Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce alegeti?
Benzina 1,359 68.98%
Motorina 611 31.02%
Voters: 1970. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 28-11-12, 11:10   #5191
franz34sm
Banned

Stage 5
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 718
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by eMH View Post
Asta a fost pentru generatia 2001 - 2004

Dar stai, exista exemple si pentru generatia mai veche, 1997 - 2001!

1.8 benzina - 125 de cai - 10.5 secunde la 0-100
1.9 dizel - 115 cai - 10.5 secunde

Deci cai mai putini, dar aceleasi performante si consum mai mic!

Avem si pentru capacitati mai mari!
2.6 v6 benzina - 150 de cai - 9.1 secunde
2.5 v6 dizel - 150 de cai - 9.0 secunde

Din nou, aceiasi cai dintr-un motor mai mic, performante sensibil mai bune, dar motor mai bun!


Mai vrei? HAAAA???

P.S.: In timp ce faci tu research am constatat ca diferenta e perfect valabila si la motoare mai mari!

Audi A8 4.2 TDI Quattro 326 de cai - 6.1 secunde (0-100) <- Asta e dizel!!
Audi A8 4.2 FSI Quattro 350 de cai - 6.1 secunde (0-100)

Acum ce parere ai HAAAA ??
Deci tu ai scris asa : Avem si pentru capacitati mai mari!
2.6 v6 benzina - 150 de cai - 9.1 secunde
2.5 v6 dizel - 150 de cai - 9.0 secunde
Da uite aici tot una cu 150 de cai din 2000-2003.
Audi A4, 1,8 T quatro, benzina, 150 de cai, 210 NM, - 8,6 secunde. De asta ce zici ? Si asta tot 150 de cai are.

Deci difera de modele. Sint muuulte benzinare cu cuplu si motor mai mic, care fac muulte diesele cu motor si cuplu mai mare. Si bineinteles sint si invers citeva modele, unde dieselu e superoir benzinei. Dar nu multe, doar citeva modele. In cazul Audiului A8, 4,2 tdi si fsi , - 326 cai, diesel, 5,9 sec , - 350 cai, benzina, 6,1 sec. Mddaaaa, mai sint si excepti citeva modele. Nu le bag pe toate intr-o oala.

Last edited by franz34sm; 28-11-12 at 11:13.
franz34sm is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 11:14   #5192
fasso

Stage 5
 
fasso's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2,045
Default Re: Benzina sau motorina ?

In situatia ta, recomand cu caldura un G-Wiz Faci plinul de la priza, are autonomie de 70 de km parca, daca nu dai drumul la casetofon, aeroterma, lumini, etc, exista posibilitatea sa si parcurgi cei 70 de km de care zic ei, si-ti mai raman bani si de o garsoniera pentru ea
fasso is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 11:33   #5193
ondin

Stage 5
 
ondin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,981
Member of:
[VW]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Deci :
Dieselu ia 5,8 in oras , si benzina ia 9,5 in oras.
Deeci, benzina e mai rapida.
normal ca benzina este mai rapida, dispare mai repede din rezervor.
ondin is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 19:05   #5194
sharkylete
BMW Driver

Stage 5
 
sharkylete's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,810
Member of:
[BMW]
Exclamation Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Eu nu inteleg de ce dieselu meu Nisan, nu maninca nici un pic de ulei. Da nici macar un pic. Am deja 177 de mii de km, si la 183 de mii de km, trebuie sa-i fac schimbu, deci mai am un pic. In fiecare luna verific joia sa vad daca mi-a consumat masina ceva ulei. NIMIC. Pe autoban i-am dat 150 incontinuu, a fost si cind 165 i-am dat, si am tinut-o asa mult, degeaba. Pina amu numai benzinare am avut, odata am avut diesel, acum 7 ani. Deci doua dieseluri am avut, in rest toate pe benzina. Dar de la un schimb de ulei la altul, sa nu-mi consume nici un pic de ulei ? Asa ceva n-am vazut. Oare toate dieselurile sint asa ? Ca alea pe benzina se stie ca consuma ulei. Si de Polouri pe benzina cu motor mic, se plinge lumea ca consuma ulei. Toate masinile pe benzina pe care le-am avut, consumau ulei. Dieselu asta pe care-l am acum, nu consuma. Foarte interesant. Adevarat ca nu conduc prea turat, ci normal la 2200 de ture. Este cind o turez calumea, dar numai din cind in cind, cind ma apuca pe mine. Daca sint citiva care zic ca au diesel, si masina lor le consuma ulei, atunci inseamna ca am nimerit o masina buna. M-am uitat aici : autocatalog-auto-data , e pe limba italiana, dar se poate intelege. Si ma uit acolo la fiecare masina, ce compresie are, cit consuma, si ce cuplu are. De acolo stiu ce cuplu au toate masinile, si cit consuma. Deci la aproape toate benzinarele, am vazut ca au compresie 10, mai sint care au 9,5. Da la Nisanu meu diesel aspirat, deci nu mi-a venit sa cred. Are o compresie de 22.2. Deci ... E adevarat ca n-are numai 132 NM, si ca e puturoasa, da asta e. Si ce am mai observat la dieselu asta, e ca porneste foarte repede, nici bine nu invirt de cheie, si deja a si pornit. Asa ceva ...nici benzinarele n-au pornit asa de repede. Deci trei lucruri bune are dieselu asta. Porneste repede ( la sfert de cheie ), nu maninca ulei, si consum mai mic. In rest numai dezavantaje. Si mai e ceva : de cind am masina, n-au fost schimbate bujiile, si nici fostii proprietari nu le-au schimbat. La benzinare, toti mecanicii si expertii spun, ca trebuie schimbate bujiile la fiecare 15 - 20 de mii de kilometrii. La diesel nui mai asa. Si asta-i un avantaj. La diesel le schimbi la 7 ani, la 10 ani, cind se duc. Aproximativ.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
) N-am verificat nivelul antigelului, da o verific maine, numa sa nu uit. Da nu cred ca lipseste, plus ca ce sa caute antigelul in motor ?
Deci si aici in Austria s-a ieftinit benzina. Benzina costa 1,416 ; si motorina 1,425 euro. Deci benzina e cu 9 centi mai ieftina decit motorina. Amu 2 luni benzina era mai scumpa cu 6 centi decit motorina.
Am auzit ca la diesel daca conduci mai mult, inainte sa opresti motoru, trebe sa-l lasi citeva minute la relantin. Pai asta-i enervant . La pornire stai pina se incalzesc bujiile, la oprire iara stai pina se raceste turbo sau mai stiu eu ce. Pai asta-i treaba, doi pe o baba, si acea moarta de slaba ? .
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Apoi eu cu AC pornit, sau fara AC, nu simt nici o diferenta. Diferenta o simt cind sint mai multi in masina si portbagaju e plin. Atunci simt diferenta.
Apropo de masina aia care va consuma 1 litru. Pai daa, da tinind cont ca ala are injectoare foarte subtiri, deci se va infunda de la orice mizerie mica. Nu inteleg o chestie. Daca ne deranjeaza consumul, atunci de ce n-aveti toti VW Lupo 1,2 tdi care consuma 3,7 in oras, si 2,6 afara ? Merge si ala cu 160-170 la ora. De ce n-are nici unu dintre voi o astfel de masina ? Cu un astfel de consum, poti zice ca esti cel mai tare, si totusi....
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Imi imaginez la consumul ala de 1 litru, cit de subtiri trebuie sa fie injectoarele. Si viteza maxima va fi 90 la ora. Asta da masina. Defapt e buna de oras, in loc de scuter. Probabil eu cu inaltimea mea, nici n-as incape in masina aia, de depasiri sa nu mai vorbesc.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Pt caaa, eu cum sint mai inalt, trebe sa dau scaunu mai in spate, si atunci pe bancheta din spate nu mai incape nimeni. Apoi de portbagaj sa nu mai vorbesc. Cind ma duc cu nevastamea la cumparaturi, deci nu incap gentile cu cumparaturi in portbagaj. Om mare cu ....... masina mica ) Cum arat eu in masina aia ? Ma fac de ris. Vw Lupo, Fiat cinquecento, Daihatsu Cuore, etc. Daca m-ar vedea, cine ma cunoaste, intr-o astfel de masina mica, ar ride de mine de fiecare data. Pai asta-i om serios ? ) Si eu as ride de mine insumi. Pai se poate asa ceva? ) ) Om mare cu masina mica, si om mic cu masina mare. Nu-i corect. ) ) ) ) Am avut o prietena care avea un Tico, si parcaa masina de fiecare data intersectat cu trotuaru, in fata blocului. A doua zi dimineata, masina era parcata paralel cu trotuaru. Ceva ciuflungari de cartier i-au ridicat curu masinii si au intorso. ) Pai se poate asa ceva ? Astea-s masini de femei ma tata. Sau baietii din ziua de azi, umbla cu Matiz, umbla cu gentute, umbla la manichiura si coafor. ) ) Nu mai sti care-i baiat si care-i fata. Parca si vad cine va cumpara masina aia mica care consuma 1 litru. Fetitele care isi i-au permisu, si nu stiu sa faca o parcare laterala, da nici cu spatele.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Asa-s si cu carburatoarele, inauntru in carburator sint jigloare, si daca jigloarele alea au gaurile mai mari, masina fuge mai tare, daca schimbi jigloarele cu gauri mai mici, masina va fi ca si lesinata. Eu stiu ca am facut asa ceva. Asa-s si cu injectoarele. Injectoare mici si subtiri, care stropesc foarte putina benzina. Sint scutere de 125cc in 4 timpi, pe injectie, care consuma si alea 2-3 litrii la suta, cu greutate de 200 de kg. Atunci masina aia care va consuma 1 litru, ce caroserie usoara ar trebui sa aiba ? si ce motor mic ? Asta-i vrajeala, cu consumu de 1 litru. Eu asta nu cred. Poate daca e 90% electrica, atunci daa cred.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Nici cind am fost la scoala n-am scris prea corect, deci scutestema de politica ta, ca nu ma intere. Si ca sa ma fac mai pe placul tau, o sa scriu dizel in loc de diesel.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Is absolut paralel cu subiectul, aici bine zici. De unde crezi ca vine consumul ? Daca la o masina ii reduci consumul, atunci nu va merge, adica va merge da asa lesinat. Cum ii maresti consumul, cum parca zboara. De ce nu consuma Ferari 5 litrii ? Daca vrei sa iti zboare o masina, dai sa consume vreo 15 - 20 de litrii de benzina, si vei avea rezultat. Daca ii reduci consumul la 5 litrii, asa va merge ca o masina lesinata. Am avut un Audi 100 cc din ala vechi. Era dizel, si avea la motor doua suruburi, una era benzina si celalalt surub era aerul. Nu mai stiu amu care surub l-am deschis mai tare, ca am uitat, da cred ca ala de benzina, si asa zbura masina aia de parca era o racheta, da si consuma mai mult. Cum am strins surubu mai tare la loc, sa-mi consume cit mai putin, cum era lesinata, nici sa depasesc n-am putut cu ea. Il sugrumi de git, nu-i dai sa pape. Daca mergi la fitnes sa te faci mare cu muschi mari, trebe sa-i dai la corp sa pape calumea, ca altfel no sa vezi rezultate. Asa-i si cu masina. Iti dai seama cum merge masina aia care consuma un litru ? Am avut odata o masina pe carburator, mergea fain, totul ok, dar am vrut sa-mi consume mai putin. Si mai multi mi-au recomandat sa-i schimb jigloarele cu gauri mai mici. In carburator erau ceva... un fel de suruburi mici cu gauri, unde trecea benzina, si alea le-am schimbat cu altele noi cu gauri mai mici ..... nu mio mai mers masina ca inainte, parca era lesinata. Asta se intimpla cind ii reduci consumul la o masina.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Bine zici ... ) ) Amu vad si eu , pai daa, motorina trebuia sa scriu. Asa m-am obisnuit. Cind ii cer bani de la nevastamea pt motorina, pt ca eu am dizel, ii zic, ... DA-MI BANI DE BENZINA, da eu am dizel.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
.
Mai ziceti ca vorbesc aberatii ? Haaa ? Mai ziceti ?
Deci cine vrea viteza, isi ia benzinara. Cine vrea consum mai mic, isi ia diesel. Scurt.
Asa ca voi astia cu dieselu, nu mai fiti tari in gura, ca benzinara e masina de viteza, si nu invers. Nu-i interesant ca toate masinile de epoca sint benzinare ? Asta nu va pune pe ginduri ?
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Deci iara o ia in freza dieselu de la un benzinar, cu tot cu turbo, cu tot cu cuplu mare.
Dieselu ia 5,8 in oras , si benzina ia 9,5 in oras.
Deeci, benzina e mai rapida.
Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Corect. Am diesel pt ca am ales consum mai mic. Inainte am avut benzinar pt ca mi-a trebuit viteza. Oricum benzinaru e mult superior dieselului. Eu deocamdata ramin la diesel din cauza consumului. Inainte am avut un Golf cu 75 de cai, si mi-a trebuit o masina mult mai puternica, de aia am luat Bmw cu 140 de cai, cu doua axe cu came ( masina puternica ). Dar acuma m-am hotarit sa-mi string ceva bani pt o garsoniera, si mi-am luat diesel cu consum mai mic, si asigurare mai mica. Dupa cum am mai scris, este si benzinara care consuma putin, de ex Matiz, 800cc, 54 cai, si sint si alte modele de masini pe benzina cu consum mic. Dar alea fata de dieselu meu, au multe dezavantaje. De ex : portbagaj mic, cind merg in Romania, pe autoban cu 130 la ora, deja urla motoru de numa numa. Dieselu nu urla ( nu face urit ) nici la 150 la ora. De aia am ales diesel, plus ca nu schimb bujiile la fiecare 180 de mii de km. De as trai in Ro, atunci as avea un scuter 125cc. Nu tichet de parcare, nu consum mare, nu asigurare si impozit mare, etc. Ca nu mi-ar ajunge salaru de 200 de euro sa intretin o masina. Da acum in situatia de fata, acum ca-s boier ( somer ) m-am limitat la un diesel.
Foarte,dar foarte nostim. ))))

ON : Sunt adeptul motoarelor peste 2L si in mod necontestabil, BENZINA. )
Pacat ca nu o sa mai fie indeajuns pentru mendrele noastre.
sharkylete is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 20:34   #5195
franz34sm
Banned

Stage 5
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 718
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by sharkylete View Post
Foarte,dar foarte nostim. ))))

ON : Sunt adeptul motoarelor peste 2L si in mod necontestabil, BENZINA. )
Pacat ca nu o sa mai fie indeajuns pentru mendrele noastre.
Baaaaa da tu ce-ai facut ? Ai adunat toate posturile mele si le-ai pus la un loc ? Foarte, dar foarte nostim. ) Extraordinar, nu-mi vine sa cred ce ai facut. Umpli o pagina cu posturile mele ? Pai asta-i treaba de om sanatos ? Extraordinar.

Last edited by franz34sm; 28-11-12 at 20:36.
franz34sm is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 21:16   #5196
Tibylica

Stage 3
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 78
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Baaaaa da tu ce-ai facut ? Ai adunat toate posturile mele si le-ai pus la un loc ? Foarte, dar foarte nostim. ) Extraordinar, nu-mi vine sa cred ce ai facut. Umpli o pagina cu posturile mele ? Pai asta-i treaba de om sanatos ? Extraordinar.
Franze, forumu asta ii plin de baietasi si de filozofi intr-ale motoarelor si combustibilului , de "EXPERTI" adica ASHI samd, lasa-i ca ei is expertii aicea, noi oricum nu stim nimica!
Tibylica is offline   Reply With Quote
Old 28-11-12, 22:12   #5197
sharkylete
BMW Driver

Stage 5
 
sharkylete's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,810
Member of:
[BMW]
Exclamation Re: Benzina sau motorina ?

Relaxati-va si veti da cel mai bun lapte!
sharkylete is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 00:03   #5198
fasso

Stage 5
 
fasso's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2,045
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by sharkylete View Post
Relaxati-va si veti da cel mai bun lapte!
fasso is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 08:54   #5199
capricosti

Stage 5
 
capricosti's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,190
Member of:
[FORD]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by sharkylete View Post
Foarte,dar foarte nostim. ))))

ON : Sunt adeptul motoarelor peste 2L si in mod necontestabil, BENZINA. )
Pacat ca nu o sa mai fie indeajuns pentru mendrele noastre.
Si mie mi se par nostime postarile lui franz34sm . Omul are haz, e simpatic si relaxat, se vede ca traieste intrun mediu mai civilizat decat multi dintre noi astialalti, chiar daca unii il ataca aiurea el nu intra in dispute agresive cum fac altii. Faptul ca mai face mici greseli gramaticale nu-i un pacat atat de mare ca sa fie atacat la persoana fizica (Forumurile sunt pline de agramatici care mai devin si violenti pe tastatura cand cineva are alta opinie decat ei , de-aia mi se pare de apreciat atitudinea lui Franz care continua sa fie amuzant si simpatic )

Disputa 'benz vs diesel' e la fel de subiectiva ca 'blonde vs brunete' Fiecare cu ce-i place
(Masina mea proprie si personala este din 1981, are motor 2.0 benzina fabricatie 1992 si nu am simtit niciodata nevoia de a-l schimba pt un diesel, dar asta nu inseamna ca am dreptul sa-i injur pe cei care prefera motorina ; la fel- nu e corect sa-i atac pe aia care prefera blondele daca mie imi plac brunetele )
capricosti is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 09:03   #5200
ondin

Stage 5
 
ondin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,981
Member of:
[VW]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by capricosti View Post
(Masina mea proprie si personala este din 1981, are motor 2.0 benzina fabricatie 1992 si nu am simtit niciodata nevoia de a-l schimba pt un diesel, dar asta nu inseamna ca am dreptul sa-i injur pe cei care prefera motorina ; la fel- nu e corect sa-i atac pe aia care prefera blondele daca mie imi plac brunetele )
ce vina avem noi ca tu te-ai obisnuit cu raul? daca ai merge cu un ford mai recent cu motor diesel poate ai sa simti nevoia unei schimbari.
ondin is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 09:13   #5201
capricosti

Stage 5
 
capricosti's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,190
Member of:
[FORD]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
ce vina avem noi ca tu te-ai obisnuit cu raul? daca ai merge cu un ford mai recent cu motor diesel poate ai sa simti nevoia unei schimbari.
Da, si daca as merge cu o tipa mai tanara si mai sexy decat nevasta-mea poate as simti nevoia unei schimbari...
Chestia e de senzatia pe care ti-o da masina sau nevasta, totul este relativ (dupa cum zicea Einstein intrun cantec de-al sau ) si foarte subiectiv
capricosti is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 09:31   #5202
eMH
2 Roti

Stage 5
 
eMH's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5,101
Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Nu stiam ca Einstein canta
eMH is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 13:57   #5203
ondin

Stage 5
 
ondin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,981
Member of:
[VW]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by capricosti View Post
Da, si daca as merge cu o tipa mai tanara si mai sexy decat nevasta-mea poate as simti nevoia unei schimbari...
Chestia e de senzatia pe care ti-o da masina sau nevasta, totul este relativ (dupa cum zicea Einstein intrun cantec de-al sau ) si foarte subiectiv
emotiile se schimba, senzatiile se schimba, masinile se schimba, ''muzica'' si teoriile lui einstein se schimba, totul este sa ai curajul si poate nebunia sa incerci asta.
nu cred ca vreo nevasta din lumea asta s-ar supara sa mearga cu o masina diesel noua. si nici tipa mai tanara.
__________________
VW - Das Auto - Golf - H.H. The black beast.
Are you GTI enough?

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 14:28   #5204
fasso

Stage 5
 
fasso's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2,045
Default Re: Benzina sau motorina ?

stau si ma intreb, oare pe ce vom mai certa cand se vor termina resursele de petrol ale lumii ? cum nu este o sursa inepuizabila, sunt sigur ca se va intampla si asta intr-o buna zi.
fasso is offline   Reply With Quote
Old 29-11-12, 15:03   #5205
ZAUBER

Stage 4
 
ZAUBER's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 255
Exclamation Re: Benzina sau motorina ?

cand spun ca se scoate tot mai greu petrolul din sol, creste pretul.. s.s.m.d., iar cand se gaseste un zacamant mare NU.

eu zic ca masinile electrice o sa fie viitorul. partea cea mai grea este ca noi(omenirea, inginerii) nu au luat serios treaba acumulatorilor si nu suntem la un nivel bun ce inseamna inmagazinarea energiei si reancarcarea lor.
suntem destul de primitivi in aceasta privinta.

peste 10 ani topicul acesta o sa se numeasca: "220v sau 380v"?
__________________
S 600 tunat cu toporul= S 400,4 matic
maybach S62 tunat cu toporul=S 600

Last edited by ZAUBER; 29-11-12 at 15:05.
ZAUBER is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -