04-12-08, 13:59
|
|
 Stage 5
Member of: [LANCIA]
|
Re: Accidente
continuam cu accidente...
clon.ro
Quote:
ELEAC. Două persoane au fost rănite īntr-un accident petrecut la ieşirea din comuna Feleac īn urmă cu o oră. Maşina īn care se aflau patru tineri circula din direcţia Cluj-Napoca Turda şi a derapat īntr-o curbă intrānd īn curtea unei case.
Īn urma impactului, autoturismul a distrus gardul de care s-a izbit de un stālp de susţinere al porţii. Medicii ajunşi la faţa locului au oferit primul ajutor persoanelor implicate īn accident, două dintre ele fiind transportate la spital. Un martor care a văzut accidentul de peste drum, a declarat că maşina avea viteză destul de mare şi şoferul acesteia a pierdut controlul volanului īn curbă.
|
clujeanul.ro
Quote:
Patru persoane au fost rănite īntr-un accident de circulaţie petrecut joi, īn jurul orei 11.30, la intrare īn localitatea clujeană Vālcele. O tānără de 25 de ani este internată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU1) Cluj īn comă. Din spusele poliţiştilor, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.
"Tronsonul pe care circula autovehiculul are o restricţie de viteză, de 50 de kilometrii pe oră. Se ştie că īn aceste curbe şi-au pierdut viaţa zeci de clujeni. Şoferiţa a ignorat indicatoarele şi nu a īncetinit, deşi şoseaua era acoperită cu puţină māzgă. Īntr-o curbă la dreapta maşina a derapat, iar ca să nu lovească parapetul de pe mijlocul drumului, femeia a tras brusc de volan, a ieşit de pe carosabil după care a trecut printr-un gard şi s-a oprit. Īn maşină erau patru persoane. Ele au fost transportate la spital de către echipajele SMURD prezente la faţa locului. O pasageră de pe bancheta din spate se află īn stare gravă, iar şoferiţa e īn şoc. Īn accident nu au fost implicate şi alte autoturisme", a declarat comisarul Sorin Iovan.
Cele patru tinere se īndreptau spre Turda cu un autovehicul Volkswagen Passat. Viteza cu care circulau acestea se poate ghicii după scena accidentului. Bucăţi din farurile şi bara de protecţie a maşinii sunt īntinse pe zeci de metri, iat toate airbag-urile s-au declanşat īn timpul impactului. Pilonii de beton ai gardului prin care a intrat maşina au fost īndoiţi şi aproape scoşi din pămānt.
|
Last edited by KoKozula; 04-12-08 at 14:03.
|
|
|
04-12-08, 14:09
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [DACIA]
|
O venit iarna baaa.. nu mai faceti pe eroii
|
|
|
04-12-08, 14:28
|
|
 Stage 5
|
Poi are cauciucuri bune... s-o fi gandit ca daca are cauciucuri .. poa' sa-i dea in gura.
|
|
|
04-12-08, 15:08
|
|
 Stage 5
|
Poti sa tot ai cauciucuri bune..cand incepe sa iti fuga de amar i.. acuma intr`o seara in prima curba dupa ce cobori calea turzii de la sens din zorilor unu cu un ford focus o derapat so bagat intrun oltcit abandonat si dupaia in santz mai multi o derapat in seara aia printre care si eu.. da numa ala cu fordu o patit cv
|
|
|
04-12-08, 15:17
|
|
 Stage 5
|
in prima curba cum cobori ? acolo si eu am muscat-o acu vreo 2 ani  )))
Ideea e ca dupa ce iesi din sens si te apuci sa cobori... dai a 3-a... si fix inainte de curba motoru cere a -4a.. si daca ii dai a 4-a... e nasol, ca mai si sare spatele ca nu e nivelat bine... si in a 4-a n-ai nici forta ca sa te scoata masina in caz ca derapezi.
Eu asa am patit-o .. am bagat a 4-a... si era un pic de polei ... era sa intru in stalp.
|
|
04-12-08, 15:28
|
|
 Stage 5
|
eh ala cu fordu acolo o muscato.... eu am muscato mai jos fix in ultima curba dintre alea multe o inceput sa fuga umpic si am zis hai sa vad ce se intampla.. si am tras mai tare de volan mam rotit odata.. si atata bine mam asigurat ca nu vine nimic de sus.. de jos oricum nu venea
Last edited by mafiozzo; 04-12-08 at 16:09.
|
|
|
04-12-08, 19:28
|
|
 Stage 5
|
Cinci persoane au fost grav rănite miercuri, īn accidente de circulaţie, pe drumurile clujene. De vină pentru producerea acestora a fost viteza excesivă, īn condiţiile īn care şoseaua era umedă şi acoperită de māzgă.
Echipele de intervenţie au fost solicitate să se prezinte īn jurul orei 8 dimineaţa, pe DN 1 E60, īn localitatea Floreşti. Simion Ioan J., de 30 de ani, conducea din direcţia Cluj-Oradea o autoutilitară MAN. Īntr-un viraj la stānga, autovehiculul a trecut marcajul longitudinal continuu şi s-a izbit de un Opel, condus regulamentar de Laura G., de 22 de ani, din Bucureşti. Īn urma impactului, şoferiţa şi o pasageră pe bancheta din spate a Opelului au avut nevoie de īngrijiri medicale de urgenţă din partea medicilor SMURD, sosiţi la faţa locului.
Spre seară, poliţiştii au fost chemaţi la un alt eveniment rutier, īn afara localităţii Moldoveneşti. Vasile Tanuja S., de 31 de ani, din Cisnădie, judeţul Sibiu, se afla la volanul unui Peugeot şi mergea către Aiud. Īntr-o curbă semnalizată ca fiind foarte periculoasă, bărbatul nu a ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie deşi şoseaua era umedă, iar maşina a intrat pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu o autoutilitară marca Volvo, condusă de Emilian Daniel M., de 31 de ani, din Hunedoara.
Trei persoane au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU1) Cluj pentru a putea primi īngrijiri speciale.
|
|
|
05-12-08, 13:13
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Două persoane au murit şi o a treia se află īn stare gravă la spital īn urma unui accident de circulaţie petrecut īn noaptea de joi spre vineri, pe DN1 E60, īn localitatea clujeană Căpuşu Mare. Şoferul vinovat, un tānăr de 22 de ani, avea permisul de conducere suspendat īncă din data de 8 noiembrie, deoarece a fost prins beat la volan. La acel moment, proba cu etilotestul a arătat 0,91mg/l alcool īn aerul expirat.
Istvan Zoltan V. P., din Cluj-Napoca, conducea un Audi īnspre Oradea. Īntr-o curbă deosebit de periculoasă la stānga, pe fondul vitezei excesive, tānărul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de un cap de tractor cu semiremorcă, condus regulamentar de Adrian Marius C., de 32 de ani, din Petrila, judeţul Hunedora. Īn urma impactului, şoferul Audi-ului şi un alt pasager au murit pe loc. Arpad T.K., de 41 de ani, a fost scos cu greutate de către echipele de intervenţie dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Bărbatul a fost transportat īn stare critică la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU1) Cluj.
|
"cap de tractor" ... noroc ca am citit in alt ziar online ca era un tir... ca incepusem sa ma intreb ce facea ala cu tractoru noaptea prin Capus.
Poze nu erau... erau de la accidentul de acu 2 saptamani ... din acelasi loc cu acesta.
Ce inconstienti pot fi unii ... adica i-or luat carnetu ca era baut la volan, si el a continuat sa conduca.. si fara carnet... si in continuare cu alcoolu in glanda... of of
Quote:
|
Poliţiştii spun că şoferul, Istvan P., de 22 ani, din Cluj-Napoca, avea permisul de conducere auto reţinut īn vederea anulării din data de 8 noiembrie după ce a reieşit că avea 0,91 mg/litru alcool īn aerul expirat.
|
Last edited by KoKozula; 05-12-08 at 13:54.
|
|
|
05-12-08, 15:07
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by KoKozula
"cap de tractor" ... noroc ca am citit in alt ziar online ca era un tir... ca incepusem sa ma intreb ce facea ala cu tractoru noaptea prin Capus.
|
"Cap de tractor" se numeste cabina unui camion, petru ca este capatul de tractare al ansamblului  Cap tractor + semi-remorca = camion
tir vine de la transport international rutier.....
Azi a mai fost un accident in fata la Praktiker, 2 dubite lovite.....
Quote:
Una dintre cele mai periculoase zone pentru soferii care circula pe directia Cluj-Napoca - Floresti (DN1) este cea din apropierea hypermarketurilor Metro si Praktiker. Factorul principal care situeaza aceasta portiune de drum printre cele mai riscante este accesul catre centrele comerciale mentionate. Reprezentantii Politiei Rutiere spun ca este doar vina soferilor care sunt neatenti. Din punctul lor de vedere, atat timp cat nu exista accidente cu victime, problema nu este atat de mare.
Conducatorii auto care vireaza spre stanga pentru a ajunge in incinta hypermarketurilor ajung sa fie implicati in accidente mai mult sau mai putin grave. Desi in zona exista o instalatie de semaforizare, aceasta nu este functionala si se pare ca nici nu a fost vreodata. De cele mai multe ori, “scenariul” este acelasi: cei care se opresc pentru a vira stanga sunt tamponati de cei care vin din spate si proiectati pe sensul opus, de unde sunt preluati de alta masina. Astfel de accidente au loc foarte des, dar Politia Rutiera nu pare a fi ingrijorata.
|
http://www.citynews.ro/cluj/stiri/di...-soferi+28730/
|
|
|
05-12-08, 15:23
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by -LEXION-
"Cap de tractor" se numeste cabina unui camion, petru ca este capatul de tractare al ansamblului  Cap tractor + semi-remorca = camion
tir vine de la transport international rutier..... 
|
Eu stiu ca e cap tractor... nu cap DE tractor.
Cap DE tractor... este capul de la tractor (daca ai un pic de fanteazie poti zice ca e soferu... daca are cap)  ) .... cap tractor e camionul in sine care trage dupa el remorca.
Nu ?
hai sa dezvoltam ... cum se zice corect... "doi de i" sau "doi i" ?
sau ... cum se spune corect... "două ouă mouă sau doi oi moi"  )))
|
|
|
05-12-08, 22:16
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Eu stiu ca e cap tractor... nu cap DE tractor.
Cap DE tractor... este capul de la tractor (daca ai un pic de fanteazie poti zice ca e soferu... daca are cap)  ) .... cap tractor e camionul in sine care trage dupa el remorca.
Nu ?
hai sa dezvoltam ... cum se zice corect... "doi de i" sau "doi i" ?
sau ... cum se spune corect... "două ouă mouă sau doi oi moi"  )))
|
   plictiseala asta...
In alta ordine de idei, 3 masini pocnite vizavi de Autoworld, directia Floresti pe la ora 22...
Se pare ca un A6 nou a izbit din spate un Tico care a intrat intr-o Vectra A...
|
|
|
06-12-08, 08:42
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by -LEXION-
|
Nu e vorba de plictiseala aici, e vorba de vorbit corect, doar vezi ca pe mine ma corecteaza moderatorii  ) ...
|
|
|
07-12-08, 01:12
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
Quote:
Nu e vorba de plictiseala aici, e vorba de vorbit corect, doar vezi ca pe mine ma corecteaza moderatorii  ) ...
|
Suna la Ziar zi-le sa modifice
|
|
|
08-12-08, 19:07
|
|
 Stage 5
|
Pe la ora 17 in fata la Restaurantul grecesc pe Motilor, o Mazda 6 penutlimul model, era jumate pe drum, jumate pe trotuar, si un pom de pe trotuar iesea oblic de sub masina...
|
|
|
13-12-08, 14:15
|
|
Stock
|
13.12.2008, Luncani, Jud.Cluj
ora 8, sunt in drum spre jud.MS, chiar la granita dintre cele 2 judete se arata o imagine macabra..
de departe parea ceva sportiva, cu 2 usi, doar cand ma apropiu imi dau seama ca e un passat.. passat 1.8T, dar nu prea recunosteai mult din ea, mazgalita cu noroi & sange! scenariul: 5tineri mergeau dinspre turda spre hadareni in noaptea de vineri spre sambata, probabil de la ceva chef .. passatul cu motor de 20v iti da cam 150cp, chiar destui pt. soferul neexperimentat (care a cumparat masina cu o zi inainte) ca sa piarda controlul in curba la iesire din luncani, sa rupa stalpul cu indicatorul de localitate, piatra de kilometraj, sa se rastoarne dupa spusele marotirlor de vreo 4-5 ori, si sa ajunga in perpendicular cu drumul. baiatul care ajunse primul la fata locului mi-a spus ca in masina erau doar 2persoane, soferul decapitat, iar pasagera din dreapta urland de durere cu multiple fracturi la maini,picioare,etc.. iar pe camp se mai aflau rasfirate 3 trupuri (2fete+1baiat).. turometrul blocat la 6300rpm, schimbatorul de viteze ferm tras in viteza a 4-a ... nu mai spun nimic, las pozele sa vb.
p.s. grija la pedala! life's too short for such dumb shit..!
|
|
|
|
|