Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 27-02-13, 16:38   #3391
frodwn

Stock
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Post Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Doresc sa cumpar o masina (citroen c4) 1.4 benzina este fabricata in 2005, iar in 5/2 2006 este cumparata in leasing de la reprezentanta. Ultima rata fiind reziduala in 2012 martie. Propietarul a inmatriculat masina pe numele lui.

Daca eu o cumpar acum platesc vre-o taxa? si Cat? Va multumesc
frodwn is offline   Reply With Quote
Old 27-02-13, 17:53   #3392
Iahim Priest
Ford Driver

Stage 5
 
Iahim Priest's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 649
Member of:
[Toyota]
[FORD]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by frodwn View Post
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Doresc sa cumpar o masina (citroen c4) 1.4 benzina este fabricata in 2005, iar in 5/2 2006 este cumparata in leasing de la reprezentanta. Ultima rata fiind reziduala in 2012 martie. Propietarul a inmatriculat masina pe numele lui.

Daca eu o cumpar acum platesc vre-o taxa? si Cat? Va multumesc
Daca proprietarul a platit taxa de poluare in 2012 cand a inmatriculat masina si nu a recuperat-o, atunci nu mai platesti nicio taxa.
Asta se poate afla cel mai bine la FISC.
__________________
Ex.: Toyota Corolla E90 1.6 16v, 115CP, 1992

Ex: Ford Escort Mk6 1.6 16v, 90CP, 1998

Now: Mercedes-Benz E200 W124, 136CP, 1994
Iahim Priest is offline   Reply With Quote
Old 28-02-13, 08:59   #3393
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by frodwn View Post
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Doresc sa cumpar o masina (citroen c4) 1.4 benzina este fabricata in 2005, iar in 5/2 2006 este cumparata in leasing de la reprezentanta. Ultima rata fiind reziduala in 2012 martie. Propietarul a inmatriculat masina pe numele lui.

Daca eu o cumpar acum platesc vre-o taxa? si Cat? Va multumesc
Am dat PM.
Taxa pentru "transcriere" a fost suspendata pana la 31.12.2012.

Masina fiind transcrisa anul trecut pe numele proprietarului nu s-a platit la ea taxa de mediu/timbru de poluare.
Daca totusi masina, anul trecut, a fost la prima inmatriculare in RO, atunci s-a platit la ea taxa anul trecut, caz in care, cum a scris si Iahim Priest, trebuie sa verificati daca taxa a fost recuperata sau nu.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 09:05   #3394
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

comentariu postat de SANDOKAN pe automarcket.ro (stergeti "c"-ul)
http://www.automar"c"ket.ro/stiri/timbrul-de-mediu-2013-prima-formula-de-calcul-oficiala-49259.html

STIMATI CONDUCATORI AUTO, VRETI SA PUNEM DE O DEMONSTARTIE IMPOTRIVA ESCROCILOR CARE NE FURA BANII CU ACTE LEGALE SI STAMPILA?

CU CE DREPT ISI PERMIT GUVERNANTII SA NE OBLIGE SA PLATIM NOI, CETATENII POLUAREA CARE ESTE FACUTA DE PRODUSELE PRODUCATORULUI DE AUTO?

NOI CUMPARAM, AUTO ASA CUM SUNT ARUNCATE PE PIATA, NU NOI LE FABBRICAM MASINILE POLUANTE CI PATRONII PRODUCATORI DE MASINI POLUANTE.

LOGIC,GUVERNUL TREBUIE SA OBLIGE PATRONII CARE FABRICA AUTO SA PLATEASCA POLUAREA, NU NOI CUMPARATORII. DAR ACESTI PATRONI SUNT IN MANA CU GUVERNUL, MOTIV PENTRU CETATENII SUNT MINTITI SI PROSTITI SA PLATEASCA CEEA CE AR TREBUI SA PLATEASCA PRODUCATORII, DE AUTOTURISME, CA DOAR SUNT PRODUSELE LOR, NU SUNT FABRICATE DE CUMPARATORI!!! PENTRU CA EI, VAND MARFA POLUANTA, ASA CUM VAND UNELE MAGAZINE PRODUSE ALIMENTATE STRICATE. I N ACEASTA SITUATIE ,AR TEBUI CA SI CONUMATORII DE PRODUSE PERISABILE, SA PLATEASCA TAXA DE MIROS, S-AU DE POLUARE CU MIROS A ALIMENTELOR. DE ASEMENEA AR TREBUI SA PLATIM TAXA DE IRADIERE A TELEFOANELOR MOBILE. DE CE GUVERNANTII NU VERIFICA ,SA VADA, CA SUNT MULTE BLOCURI DIN UNELE ORASE, CARE FAC FOCUL CU LEMNE SI CARBUNI, IAR FUMUL GROS, INEACA TRECATORII SI MURDARESTE FATADA BLOCULUI. TOATA TETAVURA ,CU POLUAREA MEDIULUI ESTE O MINCIUNA, O ESCROCHERIE ORDINARA., CAND LA SCARA UNIVERSULUI, PAMANTUL ESTE VAZUT CAT UN BOB DE OREZ? CAT POATE POLUA UN BOB DE OREZ, INTR-O CUPOLA MARE DE CIRC? DAR INTREGUL UNIVERS? SA PRESUPUNEM CA MASINILE POLUEAZA. STATUL CE FACE, NE FURA BANII LEGAL, SI NICI MACAR NU AJUNG LA SANATATE, PT. CONSULTATIE GRATUITA A CELOR CARE CARE NU AU MASINI SA POLUEZE AERUL.

DE 23 DE ANI SUNTEM FEFUITI DE STAT CU ACTE IN REGULA ASTFEL: PANA IN 1989, BENZINA = 2 LEI LITRUL, IAR SALARIILE ERAU DE 2-3-4-5000 LEI. AZI BENZINA = 6-7 LEI, SALARIILE SUNT SE 7OO-1000-15000-2000 LEI MAJORITATEA.. JAFUL CEL MAI MARE SE FACE DE 23 DE ANI DE CATRE BNR ,CARE A FACUTJOCUL BANCILOR, INCAT AZI SUNTEM EXPLOATATI CA SCLAVII EUROPEI. CUM ESTE POSIBIL CA EUROPA SA FIE "RUPTA" IN DOUA. TARILE DIN EST SA FIE EXPLOATATE DE TARILE DIN VEST? CUM ESTE POSIBIL CA UN AUTOTURISM CUMPARAT DE VEST EUROPENI SA FIE 5000 EURO, IAR ACELASI AUTOTURISM SA FIE CUMPARAT DE UN EST EUROPEAN ROMAN, CU 25.000 DE LEI? CUM SE NUMESTE ACEASTA DEOSEBIRE DE PRET? VEST EUROPENII AU SALARII MULT MAI MARI IN EURO, DECAT EST EUROPENII CA ROMANIA IN LEI, UNDE SALARIILE SUNT MULT MAI MICI IN LEI, IAR CUMPARAREA PRODUELOR SUNT PLATITE DE 5 ORI MAI MULT PENTRU ACELASI PRODUS? DOMNULE GUVERNATOR AL BNR, NU PE SPINAREA POPORULUI, FACETI JOCUL BANCILOR? ALE CUI SUNT BANCILE, CINE SUNT IN SPATELE LOR? DE CE ATI LASAT CA LEUL SA FIE DEVALORIZAT , SUB DIFERITE PRETEXTE NEFONDATE LOGIC.? NU SUNTEM TOTI PROSTI ,DOAR CA NU AVEM PUTERE SA NE APARAM DE JAFURILE PROVOCATE IN BUZUNARELE CETATENILOR.

DOMNILOR DE LA GUVERNARE AVETI OBLIGATIA SA RETRAGETI JAFUL FINANCIAR DIN BUGETUL CETATENILOR CASTIGAT CU GREU CUM AR FI:

- RETRAGEREA IMEIDIAT A TAXA DE MEDIU SI SA O DIRECTIONATI CATRE PATRONII CARE FABRICA AUTOTURSME POLUANTE. DE CE NU LE INTERZICETI SA FABRICE AUTOVEHICOLE POLUANTE? DACA TOT SUNT POLUANTE DE CE NU-I PUNETI PE EI LA PLATA NU PE CUMPARATORI?

- DE CE NU INTERZICETI SA CIRCULE AUTOVEHICOLELE POLUANTE PE AUTOSTRADA SAU IN ORASE IN SPECIAL, PT. CA NOXELE AFECTEAZA SANATATEA LOCUITORILOR DE CE PLATIM ,CA SA AVEM DREPTUL SA POLUAM, SA IMBOLNAVIN CETATENII LEGAL? NU AM INTELES LOGICA TAXEI DE MEDIU.

- STOPATI ASIGURAREA SI CULMEA, OBLIGATORIE DE 10 -20 EURO, PENTRU CA ESTE ABSURDA SI INECHITABILA INTRE ORAS SI SAT, SI LASAT CETATENII SA-SI FACA ASIGURAREA DUPA CUM CRED EI DE CUVINTA. CE LIBERTATE AM CASTIGAT DE 23 DE ANI, SATRAIM NUMAI IN LEGI OBLIGATORII, TAXE SI IMPOZITE ABSURDE SI FARA LOGICA?

- STOPATI TAZELE DE IMPOZIT PE LOCUINTE, DEOARECE SUNEM PROPRIETARI, NU SLUGI LA STAT IN CHIRIE, SA FACETI CE VRETI CU NOI?!!! TERENUL DE SUB LOCUITE ESTE INTABULAT LA APARTAMENTE, ESTE AL NOSTRU. PENTRU CE IMOZITATI LOCATARI, DE CE NE FURATI CU LEGI EMISE TOT DE VOI? LOGIC AR FI SA-I IMPOZITATI CETATENII CARE LOCUIESC PE TERENUL STATULUI, CARE NU ESTE INTABULAT!!!!

- STOPATI ABERANTA LEGE CE VA FI DE CURAND PUSA IN APLICARE, PRIVIND, NEPLATA AMENZILOR? CU CE DREPT IMI LUATI PERMISUL? NU ESTE O INCLACARE A REGULULOR DE CIRCULATIE !! . PENTRU NEPLATA AMENZILR SUNT ALTE FORME DE CONSTRAGERE, NU PERMISUL,CARE S-A OBTINUT PRIN EXAMEN SI BANI FOARTE MULTI. DE CE NU LUATI DIPLOMELE DOCTORILOR PLAGIATI?

- STOPATI ACEEA FORMA DE IMPOZITATE A CETATENILOR CARE NU-SI LUCREAZA PAMANTUL? CUM VA PERMINTETI SA INTRATI CU BOCANCII IN PROPRIETATEA CETATEANULU? ESTE PAMANTUL LUI, ESTE TREABA LUI CE FACE CU EL, NU-L LUCREAZA, NU MANANCA, SA-U POATE RAMANE PASUNE PENTRU ANIMALE. UNDEI LIBERTATEA DOMNILOR DE LA PUTERE? TAXATI SI IMPOZITATI TOT CE VISATI NOAPTEA, DAR ACOLO UNDE TREBUIE SA TAXATI SI SA IMPOZITATI NU AVETI CURAJUL,SAU VA ESTE FRICA.?: EVAZIUNEA, CAMATARIA, SALARIILE JUDECATORILOR, PENSIILE JUDECATORILOR, EXTREM DE MARI SI NE ATINSE DE GUVERNANTI, SALARIILE SPECIALE SI PENSIILE NEJUSTIFICATE, SALARIILE DIN BNR SI ALTE INSTITUTII DE STAT CARE SFIDEAZA ORCE BUN SIMT.= SALARII NESIMTITE?

- STOPATI TAXA DE IMPOZITATRE AUTO,DEOARECE NU-SI ARE ROSTUL. DACA TOT NE FURATI BANI PE IMPOZIT, DE CE MA OBLIGATI SA PLATESC TAXA DE PARCARE IN CURTEA BLOCULUI, DE CE NU SE PAC PARCARI GRATUITE, ACOLO UNDE TERENUL DIN JURUL BLOCULUI ESTE ALPRIMARIEI?

- STOPATI IMPOZITUL SI CAS PT. PENSIONARI, PENSIILE SUNT BANI PRIVATI, NU AVETI VOIE SA VA ATINGETI DE EI FARA ACORDUL LOR, MAI MULT CA ACESTI BANI (PENSIE) AU MAI FOST TAXATI O DATA INAINTE DE PRIMIREA SALARIULUIDE CATRE CETATEANUL ACTIV.

- STOPATI PARCARILE CU PLATA IN ORAS, ALE PRIMARIEI. DACA PARCARILE SE PLATESC, CE ROST MAI AU IMPOZITELE AUTO?

VA ROG JUSTIFICATI LOGIC, PENTRU CE SUNTEM SUPUSI LA TAXELE ENUMERATE MAI SUS.NU CAUTATI PRETEXE, CI ARGUMENTE LOGICE IREFUTABILE.

APROPO: CE A FACUT FORFETARA UNUI TAMPIT? A INGROSAT NUMARUL DE SOMERI SI FALIMENTE. DACA TOT SA RETRAS FORFETARA, DE CE FALIMENTARII NU AU FOT PLATITI DE STAT, SA-SI REVINA, DE CE NUMAI CETATEANUL TREBUIE SA PLATEASCAM SI GUVERNANTI NU?

- INDREPTATI GRESALA DE A MAI AMENDA INSTITUTIILE SAU ASOCIATIILE LOCATARI. AMENDATI PERSOANA VINOVATA NU INSTITUTIA, PT. CA NU ARE EFECT ASUPRA CELUI VINOVAT. DE CE LUATI BANII CELOR MULTI, MUNCITI, SI NE VINOVATI, IN LOC SA AMENDATI PERSOANA DE LA CONDUCEREA INSTITUTIEI DIN PROPRIUL BUZUNAR? AICI ESTE O ALTA ANOMALIE.

MAI SUNT SI ALTE ANOMALII CARE FUNCTIONEAZA LEGAL IN ROMANIA =CLEPTOMANIA. STATUL ESTE O MASINA DE EXPLOATATE A CETATENILOR PRIN TAXE ,IMPOZITE SI ILEGALITATI TAXATE CA LEGALE.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 10:09   #3395
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by Iahim Priest View Post
Nu stiu de ce am impresia ca analistul ala traieste cu 10 ani in urma.
Majoritatea masinilor sunt TRABANT? OLTCIT? ASCONA? KADETT? Ma, da-le naibii, si Logan-urile unde sunt? Sau Matiz-urile? Sau altele si altele...
Eram sigur ca nu se va intelege, trebuia sa fi pus eu toata pagina copy/paste
Era vorba de oamenii care inca mai au dacii, golfuri, forduri mai vechi, opeluri vectra A, corsa din anii '90, peugeoturi din anii '90 etc Acestia insumeaza cam 1milion de masini din anii '90 si evident ca daca inca le mai pastreaza sunt oameni cu venituri mici care nu-si permit alta masina. Ei bine in eventualitatea in care se va pune taxa anuala, masinile lor fiind si destul de poluante fata de actualele, va fi mai rentabil sa le radieze.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 12:18   #3396
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Mai jos va prezint datele DE LA RAR privind situatia autovehiculelor inmatriculate la sfarsitul anului trecut in functie de varsta.

1042090 (din care 769110 autoturisme) >20 ani
824574 (din care 649266 autoturisme) 16-20 ani
1232107 (din care 975075 autoturisme) 11-15 ani
1732940 (din care 1398441 autoturisme) 6-10 ani
677031 (din care 543928 autoturisme) 3-5 ani
202030 (din care 149327 autoturisme) 0-2 ani

Euro 3 si Euro 4, cele mai multe. Normal (pentru ei) ca au pus niste taxe de mediu "halandala" pentru aceste masini al caror numar este jumatate din "populatia" autovehiculelor.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 14:25   #3397
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5
 
RA_2fast4u's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,611
Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Eu mi-am cumparat masina prin 2005 (din 2002 fiind masina). Am platit vama si o gramada de bani pe ea. ok. Acum vreau sa o vand. Dupa ce ca am pierdut o gramada de bani, pretul pe piata e ~4000 eu, iar timbrul e ~1200. Decat sa o dau cu 2800 mai bine o tin si o las la nepoti.
Deci descurajeaza consumul, cumpararile si ne incurajeaza sa tinem masinile vechi. Bun.

Punctul 2. Doresc sa imi cumpar un freelander pe post de carausi, si care sa ma duca si la munte, in locul unei dacii obosite care avea rolul de a cara de toate. Eu as vrea modelul 2005-2006. Pret decent 6000eu , dar tinbrul e, atentie, 3000 de eu. Sa o creada ei. Prefer fie sa tin dacia(care nu polueaza deloc ) ) sau sa iau un model mai vechi, mai poluant, mai uzat, mai cum l-ar numi ei "Rabla". Perfect.


Si care e solutia. E evident ca protestele nu vor avea un efect suficient, si nici nu vor fi suicienti oameni motivati sa faca asta. pentru ca stiti idiotenia aceea care o avem toti in cap "lasa, ca asa-i la noi" . deci nu cred ca e ok.

Deci taxa intr-o forma sau alta va ramane, pentru ca nu exista posibilitatea de a acoperi gaura din buget care va aparea daca ea va fi scoasa, si toti cei care au platit-o isi vor dorii banii inapoi. Deci datorita unei idiotenii gandite mai demult, suntem condamnati sa o avem in ceva forma.

Propunerea, si cea mai echitabila forma de taxare dupa parerea mea ar fi: Introducerea in impozitul anual al timbrului in functie de clinidree si cat polueaza masina. Metoda fiind foarte corecta, si va fi platita atata timp cat masina circula, polueaza si va fi platita de TOATA lumea nu doar "prostii" care vor o masina mai buna. Calculezi cam cat ar trebui platita taxa, si o imparti la timpul estimat de viata al masinii, si asta introduci in impozit. Astfel statul e multumit, lumea nu e cea mai multumita, dar e totusi mai implinita decat cu prostiia aceasta de taxa si totul e in regula. Totusi trebuie sa ne gandim ca cu totii vom dori odata sa vindem/cumparam o masina deci ne vom lovi de aberatia aceasta.

Iar felul in care am putea sa ne impunem punctul de vedere, ar fi sa facem o petie, nu online, scrisa. Fiecare cine este interesat scoate la imprimanta hartiuta, o da pe la prieteni o iscalesc cu cate semnaturi pot ei, si le trimitem toate unei singure persoane responsabile (preferabil cineva din bucuresti). E imposibil sa nu adunam cel putin 100 000 de semnaturi. Care predate (cu presa de fata) undeva la ministerul transporturilor, sau la cabinetul primului ministru, nu are cum sa nu aiba un efect.
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 16:20   #3398
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by RA_2fast4u View Post
Propunerea, si cea mai echitabila forma de taxare dupa parerea mea ar fi: Introducerea in impozitul anual al timbrului in functie de clinidree si cat polueaza masina.
Ideea este buna insa nu cred ca s-a inteles cum "functioneaza" bugetul in Romania.

Acum are statul nevoie "urgenta" de bani.
Nu-i intereseaza ca in 5-6-10 ani vor aduna mai multi bani in buget. Pe ei ii intereseaza ACUM.

Drept dovada: dupa '89 aproape toate marile uzine au fost vandute la fier vechi. Era mai simplu si mai usor de facut bani in acel moment, fara sa-ti mai pese de viitor.

Alta dovada: Acum cativa ani s-a dat porcaria aia de ordonanta, impotriva tratatelor UE, prin care daca aduceam o masina din afara plateam taxa de prima inmatriculare. Ilegala. Dar si-au strans la buget sumele. La vremea aceea. Chiar daca ulterior au trebuit restituie marea lor parte. Sunt sigur ca printre cei ce au platit taxa de 2-500 euro sunt o multime care nu "s-au mai chinuit" sa o recupereze.

O solutie simpla si buna de marire a bugetului de stat, o solutie pe care are cine sa o puna in aplicare si doar trebuie sa vrea, ar fi amenzile si confiscarea. Dar nici asta nu ar aduce ACUM bani grei la buget ci in 1-2 ani.

Amenzi la greu la pietoni, la soferi, la cei ce arunca gunoaie pe unde apuca (defapt astia le arunca peste altele aruncate de predecesori pe acele locuri), la cei ce urla noaptea pe strazi, la cei ce lucreaza la negru, la cei ce angajeaza la negru. Confiscarea averilor de peste noapte ce nu-si pot dovedi provenienta. Nu inchisoarea ci confiscarea averilor.

Si asa ar avea de castigat si statul si "comunitatea" (deocamdata in Romania, suntem la stadiul de individualitate) prin civilizare fortata.

Pai am ajuns in tara asta sa ne batem parte in parte cu politia cand nu avem dreptate.
Au ajuns politistii ca sa le fie RUSINE si FRICA sa opreasca un Hummer sau Ferarri sau Porsche si sa amendeze soferul ca a trecut pe rosu. Ca de, la volan se afla nepotu lu'..., fata/baiatu' lu'..., etc. lu'...
Si asta nu e vina lor ci e vina justitiei. Ei ii prind, iar justitia le da drumul.(mai sunt si cateva exceptii totusi care apara "regulate" in mass-media)
Intentionat am scris cu litera mica pentru ca justitia din Romania nu ar trebui sa exista nici macar ca substantiv ci doar ca adjectiv cand se vorbeste de Institutiile de conducere ale statului.

Imi cer scuze pentru lungul post, dar iar m-am umplut de ..... patriotism.

Last edited by X.Bitza; 01-03-13 at 16:22.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 01-03-13, 18:41   #3399
Iahim Priest
Ford Driver

Stage 5
 
Iahim Priest's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 649
Member of:
[Toyota]
[FORD]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Care predate (cu presa de fata) undeva la ministerul transporturilor, sau la cabinetul primului ministru, nu are cum sa nu aiba un efect.
Stii unde traim, nu? In Romania. Stii ce fac guvernantii cu petitiile si cu revoltele, nu? Se sterg cu ele la ***. Isi vor baga ceva in petitia noastra. Cel mai bun exemplu sunt revoltele din ianuarie 2012, cand a iesit atata lume in strada (impinsi de la spate de opozitie, bineinteles). Marea aia de oameni care urla acolo cu bannere n-a impresionat pe nimeni. De ochii lumii au suspendat un articol din legea 9/2012 pt un an de zile. Dar ma si mir ca au facut-o, pt ca multimile alea oricum s-au imputinat cu fiecare zi, incat dupa vreo 2 sapt (din cate imi aduc aminte), s-au plictisit sa mai latre fara sa-i bage nimeni in seama. Si gandeste-te ca atunci au fost indemnati de opozitie, au avut sprijinul psd-istilor, si tot n-au rezolvat nimic.
Deci cu o petitie, guvernantii nostri ne-ar rade in fata, si-ar afisa ranjetele pe la tv ca sa ne arate cat de indurerati sunt ei de buzunarele noastre...
Iahim Priest is offline   Reply With Quote
Old 02-03-13, 15:01   #3400
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by X.Bitza View Post
Ideea este buna insa nu cred ca s-a inteles cum "functioneaza" bugetul in Romania.


Drept dovada: dupa '89 aproape toate marile uzine au fost vandute la fier vechi. Era mai simplu si mai usor de facut bani in acel moment, fara sa-ti mai pese de viitor.
Cati ani ai?

In Romania, dupa '89 altele au fost motivele pt. care a ajuns industria la fier vechi.

Iti recomand https://www.youtube.com/watch?v=nh94JRGgDc8
dar mai sunt si altele
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 04-03-13, 15:57   #3401
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
Cati ani ai?

In Romania, dupa '89 altele au fost motivele pt. care a ajuns industria la fier vechi.

Iti recomand https://www.youtube.com/watch?v=nh94JRGgDc8
dar mai sunt si altele
32 (era scris in dreptul profilului)

Ar trebui "sa pun botu" la vrajeala asta de 2 bani ca au fost prost administrate?
Staul daca vrea poate. Dar a fost mai usor sa astepte "investitii straine" pe premiza "da Doamne sa nu vina".

Privim la Oltchim. Ce stim despre el? Stim ca a avut promisiuni din partea statului (din partea prim-ministrilor Nastase, Tariceanu, Boc si Poanta) in care Statul ii asigura de sprijin. Si i-au asigurat de i-au ... rupt. In baza promisiunilor (care exista si pe hartiii semnate si stampilate de toti dobitocii de primi ministrii) Oltchim-ul a facut credite. Cand STATU' a vazut ca isi onoreaza constat creditele, a inceput sa intervina cu "legislatia Europeana", bagandu-le pe gat anumiti furnizori de materii prime din export. Materii prime care s-au dovedit de o calitate inferioare celor utilizate pana atunci de Oltchim. Si uite asa au mai pierdut din clienti.
Anul trecut cand licitatia a fost castigata de Diaconescu ce s-a intamplat? Nimic. Au anulat licitatia pe motiv ca Diaconescu nu are banii.
La cateva saptamani dupa anularea licitatiei, daca mai intereseaza pe cineva, daca aducem in prim plan situatia internationala, rusii au decis sa construiasca conducta de alimentare cu gaz catre Europa prin BULGARIA. Asta dupa ce de aproape un an vorbeau doar de RO.

Si dupa toate astea ma repet: crezi ca "pun botu" la tot ce se spune in parlamentul RO.

Sa mai vorbesc despre minele de aur ale RO care au fost falimentate, apoi utilajele au fost vandute la fier vechi? Scriu doar PHOENIX-SA. Cea mai importanta mina de aur a Romaniei.
Sa mai vorbesc despre uzina SEMANATOAREA, VULCAN, Fabrica de conserve Valea Rosie?
Atunci ce sa mai zicem de Flota vanduta de Basu'

Sau toate astea au fost "prost administrate" din greseala?
Nu au fost prost administrate ci a fost "rea vointa" (ca sa nu folosesc totusi termeni calomniosi in opinia unora). E o diferenta destul de semnificativa.

Last edited by X.Bitza; 04-03-13 at 15:59.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 04-03-13, 16:15   #3402
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Datoria publica a Romaniei:

1982 - 13 miliarde $
1987 - 9.7 miliarde $
iunie 1989 - 0 ZERO (ZERO LEI, ZERO $, ZERO ...). In IUNIE 1989, nu la 12 aprilie 1989 cum anunta tovarasu' (Dumnezeu sa-l odihneasca), ROMANIA NU MAI AVEA NICIO DATORIE EXTERNA.
.
..
...
01.01.2013 - 66 MILIARDE $ (sau 51 miliarde EURO)

Ma scuzati pentru offtopic.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Old 04-03-13, 18:16   #3403
StreetStyle22

Stage 5
 
StreetStyle22's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,919
Member of:
[DACIA]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

vreau sa cumpar Audi A4 95 an,inmatriculat in 2010 in Tm inainte pe Mehedinti,cum verific daca a platit taxa auto,timbrul auto sau nu ?
Eu am talonul masini,si asigurarea pe fostul propietar,urmeaza sa cumpar masina,cum verific masina,fostul propietar daca a platit sau nu taxa,el spune ca nu se plateste nimic.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-13, 09:23   #3404
COSTI1982

Stage 4
 
Join Date: May 2007
Posts: 265
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

pt o masina care a fst cumparata pe leasing in 2006....in 2009 s-a achitat leasingul si s-a inmatriculat pe persoana fizica.....acum vreau sa o vand....aveti idee daca se plateste taxa? nu s-a platit niciodata pana acum
COSTI1982 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-13, 10:14   #3405
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by COSTI1982 View Post
pt o masina care a fst cumparata pe leasing in 2006....in 2009 s-a achitat leasingul si s-a inmatriculat pe persoana fizica.....acum vreau sa o vand....aveti idee daca se plateste taxa? nu s-a platit niciodata pana acum
Cumparata pe leasing 2006 => prima inmatriculare in 2006 (pe firma de leasing)
Taxa speciala datorata la prima inmatriculare s-a aplicat incepand cu data de 01.01.2007 si facea referire doar la autovehiculele aflate la prima inmatriculare in RO.
Deci in 2009, cand s-a terminat leasingul, a fost reinmatriculata (transcrisa) nefiind nesesara plata taxei.
De la 01.01.2013 se aplica legea 9/2012 in toata "splendoarea" ei nesuspendata, iar cumparatorul va trebui sa plateasca Timbru de Mediu chiar daca masina se afla deja inmatriculata pe RO, intrand sub incidenta transcrierii dreptului de proprietate.
X.Bitza is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -