari de cat loganul cu care era sa ma rastorn(probe facute in serpentinele Predeal- Brasov). Urca mai usor ca loganul.Am mai facut un espero (tot acolo), peugeot 206, renault clio.
Ma gandeam daca ii pot baga cauciucuri mai late.Afecteaza la ceva?
Ce avantaje si dezavantaje sunt.
Old 22-02-09, 11:57   #185
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Noroc din nou. Acum 4 ani masina ai luato de noua??? Oricum ai totala dreptate in ce ai spus...te sui in ea si ii dai cheie si te duce acolo unde se mira toti (am patit si eu)

Cauciucuri mai late= mai mult contact cu solul= pierzi demarajul dar castigi stabilitate ...in rest pentru niste gume mai late cred ca iti trebuie ceva jante mai late

app...cat ai acum? 145/155/165...? Noroc si numai bine!!
Old 22-02-09, 18:33   #186
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Am luat-o in ianuarie-febroarie 2005 cu 60.000 Km.
Attached Thumbnails

Views:	148
ID:	804302  
Old 22-02-09, 19:24   #187
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Chiar nu m-am uitat ce gume am.
Inca o intrebare, cum ii pot pune turometru?
Sau mai multe:
-se poate pune un radiator mai mare?(nu am problemele de mai sus, chiar nu am vreo problema)
-un site cu piese de buburuza?in C-ta sunt prea scumpe, chear exagerat
Attached Thumbnails

Views:	156
ID:	804372  
Old 22-02-09, 19:33   #188
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Poti sa incerci aici si sa le ceri oferta prin mail. Au preturi bune zic eu... nu am cumparat inca nimic dar o sa trebuiasa sa incep si eu sa repar la a mea una alta ca inca nu am bagat bani in ea.

My Opel Astra MKIV Coupe
AB-04-ASS is offline   Reply With Quote
Old 22-02-09, 22:42   #189
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Da sef, turometru poti sa ii pui, am eu pe masina e complicatel de pus dar merge ...ce varianta ai? 1.1 mpi?...uite ca e un ghid pe la primele pagini dp acest thread...gasesti acolo tot ce doresti ....si cum se leaga si tot...dar pe scurt: masina are 2 bobine la 4 cilindri...deci 1 bobina la 2 cil...deci iti trebuie 1 turometru pt 2 cil care il legi la 1 bobina sau iti trebuie un turometru de 4 cilindri care il modifici sa iti arate ca pentru 2 cilindri si il legi la aceiasi bobina ....nu e chiar asa de simplu cum pare...daca vrei calea usoara faci asa : iti iei turometru ca al meu si iti spun eu exact cu cat sa inlocuiesti rezistenta de la 4 cil ca sa iti arate corect ...

Radiator eu cred ca poti sa ii pui mai mare...totul e posibil
Old 23-02-09, 16:28   #190
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Vad ca merge treaba pe aici.

Nu stiu daca ati rezolvat problema cu filtru de benzina insa si eu l-am schimbat(pentru ca m-am gandit ca e consumabil, nu ca facea urat motorasu). Este chiar langa roata spate dreapta adica sub rezervor si este un butoias de plastic(pretul fiind 100 si ceva de lei ).

Acuma am si eu o mica problema. Imi ramane manerul de la usa blocat dupa ce descdhid usa. Problema este de cand am spalat masina (era mai cald ziua) si apoi am inghetat putin . Acuma de fiecare data cand deschid usa din dreapta ramane manerul in sus si nu se mai inchide usa (decat dupa ce apas manerul inapoi) . O sa incerc sa dau jos panourile din interior sa vad exact ce e pe acolo, insa ma gandesc ca poate ati mai avut si voi problema asta. Eu m-am mai confruntat odata la o alta masina cu aceeasi problema si se rupsese un arculet, asa ca ma gandesc ca in acest caz poate fi la fel. Astept si eu un semn daca v-ati mai intalnit cu asa ceva.

Multumirii si sa se imulteasca buburuzele

later edit: Incearca sa schimbi bujiile, pentru ca si masina mea tremura cand era foarte rece si dupa ce le-am schimbat merge OK. Mentionez ca bujiile sunt NGK si costul 13 lei/buc.
later 2 :Nu am mai intrat de ceva timp dar am citit tot si sunt la curent cu topicul.

Last edited by strik3ru; 23-02-09 at 16:51.
strik3ru is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 18:53   #191
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Problema cu manerul:nu treb sa fie neaparat ceva rupt pe acolo,dar (nu fac publicitate)incearca cu W 40, este cel mai bun(este un sprei) il gaseti la peco si orice supermarket. Da pe acolo cu el.Mie imi ramanea tras ala de la porbagaj.Eu dau cu el la cateva saptamani peste tot unde freaca plastic/metal sau plastic/plastic.Cu toate ca scrie pe el ca se poate da si pe alternator, NU DATI.Il curata merge mai bine, dar dupa mai multe folosiri incepe sai curete izolatia de pe spire.In rest este bun la orice.
DECI cu manerul vezi sa nu se fi adunat mizerie pe acolo sau sa nu fi sarit parghia aia metalica de acolo.
Old 23-02-09, 18:58   #192
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

morpheusmaster cat te-au ajuns jantele si paravanturile de gem, in C-ta nu am gasit, ai idee se potrivesc de alta masina(ex matiz am vrut sa probez dar nu miau dat, treb sa le cumpar)
Attached Thumbnails

Views:	114
ID:	805816  
Old 23-02-09, 19:29   #193
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Quote:
Originally Posted by pontilius_ran View Post
morpheusmaster cat te-au ajuns jantele si paravanturile de gem, in C-ta nu am gasit, ai idee se potrivesc de alta masina(ex matiz am vrut sa probez dar nu miau dat, treb sa le cumpar)
Jante gasesti pe acest forum si ca sa iti mearga trebuie et-ul sa fie mai mic sau maxim 35. La et 37 atingeau pe spate in brat. Si sa fie 4x98(eu am 4x100 si merg insa depinde de la janta la janta). O sa iti mearga si cu et38, insa o sa ai nevoie de distantiere ceea ce presupune o cheltuiala in +. De asemenea eu am mai intampinat probleme cu prezoanele, pentru ca au pasul de 1,25 si in general vei gasi cu pasul de 1,5.
si ca pret jantele in jur de 200euro.

Paravanturile sigur nu merg de mativ pentru ca matizul are usa mult mai mica la lungime.

Daca te mai pot ajuta cu ceva let me know
strik3ru is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 19:50   #194
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar

Ar cam mai fi ceva.
Am citit pe la inceput despre parasolar si club.
1.Se poate sa-l pun si eu
2. daca da, care este acela si cum pot face rost de el ca nu pot deschide fisierele de acolo.
Ai idee are careva manualul, ca nu mai am acces pe ELITT, vreau sa-i schimb antena, si stiu ca acolo da pana la ultima saiba(prostie am facut ca nu lam copiat in pc, nu am crezut ca or sa taie accesul)
Si frate, credema nu gasesc filtrul de benzina, am dat jos pana si tabla aia dintre toba si pode la o parte, m-am uitat pe la roti, nimic.Am urmarit furtunele.
Cu tuningul cred ca o sa mai dureze ca s-ar putea sa am un nou membru al familiei(intelegeti voi, tatic)nu este nik sigur inca.
Pe cauciuc am 145/70 R13 71T, la acest T te referi?Am sa le iau sh ca nu prea stau bine pe "criza" asta.
Attached Thumbnails

Views:	118
ID:	805888  
Old 23-02-09, 19:52   #195
pontilius_ran

Stage 3

pontilius_ran's Avatar