Evenimente Auto Saloane tuning, Expozitii, Intalniri, Saloane Auto, Diverse evenimente legate de viteza si extrem. |
28-02-11, 09:18
|
|
Stage 5
|
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
Libia:
"Oil shipments from Libya’s rebel-controlled eastern territory may have resumed, the Wall Street Journal reported, citing Hassan Bulifa, a member of Arabian Gulf Oil Co.’s management committee.
A tanker carrying 700,000 barrels of crude was expected to depart yesterday from Tobruk in northeast Libya, Bulifa was quoted as saying. The tanker may be bound for China, he said.
Arabian Gulf Oil is Libya’s largest oil producer and the only oil company based in the country’s opposition-controlled eastern territory, the Journal said."
http://www.bloomberg.com/news/2011-0...ay-spread.html
Concluzia: oricine e la putere, Gaddafi sau altcineva, are nevoie de bani şi trebuie să vândă petrol ca să obţină bani. Oricine are de consumat, consumă şi plăteşte.
Chiar dacă dispar "portocalele" de la putere, nici "roşiile", nici "omizile roşii-alb-verzi" de la noi n-au treabă cu piaţa petrolului, ultima dată când au mai avut ceva de spus a fost atunci când au dat Petromul pe un leu. Singurul lucru care le stă la îndemână este să taxeze, pentru a acoperi găurile din buget. Aşa cum s-a întâmplat la greci, care plătesc cel mai scump carburant din întreaga UE, 6,4 RON/litru minim, fiindcă accizele pe carburant trebuie să alimenteze buzunarul gol al Statului.
De asta toţi îşi ţin gura bine închisă, fiindcă ştiu că n-au ce promite. Totul depinde de noi şi de ceilalţi consumatori.
Astfel încât, ceea ce le putem face noi este să consumăm cât mai puţin cu putinţă. Şi nu numai când e vorba de carburant, dar şi când putem evita să folosim taxiul, când avem nevoie de un produs ar trebui să nu-l cumpărăm din staţiile de benzină, să fugim de OMV şi Petrom mai rău ca de ciumă chiar şi atunci când cumpărăm carburant, şi aşa mai departe.
Dacă speră cineva să iasă în stradă ca în Egipt pentru a-i da jos pe gogomanii care ne conduc, e un efort inutil fiindcă nu duce la alt rezultat decât a aduce nişte gogomani şi mai mari în locul lor. Prin metode mai neconvenţionale, sau prin metoda legală - "alegerile din 2012" cu care ne bate la cap presa mogulească. Se ştie că atunci când a fost alungat CDRul la alegeri n-am câştigat altceva decât faptul că am rămas cu Năstase. Care şi-a cam făcut de cap cu privatizările şi cu impozitele de 45%
~Nautilus
Last edited by Nautilus; 28-02-11 at 09:33.
|
|
|
28-02-11, 11:19
|
|
Stage 4
|
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002100728205
un nou partid...deschis pe facebook...oare au baietii astia vreo sansa? pentru ca daca ar avea, eu as fi alaturi de ei. Rog sa nu se considere reclama.
|
|
|
28-02-11, 12:54
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti] [4Rally] [BMW]
|
Benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 30%
În cazul în care preţul petrolului va trece de 150 de dolari barilul, benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 30%, avertizează marile companii petroliere. Două companii deja au majorat preţurile cu până la 9 bani pe litru.
28-02-11, 13:16
|
|
Stage 5
|
Cum au spus spartanii, "dacă" Nici Wall Street-ul, nici Bruxelles-ul nu sunt interesate să ducă la o paralizare totală a economiei.
Spre exemplu, în momentul de faţă, Brent-ul şi WTI-ul s-au stabilizat cam la aceeaşi cotaţie de vineri.
Situaţia va scăpa de sub control într-o singură împrejurare, atunci când încăierările vor ajunge la revoluţie în toată regula în Arabia Saudită. De spart capul şi-l vor sparge, iar barbarii care o conduc vor sfârşi urât de tot, dar cel puţin câteva luni de zile va fi o adevărată catastrofă.
~Nautilus
|
|
|
28-02-11, 17:53
|
|
Stage 5
|
domnilor tara noastra produce si are zacamant de potrol nu suntem mina intinsa la arabi asa ca prea putin ma intereseaza ca arabi isi rup capul
|
|
|
28-02-11, 18:41
|
|
Stage 5
|
Zacamintele "noastre" de petrol sunt concesionate pe niste ani buni unor companii straine. De conducerea noastra luminata. Asa ca nu prea sunt ale noastre.
|
|
|
28-02-11, 23:41
|
|
Stage 5
|
Ştire de azi:
"Most ships picking up Libyan oil cargoes have done so successfully in the past week, said Bob Knight, head of tankers at Clarkson Plc, the world’s largest shipbroker.
“The threat to supply overall doesn’t look as dangerous as it did last week,” said Tim Evans, an energy analyst at Citi Futures Perspective in New York. “Events in Libya seem to be moving steadily in one direction, with oil production apparently not dropping further and some exports being loaded.” "
Cum ar fi spus proverbul românesc, "frate, frate, petrolul e pe bani"
~Nautilus
|
|
|
01-03-11, 08:44
|
|
Stage 5
|
Cat e F.M.I.-ul in floare...o sa ne cam doara.
|
|
|
01-03-11, 14:02
|
|
Stage 1
|
Si aici se sustine boicotul: http://www.inputereata.ro/campanii/b...om_omv__1.html
Partea buna e ca dupa inregistrare poti sa adaugi sumele cu care ai alimentat de la alta companie. Astfel or sa se vada in viitor pierderile cauzate !
|
|
|
01-03-11, 14:47
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by EvLSant0S
Oare cand o sa intelegeti ca degeaba distrugi 2-3 vami in care se fura.
Peste MAXIM 1 an se fura din nou. TOT ACOLO !
de ce nu intelegeti ca ORICE ar veni la putere NU o sa fie BINE ?
si cand te gandesti ca tot ce trebuie sa faci ca sa schimbi ceva e sa nu mai bagi de la petrom si omv si sa bagi de la ceilalti
da niste mizerii ordinare cum sunt neamu asta de mekerziti ordinari si boschetari, nici macar atat nu reusesc sa faca.
...................
tot ce se cere e sa nu mai alimentezi de la 2 firme..
atat..
si nici atat nu se face...
sunt omvurile si petromurile pline
de ce ?
neam de curve ordinare...
............
|
Dur,dar adevarat.
Cu mici exceptii romanii s-au dat cu cei mai puternici(de-a lungul istoriei),dar nu am avut de castigat,doar de pierdut.
In privinta Petrom/OMV trebuie sa renuntam sa mai alimentam de la ei.Boicot national impotriva lor.
|
|
|
01-03-11, 17:34
|
|
Renault Driver
Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
eu nu mai alimentez demult de la petrom, si asa inainte doar ocazional bagam de la ei, de cand sunt in romania am alimentat numai de la LUKOIL si sunt multumit.
|
|
|
01-03-11, 17:48
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by badea_laurentiu88
eu nu mai alimentez demult de la petrom, si asa inainte doar ocazional bagam de la ei, de cand sunt in romania am alimentat numai de la LUKOIL si sunt multumit.
|
Foarte bine. Suntem multi care nu mai alimentam de la OMV/Petrom dar si mai multi care alimenteaza. Sper insa ca in timp balanta va atarna in partea noastra .
|
|
|
01-03-11, 20:13
|
|
Stage 5
|
eu de la lukoil la petrom nu am mai alimentat de 2 ani ca in loc sa bag benzina de 95 am bagat apa cu cifra octanica de 95 la pompa
|
|
|
01-03-11, 21:20
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Quote:
Originally Posted by IULY-CLA
eu de la lukoil la petrom nu am mai alimentat de 2 ani ca in loc sa bag benzina de 95 am bagat apa cu cifra octanica de 95 la pompa
|
Mai aruncă şi câte-o virgulă, dacă doreşti să înţelegem ceea ce doreşti să ne spui!
ON:
Anul ăsta, de 3 luni, decât de la Lukoil alimentez. De Petrom nu vreau să mai aud!
|
01-03-11, 22:02
|
|
Stage 5
Member of: [2 Roti] [4Rally] [BMW]
|
Cum ne iubeste statul din nou!!
Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de marţi
Acest lucru determină scumpirea carburanţilor, cu 8 bani/litru în cazul benzinelor cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru în cel al motorinelor cu conţinut de minim 5% biomasă, comercializate în staţiile Petrom, informează compania.
Modificarea de preţuri vine ca urmare a creşterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilităţilor pentru promovarea utilizării biocarburanţilor. Până la această dată, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă.
|
|
|
|
|