Quote:
Originally Posted by MadCow
am dyno la masina mea. singura curiozitate e sa mai fac undeva sa vad daca exista diferente, insa mi-as dori sa apas eu acceleratia ca am inteles ca unora le e frica sa o apese pana la capat 
probabil ca ma intrebi din cauza ca OPC-ului din Craiova a scos dupa resoftare doar 265 cp - mie mi se pare extrem de dubios daca masina e ok din punct de vedere tehnic, insa daca e asa si masina mea are tot 265 CP atunci sa stii ca merge extrem de tare in conditiile in care am batut dim mers BMW M3.
|
Salut,
AR fi foarte foarte interesant de masurat si masina ta pe acelas dyno sa vedem care este graficul.
Extrem de multa lume este tentata sa spune ca dyno-ul unde a fost masina 2 zile pline pentru resoftare si teste este defect. Ca o paranteza extrem de putini tuneri software au curajul sa masoare masina inainte si dupa pe dyno.
Cert este ca pe 2.0 turbo de pe Astra OPC cu face mai mult de 260-265 hp pe la 4000 rpm indiferent de compania care pune soft. Am fost acolo aproape tot timpul si asta este situatia. In plus acest cai sunt pe overboost pe la 4000 rpm si nu la 6500 rmp.
Initial Andrei-Craiova a apelat la Ceky pt. resoftare. De apreciat este ca inainte de toate Ceky a dus masina la dyno pt masuratoarea masini stock si

surpriza masina a scos 238 hp/330 NM ceea ce este foarte aproape de adevar. Avand in vedere acest lucru maina nu este/era DEFECTA.
In cele ce urmeaza vorbim grosier despre cifre nu este important aici sa vorbim ce 1-2-3 cai putere.
1. Ceky face 2-3 var de soft masina soate in jur de 260 cai cu 2 variante de cuplu nu mai stiu acum cifrele. Proprietarul astepta 285 hp sau chiar 300 - ceea ce promite EDS,
2. Ceky respecta orice clientul si apeleaza ca un alt tunner - nu EDS - din Germanica pt. var de soft de 285 hp. Vine softul si surpriza 260 hp nici o modificare.
3. Ceky intr-un final considera ca ceea mai ok var este ca reprezentanta EDS Romania sa faca resoftarea pt masina asta. Eds face resoftarea de 2 ori su masina tot 260 hp pe overboost - trebuie sa vezi graficul.
Masina ramane cu var de Eds merge in teste si nu reuseste mai deloc sa-l indoie pe Yoda care are in jur de 250 hp (+ -).