12-03-09, 09:36
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Fiat] [Opel]
|
Re: CLUB FIAT SEICENTO!!!
Quote:
Originally Posted by pontilius_ran
"scule" necesare: 1 spit; 1 bold; 1 sprei W40, 2 nituri lungi, 1 nituitor, jmilgher fin(pt. magnetii din bobina), 1spiral de 2(sau 3)vezi de cat sunt niturile cu care este prinsa carcasa bobinei de pompa si o bormasina.desfaci bobina din carcasa si o dai cu W40 pana dispare rugina de pe ia, apoi cu jmilgher dai usor pe cei 2 magneti din carcasa si mai dai si pe acolo cu niste W40 sa curete, cu boldul dai foarte usor pe spirele bobinei sa cureti bobina dar ai mare grija sa nu cojesti izolatia de pe spire, pe axul bobinei ai 2 garnituri foarte mici ai grija de ele. Mai ai 2 barbuni foarte mici pe cate o tablita vezi sa nu fie tociti de tot (in cazul asta schimbi toata pompa sau vezi dak se potrivesc de la alte bobine)dak sunt doar putin te mai duc destul de mult.este usor de facut dar necesita atentie.AI GRIJA CAND SCOTI BOBINA DIN CARCASA, SA NU O PUI INVERS LA FINAL.intre pompa si motor ai o garnitura, eu nu am mai pus-o k era putrizita dar am bagat mult silicon.
BAFTA!
|
Mersi de sfaturi. O sa incerc sa o resuscitez si pe a mea intr-un week-end cand n-am ce face... oricum nu am nimic de pierdut ca in momentul de fata oricum nu functioneaza. Va spun daca reusesc ceva.
|
|
|
12-03-09, 14:47
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Erau uzate atat de tare incat pistonasul a fost impins la maxim afara si asa a ramas...e greut de explicat...dar cam asta sa intamplat...si tabla de pe placuta de frana se freca ff tare cu discul...si asa se incalzea...iar pistonasul cum era blocat acolo...nu aveam nici frana...na...sa nu patiti asa la un drum lung ca ati dat de drq...asa ca verificatile periodic.
|
|
|
12-03-09, 15:29
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Ale mele mai au vreo 3-4 mm de "carne" pe ele dar tot le schimb ca imi fac zgomot la franare...un zgomot de frecare. Si si ale mele incalzesc destul de tare discul... probabil sunt vechi si si-au pierdut calitatile.
|
|
|
12-03-09, 18:16
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by AB-04-ASS
Ale mele mai au vreo 3-4 mm de "carne" pe ele dar tot le schimb ca imi fac zgomot la franare...un zgomot de frecare. Si si ale mele incalzesc destul de tare discul... probabil sunt vechi si si-au pierdut calitatile.
|
Eu mi-am schimbat si discurile si placutele. Au fost undeva la 300 ROn daca imi aduc bine aminte, poate si mai putin. Zgomotul la franere se poate auzi si daca placuta este dintr-un material mai tare, deci nu e neaparat sa fie foarte uzata. Oricum daca schimbi placutele eu recomand sa te uiti si la discuri (costa vreo 80 lei/ buc).
Si ca idee si mie imi mai scartaie cateodata desi sunt noi si placute si discuri. Eu m-am panicat si m-am dus la mecanic si totul era OK. Oricum se aude foarte putin si la prima franare.
Daca se aude mai mereu eu zic ca e cazul sa le schimbi.
|
|
|
12-03-09, 19:38
|
|
Stage 3
|
eu va sfatui sa luati BOSCH, m-au costat 70-80ron toate acum 4 ani si mai au cam jumate.leam verificat acum 2 sapt.eu incerc sa bag numai de la bosch pe amea, de la filtre pina la....tot.piesele de la fiat sunt la acelasi pret si de proasta calitate.acum strang bani pentru telescoape,arcuri,rulmenti,bucsaraie.Sunt scumpe dar de calitate astea de la bosch.cand am adus-o de la nemti aveam la fel, de la bosch si incerc sa o mentin asa.
|
|
|
12-03-09, 19:40
|
|
Stage 3
|
Am si eu o intrebare
Imi bate ceva stanga fata, cred k sus.Telescoapele au cumva rulmenti in partea de sus, k la supernova?Pt k la aia imi batea la fel si am schimbat rulmentii de sus si a disparut bataia.
|
|
|
12-03-09, 22:35
|
|
Stage 5
|
Telescoapele sa aiba rulmenti??? asta nu stiu...chiar nu stiu ce sa zic
|
|
|
12-03-09, 22:43
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by pontilius_ran
Am si eu o intrebare
Imi bate ceva stanga fata, cred k sus.Telescoapele au cumva rulmenti in partea de sus, k la supernova?Pt k la aia imi batea la fel si am schimbat rulmentii de sus si a disparut bataia.
|
De rulment la telescop eu nu am auzit... ma rog, nu cunosc cum e la SuperNova. Daca nu e telescopul cel care bate, se poate sa fie de la coloana volanului... cea care merge pe sub bord.
Dar daca zici ca e mai sus, se poate sa fie telescopul cel care bate. Si eu o sa le schimb pe fata... acuma sa vad ce iau: Apex sau FK. Astept sa isi puna Morph Apex-urile sa imi zica cum e feelingul si cat sunt de rigide.
|
|
|
13-03-09, 12:24
|
|
Stage 5
|
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan...cum poti sa faci o astfel de comparatie??? FK sau APEX??? e ca si cum ai spune 3 ciorapi la 10 mii sau o pereche de ciorapi de la Nike din Mall ...diferentele is mari man...hai poate Apex sau Bilstein...sau Apex sau Kw ...dar eu cred ca am sa fiu fffff multumit de Apexuri...caci e firma mare cu rezonanta si specializata in domeniu.
Si gandestete si asa...FK face de toate...de la stropitoare de parbriz la suspensii sibla bla bla...nu crezi ca o firma care face doar suspensii e mai bine specializata? Eu sincer am facut efortul si mam convins sa nu imi iau FK (desi Fk doream si eu 1 data...pentru ca: erau mai ieftine...erau mai accesibile...) Dar am gasit de unde sa imi iau Apexurile...si acum ma bucur mult..deabea astept sa le pun sapt asta pe masina...si sa dau o tura cu ea pe curbe...
|
|
|
14-03-09, 11:11
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by AB-04-ASS
De rulment la telescop eu nu am auzit... ma rog, nu cunosc cum e la SuperNova. Daca nu e telescopul cel care bate, se poate sa fie de la coloana volanului... cea care merge pe sub bord.
Dar daca zici ca e mai sus, se poate sa fie telescopul cel care bate. Si eu o sa le schimb pe fata... acuma sa vad ce iau: Apex sau FK. Astept sa isi puna Morph Apex-urile sa imi zica cum e feelingul si cat sunt de rigide.
|
Rulmentul nu este in telescop, este pe puta aia de sus, sub oala.M-am uitat pe schita pe EPER si nu am vazut nici un rulment acolo doar niste bucsi din cauciuc si una din metal.
Lea desfacut careva pana acum sa-mi spuna ce se afla sigur acolo?
Sau e prins direct de oala ca la dacie?
|
|
|
14-03-09, 11:14
|
|
Stage 3
|
APEX, FK, sunt firmele care le fabrik?pe google nu am gasit nik
|
|
|
14-03-09, 19:08
|
|
Stage 5
|
Pai intra pe www.apexsuspension.com si ai sa gasesti. Intra pe www.fkautomotive.de si ai sa gasesti
|
|
|
15-03-09, 08:40
|
|
Stage 3
|
Merci!Pe a doua nu mia luato-o, cred k am un virus ceva, dar am trimis la apex un email sa-mi dea pretul.
Am mai gasit o firma din tara care face deastea, o sa le spun sami trimita si ei pretul.
|
|
|
16-03-09, 09:53
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Uite aici poti vedea pretul la arcuri si la kitul telescop+arc. Nu stiu daca se pot aduce si telescoape singure... asa as vrea si eu sa iau.
|
|
|
16-03-09, 13:14
|
|
Stage 5
|
De acolo leam luat si eu ...si poate sa iti aduca si telescoapele singure...
|
|
|
|
|