06-06-11, 07:23
|
|
 Stage 5
Member of: [DACIA] [MERCEDES] [Opel]
|
Re: Când au început circuitele în România?
O poza de grup din.......1976 ! S-a executat la sfarsitul unui raliu de casa pe distanta Braila - Ianca si a vreo 3 probe de indemanare/ autoslalom. Este cea mai veche poza de grup a automobilistilor braileni, gasita de mine, dupa " agasarea tuturor" in cautare de documente pt voi.
Nu va suparati !!  ca e de la un raliu, dar EI au fost "nucleul " ce au inghesuit in campionat etapa de viteza pe circuit de pe malul Dunarii.
Iar pe Fiat-ul 850 mergea ing. Florian Rizea, cu performanta de a se urca pe 3 la o etapa Braila si alta Turnu Severin. Inedit este ca, prietenul sau Costea Ionel +, (dacia pe 381  i-a luat pe acelasi Fiat locul 2 la Turnu Severin. Diferenta a facut-o prima bordura dupa start, pe stanga !! pe care florin in alta mansa a sters-o si s-a dus janta 
 In poza de grup cu diplome , sunt si eu , in planul 3 tocmind ceva puncte de la clasament    sa nu zici cornele, ca nu mi-am pus repede pozele mele aici,
|
06-06-11, 07:50
|
|
 Stage 5
|
Si apropos de modificari / imbunatatiri si performante !
Florian Rizea si pasionat, si inventiv, dar si cu posibilitati !!( lucra intr-o uzina locala renumita cu dotare) a turnat discuri ventilate, a preparat cateva chiulase , si chiar a facut pinioane in cutie cu alte module. Nu era o perioada de revizii severa , de incadrare in grupe N, A, H....
|
|
|
06-06-11, 10:38
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Ulli Melkus cu legendara "Zigarre" la Schleiz !
Last edited by ROAD EMPIRE; 06-06-11 at 10:41.
|
|
|
06-06-11, 10:57
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Cursa de la ALBENA 1982, cu participare romaneasca binenteles ! (revista autoturism).
La eastere piloti de renume: Ulli Melkus, Ian Veselin, Tomas Napa, Vatlav Lim, Irgi Moskal.
|
|
|
06-06-11, 16:31
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by valentin.nemtanu
|
poza de exceptie ...excelent...dar Road a iesit de la boxe rapid si ai vazut ce a bagat ???...vorbim pe PM ca cu Road nu iesi 1 tura in fatza lui  ...hai sa il sabotam cu poze ...heheheheeeeeee !!!
|
06-06-11, 17:26
|
|
 Stage 5
|
Iaca 2 poze de la Hungaroring 1986 inaugurare circuit F1...5 minute inainte de start...pozele sunt prelucrate dar nu am putut mai mult  ...in cerculetz este moshu...romanii erau la coada dar dupa noi mai erau 1 bulgar 2 polonezi si 2 unguri  ...dreapta mea e un ungur si grila urmatoare Gedeon si Ponta...Peteanu este o grila in fatza mea...4 romani si am fost singurul care a terminat cursa...MOTOR LADA 1300 Gr. A...Dacia a crapat...imi pare rau !!!...satisfactie imensa ca mam "dat" pe circuit inainte cu 3 saptamani inaintea lui Senna+, Nigel Mansell, Shumi si multi altii ...un circuit excelent dar ingust rau...daca scapai in fatza erai shmecher pt ca altfel nu aveai loc sa depasesti, iar steagurile albastre nu prea functionau ca mieii care le manevrau erau la "antrenament" pt F1   si cu ocazia asta iam predat musca pe caciula lui Sebastian 
Last edited by cornel1955; 06-06-11 at 17:42.
|
|
|
06-06-11, 18:57
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cornel1955
Iaca 2 poze de la Hungaroring 1986 inaugurare circuit F1...5 minute inainte de start...pozele sunt prelucrate dar nu am putut mai mult  ...in cerculetz este moshu...romanii erau la coada dar dupa noi mai erau 1 bulgar 2 polonezi si 2 unguri  ...dreapta mea e un ungur si grila urmatoare Gedeon si Ponta...Peteanu este o grila in fatza mea...4 romani si am fost singurul care a terminat cursa...MOTOR LADA 1300 Gr. A...Dacia a crapat...imi pare rau !!!...satisfactie imensa ca mam "dat" pe circuit inainte cu 3 saptamani inaintea lui Senna+, Nigel Mansell, Shumi si multi altii ...un circuit excelent dar ingust rau...daca scapai in fatza erai shmecher pt ca altfel nu aveai loc sa depasesti, iar steagurile albastre nu prea functionau ca mieii care le manevrau erau la "antrenament" pt F1   si cu ocazia asta iam predat musca pe caciula lui Sebastian  
|
Daca erau 2 unguri, cel mai probabil erau Csaba Kesjar si Kovacs Sandor.
Csaba Kesjar era unul dintre cei mai talentati piloti din europa pe vremea aceea. A cochetat la un moment dat si cu formula 1.
Din pacate si-a pierdut viata intr-un accident teribil la numai 26 de ani pe circuitul de la Norisring in 1988.
PS: in primele 5 foto - Csaba Kesjar, iar restul de 3 sunt cu Kovacs Sandor
|
|
|
06-06-11, 23:32
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ROAD EMPIRE
Daca erau 2 unguri, cel mai probabil erau Csaba Kesjar si Kovacs Sandor.
Csaba Kesjar era unul dintre cei mai talentati piloti din europa pe vremea aceea. A cochetat la un moment dat si cu formula 1.
Din pacate si-a pierdut viata intr-un accident teribil la numai 26 de ani pe circuitul de la Norisring in 1988.
PS: in primele 5 foto - Csaba Kesjar, iar restul de 3 sunt cu Kovacs Sandor
|
nu...nu erau ei erau 2 unguri care sunt in lista de la riga '86 care o am in pdf si foto...iti dau o copie...era Zoltan Stiller si inca unul...ii vezi pe clasamentul atasat
|
|
|
07-06-11, 00:09
|
|
 Stage 5
|
ca orice om si pilot imi pare rau de ce aud cand moare un pilot...in pozele care leai bagat aici Road este o chestie care depindea de regulament..CASCA PILOTULUI TREBUIE SA FIE LA MINIM 5 cm DE VARFUL ROLLBARULUI...este clar ca sunt masini diferite..prima este mult peste 5 cm, iar a doua este sub 5 cm  ...la a2-a poza nu se vde numarul de concurs...poate nu e acelasi pilot
Last edited by cornel1955; 07-06-11 at 00:26.
|
|
|
07-06-11, 07:23
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cornel1955
ca orice om si pilot imi pare rau de ce aud cand moare un pilot...in pozele care leai bagat aici Road este o chestie care depindea de regulament..CASCA PILOTULUI TREBUIE SA FIE LA MINIM 5 cm DE VARFUL ROLLBARULUI...este clar ca sunt masini diferite..prima este mult peste 5 cm, iar a doua este sub 5 cm  ...la a2-a poza nu se vde numarul de concurs...poate nu e acelasi pilot 
|
Este acelasi pilot, dar a pilotat pe o gramada de masini. Era un fel de Playboy al Estului.
In legatura cu copia PDF este super. Trebuie sa vad cine erau acesti 2 piloti, pentru ca e clar ca nu sunt asa de celebrii ca si Csaba. Dar cautam.....
Pana atunci sa va arat si munca de pionierat 
Din dorinta de a face ceea ce fac cei mari, au aparut in Resita, pe langa echipele de automobilism, cele de karting. Traditia curselor se pastreaza si astazi, dar circuitul este binentels diferit de cel ilustrat in poze.
Pozele sunt realizate in jurul anilor 1984- 1985.
|
|
|
12-06-11, 20:14
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Pentru coasta de la Teliu s-au inscris 13 concurenti, care vor pilota superbele lor masini ce au facut istorie in secolul trecut
Pe virajele de la Teliu, romanticii vor avea ocazia sa vada pe asfalt, ruland in tromba, bolizii ce au facut istorie in anii ’70-’80. Astfel, vor fi 13 adevarate „regine” ale curselor, incepand de la Mini Morris, trecand pe la Alpine A110 si terminand cu Porsche 911. Este recordul de participare al masinilor de epoca in acest sezon de coasta, iar noutatile sunt Lancia Fulvia HF, pilotata de ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, Fiatul 124 Abarth, condus de Horatiu Ionescu Cristea, Austin Mini Special, cu Valentin Bradateanu la volan si Mini Cooper, strunit de Alexandru Ciolan.
Liderul clasamentului la bolizii de epoca este brasoveanul Gunter Graef, care, cu al sau Porsche 911SC a dominat primele doua „duble” ale Campionatului National de Coasta. Graeff este urmat de Dan Spuderka, pilot ce a fost doar la Campulung, la rundele inaugurale ale sezonului, dar care va veni la Teliu cu a sa Alfa romeo GT Junior. Podiumul clasamentului la „epoca” este incheiat de Borbely Lorincz, care struneste un BMW 2002 Ti. Dar, pentru cei 13 piloti, care vor veni la Teliu cu splendidele lor masini, probabil ca va conta mai putin cerbicia unei curse. Imensa va fi placerea de a concura cu aceste bijuterii.
via: http://www.motorsportnews.ro/
foto: Bogdan Barabas
|
|
|
12-06-11, 20:26
|
|
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Lipsesc celelalte doua:
Pozele sunt facute de ervinbv.
Teliu nu i-a purta noroc lui „Gugu”
Intrecerea istoricelor a fost lipsita de sare si piper, intrucat Horatiu Ionescu Cristea a abandonat dupa „cronometrate”, dar nu de surprize. Astfel, „Gugu” Graef s-a rasucit pe traseu, inainte de ploaie si a fost batut de Horia Popescu. Se parea ca nimic nu este pierdut pentru pilotul brasovean, dar a venit ploaia si nici o „istorica” nu a mai „calcat” pe traseu. Astfel, victoria i-a revenit lui Horia Popescu (Alpine A110), Graef fiind sa se multumeasca, din nou la teliu, cu „argintul”. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Christian Biernatek (BMW 2002ti).
Sursa: autorally.ro
|
|
|
14-06-11, 19:21
|
|
 Stage 5
|
Excelente imagini !
Oare cand vom vedea la Istorice un Easter renovat ?
Oare ar fi posibil sa apara cineva ? ai vreo banuiala Cornel??
|
|
|
14-06-11, 19:27
|
|
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
|
|
|
14-06-11, 20:47
|
|
 Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Quote:
Originally Posted by valentin.nemtanu
Excelente imagini !
Oare cand vom vedea la Istorice un Easter renovat ?
Oare ar fi posibil sa apara cineva ? ai vreo banuiala Cornel??
|
Ma indoiesc ca exista o omologare serioasa pentru acele dispozitive.
Oricum cred ca le-ar fi greu in conditiile actuale cand chiar si la noi exista concurenta pentru acel nivel.
Quote:
Originally Posted by ZerO_CooL
|
Frumos exemplar, ar fi ceva sa apara pe pista.
|
|
|
|
|