Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 01-10-09, 09:30   #721
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]
Default Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Am vazut la un service un bidon de ulei gri, pe care scria BMW, am intrebat pe cel care facea schimbul si a zis ca e special de BMW si nu prea se gaseste la noi, e adevarat ? am citit pe un forum dupa aceea cum ca ar fi facut de cei de la Mobile 1. Voi ce stiti de el ? e bun de ceva ? se gaseste chiar asa greu ?
Old 01-10-09, 10:15   #722
sharpe

Purtator cuvant MR Craiova

Stage 5

sharpe's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by mistreku View Post
sef, nush, da' cand iti mananca 1.5L cum zicea cineva mai sus.. deja e groasa treaba.. cel putin eu asa o vad.. deja se lasa cu bujii ancrasate, cu depuneri masive in capu' pistonului.. teoretic, cata vreme nu scoate fum albastru in ture, motorul e ok. daca incepe si apare si fumul, atunci chiar e cazul sa-l schimbi. parerea mea. cat despre motoarele de turatie, ma astept sa manance ceva ulei un RX7, sau S2000 sau alte "chinezarii" d'astea cu 9000-10.000RPM. la 6500RPM, nu prea ii dau scuze. adica pana in 0.5L e ok. peste, deja ma pune un pic pe ganduri. prin uk, ce sa zic.. totul bun pana acum, sper sa fie in continuare si mai bine! semn nu prea am dat, ca nu prea am stat pe acasa. de obicei am messul deschis, insa nu snt la calc.

p.s. am gasit circuit, destul de aproape de mine, cu 10 lire intrarea. si mi se pare ca au si drag strip, cu celule foto si tot tacamul!
p.p.s. si dyno aici in oras, abea ast sa o verific pe pisi.
p.p.p.s.: mi-e dor de aeroport!

LE: @69WRX: eu zic ca e destul de ok sa-ti manance 0.5L la 8000km. in grafic, cum ar veni! insa parerea mea, nu mai tine uleiul 16.000km, mai ales ca motorul are deja ceva uzura. nu-l chinui, schimba-l si tu mai devreme. cat despre ulei, ramai pe 10w40, e f bun. nu e cazul de mai gros, mai ales ca vine iarna. bafta!
a mea haleste sanatos,peste 2 litri la 10.000 dar numai in forje (si cand vorbesc de forje ma refer la drumuri facute la bucale si Constanta cu autostrada in blana iar in rest mers numai 5000-6800,fum albastru nu scoate,e ok
am vorbit si cu PVM si cu SLU si cu Fane si dupa ce-am masurat compresia si l-am ascultat cum merge cred ca e vorba de semeringurile de la supape si trebuie schimbate si nu-mi vine sa desfac motoru' nici cu dat dracu
ma bucur sa aud ca-ti merge bine acolo,astept poze si filmari de pe drag strip,pana la urma intrarea vad ca e accesibila (presupun ca e pentru o zi taxa de intrare) si nici cu dyno-ul ala nu zici rau
si noua ne e dor de tine pe-aci ...s-au mai ridicat cateva masini care ar fi putut sa-ti puna probleme,oricum vii tu acasa si vedem atunci
aeroportu merge in continuare,dar am inceput sa schimbam locatia si ziua ca deja nu mai e loc de namaci,deja a devenit fenomen de masa,pitzi vin la fustita scurta si toace (acum mai greu ca se raceste vremea) si e gramada lumea,joia trecuta au fost peste 2000 de oameni

Quote:
Originally Posted by trafy-vr6 View Post
Am vazut la un service un bidon de ulei gri, pe care scria BMW, am intrebat pe cel care facea schimbul si a zis ca e special de BMW si nu prea se gaseste la noi, e adevarat ? am citit pe un forum dupa aceea cum ca ar fi facut de cei de la Mobile 1. Voi ce stiti de el ? e bun de ceva ? se gaseste chiar asa greu ?
e asa de greu ca-l gasesti in toate magazinele de piese auto
Old 01-10-09, 11:17   #723
claudiu29

Stage 5

claudiu29's Avatar

Mai am si eu o intrebare .
Eu am dif. autoblocant si as vrea sa stiu cind se mai baga valvolina la el si cum sa fac daca pot sa fac eu lucru asta sau trebuie sa ma duc la un Service?
claudiu29 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-09, 13:54   #724
passatb4

Stage 5

passatb4's Avatar

acum chiar m-am zapacit de cap cu schimbul de ulei voi ce credeti ca e bine de bagat sau ce bagati voi avand in vedere ca 318 is e masina de dat in turati si temperaturi mari uni zic ca 10w/40 alti 10w/60 diferente e si nu pprea mai ales la pret sunt cam mari 10w/40 fata de 10w/60 care costa ceva prea mult ..... mie cineva mia zis ca ar fi bine sa bag 10w/60 asta daca vreaus a ma dau cu ea da vad ca majoritatea poarta 10w/40 acum chiar nu stiu

ce rugaminte mai am la voi care i sa intamplat sau care are si el si nu stie ce sa faca eu am un joc in maneta de la schimbatorul de vitez si cand bag mansalier dau in consola si o imping un pic adica o ating ,cineva a zis ca e o bucsa ,care se pune pe tija de la schimbator ,si ca sa o montez imi tre urcata masina pe elevator ....voi ce credeti ca e
passatb4 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-09, 16:18   #725
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

Eu unul nu-mi fac griji momentan de motor pt ca am masurat compresia acu jumatate de an si avea intre 10 si 11 la toti cei 6 cilindri. Pe mine sincer m-a deranjat putin consumul acesta de ulei dar mecanicul zice ca inca e in limitele normale.
Old 01-10-09, 19:16   #726
SM 88 VOX

Stage 5

SM 88 VOX's Avatar

Quote:
Originally Posted by trafy-vr6 View Post
Din cate stiu eu nu se gaseste deloc greu, la dealeri auto de la tine din oras ar trebui sa poata aduce asa ceva, uleiul "original de bmw" asta "made in germany" e facut de castrol, acuma iam facut schimbul recent, la anu o sa ii pun 10w40 tot BMW.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo-0100.jpg
Views:	110
Size:	198.6 KB
ID:	1108942   Click image for larger version

Name:	Photo-0465.jpg
Views:	102
Size:	153.1 KB
ID:	1108944   Click image for larger version

Name:	Photo-0464.jpg
Views:	77
Size:	160.7 KB
ID:	1108945  

Old 01-10-09, 19:51   #727
LordCaddy

Stage 5

LordCaddy's Avatar

Quote:
Originally Posted by SM 88 VOX View Post
Din cate stiu eu nu se gaseste deloc greu, la dealeri auto de la tine din oras ar trebui sa poata aduce asa ceva, uleiul "original de bmw" asta "made in germany" e facut de castrol, acuma iam facut schimbul recent, la anu o sa ii pun 10w40 tot BMW.
cat e litrul?
LordCaddy is offline   Reply With Quote
Old 01-10-09, 21:12   #728
GOGU_VL
BMW Driver

Stage 5

GOGU_VL's Avatar

Member of:
[BMW]

Vedeti ca sunt 2 feluri de ulei Bmw ca cel din imagini, unele fabricate cum ziceti voi de Castrol, altele BMW BMW, importat direct de la ei.....bidoanele sunt la fel, numai ca difera un singur lucru, codul tarii de provenienta, oricum eu chestia asta n-am bagat-o in seama, atata timp cat eu iau uleiul direct din Reprezentanta Bmw din Germania, nu m-a interesat....la mine spre exemplu e litrul 11euro

Last edited by GOGU_VL; 01-10-09 at 21:21.
GOGU_VL is offline   Reply With Quote
Old 01-10-09, 21:34   #729
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

[QUOTE=jm3k3rd3mik;2684649] 11euro

aici este la un magazin de piese 35-40 bmw, dar nu stiu de cod nimica. De Q8 10w60 ce zici , e ceva de capul lui ?
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 01-10-09, 21:44   #730
GOGU_VL
BMW Driver

Stage 5

GOGU_VL's Avatar

Member of:
[BMW]

On: Sincer nu prea ma pricep....
Off: Care vrea suspensie completa fata sport reglabila(arcuri/amortizoare)....al doilea link din semnatura mea
Old 01-10-09, 23:35   #731
SM 88 VOX

Stage 5

SM 88 VOX's Avatar

Quote:
Originally Posted by jm3k3rd3mik View Post
Vedeti ca sunt 2 feluri de ulei Bmw ca cel din imagini, unele fabricate cum ziceti voi de Castrol, altele BMW BMW, importat direct de la ei.....bidoanele sunt la fel, numai ca difera un singur lucru, codul tarii de provenienta, oricum eu chestia asta n-am bagat-o in seama, atata timp cat eu iau uleiul direct din Reprezentanta Bmw din Germania, nu m-a interesat....la mine spre exemplu e litrul 11euro
Uleiul care e in imagine e "made in germany" scrie clar pe spate nici nu scrie nimica pe limba romana nu e pentru tara noastra e adus din germania de la sursa nu este ulei BMW BMW, uleiul BMW e facut de castrol. Daca crezi ca vorbesc aberatii mai intreaba oameni care aduc din germania ulei certificat BMW, aia din reprezentanta normal ca iti zic ca BMW BMW ca sa cumperi doar de acolo.
SM 88 VOX is offline   Reply With Quote
Old 02-10-09, 00:48   #732
GOGU_VL
BMW Driver

Stage 5

GOGU_VL's Avatar

Member of:
[BMW]

Fiecare cu ce are si ce poate....eu bag ceea ce iau d-acolo din depozit de la ei asa ca....o lungim degeaba cu uleiul asta
Old 02-10-09, 20:10   #733
sharpe

Purtator cuvant MR Craiova

Stage 5

sharpe's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[BMW]

pentru bmw-uri (a se lua in calcul anul in care au fost facute pisicutele,materialele din care erau facute motoarele,etc) cel mai bun,cel recomandat de fabrica si etc e Castrol
mie asta mi-au spus toti mecanicii de bmw
eu am bagat un singur schimb altceva,m-am lecuit si am trecut inapoi pe Castrol
treaba cu uleiul BMW e doar o chestie de marketing,avand in vedere ca Germania si-a mutat tot stolul de pisici in Romania si Balgaria ca sa nu piarda Castrolul o bucata de piata au ambalat "BMW Original"
puneti mana si luati Castrol 10W40 si nu puneti alte uleiuri si motorului o sa-i fie bine
faceti schimbul la 7000-10000 si la fel o sa fie ok
NU faceti experimente
eu unul desi sunt fan Metabond si am folosit in toate masinile pe care le-am avut pana acum in bmw nu am bagat (si sunt fan fiindca am vazut diferenta dupa ce am bagat aditivul in ulei si la consum si la urcarea in turatii) si nici nu cred ca o sa fiu convins sa bag,merge prea bine motorul si merg pe principiul ca nemultumitului i se ia darul
P.S. daca aveti cunostinte care "fac Germania" rugati-le sa ia de-acolo uleiul cand vreti sa faceti schimbul
se vede diferenta
sharpe is offline   Reply With Quote
Old 06-10-09, 23:43   #734
LordCaddy

Stage 5

LordCaddy's Avatar

sa ma lamureasca cineva...daca eu pun un motor de 2.8 pe un pisoi..dar in talon am 1.8...dar in cartea masini apare motor fara serie....ce risc daca nu il omologhez si sunt prins de R.a.r.?

Vreau raspuns concret....
Old 07-10-09, 00:24   #735
69WRX

Stage 5

69WRX's Avatar

Member of:
[Opel]
[2 Roti]

pai ce poti sa risti...in carte ai un motor fara serie crezi ca militianu o sa deschida capota si sa zica "hmmm prietene tu ai motor de 2.8"

Iubiţi-vă BMW-urile vechi, că altele la fel nu se mai fabrică !!!

NU exista viata dupa kitul de M de la BMW !!!
69WRX is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -