Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Alte discutii Fiat

Reply

Thread Tools
Old 11-06-09, 14:20   #406
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]
Default Re: CLUB Fiat SEICENTO

Te referi la mecanismul stergatorului?

Daca da.... in caz ca vreodata fac ceea ce am zis mai sus sigur o sa scot la "licitatie" piesele. Dar mai dureaza...
AB-04-ASS is offline   Reply With Quote
Old 11-06-09, 16:16   #407
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Quote:
Originally Posted by AB-04-ASS View Post
Stai flex ca farurile nu le produce nici Fiat, nici Opel. Le produc altii: Magneti Marelli, Carello si astea aftermarket is toate de la aceeasi producatori.
Nu e vina noastra ca nu produce nimeni niste aftermarket-uri pentru buburuze.
Ma gandesc ca un far modificat manual nu o sa fie niciodata la fel de bine calibrat ca si unul facut pe banda... si risti sa iti bata o faza in cer si una in pamant.... sau mai stiu eu ce deviatii... Bafta oricum in tot ceea ce faci!

PS: Alternatorul cum mai e?
Bun bun...dar ma gandeam sa nu pun faruri de pe opel pe fiat asta era ideea...sa pastrez asa linia farurilor de seicento...oricum farurile alea aftermarket de corsa b daca le pun stiu ca bat bine...dar e mai greut la instalatie de convertit mufa de h4 in 2 mufe de H... ce o fi acolo...adik iau de la - 2 fire si trag la - de la faza scurta si - de la faza lunga si + dp filamentul scurta pun la scurta + d la filamentul dp lunga pun la lunga dar nu stiu daca asa functioneaza ? exact...asa ma gandesc eu....

iar optiunea cu kit HID pe lupe e 100% ok caci lupele alea au sens de montaj adik au o canelura care trebuie sa intre in partea de sus ca lupa sa bata in jos si nu pe pereti pe copaci etc ...deci orice alegere as face nu cred ca o sa am probleme la partea de practica ci ma gandesc doar la estetica...

Eu is curios daca odata cu introducerea optiunii obligatorie de "daylights" nu o sa produca cineva si pentru seicento un set de faruri cu daylights din astea sau...ceva aftermarket oricum...k tot ce vedem noi cu lupe si etc e custom made...nici o firma nu face pt seicento altcva decat far stock...

Peace out!

aaaaaa...iar cu alternatorul e la fel cum era...masina a stat pe trotuar saptamana asta...maine urmeaza sa plec acasa si sa o fac in garaj...
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 11-06-09, 17:03   #408
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Sa pleci din timp...sa nu iti trebuiasca faruri si pana acasa asculti si tu sunetul tobei . Sau iei baterie de rezerva?
Old 12-06-09, 22:08   #409
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Quote:
Sa pleci din timp...sa nu iti trebuiasca faruri si pana acasa asculti si tu sunetul tobei . Sau iei baterie de rezerva?
Dupa o noapte nedormita am plecat azi dimineata la 8...si am ajuns la 12...de la 4 pana mai devreme am lucrat la alternator si gata, MERGE!!! So we are back on business...da de unde?...am burduful la planetara stanga sparta ...si roata plina de ulei pe interior...JUST GREAT!!!!
Old 12-06-09, 22:53   #410
pityku96

Stage 4

pityku96's Avatar

Quote:
Originally Posted by morpheusmaster View Post
Dupa o noapte nedormita am plecat azi dimineata la 8...si am ajuns la 12...de la 4 pana mai devreme am lucrat la alternator si gata, MERGE!!! So we are back on business...da de unde?...am burduful la planetara stanga sparta ...si roata plina de ulei pe interior...JUST GREAT!!!!
poi da tocmai ce ma interesam eu cateva posturi mai in spate daca gasesti undeva mai ieftin si nu 150 ron kitu cat am gasit eu sa imi zici si mie
pityku96 is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 00:28   #411
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

ce kit? alternatorul? ai gasit la 150 ron alternator?
Old 14-06-09, 00:31   #412
pityku96

Stage 4

pityku96's Avatar

)) ma refeream la burduf gasisem cu 150 ron cu colier si nu mai stiu ce iti mai dadea si mi s-a parut f scump
Old 14-06-09, 11:18   #413
pityku96

Stage 4

pityku96's Avatar

daca se hotaraste cineva sa isi faca cheie briceag lasa-ti si voi mesaj cu detalii pe mine m-ar interesa sa imi fac si eu dar imi este frica ca nu o sa iasa cum trebuie
Old 14-06-09, 15:01   #414
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Si-a facut un prieten la Punto. Dar e cam subreda sudura intre cheia veche si umarul cheii din breloc. O sa pun o poza daca are sa iti dai mai bine seama ce zic. Io zic ca de banii aia sa faci altceva mai util. Parere personala.

My Opel Astra MKIV Coupe
Old 14-06-09, 15:56   #415
sandman84

Stage 1

Salutare! am mai intrat pe site-ul asta acum ceva timp, dar acuma vad ca e si un club seicento! F bine!
Am si eu un seicento, rosu. 1.1 S din 2001. As avea cateva intrebari.
Ce marimi de stergatoare aveti? ca eu le-am schimbat si am cumparat unele mai mici, si nu sterg bine deloc. Sa nu cumparati stergatoare din Gima, sunt f proaste.
As vrea sa ii pun servo ca nu are, dar asta m-ar costa ceva bani. Se monteaza greu? Merita? La fel si cu geamurile electrice. Daca are cineva din dezmembrari, motorasele si cu fatada usilor, ma intereseaza, ca m-am saturat de manivele.
Merg puse pe masina anvelope 175/70 R13? Ca am unele cu niste jante misto dar nu stiu daca se potrivesc. Daca ma intrebati de ce nu am incercat sa le montez, le am montate pe alta masina si nu am avut timp.

Last edited by sandman84; 14-06-09 at 15:59.
sandman84 is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 18:53   #416
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by sandman84 View Post
Salutare! am mai intrat pe site-ul asta acum ceva timp, dar acuma vad ca e si un club seicento! F bine!
Am si eu un seicento, rosu. 1.1 S din 2001. As avea cateva intrebari.
Ce marimi de stergatoare aveti? ca eu le-am schimbat si am cumparat unele mai mici, si nu sterg bine deloc. Sa nu cumparati stergatoare din Gima, sunt f proaste.
As vrea sa ii pun servo ca nu are, dar asta m-ar costa ceva bani. Se monteaza greu? Merita? La fel si cu geamurile electrice. Daca are cineva din dezmembrari, motorasele si cu fatada usilor, ma intereseaza, ca m-am saturat de manivele.
Merg puse pe masina anvelope 175/70 R13? Ca am unele cu niste jante misto dar nu stiu daca se potrivesc. Daca ma intrebati de ce nu am incercat sa le montez, le am montate pe alta masina si nu am avut timp.
Welcome to the club (cu mine ai vb pe ClubFiat)!

1. Cu stergatoarele... cred ca sunt de 48 cm daca imi aduc bine aminte (daca nu, de 51). Le masor si iti spun. Eu am de la Bosch si sunt bune si silentioase.
2. Cu servo...ti-am raspuns si dincolo. E de fapt EPAS, Electic Power Assisted Steering si are un motoras in bord, in spatele volanului. Ar trebui sa ti se aprinda un martor sub forma unui volan cand pui contactul.
Click image for larger version

Name:	Seicento EPAS.JPG
Views:	244
Size:	73.6 KB
ID:	963907
3. Cu geamurile electrice nu stiu ce sa zic... gasesti cam greu la dezmembrari Seicento (daca gasesti unul TE ROG sa ma informezi si pe mine!!!). O sa iti trebuiasca motorasele si mecanica din usa + butoanele de langa casetofon.
4. Anvelopele 175/70 R13 sunt prea inalte (distanta de la marginea jantei la marginea anvelopei e prea mare). Pe 13" poti sa optezi pentru ceva de genul 145/70 R13, 155/65 R13, 165/60 R13. Pe 14" merg 175/50 R14, 185/50 R14 sau cel mai bine si mai ieftin 195/45/R14. La astea din urma o sa ai nevoie de jante de 6J latime. Jantele trebuie sa fie 4x98 si la 14" ET-ul stiu ca e 26 pe fata si 36 pe spate. La 13" nu stiu....
Click image for larger version

Name:	Tyre Choices.JPG
Views:	203
Size:	253.9 KB
ID:	963908
Old 14-06-09, 21:53   #417
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Acuma dupa week-end mai clatiti-va ochii cu ceva buburuze!!!
Old 14-06-09, 23:47   #418
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Quote:
Cum le gasesti ma? =(( ma omori...ma lasi lat..hai k ma uit acolo...gata...
Old 15-06-09, 14:23   #419
pityku96

Stage 4

pityku96's Avatar

vreau sa imi vopsesc spoilerele in culoarea masinii adica albastru ce trebuie sa iau ca sa adere vopseaua ?
Old 15-06-09, 14:33   #420
AB-04-ASS
Opel Driver

Stage 5

AB-04-ASS's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by pityku96 View Post
vreau sa imi vopsesc spoilerele in culoarea masinii adica albastru ce trebuie sa iau ca sa adere vopseaua ?
1. In principui trebuie sa le cureti (degresezi) foarte bine.
2. Apoi cred ca primul pas e sa aplici primer de plastic si sa lasi sa se usuce.
3. Apoi ceva grund (poti mai multe straturi, dar sa il lasi suficient sa se usuce).
4. Urmeaza vopseaua care deasemenea poate fi in mai multe straturi.
5. La final dai cu lac transparent de protectie.

Recomand totusi sa mergi la un atelier sau la un vopsitor profesionist... ca sa nu ai surprize sa iti curga vopseaua si sa te apuci apoi de smirgheluit sa repari pe acolo. Bafta!
- Copyright 2024 4Tuning -