Quote:
Originally Posted by m_c_fast
sal...am montat acum cateva zile un obc pe un e36 din 91 316...[masina nu a avut asa ceva din fabrica]....problema este ca nu ami arata consumul corect [37%]...stiu ca e posibil sa nu ami arate consumul corect deoarece obc este de pe un 320 dar parca am citit pe undeva ca se poate calibra din submeniu
|
Citez: 1. Pentru ca OBC-ul sa poata indica corect consumul, acesta trebuie sa provina de la o masina cu acelasi numar de cilindri.
2. Faceti plinul la masina īnainte de a pleca la un drum lung (de ex. Bucuresti - Iasi), pāna la refuz.
3. Resetati OBC-ul, īn principal consumul.
4. Resetati kilometrajul din bord.
5. Dupa 200, 300 km, 500...etc. fiecare īn functie de ce ruta aveti de parcurs, faceti plinul din nou pāna la refuz.
6. Calculati cu ajutorul unui calculator (cel din telefon), consumul real cu regula de 3 simpla.
7. Sa presupunem ca valoarea rezultata este de 7,5 litri % , iar pe obc va arata 8,7 litri %
8. Apasati tastele 1000 si 10 amāndoua odata, va duceti la testul nr.20, iar acolo gasiti o valoare, de obicei 1000.
9. Modificati valoarea de acolo, īn plus sau īn minus, pāna cand consumul de pe obc, coincide cu consumul real calculat de
dvs.
10.De exemplu, am 8,5 pe obc, iar mie mi-a dat la calcule 7,5. Sterg valoarea 1000 din testul 20 si pun 970, 930, 910..etc
pāna cānd valoarea consumului de pe obc ajunge la valoarea consumului calculat de mine.
Din acest moment, obc-ul va arata exact cāt consuma masina. Succes! Daca nu functioneaza calibrarea, testul 20, al OBC-ului, inseamna ca OBC-ul este LOCK ON.
In acest caz, tastati 1000 si 10 in acelasi timp, mergeti la testul 19, o sa va apara LOCK ON.Ca sa il deblocati, tastati din 10 si 1, suma lunii si a zilei in care va aflati (ex : 7 noiembrie, tastati 1 dupa care tasta SET/RES.
Acum, OBC-ul este deblocat, si puteti sa calibrati consumul cu ajutorul testului 20, si de asemenea puteti accesa si mai multe functii consum instant in l/100km, in l/h, cantitatea de benzina din rezervor in litri, si multe altele.
Aveti grija ca data sa fie setata, daca nu setati data inainte de deblocare.
Toate bune!