15-06-09, 14:35
|
|
Stage 4
|
Re: CLUB Fiat SEICENTO
|
|
|
15-06-09, 21:29
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by AB-04-ASS
1. In principui trebuie sa le cureti (degresezi) foarte bine.
2. Apoi cred ca primul pas e sa aplici primer de plastic si sa lasi sa se usuce.
3. Apoi ceva grund (poti mai multe straturi, dar sa il lasi suficient sa se usuce).
4. Urmeaza vopseaua care deasemenea poate fi in mai multe straturi.
5. La final dai cu lac transparent de protectie.
Recomand totusi sa mergi la un atelier sau la un vopsitor profesionist... ca sa nu ai surprize sa iti curga vopseaua si sa te apuci apoi de smirgheluit sa repari pe acolo. Bafta!
|
Ai zis fff corect dar primer plastic ala e grundul pentru plastic ...nu ai dc sa dai cu grund grund pe plastic caci nu rugineste...eu asa am facut: degresat/primer/vopsea/lac si sta bine vopseaua de 2 ani si...
Vizitati profilul meu pentru mai multe nebunii
|
|
|
16-06-09, 10:13
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Fiat] [Opel]
|
Eu stiam ca primerul e ca un fel de acetona... probabil am fost informat gresit.
|
|
|
16-06-09, 21:20
|
|
Stage 5
|
1. Da si eu stiam ca daca daai cu primer merge direct vopseaua, nu mai trebuie dat cu altceva.
2. Nebunie mare cu buburuzele alea, o posibilitate ar fi ca sunt nebuni polonezii, dar eu zic ca daca te tii de treaba iese ceva frumos.
Salutari!!
|
|
|
17-06-09, 13:01
|
|
Stage 1
|
da, am verificat, si nu se aprinde becul acela cu volanul...deci nu am servo. stergatoarele le-a masurat cineva? ca vreau sa cumpar. cam cat ar costa niste amortizoare si unde gasesc unele mai ieftine? are cineva de vanzare polita de la portbagaj? eu am una de punto dar e prea mare si tot cade. Daca are cineva un punto, i-o dau numai sa imi faca rost de una de seicento
|
|
|
17-06-09, 15:00
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Nu le-am masurat.... dar cred ca daca iei de 48 e ok.
Vezi aici.
|
|
|
18-06-09, 08:54
|
|
Stage 4
|
mai nou pe ambalaju lor scrie in inchi deci de 13" sunt bune
|
|
|
18-06-09, 10:15
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Man, nu...gresit. 13" = 33 cm. Asta e dimensiunea pentru lamela stergatorului de pe spate. Pe fata de 48 merg. 51 cred ca se incaleca la mijloc.... si poate lovesc si in chederul parbrizului. Deci, 48 cm.
|
|
|
18-06-09, 10:21
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by sandman84
da, am verificat, si nu se aprinde becul acela cu volanul...deci nu am servo. stergatoarele le-a masurat cineva? ca vreau sa cumpar. cam cat ar costa niste amortizoare si unde gasesc unele mai ieftine? are cineva de vanzare polita de la portbagaj? eu am una de punto dar e prea mare si tot cade. Daca are cineva un punto, i-o dau numai sa imi faca rost de una de seicento
|
Legat de directia asistata... acum m-am mai gandit ca tu nu ai nici geamuri electrice si din cate stiu eu versiunile care au City-Matic au si geamurile electrice. Probabil doar la SX-uri si Sportinguri sunt dotarile astea. Nu ai manualul ei? Daca vrei iti trimit eu... am 2 manuale... sunt cateva diferente intre ele.
Amortizoare depinde daca vrei sport sau normale? Daca vrei normale... recomand sa mergi la orice magazin de piese auto mai maricel (care sa aduca piese de import) cu talonul masinii si dupa seria sasiului o sa iti spuna ce iti poate aduce. Un amortizor normal, pe ulei nu cred sa fie mai mult de 200 - 250 ron.
Polita de portbagaj doar la dezmembrari daca ai sanse. Vorbeste cu TrafyVR6. Sau noua e ~ 100 ron parca.
|
|
|
22-06-09, 20:18
|
|
Stage 4
|
am nevoie sa faceti un mic test pentru cei care au jante de tabla , in caz ca aveti drumuri de minim 10km sa puneti mana pe jantele de pe fata sa imi spuneti daca sunt incinse eu am problema asta si am fost la service: mi-au curatat pe la etriere cred nu stiu sa zic exact si se incing la fel de rau chiar nu cred k am franele blocate , nu se simte
|
|
|
22-06-09, 22:21
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Depinde unde faci cei 10 km. Daca ii fac in oras si ale mele de aliaj sunt fierbinti. Daca ii fac in afara si merg intins sunt relativ reci...
Poti sa incerci sa schimbi placutele daca sunt uzate si garniturile din etrier... poate pistonasul nu mai lucreaza cum trebuie si ramane putin apasat pe placute, ele freaca pe disc si astfel se incalzesc.
|
|
|
22-06-09, 22:27
|
|
Stage 4
|
am fost la un service si cred ca mi-ar fi zis aia daca ar fi fost ceva in neregula cu etreiele sau ceva legat de acolo placutele de frana si discurile sunt relativ noi au in jur de 2000 km cei de la service mi-ai zis atunci ca placutele de frana sunt tari firma fiind DELPHI(sau ceva de genu) credeti ca de asta s-a intamplat toata nebunia asta ? vreau sa deschidem un topic despre toate problemele masinilor voastre , cum s-au rezolvat si cat v-a costat pentru ca suntem multi zic eu care daca nu avem probleme acum sigur o sa avem mai tarziu si e bine sa avem raspunsurile acum la posibilele probleme
|
|
|
22-06-09, 23:08
|
|
Opel Driver
Stage 5
|
Pai cred ca asta e cel mai potrivit loc de schimbat pareri. Aici intrebi si ti se va raspunde... mai repede sau mai tarziu. Un nou topic cu probleme exclusiv Seicento nu cred ca va fi foarte des actualizat. Suntem putini... unul are o problema...altul alta...si astfel (in afara de problemele comune) o sa fie tot timpul o noua problema cu care nimeni nu s-a mai confruntat.
Legat de frane... nu stiu ce sa zic. Atata timp cat in 10 km nu iese fum din ele si nu miroase a incins cred ca poti sta linistit. Mai ales pe timpul verii, franele pe fata se incalzesc destul de mult. In special in oras.
Poti sa faci tu un test simplu: opresti masina, o asiguri cu frana de mana, muti schimbatorul la punctul mort, ridici masina pe crick astfel incat o roata din fata sa fie in aer si rotesti roata. Daca aceasta se roteste liber, fara sa simti vreo frecare si fara sa fie infranata atunci totul e ok. Repeta si pe cealalta parte. Poti face asta dupa ce parcurgi cei 10 km ca sa vezi daca intr-adevar ai o problema la sistemul de franare.
|
|
|
23-06-09, 18:30
|
|
Stage 1
|
am jante tabla, am facut pana in 10 km, si frig jantele. e ceva normal, ca au prea putine gauri pentru aerisire si sunt mici. masina nu merge infranata, cel putin cu rotile din fata, la cele din spate mie mi se pare ca e un pic infranata, trebuie reglata. cand facem si noi o intalnire cu masinutele? de unde sa-mi iau niste stergatoare ieftine, adica pana in 30-40ron?
|
|
|
23-06-09, 19:16
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Quote:
de unde sa-mi iau niste stergatoare ieftine, adica pana in 30-40ron?
|
De la orice piese auto...eu pe stergatoare am dat 36 lei si sunt fff bne
|
|
|
|
|