Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Iasi

View Poll Results: ....
...... 0 0%
---- 0 0%
Voters: 0. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 08-05-09, 12:14   #2251
roax

Stage 2
 
roax's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

TOTDEAUNA EXISTA O SOLUTIE, TREBUIE DOAR SA VREI CU ADEVARAT SA O GASESTI.
roax is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 12:20   #2252
crywolf

Stage 5
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,080
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Epoletii vorbeste paza se paote asigura si de firma privata. Spectatori la distanta e mai greu, iti dau dreptate...dar nu imposibil. Sau, daca intra ceva spectatori, punem benzi de siguranta si asta e ..... nu perimitem prezenta decat la start / sosire.Cat despre parcarile de la marketuri, iar ia dreptate. Ma uitam la Mall in Suceava la cursele de acum cateva luni (nu mai stiu cand au fost exact) si in puaza de o ora, O MARE DE OAMENI a intrat la Mall (eu eram sus pe scari asteptand niste amici). Publicitate moka si ceva bani cheltuiti.
Despre aeroport, slabe sanse. Exista curse pe week-end (vezi pagina de web, nu trebuie mers pana acolo) ...... destul de multe. O sansa mica ar fi noaptea, sau dupa ora 21.00 cel putin. O alta cauza pt interdictia de a face curse pe aeroport este si faptul ca tot timpu lse poate gasi un avion in dificultate si sa fie obligat la o aterizare de urgenta. In acest caz .... poate garanta cineva ca toata lumea paraseste pista in cateva minute ... ordonat si eficient? Sau stau sa caste gura pe cer sa vada ce dreaq are avionul ala? Eu unul nu as putea garanta ca multi inteleg o situatie de urgenta si stiu sa reactioneze.
Ma uitam pe forumul clubului HPRT ..... (nu ii fac reclama, de altfel, nici nu cunosc pe cineva din clubul asta) referitor la regulamentul evenimentului de la ERA. Un regulament foarte bun, cum ziceam is eu mai sus ca ar trebui sa fie.
Daca merge careva sa vb la Aeroport, il duc eu gratis pana acolo is mai dau si cafeaua pana ce intra in audienta )
__________________
Manni for life !!!
crywolf is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 12:55   #2253
CoCaine
Audi Driver


Stage 5
 
CoCaine's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,291
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
[4Tuning International]
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Sincer suna bine varianta cu , cursele noaptea.Nu stiu daca s-a mai gandit cineva pana acum,dar suna fain Binenteles costul de inchiriere ar fi,teoretic,mai mare,deoarece trebuiesc pornite luminile,right?
__________________
Audi S2
CoCaine is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 13:05   #2254
Kallissto

Stage 3
 
Kallissto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 92
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Dap, f bun regulamentul, pus la pct in mare parte de la cei din LR care au deja ceva experienta in organizari de genul, regulament care a starnit destule polemici la partea cu coeficientii...cand unii nemultumiti ca sa nu-i numim altfel care cereau sa fie trecuti la o clasa inferiora pt ca depaseau doar cu 3CP categoria respectiva. Cat despre partea de siguranta chiar si cu regulamentul pus bine la pct si tot pot aparea probleme, indiferent daca exista jandarmerie sau firma de paza angajata...cred ca cel mai bun exemplu a fost la Ct. unde "pasionatii" nervosi ca nu s-a mai tinut cursa s-au razbunat cu seminte si pet-uri aruncate in masina de Politie din care...un nene tot balbaia de zor ca o sa fie ridicate masinile stationate incat pana la urma si-a ridicat geamul si a calcat pedala mai repejor
In ce priveste benzine adezive si garduri...au fost puse la providenta si tot nu au oprit pe cativa sa treaca de ele, printre care si copii lasati nesupravegheati...din pacate daca nu exista o eductie in acest sens e destul de dificil sa iasa totul ca la carte indiferent cat ti-ai pune mintea si resursele la contributie....
Din cate se poate vedea pe site-ul aeroportului Iasi curse internationale sunt si sambata si duminica...spre diferite destinatii si e putin probabil sa permita accesul pe pista noaptea, desi ultima cursa ajunge in jurul orei 22:30 maxim
__________________
Pasiunea nu cunoaste limite Old School Motorsport !

Last edited by Kallissto; 08-05-09 at 13:09.
Kallissto is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 13:29   #2255
crywolf

Stage 5
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,080
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Ceva costuri ar fi in plus CoCaine, dar nu cred sa fie mult mai mari pt curent electric. Mie mi-a venit ideea cu noaptea pt ca ziua cam toate spatiile posibile sunt populate / circulate.
Spatiile private inclusiv parcarile mari sunt ABSOLUT goale noaptea (si parcarile de supermarket sunt is iluminate, indiferent de numarul de masini care stau sau nu in ele)
Aeroportul e liber noaptea ...... si daca dam ceva bani poate ne pronesc aia si becurile de semnalziare a pistei avem luminitze rosii pt ghidaj
Nu ma experienta cu primaria sau autoritati publice la nivel de organizare curse, dar noaptea sunt destule strazi bune care nu sunt circulate is cel putin teoretic ar putea fi inchise : de la Felicia pana la prima interesesctie (avem doua benzi cu asfalt bun, si traficul paote fi usor deviat pe celalalt sens - oricum nu trece nici dreaq acolo noaptea in week-end), Stefan cel Mare nu cred ca ni-l da careva ......, dar ZonIndustriala e libera in week-end noaptea.

Unde mai pui ca majoritatea curselor de masini au traditie noaptea
Nu ma leg de coeficientii grupelor, ci de regulile CLARE stabilite pt comportament si siguranta.
Kallissto, au mai trecut de garduri, ca asta e ..... dar daca se are grija, nu trec......care trece e scos afara din perimetru. Cu alte cuvinte, regulamentul pomenit mai sus , daca se aplcia la sange, e super OK. Vor fi discutii prima data, pana cand se "cerne" populatia prezenta. Impresionistii si fitzele vor dispare si ne va durea in cot de ce spun pe difeerite forumuri, iar la curse vor ramane "cursarii adevarati" .....

Noaptea e un sfetnic bun
Nu vrea nimeni sa mearga moka pana la aeroport? ) ) ) ) ) )
crywolf is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 13:52   #2256
slip
BMW Driver

Stage 5
 
slip's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,170
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Citind printre randuri .. am vazut ideea cu aeroport.. alea alea.. si pe timp de noapte..

1 la mana.. daca nu ii credeti pe cei de la aeroport atunci intrebati oamenii care stau prin zona cam cate zboruri sunt pe zi..ei stiu sigur sa va spuna..
Intervalul orar , cel mai mic posibil, pentru a desfasura o astfel de activitate este de o zi ! Asta nici nu intra in discutie.. mai putin de o zi nu prea ai ce face.. pana asezi gardurile , pana vin concurentii, pana termini de dat, etc si pana una alta mai trebuie sa strangi si mizeria lasata de "inconstientateni" nu? Si zic eu daca incepi dimineata devreme..tot se intinde pana pe la un 6 7..cel putin.. ori nu prea cred ca ai atata timp pe aeroportul din Iasi.

2 la mana.. am incercat si ceva de genul "Cursa nocturna" impreuna cu alt club auto.. si raspunsul a fost clar si scurt : "securitatea cine o asigura?? " a? Pe timp de zi mai poti vedea ce se intampla si stiti foarte bine ce fel de oameni avem .. care daca vad o masina se arunca in fata ei.. Eh.. imaginati-va ca pe timp de zi ii mai alungi , mai ai grija.. dar pe timp de noapte? ce faci? ii fugaresti cu lanterna???? Pff..nu prea cred..
Cam asta e ideea ! Cam asta e treaba pe la noi.. Oricum nu se vrea organizarea unor astfel de evenimente.. E si riscant si nici mare profit nu aduc (ma refer la cei care dau aprobari) intelegeti?
Mnah..daca are cineva alta idee sau nu e de acord cu ce am zis si are argumente sa ma contrazica.. eu oricum o sa citesc..


Numai bine..

L.E. : cand am zis de spectatori la cursa nocturna ma refeream strict la concurenti si cativa prieteni de la fiecare.. dar fiecare aeroport are reguli interne si sunt precauti cu "teroristii" oricine poate fi considerat terorist pe timp de noapte ))
__________________
Old School MotorSport IASI !!
Pasiunea nu cunoaste limite !!
slip is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 14:00   #2257
TuningBoy

Stage 5
 
TuningBoy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 699
Member of:
[FOTO]
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Noaptea ar fi problema de spectatori, adica ii vezi mai greu, mai ales pe aeroport, dar in zona industriala de poate lua un sens [are 2 benzi] si se poate devia traficul pe celalalt sens [o banda dus, o banda intors], ar fi ceva frumos.

Acuma cine se baga la organizare??

P.S: Am postat odata cu slip...[in caz de se ragasesc aceleasi mentiuni]
__________________

Last edited by TuningBoy; 08-05-09 at 14:05.
TuningBoy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 14:20   #2258
Kallissto

Stage 3
 
Kallissto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 92
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Pe nici un bulevard/ strada nu o sa se dea autorizatie de desfasurare a evenimentelor de genul pe timpul noptii deoarece nimeni nu ar vrea sa si puna oamenii care locuiesc la blocurile respective in cap. Si nici nu se poate pleca de la premiza ca toti vor fi incantati sa auda zgomote de motoare turate la ora 2-3 de noapte. Sos PACURARI si Bulevardul Socola s-ar preta intr-adevar pt organizarea unor evenimente de genul...insa.. Sos Pacurari nu tine de Primarie..si oricum are puse tampenii din alea de reducere a vitezei si dat fiind lucrarile de pe Canta s-ar creea prea mare agitatie cu pacurariul inchis...deci ramane doar Bl Socola...dar cum spunea si Zyz intr-un post anterior...politia nu a vrut sa dea autorizatie nici macar pt o coloana oficiala darminte sa dea autorizatie pt inchiderea strazii...
Dar cum perseverenta poate da rezultate...cine stie ....
Kallissto is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 14:37   #2259
tintome

Stage 5
 
tintome's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,585
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

luam un hectar la naiba in praznic cocarlatii din deal... il astfaltam si ne dam cu trotineta pe acolo.... 3 becuri o nocturna... s ar putea scoate si ceva banuti din asta


trebuie autorizatie de ceva daca iti betonezi propriul teren si iti inviti prietenii sa se dea pe el?
__________________
ID mess : tintome numar telefon: 0745933337
tintome is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 14:41   #2260
TuningBoy

Stage 5
 
TuningBoy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 699
Member of:
[FOTO]
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

de unde bani?
TuningBoy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 15:06   #2261
crywolf

Stage 5
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,080
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Slip, nu te contrazic cu nocturna, numai ca la aeroport pista este foarte iluminata noaptea. Imagineaza o aterizare pe noapte, nu vine avionul doar cu panaramele lui de reflectoare (alea is mai mult pt taksy) ... iar securitatea o rezolva tot cei care o rezolva si ziua (firma privata de paza ..... sau agenti de paza cu atestat si care ii angajajezi direct, fara firma intermediara). Iluminarea e asigurata de reteaua de iluminare + luminile rosii de ghidaj.
Nu se pune problema curselor printre blocuri, oameni buni. De aia vorbeam de ZONA INDUSTRIALA ... nu Dacia, Socola sua mai stiu eu ce. Alea is printre blocuri iar Socola e acces principal in Iasi. Iese din discutie. Zona cea mai buna este de la interesectia cu Felicia (Careffour baza III) si fostul Tepro (ca nush daca mai merge ceva acolo) sau de la Tepro pana hat departe dupa Tehnoton. Sunt doua sensuri diferentia de linia de tramwai si boprduri separatoare, cu 2benzi pe sens. Sambata NOAPTEA nici dreaq nu trece pe acolo (camioanele merg de obicei in zona pana sambata) .... si putinul trafic de dupa 22.00 poate fi deviat fara probleme pe celalat sens (care avand doua benzi poate asigura amblele variante de mers : Iasi-Tomesti sau Tomesti - Iasi). Nu ai blocuri, nu ai oameni, nu ai nimik ..... ba inca mai ai si gard viu tinem cu ecologia.
Si o zi mi se pare mult ... la urma urmei de la 22.00 la 06.00 cred ca ajunge. Nu cred ca se vor bate masinile care sa vina daca am inteles ca nici 50 de masini nu se strang.

Hai sa lasam idea cu hectarul si asfaltul , in afara de faptul ca va castiga careva la Loto si va baga 75% din castig in asfalt.
crywolf is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 15:46   #2262
mas2703

Stage 2
 
mas2703's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 29
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Quote:
Originally Posted by crywolf View Post
Slip, nu te contrazic cu nocturna, numai ca la aeroport pista este foarte iluminata noaptea. Imagineaza o aterizare pe noapte, nu vine avionul doar cu panaramele lui de reflectoare (alea is mai mult pt taksy) ... iar securitatea o rezolva tot cei care o rezolva si ziua (firma privata de paza ..... sau agenti de paza cu atestat si care ii angajajezi direct, fara firma intermediara). Iluminarea e asigurata de reteaua de iluminare + luminile rosii de ghidaj.
Nu se pune problema curselor printre blocuri, oameni buni. De aia vorbeam de ZONA INDUSTRIALA ... nu Dacia, Socola sua mai stiu eu ce. Alea is printre blocuri iar Socola e acces principal in Iasi. Iese din discutie. Zona cea mai buna este de la interesectia cu Felicia (Careffour baza III) si fostul Tepro (ca nush daca mai merge ceva acolo) sau de la Tepro pana hat departe dupa Tehnoton. Sunt doua sensuri diferentia de linia de tramwai si boprduri separatoare, cu 2benzi pe sens. Sambata NOAPTEA nici dreaq nu trece pe acolo (camioanele merg de obicei in zona pana sambata) .... si putinul trafic de dupa 22.00 poate fi deviat fara probleme pe celalat sens (care avand doua benzi poate asigura amblele variante de mers : Iasi-Tomesti sau Tomesti - Iasi). Nu ai blocuri, nu ai oameni, nu ai nimik ..... ba inca mai ai si gard viu tinem cu ecologia.
Si o zi mi se pare mult ... la urma urmei de la 22.00 la 06.00 cred ca ajunge. Nu cred ca se vor bate masinile care sa vina daca am inteles ca nici 50 de masini nu se strang.

Hai sa lasam idea cu hectarul si asfaltul , in afara de faptul ca va castiga careva la Loto si va baga 75% din castig in asfalt.
(...)si oricum ar trebui minim 10 hectare la care bineinteles trebuie autorizatie de constructie(...)
Solutia este sa se vrea la nivel inalt: Primarie, Prefectura; de aici se poate porni si restul cu administratia nationala sau judeteana de drumuri, politie, alte autoritati, nu mai reprezinta o problema.
Pentru organizarea de liniute pe domeniul public la Iasi iti trebuie aceleasi autorizatii ca pentru un eveniment auto de anvergura unui raliu!

Last edited by mas2703; 08-05-09 at 15:51.
mas2703 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 17:41   #2263
roax

Stage 2
 
roax's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

legea spune ca daca evenimentul se desfasoara pe domeniul public periada de desfasurare nu poate depasi ora 23, astfel ca ne luam gindul de la bulevarde inchise noaptea.......
roax is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 17:42   #2264
TuningBoy

Stage 5
 
TuningBoy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 699
Member of:
[FOTO]
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Da' am vazut liniute legale facute de Legal Racing noaptea... si parea a fi trecut de ora 23...
TuningBoy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-09, 18:16   #2265
roax

Stage 2
 
roax's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Default Re: Cafeneaua Ieşenilor

Legea privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice

ART. 2

Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor
si a mediului ambiant, fara sa stanjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a
transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau
private, a celor de invatamant, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in
actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta
persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public, si nu
pot fi continuate dupa ora 23,00, caz in care intra sub incidenta dispozitiilor Legii nr. 61/1991
pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii
publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
roax is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -