19-04-11, 19:57
|
|
Dacia Driver
Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Uite din cartea celebra a Domnului Cosmescu, o prima informatie !
Masina de concurs cu nr 10 era condusa de M. Parvulescu
|
|
|
19-04-11, 20:07
|
|
Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Quote:
Originally Posted by BH 59 FIF
Cine cunoaste detalii despre Dacia 1320 cu ampatament scurt (nu stiu cum altfel sa-i spun, ma refer la masina filmata indelung in prima parte a filmuletului)??? A fost un prototip de masina de circuit? A fost produsa in serie mica pentru departamentul de competitii al uzinei sau a fost o simpla Dacie 1320 bricolata de catre alergatori? Masina asta mi se pare ca descrie perfect ideea Daciei de circuit din anii '80. Multumesc anticipat.
|
Domnul Dan Necula cu siguranta te poate ajuta.
|
|
|
19-04-11, 20:27
|
|
Dacia Driver
Stage 5
|
Daca tot a venit vorba despre Dan Necula, iata 2 poze din aceasi carte a D-lui Cosmescu.
|
|
|
19-04-11, 20:41
|
|
Dacia Driver
Stage 5
|
Am facut o invitatie pe pagina de Facebook a D-lui Edwin Keleti, daca doreste sa se alature aici. Mai ales dupa ce Nelutzu a precizat ca poza cu easterul lui Werner accidentat a fost facuta de d-ul Keleti.
http://www.*************/profile.php?id=1543230102
cenzura in locul stelutelor din link este evident...facebook cu punct com
|
|
|
19-04-11, 21:31
|
|
Stage 5
Member of: [DAEWOO] [DACIA]
|
Quote:
Originally Posted by ROAD EMPIRE
Am facut o invitatie pe pagina de Facebook a D-lui Edwin Keleti, daca doreste sa se alature aici. Mai ales dupa ce Nelutzu a precizat ca poza cu easterul lui Werner accidentat a fost facuta de d-ul Keleti.
|
Edwin Keleti, a crescut alaturi de marii piloti ai anilor '80 si '90 iar acum el insusi se numara printre marii piloti ai zilelor noastre... Hehe, necazul meu e ca nu e si el Vitezist ....
Foto: Ca sa adeveresc ce am spus mai sus il aveti pe Edwin Keleti in masina lui Mihai Muresan in anul 1981...
Foto de Edwin Keleti
Last edited by nelutz69; 19-04-11 at 21:33.
|
|
|
19-04-11, 21:44
|
|
Stage 5
|
Si daca tot vb de masina lui Mihai Ita Muresan, ia sa il si vedem....
Mihai Muresan dupa victoria de la Avram Iancu 1981...
Foto Edwin Keleti
|
|
|
19-04-11, 21:45
|
|
Stage 5
Member of: [DACIA] [MERCEDES] [Opel]
|
[QUOTE=cornel1955;4267466]pai ai impresia ca eu am facuto altfel...nu aveam nici macar minim de conditii, nici macar un flex sa tai tevile...leam taiat toate cu bomfaierul si fiind perioada de constructie pe timpul iernii '83-'84 nici incalzire nu aveam la atelier...imi inghetau si bocancii in picioare...am desenat pe jos cu creta sasiul si mam apucat sa tai si sa sudez....asa faceam Eastere atunci, dar aveai satisfactia(mai ales daca aveai si rezultate)ca e facut de tine si nu de fabrica sati dea mura in gura...venea nevastamea cu tramvaiul sami aduca cafea, mancare si ceai fierbinte la 12 noaptea...noroc ca garajul era chiar la servici...ma intindeam o ora pe o banca la vestiare mai trecea cate un sobolan pe sub mine si la 7.30 semnam condica...eheeee vremuri foarte frumoase...\
Da, da, da! aici doream sa ajung !
Ai raspuns corect .
Doream sa evidentiez ca , atunci, un Eastern = sute de ore de truda, de proiect dupa o poza, de dotare minima, de posibilitati limitate, dar mari satisfactiii.
Astazi , sunt motoare pe tot drumul, cutii asisderea, dar... entuziasm, devotament, abnegatie, munca... etc etc..putina.
Nu ma condamnati astazi, ca ,
EI ,
constructorii a min 14 Eatern-uri, au muncit pentru maria sa, PERFORMANTA si AUTOMOBILUL, cu eforturi care nu se pot descrie si concluziona in cateva randuri.
Poate, vetzi aduce pe site, declaratia unei neveste, sau a unui frate, sau a unui director, sau... a unuia care I-a inteles si I-a sprijinit pe pionierii din 80 " 90, ai vitezei pe circuit sau pe traseu montan !
Si pana amicii nostri, care au astazi alte conditii, ( motoare performate, cutii, service-uri private, etc ) vor intelege, hai sa mai vedem ce ati realizat voi in conditii vitrege !
|
|
|
19-04-11, 21:49
|
|
Stage 5
Member of: [DACIA] [MERCEDES] [Opel]
|
Quote:
Originally Posted by nelutz69
Edwin Keleti, a crescut alaturi de marii piloti ai anilor '80 si '90 iar acum el insusi se numara printre marii piloti ai zilelor noastre... Hehe, necazul meu e ca nu e si el Vitezist ....
Foto: Ca sa adeveresc ce am spus mai sus il aveti pe Edwin Keleti in masina lui Mihai Muresan in anul 1981...
Foto de Edwin Keleti
|
Bravo, bravo, bravo!
asta cum de ai legat-o asa de bine ? e super, super !
Cred ca o tzineai in mansheta sa o scorzi la momentul poptrivit !
|
|
|
19-04-11, 22:36
|
|
Stage 5
|
[QUOTE=valentin.nemtanu;4269321]
Quote:
Originally Posted by cornel1955
Da, da, da! aici doream sa ajung !
Ai raspuns corect .
Doream sa evidentiez ca , atunci, un Eastern = sute de ore de truda, de proiect dupa o poza, de dotare minima, de posibilitati limitate, dar mari satisfactiii.
Astazi , sunt motoare pe tot drumul, cutii asisderea, dar... entuziasm, devotament, abnegatie, munca... etc etc..putina.
Nu ma condamnati astazi, ca ,
EI ,
constructorii a min 14 Eatern-uri, au muncit pentru maria sa, PERFORMANTA si AUTOMOBILUL, cu eforturi care nu se pot descrie si concluziona in cateva randuri.
Poate, vetzi aduce pe site, declaratia unei neveste, sau a unui frate, sau a unui director, sau... a unuia care I-a inteles si I-a sprijinit pe pionierii din 80 " 90, ai vitezei pe circuit sau pe traseu montan !
Si pana amicii nostri, care au astazi alte conditii, ( motoare performate, cutii, service-uri private, etc ) vor intelege, hai sa mai vedem ce ati realizat voi in conditii vitrege !
|
am facut si noi ce am putut mai bine si cum neam priceput...daca iti spun ca primul Easter al meu a fost facut in 4 luni de zile NUMAI DE MINE....(ca mie la servici imi ziceau "MUTU" din cauza ca taceam si faceam si nu acceptam idei tampite) nu o sa crezi...iar ultimul cel din '89 mia luat 1 luna pana mia venit monococa de aluminium si carena din fibra de sticla de la Resita pe camionul unui bun prieten de la Timisoara care "il plateam" cu benzina ca era cea mai valoroasa atunci, iar pana lam terminat cu motorizare Lada 1600 a mai durat inca 2 luni...record personal si cu mare sprijin si intelegere de la noii sefi pt ca ma mutasem si cu serviciul si cu clubul...activam la CMAK-FEA-IFA....din cauza asta spuneam mai sus ca azi ti se da totul "pe tava" si unii piloti se imbraca frumos si spun ca "SUNT PILOT DE CURSE"....e pe dracu'.... e un gigollo
Last edited by cornel1955; 19-04-11 at 22:45.
|
|
|
19-04-11, 22:53
|
|
Stage 5
|
Quote:
http://www.*************/profile.php?id=1543230102
cenzura in locul stelutelor din link este evident...facebook cu punct com
|
heheheeeee chestia cu cenzura e tare....eu cel putin nu mai intru pe stelutzele alea ca te "bombardeaza" cu tot felul de "invitatii" si "join" si eu ori sunt pre batran ori sunt prea sictirit pe romaneste sa am rabdare pt asa ceva...chestia cu Keleti este o poza de exceptie....felicitari !!!
|
|
|
19-04-11, 22:59
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by nelutz69
Si daca tot vb de masina lui Mihai Ita Muresan, ia sa il si vedem....
Mihai Muresan dupa victoria de la Avram Iancu 1981...
Foto Edwin Keleti
|
Mihai Muresan???...un tip extraordinar si un om extrem de modest..pacat ca drumurile noastre nu sau "intersectat" lam cunoscut la Resita dar din pacate eu "aveam alt drum"....ma lovise damblaua cu Easterele
|
|
|
19-04-11, 23:17
|
|
Stage 5
|
Quote:
La inceputul acestui topic este un film cu Circuitul de viteza de la Pitesti, dar e incomplet ! Filmul are 5 parti si sunt puse doar 3.
In partea 3-a apar pe la sec 0,34 si formulele easter
Aici tot filmul complet (cele 5 parti)
|
primele filme (dar nu toate) lea bagat Mascatu'(Thunder77) foarte misto si de mare valoare...ce an era ?
|
|
|
19-04-11, 23:27
|
|
Stage 5
|
Hai să vă dau cāteva foto din care să recunoasteţi nişte persoane.
|
|
|
19-04-11, 23:27
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by BH 59 FIF
Cine cunoaste detalii despre Dacia 1320 cu ampatament scurt (nu stiu cum altfel sa-i spun, ma refer la masina filmata indelung in prima parte a filmuletului)??? A fost un prototip de masina de circuit? A fost produsa in serie mica pentru departamentul de competitii al uzinei sau a fost o simpla Dacie 1320 bricolata de catre alergatori? Masina asta mi se pare ca descrie perfect ideea Daciei de circuit din anii '80. Multumesc anticipat.
|
Salut Alin !!! a fost o masina test cu ampatament mai mic dar se pare ca nu a dat rezultatele asteptate ....masina lui Grigoras 1410 , modificata si ea a dat cele mai bune rezultate...cine are tabele cu timpii pe tur de la vremea respectiva sau VTM sa ni le dea pe aici si ne convingem...iar anul nu este '80 este mult mai incoace din cate stiu eu
|
|
|
19-04-11, 23:28
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cornel1955
Mihai Muresan???...un tip extraordinar si un om extrem de modest..pacat ca drumurile noastre nu sau "intersectat" lam cunoscut la Resita dar din pacate eu "aveam alt drum"....ma lovise damblaua cu Easterele
|
si o masina deosebita...
Foto : #89 _ Mihai Muresan - Dacia 1300 Gr A - 1981
foto de Edwin Keleti
|
|
|
|
|