29-11-08, 21:44
|
|
 Stage 5
|
Re: Accidente
dupa ce se termina cu bmw`urile vor urma golf 3`urile ca se cam inmultesc
|
|
|
29-11-08, 22:51
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Kent8
dupa ce se termina cu bmw`urile vor urma golf 3`urile ca se cam inmultesc
|
alea nu merg asa "tare", sa rupa in doua, alte masini care le lovesc si sa apara la stiri....Oricum, Golf 3 sunt de vreo 2-3 ori mai multe decat BMW-uri si de vreo 3-4 ori mai multe decat Vectra B.
In alta ordine de idei, am vandut acum o luna un Golf 3 GT de 101 CP, la un copilas, si m-au sunat parintii lui, joi dimineata ca s-a dat peste cap prin Mociu pe undeva, si e in spital.....
|
|
|
29-11-08, 23:03
|
|
 Stage 5
|
si de ce te`au sunat pe tine?
doar ei i`o dat bani de masina ca el ma indoiesc ca lucrand pe un salariu isi putea permite sa`si cumepre masina.
eu nu pot sa`i inteleg pe parinti astia, am in bloc un caz concret mi vecin prieten etc etc.
o facut 18 ani i`o laut masa mercedes cls 350? oare gresesc? ii ala cu spatele mai rutunjit, cls ii cls dar nu stiu daca`i 350 , 320, sau ce numar o fi avand.
l`o distrus in 3 saptamani cica la 130 intr`un viraj , undeva inspre brasov) s`o lovit de parapet si o distrus toata masina.
nervos vine acasa si surpziza merge cu masa la jeep pe calea turzii si primul compas care`l vede si se putea vinde il cumpara cu 31.000 euro cash.
si el are 19 ani jumate si are permis de 3 luni.
astia da parinti care`si iubesc copii, na de la tata o masina cu care sa te omori ca esti prea cretin ca stii cand sa pui frana.
mie tata mi`o dat o dacie simi`o zis, cand consider eu ca o poti stapani pe asta iti dau alta masina, drept ii ca aveam permis de la 18 ani, dar mi`o promism cand intri la facutlate iti dau masina si mi`o dat dacia.
dar dupa cateva luni cand o vazut ca ma descurc cue a mi`o dat cielo`ul.
nu`i vorba ca nu mi`as permite sa`mi schimb masina, sau sa`i cer la tata bani de alta...dar sa fac ce?
imi cumapr masina cu 300 de cai si ce`am rezolvat, ca oricum n`am unde sa`i dau 300 cat poate masina.
sa`mi cumapr un jaf de bmw cu 200.000km forjat?
sa`mi cumapr o masina puternica, scumpa sa arat ca am bani si`mi permit sa`mi cumapr si apoi s`o scap de un parapet, sant, cap de pod?
nu, mi bun cielo`ul, stiu cat poate.
nu mi atat de frica de masina mea si de mine cat mi frica de astia ce isi aduc masini de afara si au mai putin de o luna decand au permis de conducere, de astia mi frica.
si marea greseala o fac parinti ca le dau banii de masini puternice.
aici ii problema ca daca le`ar da o masina cu 30 de cai care sa`i duca si sa`i aduca 1 an de zile pana invata sa conduca, nu le`o placea.
daca parintii cu bani ar gandi umpic maimult la viata copilului nu cred c`ar mai fi atatea accidente.
peste tot si la stiri spune ca tanarul x (sub 25 de ani 99% din cazuri) a pierdut controlul volanului si s`a lovit a murit pentru ca venea cu viteza mare. Avea pesmis de numai o luna.
din pacate realitatea este dura dar asta`i adevarul incepatorii ar trebuii sa aiba masini limitate sau stiu eu...ceva ce sa`i mai linisteasca din elenul tineresc si cine mi`s eu, am 100 de cai te fac.
|
|
|
29-11-08, 23:47
|
|
 Stage 5
|
Quote:
si de ce te`au sunat pe tine?
|
M-au sunat, pentru ca ii facusem programare la RAR, si sa imi spuna sa o anulez sau sa bag alta masina in loc.
Stii cum ii cu parintii, ar face cam orice pt odraslele lor...si daca se mai lingusesc cat de cat, le indeplinesc toate dorintele. Parintii copilului nu imi pareau oameni de bani gata si nepasatori....nu isi dadeau ei seama ce poate masinuta aia, si daca nu ma insel, el era singurul din familie care avea carnet.
Si eu am avut coleg cu un Mercedes C200 la 18 ani ca masina de incepator, a intrat pe Aurel Vlaciu intre 2 randuri de masini care stateau la stop in Ianuarie 2007, dupa accident a "primit" un C220 din 2004, si a lovit un camion acum cateva saptamani.....
Exemple sunt destule
|
|
|
30-11-08, 10:13
|
|
 Stage 5
|
si eu am lovit masina, recunosc.
sa dai un c200 si apoi un 220...mi se pare cam aiurea, sincer
|
|
|
30-11-08, 14:48
|
|
|
Cluj Street Racing Member
 Stage 5
Member of: [CSR] [VW] [DAEWOO] [SKODA] [RENAULT]
|
Quote:
si eu am lovit masina, recunosc.
sa dai un c200 si apoi un 220...mi se pare cam aiurea, sincer
|
Stii cum e asta ? .. nu e bun pistolu' ..poftim mitraliera
|
|
|
01-12-08, 08:44
|
|
 Stage 5
|
din pacate
|
|
|
01-12-08, 09:40
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
solutia e simpla si cu timpul o sa se faca si la noi
asigurarea
cu cat esti mai tanar cu atata asigurarea e mai mare si majoritatea tinerilor aici isi pot permite doar o micra un punto un clio .. masini cu motoare mici de oras.
ce inseamna asigurare aici ? 18-25 ani o clasa ,26-30 ani alta si peste 30 alta
asigurarea obligatorie pe un an de zile ajunge cate-va mii de euro si nu toti se incumeta sa dea atatia bani pt un an la o masina de 1,8-2 L
caz concret un amic a fost taxat 4000eur+ pt un lancer 1.6 mivec (19 ani) ..
|
01-12-08, 10:28
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [DACIA]
|
hmda.. le maresc asigurarea nu`i nimic.. ca doar mama lui .. cum sa nu treaca masina pe numele ei.. ptr o asigurare mai mica sa se poata da linistit puyul mami cu o masina "tarE"
|
|
|
01-12-08, 13:36
|
|
 Stage 5
|
Clar, gasesc romanasii metode sa ocoleasca aceste mici inconveniente
Auzisem mai demult, ca in Anglia (cred) sau alta tara, este o lege, care nu te lasa sa conduci o maisna mai puternica de 100 CP in primii 2 ani de cand ti-ai luat carnetul.... Cred ca ala ar fi un inceput promitator si la noi
|
|
|
01-12-08, 14:04
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [TIME SQUAD]
|
Quote:
Originally Posted by -LEXION-
Clar, gasesc romanasii metode sa ocoleasca aceste mici inconveniente
Auzisem mai demult, ca in Anglia (cred) sau alta tara, este o lege, care nu te lasa sa conduci o maisna mai puternica de 100 CP in primii 2 ani de cand ti-ai luat carnetul.... Cred ca ala ar fi un inceput promitator si la noi 
|
E si la noi o lege pentru motociclete...cat esti incepator nu ai voie peste nush cati cai...dar cine verifica caii putere???in talon puterea e trecuta in kw si politzaii daca vad o cifra mai mica decat cea legala, e ok...

Uischi...I'll never forget you...
|
|
|
01-12-08, 14:07
|
|
 Stage 5
|
dar daca ii inmultesti cu 1.36 parca se schmba datele problemei :P
|
|
|
01-12-08, 14:19
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [DACIA]
|
eeeh.. poti scapa si de aia daca sti cum sa vorbesti cu ei.. simplu masina tot pe numele parintilor.. si spui asa domnule ma rugat mama sa i duc masina ca ea a ramas la un chef si sa duc masina acasa ca ea merge cu taxi si uite asaa vorbind politicos. scapi.. ca nah romania tara tuturor posibilitatilor
|
|
|
01-12-08, 14:24
|
|
 Stage 5
|
ia incearca asta in germania...vezi merge?
dar no, suntem in romania
|
|
|
01-12-08, 17:08
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [TIME SQUAD]
|
Quote:
Originally Posted by mafiozzo
eeeh.. poti scapa si de aia daca sti cum sa vorbesti cu ei.. simplu masina tot pe numele parintilor.. si spui asa domnule ma rugat mama sa i duc masina ca ea a ramas la un chef si sa duc masina acasa ca ea merge cu taxi si uite asaa vorbind politicos. scapi.. ca nah romania tara tuturor posibilitatilor
|
Cum stiti voi sa scapati...la toate va ganditi...le aveti deja pregatite...este undeva o scoala pt asa ceva ??? :P
|
|
|
|
|