Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Evenimente Auto

Evenimente Auto Saloane tuning, Expozitii, Intalniri, Saloane Auto, Diverse evenimente legate de viteza si extrem.

Reply
 
Thread Tools
Old 31-01-11, 14:58   #2536
TREPADUSHU

Stage 1
 
TREPADUSHU's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by dany12epz View Post
http://www.evz.ro/detalii/stiri/sofe...re-919786.html
era sa cad de pe scaun cand am citit asta
suna bine
TREPADUSHU is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 15:06   #2537
DTH
2 Roti

Stage 5
 
DTH's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6,411
Member of:
[VW]
[Nissan]
[2 Roti]
[FOTO]
[4Rally]
[4Wheels]
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

war sună al naibi de bine
DTH is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 15:18   #2538
Daci

Stage 5
 
Daci's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 549
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Astea sunt nascociri ale PDL-istilor si petrolistilor ca sa ne puna cu botul pe labe, asa ca sa ne asteptam la abuzuri, amenintari, decredibilizare. Dezbina si condu! Guvernul ne vrea dezbinati si sa ne uram unul pe altul, sa ne pierdem increderea unii in altii, adica nu le convine ceea ce am realizat noi. Isi doresc slugi care sa nu comenteze si sa se supuna.
Daci is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 16:06   #2539
dany12epz

Stage 5
 
dany12epz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 452
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Nu este de luat in gluma chestiunea asta mai ales ca unii de aici vroiau un flash mob cu canistrele in fata guvernului....va dati seama in ce grad de alarmare au fost toate organele statului de la S R I la Jandarmerie si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca se facea acel flash mob,venea cineva infiltrat cu canistra plina si imediat faceau o legaura cu fanaticii aia cu incendiatul,si nu va ganditi ca ati fi luat amenzi ci ganditiva la acuzatii gen atentat la siguranta nationala.
Dezaprob total acel grup care nu s-a dovedit decat a fi un fas.
Apropo dupa ce luna asta laptele s-a scumpit cu 20% iar de maine pretul la paine si ulei vor creste cu 15% respectiv 20 % ca si in cazul benzinei consumatorul nu are ce face si este captiv in aceasta piata....a fost o emisiune la Realitatea acum cateva minute cu Consilierul Guvernatorului Bancii Nationale pe seama asta cum o sa fie inregistrarea disponibila o sa dau un link pe site....si poate ne stoarcem creierii si poate reusim sa facem ceva civilizat si original

Last edited by dany12epz; 31-01-11 at 16:15.
dany12epz is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 16:31   #2540
TREPADUSHU

Stage 1
 
TREPADUSHU's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

abia astept prima benzinarie spulberata mancai-ar jihadul
TREPADUSHU is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 18:05   #2541
demin2609
Renault Driver

Stage 5
 
demin2609's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 478
Member of:
[RENAULT]
Post întrebarea mea rămâne următoarea:

Ce va conţine flyerul? de preferat alb-negru şi pe jumătate de A4, ca să putem scoate cât mai multe exemplare...

şi o continuare la întrebare, când ne strângem să împărţim?



cine nu are chef de plimbat pe pagini web...

O scrisoare anonimă, expediată mai întâi ambasadei de la Bucureşti a Republicii Kazahstan, vorbeşte despre un plan de incendiere a câtorva rafinării şi a nenumărate benzinării, autocisterne, conducte, trenuri şi vase de transport petrolier din toată ţara.

Scrisoarea este redactată, conspirativ, în numele "şoferilor auto-moto din România" şi ameninţă cu punerea în practică a atacurilor de mai sus în cazul în care, până pe 24 ianuarie (lunea trecută), preţurile benzinei şi motorinei nu vor fi plafonate la 1 euro, iar preţul energiei electrice şi cel al gazelor nu vor fi oprite din creştere până la alegerile parlamentare din 2012.



Sintetizându-şi pretenţiile, autorii scrisorii explică: "Practic, din 24 ianuarie 2011, dacă vor fi îngheţate timp de doi ani preţurile la benzină, motorină, energia electrică şi gaze, va fi linişte şi pace". Ultimatumul dat de semnatarii anonimi ai acestei ameninţări se încheie cu o formulă consacrată, pe jumătate, de Traian Băsescu: "Să trăiţi bine şi să reflectaţi bine".

La ambasadele Germaniei, Austriei, la OMV şi Rompetrol

După ce a ajuns în cutia poştală a Ambasadei Kazahstanului, scrisoarea a sosit şi pe adresele Preşedinţiei, guvernului, misiunilor diplomatice ale SUA, Germaniei şi Austriei, precum şi pe adresele rafinăriilor Rompetrol, OMV ori a societăţii E-ON Gaz Târgu-Mureş. Alegerea Ambasadei Kazahstanului ca prim destinatar al scrisorii ar putea avea drept justificare naţionalitatea actualilor proprietari ai Rompetrol - compania kazahă KazMunaiGaz deţinută de guvernul de la Astana.

Revoluţia în flăcări

Piromanii nu au omis, în aceeaşi scrisoare, să facă o succintă trecere în revistă a posibilelor efecte sociale pe care acţiunile lor le-ar putea genera. "Problema cea mai gravă este ce se va întâmpla dacă lucrurile scapă de sub control şi va ieşi toată populaţia în stradă, pentru că lumea are deja cuţitul ajuns la os şi nu mai suportă şomajul, mizeria şi sărăcia. S-a întins coarda prea tare, e mai rău ca în 1989. Atmosfera în ţară este de mult una explozivă, se aşteaptă doar o scânteie".

Misterioasa corespondenţă a intrat, încă de pe 21 ianuarie, nu doar în atenţia serviciilor secrete, ci şi în vizorul Internelor şi al instituţiilor subordonate: Jandarmeria, Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

O lună de proteste

Scrisoarea de ameninţare a fost precedată, pe parcursul lunii ianuarie, de nenumărate proteste ale şoferilor faţă de creşterea preţului la carburanţi. Manifestările au variat de la achitarea plinului cu monede de 50 de bani, cumpărarea unor cantităţi infinitezimale de carburanţi ori conducerea unor maşini trase de cai. Protestele au debutat după ce litrul de benzină a atins preţul de 5 lei.

"Va fi o nouă revoluţie cu mare vărsare de sânge, cu pierderi materiale şi umane enorm de mari (...) şi toată lumea va căuta să se răzbune pe cei vinovaţi... să trăiţi bine şi să reflectaţi bine...",
SCRISOARE DE AMENINŢARE, "Şoferii auto-moto din România"


sursa:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sofe...re-919786.html


cuţitul cam atinge osul, dar nici aşa!
__________________
live high, have fun.. and don't do anything stupid!
Instalatii GPL TOMASETTO fara butelie! 0764781647

Last edited by demin2609; 31-01-11 at 18:13.
demin2609 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 18:16   #2542
Daci

Stage 5
 
Daci's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 549
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

In dictatura am fost, in dictatura am ramas.


Quote:
Originally Posted by rover_cabrio View Post
...nu este bine sa pui acel sticker cu Petrom-Omv ...adica sa faci o reclama proasta unei mari companii care au profite anuale de 100 de Milioane de euro !!!

daca pleci undeva si esti fara benzina prin afara localitatii ?? si dai de PETROM-OMV ??? faci ca in reclama aia ..te apuci sa impingi masina ???
sau daca vad aia stickeru ??? nu alimenta de la PETROM-OMV ? ...sa zica baiatu de la POMPA imi pare rau dar nu ai voie sa limentezi aici , dute la urmatoarea la 20 de KM mai in fata !!!

Crede-ma ca nu sunt chiar atat de negandit incat sa ma las fara benzina. Oriunde am fost plecat faceam plinul cand mai aveam jumatate de rezervor, mai ales cand sunt cu familia in masina, deci nu se pune problema in a alimenta sau nu de la Petrom-OMV. In postarile mele trecute vedeai ca nu am mai alimentat de la Petrom din 2003 si de la OMV din 2007.

Last edited by Daci; 31-01-11 at 18:21.
Daci is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 19:51   #2543
dany12epz

Stage 5
 
dany12epz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 452
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

http://www.realitatea.net/emisiuni/deschidelumea.html

Astazi 31.01.2011 de la ora 16.00 dati la minutul 33

Dl Adrian Vasilescu citat "De cateva zile ascult,vin in valuri stiri,si ma intreb daca nu cumva s-a intors economia pe dos si revenim la economia de comanda,suntem cumva intr-o economie planificata?Poate ne spune domnul ministru daca a trecut la ministerul agriculuturi la planificarea economiei

moderatoarea:La ce va referiti?

Adrian Vasilescu: La faptul ca numai intr-o economie planificata se poate sti la inceputul lunii cum vor urca preturile pana la sfarsitul lunii sau la inceputul anului se poate sti cum vor merge preturile pana la sfarsitul anului,altfel
intr-o economie de piata unde cererea si oferta fie se impaca fie se lupta intre ele si pana la urma toata istoria economiei este de fapt o lupta si o impacare intre aceste 2 mari personaje ale economiei...Cererea si oferta...ele sunt singurele care determina,nu producatorii care vin la televizor si spun vom scumpi painea cu 15%,asta e dorinta lui,deci nici nu se exprima corect...

Moderatoarea: spun ca sunt stransi cu usa

Adrian Vasilescu: Da,sunt strans cu usa,sa scumpesc painea dar te intreb si pe tine consumator,daca mai vrei sa imi cumperi painea sau daca mai poti sa imi cumperi painea la pretul pe care til anunt eu.

urmariti emisiunea,durereaza doar 15 minute
dany12epz is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 20:10   #2544
mircione

Stage 2
 
mircione's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Nu vreau sa ma dau inapoi de la un eventual urmator protest la pompa dar cred ca vom fi considerati o amenintare la adresa companiilor petroliere in special dupa aceasta amenintare si nu asi vrea sa fim cativa dintre noi saltati in dube , nu am vazut prea multe filme politiste dar maharii companiilor petroliere atat isi doreau sa arate dovada, la organele abilitate ,de amenintare si sa ne dezbine si sa iasa cum este mai rau pt noi , stiti ca ei nu au scrupule, deaceea repropun la randul meu sa facem o campanie de a nu mai alimenta in special de la OMV -PETROM, cu fluturasi la semafor si pe masini lipite.
mircione is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 20:15   #2545
mircione

Stage 2
 
mircione's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by dany12epz View Post
http://www.realitatea.net/emisiuni/deschidelumea.html

Astazi 31.01.2011 de la ora 16.00 dati la minutul 33

Dl Adrian Vasilescu citat "De cateva zile ascult,vin in valuri stiri,si ma intreb daca nu cumva s-a intors economia pe dos si revenim la economia de comanda,suntem cumva intr-o economie planificata?Poate ne spune domnul ministru daca a trecut la ministerul agriculuturi la planificarea economiei

moderatoarea:La ce va referiti?

Adrian Vasilescu: La faptul ca numai intr-o economie planificata se poate sti la inceputul lunii cum vor urca preturile pana la sfarsitul lunii sau la inceputul anului se poate sti cum vor merge preturile pana la sfarsitul anului,altfel
intr-o economie de piata unde cererea si oferta fie se impaca fie se lupta intre ele si pana la urma toata istoria economiei este de fapt o lupta si o impacare intre aceste 2 mari personaje ale economiei...Cererea si oferta...ele sunt singurele care determina,nu producatorii care vin la televizor si spun vom scumpi painea cu 15%,asta e dorinta lui,deci nici nu se exprima corect...

Moderatoarea: spun ca sunt stransi cu usa

Adrian Vasilescu: Da,sunt strans cu usa,sa scumpesc painea dar te intreb si pe tine consumator,daca mai vrei sa imi cumperi painea sau daca mai poti sa imi cumperi painea la pretul pe care til anunt eu.

urmariti emisiunea,durereaza doar 15 minute


da un punct bine atins , mai vrem si ne mai permitem sa mai cumparam carburant la pretul care nil dau ei ??
Sper sa fi ascultat multa lume si sa stea sa reflecte putin. Tot noi cei de jos suntem puterea sa decidem asta ar trebui sa le intre bine in cap romanilor , noi sa ii strangem pe ei cu usa.
mircione is offline   Reply With Quote
Old 31-01-11, 20:36   #2546
Nautilus

Stage 5
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,106
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by dany12epz View Post
Adrian Vasilescu: La faptul ca numai intr-o economie planificata se poate sti la inceputul lunii cum vor urca preturile pana la sfarsitul lunii sau la inceputul anului se poate sti cum vor merge preturile pana la sfarsitul anului
Numai până la sfârşitul anului!?

Uite aici:

2002 (ultimul trimestru):
Salariul minim pe economie: 3 000 000 ROL (300 RON)
Litrul de benzină: 21 000 - 23 000 ROL (2,1 - 2,3 RON)
Raportat la salariul minim: 130,43:1 până la 142,85:1
Barilul de ţiţei: ~25 USD

2008:

Salariul minim pe economie: 540 RON
Litrul de benzină: 4,4 - 4,8 RON
Raportat la salariul minim: 112,5:1 până la 122,72:1
Barilul de ţiţei: ~140 USD

2011:

Salariul minim pe economie în mediul privat: 700 RON
Litrul de benzină: 4,9 - 5,07 RON
Raportat la salariul minim: 138,06:1 până la 142,85:1
Barilul de ţiţei: 90-100 USD

După cum se observă, când şi-au conceput structura preţurilor, baronii petrolieri n-au acordat nicio atenţie cotaţiei bursiere a ţiţeiului. Altfel cum se face că barilul creşte de 5,6 ori, iar produsul finit, cu toate costurile de producţie, stocare şi transport, numai de 2 ori?

Era destul de natural să nu-i acorde atenţie, totuşi. Noi nu extragem ţiţei Brent din Marea Nordului. La noi se prelucrează petrol românesc, extras la vreo 16 USD/baril, sau petrol rusesc, cu costuri oarecum asemănătoare.

Însă e cu totul bizar şi sare în ochi modul în care şi în 2002, şi în 2011, raportul între costul celui mai uzitat carburant şi salariul minim pe economie (folosit la calcularea celorlalte venituri salariale!) este acelaşi, 142,85:1.

Au trecut 9 ani, 3 regimuri politice, războaie în ţările producătoare de petrol, modificări radicale ale impozitării la noi, creşteri extraordinare ale preţului materiei prime, evoluţia creditării, de la foarte bine la foarte prost, creşterea şi scăderea preţurilor proprietăţilor, căderea până la zero a industriei prelucrătoare şi învierea ei din morţi, "duduirea economiei" şi apoi moartea ei de la prea mult duduit, majorarea TVA de la 19% la 24%, s-au întâmplat în 9 ani evenimente de tot felul, şi bune şi rele. Nimeni nu ar fi putut anticipa în 2002 ce va face în 2005, Doamne fereşte să prezică ce va fi în 2011.

Şi, cu toate astea, după 9 ani, raportul între costul celui mai uzitat carburant şi venitul salarial minim este precis până la a doua zecimală.

E cu totul imposibil să fie o coincidenţă. Aş fi crezut în coincidenţe dacă era vorba de valori aproximative, dar anticiparea cu o precizie până la a doua zecimală a unei cotaţii stabilită pe o piaţă teoretic liberă e imposibilă.

E mult mai logic să bănuim că atât Statul, cât şi cartelul rafinătorilor de la noi, şi-au făcut un plan prin care stabilesc ce procent din veniturile unui cetăţean obişnuit ar trebui să fie cheltuit pe carburant. Ei nu mai ţin seama de regula cererii şi ofertei, îţi impun ei un anumit nivel al cererii. Dacă anticiparea cu o asemenea precizie a unei cotaţii stabilite pe o piaţă liberă e imposibilă, înseamnă că piaţa nu e liberă.

Cum spun prietenii noştri mâncători de Big Mac: "walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it has to be a duck."

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 08:09   #2547
MihaiCsl

Stage 5
 
MihaiCsl's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,113
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by ROAD EMPIRE View Post
AStia chiar au cojones !

" I will die today" but "we will never be silenced"

https://www.youtube.com/watch?v=ThvBJ...layer_embedded
Astia da oameni cu, c^^^e, personal incep sa cred ca noi ne meritam soarta. . Mi s-a ridicat parul pe maini cand m-am uitat la acel clip.
In Iasi se sterg posturi, defapt pagini intregi din acel topic, n-are o treaba cel ce sterge.
__________________
If gas gets any higher, i'm cutting a hole through the floor of my car and Flintstoning this bitch.
MihaiCsl is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 14:20   #2548
dany12epz

Stage 5
 
dany12epz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 452
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by MihaiCsl View Post
Astia da oameni cu, c^^^e, personal incep sa cred ca noi ne meritam soarta. . Mi s-a ridicat parul pe maini cand m-am uitat la acel clip.
In Iasi se sterg posturi, defapt pagini intregi din acel topic, n-are o treaba cel ce sterge.
Jandarmeria cumpără echipamente de reprimare a revoltelor

Potrivit anunţului de intenţie de pe site-ul www.e-licitatie.ro, Jandarmeria vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor". Mai precis, vrea să cumpere 10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe

http://www.newspad.ro/Jandarmeria-cu...or,379345.html

cam asta se intampla pe la noi...se fac pregatiri
dany12epz is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 14:24   #2549
rover_cabrio

Stage 5
 
rover_cabrio's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 6,899
Cool Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

sa inteleg DANI ca astia se pregatesc de ceva precum se desfasoara acum in CAIRO ???
rover_cabrio is offline   Reply With Quote
Old 01-02-11, 14:27   #2550
MihaiCsl

Stage 5
 
MihaiCsl's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,113
Default Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:
Originally Posted by dany12epz View Post
Jandarmeria cumpără echipamente de reprimare a revoltelor

Potrivit anunţului de intenţie de pe site-ul www.e-licitatie.ro, Jandarmeria vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor". Mai precis, vrea să cumpere 10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe

http://www.newspad.ro/Jandarmeria-cu...or,379345.html

cam asta se intampla pe la noi...se fac pregatiri
Isi fac degeaba, romanul nu iese la protestele obisnuite, vrei sa iasa la o revolta sa-si rupa unghia facuta la salonul x, ai inebunit?
MihaiCsl is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -