Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Evenimente Auto

Evenimente Auto Saloane tuning, Expozitii, Intalniri, Saloane Auto, Diverse evenimente legate de viteza si extrem.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-11, 20:27   #1696
CLM_Audi
Audi Driver

Stage 5
 
CLM_Audi's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 302
Member of:
[AUDI]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

http://www.adevarul.ro/locale/targu-...405559644.html


eu personal voi purta o saptamana pe masina asta:
Click image for larger version

Name:	protest benzina.jpg
Views:	115
Size:	77.2 KB
ID:	1815341
CLM_Audi is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 20:34   #1697
DORYN80

Stock
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by dany12epz View Post
Asta este parerea ta..o respectam dar si noi avem una proprie,sunt de accord ca nealimenatrea pe termen lung este solutia cea mai viabila dar daca ne zicea Santos cand s-a facut topicul asta sa numai alimentam toata lumea ar fi ras...im 3 saptamani de la primul protest Lumea a inteles problema grava cu care ne confruntam,datorita acestor boicoturi s-a aflat de noi au inceput sa ajunga date despre situatia reala a combustibililor,FARA ACESTE IESIRI IN BENZINARII boicotul din 17-18-19 NU AR FI FOST AUZIT.
Cu ce chinuim casierii...pai in 2 ore au parte de 100-200 de clienti iar cand mergem noi au 10...ei sunt platiti la ora deci nu le afectam nici nivelul salarial.
Vrei sa faci ceva bun si util....VINO CU NOI...nu poti atunci macar NU MAI ALIMENTA DE LA EI...REDU CONSUMUL SI MERGI LA CEILALTI
Pareri ca a ta am auzit 100, 95 din acestia au inteles si sunt azi alaturi de noi TU INTELEGI???
Nu vreau sa fiu gresit inteles ca le-as plange de mila casierilor, care oricum isi primesc acel salariu asa cum zici si tu si sunt de acord cu ceea ce spui tu ca la noi e greu cu solidaritatea si suntem in general un popor care ne sperie solutiile mai drastice gen "nealimentarea intr-o perioada data". Insa sunt de parere ca aceste solutii sunt prea putin dureroase pentru asa zisii giganti ai carburantilor si pentru stat(mai ales ca si statul isi primeste parte destul de mare din pretul carburantului). Eu nu am mers nici pe vehicularea acelei variante ca sa alimentezi numai de la o anumita statie de carburanti ca poate unii ar privi asta ca o contrareclama sau mai stiu eu ce(ex. reclama mascata pentru ropetrol, omv sau altii) pentru ca ii "iubesc" de numai pot si pe unii si pe altii la fel de mult, mai ales ca daca nu ar fi fost intelegeri tacite intre ei atunci chiar ar fi aparut o concurenta acerba, dar asa se bucura cu totii de "beneficiile" preturilor de pe piata. Eu unu iti pot spune doar atat: sunt in totalitate de acord cu voi si va sunt si alaturi la orice fel de protest mai ales ca sunt afectat in aceeasi masura ca si voi, iar cand vorbeam de acel gen de protest cu nealimentarea vreau sa-ti spun ca nu faceam doar propaganda de solidaritate ca politicienii si eu ma aflam undeva in afara acestui protest, ci dimpotriva, in conditiile in care lunar consum o medie de combustibil in valoare de 250-400 lei de la inceputul anului pana acum nu am bagat de loc carburant si evit cat de mult voi putea sa cumpar si chiar am inceput sa profit cat pot de mult de beneficiile "naturiste' ale mersului pe jos mai ales ca nu am nici timpul si nici banii necesari sa merg la sala.
DORYN80 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 20:38   #1698
mircione

Stage 2
 
mircione's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Colegul Cutzitarul chiar ma impresionezi, am inceput sa strang si eu marunt dar nu cred ca pot sa te ajung , crezi ca putem sa strangem si noi ceva personal de la noi de la club joi? eu am 3 racolati iar unul din iei mia spus ca are promisiuni de la alti prieteni de ai lui. Sa nevedem sanatosi si cu preturi mici la carburanti.
mircione is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:02   #1699
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default ar trebui sa va dea de gandit articolul asta

Idiotenia celor care protesteaza impotriva benzinariilor

Publicat Marţi, 4 Ianuarie 2011

În virtutea aceleiaşi stupizenii care caracterizează poporul român, ce reacţionează din toate tendoanele atunci când este vorba de “piaţa liberă” şi sare ca din resort la jugulara “ticăloşilor” de privaţi, am asistat zilele acestea la un “atac” la baionetă împotriva benzinăriilor şi benzinarilor care ca “nesimţiţii” au îndrăznit să majoreze preţul la pompă a produselor cu iz de petrol. Asistatul social cu ceafa lată şi burta umflată de mici şi bere, supărat că nu mai are benzină să meargă cu Loganul la grătar şi manele, i s-a pus repede şi greşit pata pe piaţa liberă, neînţelegând o iotă din cum funcţionează economia, cine pe cine fură şi cine este ticălosul cu adevărat în toată această ecuaţie.

Supărarea acestor cetăţeni pe sectorul privat, bine acompaniată de la butoane de nişte realizatori TV rămaşi în pană de ştiri sublime, este nejustificată şi greşit orientată. Ce se aşteptau aceşti cetăţeni? Ca producătorul sau comerciantul de benzină să devină brusc “solidar” cu poporul subjugat şi sărăcit de taxe şi impozite şi să preia asupra sa creşterea accizelor diminuându-şi profitul său. În nici un caz. Cei care sunt oripilaţi de noua mărire a preţului carburantului la pompă nu pomenesc în protestele lor o iotă de nivelul nesimţit al accizei (care chiar dacă este în media europeană nu se vede în autostrăzi sau şosele cu mai multe benzi pe care să se poate circula eficient şi cu consum mic de carburant). Nu văd un protest împotriva TVA-ului care a ajuns să fie cel mai mare din Europa. TVA şi acciza ocupă aproape 60% din preţul la pompă al benzinei. În diferenţa de 40% care rămâne se regăseşte şi profitul celui care distribuie carburantu şi profitul celui care îl produce / extrage. Statul ia caimacul de pe urma carburantului, acest mod de impozitare fiind unul aproape la fel de eficient ca şi inflaţia. Problema nu e că ia caimacul până la urmă ci că nu oferă mai nimic de acest caimac. Dacă mai ne gândim că şi preţul de la pompă sau rafinărie este controlat în mare parte de către stat (companiile petroliere sunt doar aparent private) vedem că adevăratul vinovat trebuie căutat şi înjurat în altă parte.

Nu văd nici cel mai mic protest împotriva celor care ne-au adus în poziţia de săracii Europei printr-o politică “fiscală” falimentară care ne fură toate resursele pentru ca ele să echilibreze un buget dezechilibrat de nevoile individuale ale celor care îl întocmesc şi care, pe banii noştri, nu încetează să fie buni “creştini”, buni “gospodari” şi buni “caritabili”. Pe nici un protestatar din pompă nu îl interesează că a ajuns sărac din vina unui stat hărăpăreţ şi că banii din bugetul personal nu îi mai ajung pentru că sunt luaţi cu japca pentru a acoperi bugetul personal al altora.

Această revoluţie pornită împotriva “antreprenorilor ticăloşi” care sună a luptă de clasă împotriva tiraniei pieţei libere e mai mult decât hilară. Baricada trebuie ridicată în altă parte, piaţa combustibililor fiind departe de a se afla sub controlul unor antreprenori privaţi. Explicaţia unei astfel de reacţii stupide şi tipice unei ţări comunistoide ca România poate fi legată doar de puterea mică a benzinăriei din colţ prin comparaţie cu puterea pe care o poate afişa statul la cea mai mică înjurătură împotriva sa. Mai rămâne să protestăm împotriva impozitului pe profit prin ridicarea unei baricade în faţa unor florării sau să ţipăm împotriva inflaţiei în baie la femei. Ce ziceţi de un protest în tricou şi bermude împotriva încălzirii globale?

Sursa :http://cristianpaun.finantare.ro/201...benzinariilor/
__________________
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:16   #1700
jock
VW Driver

Stage 5
 
jock's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,182
Member of:
[VW]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

...foarte funny articolul


Last edited by jock; 09-01-11 at 21:19.
jock is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:26   #1701
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5
 
xxdadixx's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6,369
Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Ce prost. Pai daca protestam atragem atentia, e clar ca e ceva putred, profitul urias cum si-l explica? Statul suge cel mai mult de pe noi, in timp incearca sa ne faca sa-i dam toti banii, un fel de sclavagism modern.
Dar hai mai bine sa stam in casa si sa dormim pe noi ca asa zice un las. Daca iasa omul in strada nu-i bine ,ca-i prost sau anaflabet, daca sta in casa, n-are spiritul grecului sau al francezului. Multi dau din clantza si putini incearca ceva.
__________________
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:39   #1702
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Tipul din articol nu spune ca nu e bine sa protestezi, e bine sa protestezi. Dar adevaratii vinovati nu sunt niste afaceri private de distributie, cum sunt benzinariile de ex. ci statul comunist roman. Ideea e sa protestezi inteligent, nu sa sapi niste privati din cauza ca statul roman te fute prin gat in cur.

Si multi isi dau seama de chestia asta, de aia se strang 30 de masini intr-un oras de 300 de mii de oameni. E inutil sa protestezi la modul asta si ilogic, e gresita directia.

Last edited by a3ds; 09-01-11 at 21:42.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:48   #1703
RPD

Stock
 
RPD's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by badea_laurentiu88 View Post
bai fratilor, s-a gandit cineva cum am putea sa-i facem si pe taximetristi sa ni se alature?ca am face mare treaba cu ei
Treaba e ca o mare parte din taximetristi trebuie sa sofeze ca sa aiba ce le pune pe masa copiilor.

LE: @"Idiotenia celor care protesteaza impotriva benzinariilor"
Trist. Oricine isi poate face parerea publica pe Internet in deceniul asta. Si multi nu au educatia sa foloseasca un limbaj pe care l-ar folosi fata in fata cu acele persoane carora li se adreseaza.

Last edited by RPD; 09-01-11 at 21:52.
RPD is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:49   #1704
CLM_Audi
Audi Driver

Stage 5
 
CLM_Audi's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 302
Member of:
[AUDI]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

@aeds: sa nu crezi ca nu cunoastem aceste aspecte; normal ca totata hotia se face sub umbrela guvernului... nu suntem chiar toti protestatarii inculti cu cefe late, o consider jignire

daca asa e gresit, care e directia buna? cum sa protestam inteligent?
sincer pana acum asta mi se pare o forma buna, fiindca nu poti fi acuzat de nimic, esti doar un client care plateste cu maruntis
CLM_Audi is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:51   #1705
criminales

Stage 5
 
criminales's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 739
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

ceva trebuie facut oameni nu mai pot suporta atita si ceva trebuie facut chiar de jos in sus daca trebuie
ceva de la prietenii mei de la arrest
poate poate facem ceva ca ne-am saturat
https://www.youtube.com/watch?v=4U02LaHEGhk
criminales is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:55   #1706
cutzitaru

Stage 2
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 61
Default Re: ar trebui sa va dea de gandit articolul asta

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Idiotenia celor care protesteaza impotriva benzinariilor

Publicat Marţi, 4 Ianuarie 2011

În virtutea aceleiaşi stupizenii care caracterizează poporul român, ce reacţionează din toate tendoanele atunci când este vorba de “piaţa liberă” şi sare ca din resort la jugulara “ticăloşilor” de privaţi, am asistat zilele acestea la un “atac” la baionetă împotriva benzinăriilor şi benzinarilor care ca “nesimţiţii” au îndrăznit să majoreze preţul la pompă a produselor cu iz de petrol. Asistatul social cu ceafa lată şi burta umflată de mici şi bere, supărat că nu mai are benzină să meargă cu Loganul la grătar şi manele, i s-a pus repede şi greşit pata pe piaţa liberă, neînţelegând o iotă din cum funcţionează economia, cine pe cine fură şi cine este ticălosul cu adevărat în toată această ecuaţie.

Supărarea acestor cetăţeni pe sectorul privat, bine acompaniată de la butoane de nişte realizatori TV rămaşi în pană de ştiri sublime, este nejustificată şi greşit orientată. Ce se aşteptau aceşti cetăţeni? Ca producătorul sau comerciantul de benzină să devină brusc “solidar” cu poporul subjugat şi sărăcit de taxe şi impozite şi să preia asupra sa creşterea accizelor diminuându-şi profitul său. În nici un caz. Cei care sunt oripilaţi de noua mărire a preţului carburantului la pompă nu pomenesc în protestele lor o iotă de nivelul nesimţit al accizei (care chiar dacă este în media europeană nu se vede în autostrăzi sau şosele cu mai multe benzi pe care să se poate circula eficient şi cu consum mic de carburant). Nu văd un protest împotriva TVA-ului care a ajuns să fie cel mai mare din Europa. TVA şi acciza ocupă aproape 60% din preţul la pompă al benzinei. În diferenţa de 40% care rămâne se regăseşte şi profitul celui care distribuie carburantu şi profitul celui care îl produce / extrage. Statul ia caimacul de pe urma carburantului, acest mod de impozitare fiind unul aproape la fel de eficient ca şi inflaţia. Problema nu e că ia caimacul până la urmă ci că nu oferă mai nimic de acest caimac. Dacă mai ne gândim că şi preţul de la pompă sau rafinărie este controlat în mare parte de către stat (companiile petroliere sunt doar aparent private) vedem că adevăratul vinovat trebuie căutat şi înjurat în altă parte.

Nu văd nici cel mai mic protest împotriva celor care ne-au adus în poziţia de săracii Europei printr-o politică “fiscală” falimentară care ne fură toate resursele pentru ca ele să echilibreze un buget dezechilibrat de nevoile individuale ale celor care îl întocmesc şi care, pe banii noştri, nu încetează să fie buni “creştini”, buni “gospodari” şi buni “caritabili”. Pe nici un protestatar din pompă nu îl interesează că a ajuns sărac din vina unui stat hărăpăreţ şi că banii din bugetul personal nu îi mai ajung pentru că sunt luaţi cu japca pentru a acoperi bugetul personal al altora.

Această revoluţie pornită împotriva “antreprenorilor ticăloşi” care sună a luptă de clasă împotriva tiraniei pieţei libere e mai mult decât hilară. Baricada trebuie ridicată în altă parte, piaţa combustibililor fiind departe de a se afla sub controlul unor antreprenori privaţi. Explicaţia unei astfel de reacţii stupide şi tipice unei ţări comunistoide ca România poate fi legată doar de puterea mică a benzinăriei din colţ prin comparaţie cu puterea pe care o poate afişa statul la cea mai mică înjurătură împotriva sa. Mai rămâne să protestăm împotriva impozitului pe profit prin ridicarea unei baricade în faţa unor florării sau să ţipăm împotriva inflaţiei în baie la femei. Ce ziceţi de un protest în tricou şi bermude împotriva încălzirii globale?

Sursa :http://cristianpaun.finantare.ro/201...benzinariilor/
Dupa parerea mea un nea Caisa, care face pe desteptul ca sa nu vada lumea cat e de prost, sau avea omul nevoie de trafic...
cutzitaru is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:55   #1707
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Tipul din articol nu spune ca nu e bine sa protestezi, e bine sa protestezi. Dar adevaratii vinovati nu sunt niste afaceri private de distributie, cum sunt benzinariile de ex. ci statul comunist roman. Ideea e sa protestezi inteligent, nu sa sapi niste privati din cauza ca statul roman te fute prin gat in cur.

Si multi isi dau seama de chestia asta, de aia se strang 30 de masini intr-un oras de 300 de mii de oameni. E inutil sa protestezi la modul asta si ilogic, e gresita directia.
La fel e in toate statele exista in pretul benzinei accize care merg la stat dar cum iti explici atuncea ca in Austria pretul benzinei e mai ieftin sa mai punem la calcul ca si accizele sunt mai mari decat la noi?Sa sti ca privatii gen OMV Rompetrol de maine o sa ne planga pe umeri de mila si o sa isi doneze profitul ..
__________________
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 21:56   #1708
dany12epz

Stage 5
 
dany12epz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 452
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Tipul din articol nu spune ca nu e bine sa protestezi, e bine sa protestezi. Dar adevaratii vinovati nu sunt niste afaceri private de distributie, cum sunt benzinariile de ex. ci statul comunist roman. Ideea e sa protestezi inteligent, nu sa sapi niste privati din cauza ca statul roman te fute prin gat in cur.

Si multi isi dau seama de chestia asta, de aia se strang 30 de masini intr-un oras de 300 de mii de oameni. E inutil sa protestezi la modul asta si ilogic, e gresita directia.
Tipul din articol cred ca are o problema de sclavagism in relatia cu petrom...vad ca avanseaza ca 60% din pret ca fiind accize deci este slab informat....ACCIZA este 359 euro / 1000 litri de carburant adica 0.359 euro per litru inmultit cu 4.25 = 1.52575 roni sa mai calcueze odata sa vada cat inseamna 1.5 roni din 5.13...pai Austria are taxe si accize mai mari cu 32 % decat statul roman cum se face ca pretul este identic...iar aia nu au salarii de 200 euro in benzinarie deci costul muncii este de 10 ori mai mic.
Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant dati search pe google vedeti ce spune guvernatorul BNR...vedeti propriul comunicat petrom....cresc preturile desi cererea scade pentru a maximiza profiturile....vad ca se vorbeste de piata ...pai la noi este jungla fratilor,unde ati vazut in lumea asta consumatorul solidar cu afaceristul cand consumatorul este pacalit.
Au apus vrenurile cand eram mintiti ca avem taxe mari in benzina...avem profituri imense desi numai este cerere
dany12epz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 22:01   #1709
cutzitaru

Stage 2
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 61
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Nenea asta care scrie idiotenii nici nu are idee despre ce protestam noi!
Ideea e ca pretul la benzinarii nu e mare nici din cauza pretului titeiului, nici din cauza taxelor, este enorm numai din cauza carnatilor care vor sa-si ia cate un avion in fiecare zi, si vor sa profite cat mai mult!
Am impresia ca asta este totusi o chestie politica anti basescu, pusa la cale de hotii care nu-s la putere, ca sa nu cumva sa fie un pic mai bine si sa piarda iar alegerile...
__________________
BMW E36 320i &
Kadett 3drs. C16NZ
cutzitaru is offline   Reply With Quote
Old 09-01-11, 22:01   #1710
dany12epz

Stage 5
 
dany12epz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 452
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Dl cristian Paun ca toti bloggerii traiesc din banii primiti de la firme pentru a scrie articole despre ei
http://cristianpaun.finantare.ro/200...ancile-si-fmi/
Nu este la primul articol in care ai apara si elogiaza petrom
va redau o extragere din articol
Totuşi, PETROM nu este cea care a greşit şi nici nu este “omul negru” în toată această ecuaţie. Singurul care a greşit este STATUL PRIN REPREZENTANŢII SĂI care iniţial au negociat greşit şi foarte oneros contractul de privatizare al acestei companii cu tot cu resursele aferente. De fapt, niciodată statul nu va negocia altfel decât oneros astfel de contracte, “binele naţional”, “interesul public” sau alte gogoriţe de genul acesta fiind străine de momentul şi locul luării acelei decizii.
Deci ei saracii nu au nici o vina ca au profitat de romania si au dat spaga de bani greii....saraci de ei nu vrea sa le facem si o cheta???
dany12epz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -