Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-11, 12:09   #2866
andy_wpo

Stage 5
 
andy_wpo's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,162
Member of:
[RENAULT]
[Freehand Design Usergroup]
[DACIA]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Ok mersi baieti,temerea mea era sa i-au masina si sa ma trezesc ca am cine stie ce taxa imensa de platit sau sa platesc ambele taxe
andy_wpo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-11, 14:57   #2867
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Legea nu a trecut de parlament si nu a fost promulgata. Cand o sa fie in vigoare si etc, o sa vedem ce si cum.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 02-11-11, 15:10   #2868
gabitza121

Stage 5
 
gabitza121's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 501
Member of:
[AUDI]
[RENAULT]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
Legea nu a trecut de parlament si nu a fost promulgata. Cand o sa fie in vigoare si etc, o sa vedem ce si cum.
o sa ajungem sa mergem cu bicicletele,impozite tot mai mari,taxe tot mai multe,si uite asa mai departe,si toate astea ca suntem o tzara de fraieri care se cred ,,SMECHERI'' au bagat taxa am gasit solutia sa mergem sa inmatriculam in BULGARIA,acuma ne pun pumnul in gura si nu o sa mai circulam nici cu masinile de bulgaria,benzina costa de te rupe si multe motive ptr care nu ar trebuii sa ne considerm ,,SMECHERI'' SI SA GASIM SOLUTII,SOLUTIA ESTE SA NE SPUNEM SI NOI PUCTUL DE VEDERE,dar noi stam ca niste fetitze de clasa a1a si ne plangem in spatele calculatorului.
__________________
eu sunt genul de om parazitul tu deschizi usa eu darm zidul

CU ASTA NE VOM LAUDA IN CURAND
POSESOR DE BICICLETA CU TOATE PIESELE SHIMANO
gabitza121 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-11, 00:54   #2869
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Ţi-ai luat o maşină second, din Romānia sau altă ţară UE, şi ai plătit taxa de primă īnmatriculare, de poluare şi ce alte dări ţi-a mai cerut minunatul nostru stat? Bravo! Eşti fraier. Şi dacă ai impresia că, īntr-un timp rezonabil şi fără scandal, īţi vei vedea īna*poi banii daţi aiurea, eşti chiar mai fraier decīt īţi īnchipui.
Statul a luat, Curtea Europeană de Justiţie s-a sesizat, statul n-a mai dat

Curtea Europeană de Justiţie a decis că taxa de primă īnmatriculare, aşa cum se aplică ea īn conformitate cu OUG nr. 50/2008 este discriminatorie şi ilegală, din punctul de vedere al legislaţiei Uniunii Europene. Au urmat o serie de notificări ale Comisiei Europene cu privire la această ilegalitate, una īn martie 2008 şi alta la finele aceluiaşi an, dar şi o solicitarea expresă, īn 29.06.2009, transmisă de către Comisia Europeană către Guvernul Romāniei, privind modificarea taxei de primă īnmatriculare – devenită īntre timp taxă de poluare – pe motiv că legea din 2009 era discriminatorie şi menită să protejeze producţia naţională de autovehicule. Nu vom insista asupra īntregii motivări, că n-avem loc aici, ci vă zicem doar că, odată intraţi īn UE, ce zic băieţii de acolo e literă de lege şi noi nu putem fi mai cu moţ, să dăm legi locale care să bată la cur legislaţia comunitară. Prin urmare, toate taxele īncasate de stat īn baza legii declarate varză de Curtea Europeană de Justiţie ar fi trebuit restituite imediat, din proprie iniţiativă a statului ro*mān.

Statul a īncasat 2,7 miliarde RON, dar nu prea are chef să restituie nimic
Conform datelor de la Ministerul Mediului, taxa pentru poluare īncasată la Fondul de mediu a fost īn sumă de 903.987.897 RON īn 2008, 686.973.912 RON īn 2009, 802.677.681 RON īn 2010 şi 217.207.370 pīnă la finele lunii august din acest an. Īn total, peste 2,6 miliarde RON īncasaţi īn baza unei taxe ilegale, conform Comisiei şi instanţelor Europene, dar cel mult „controversată“, conform guvernanţilor de la noi. Īn ceea ce priveşte o eventuală prognoză a sumelor ce urmează a fi restituite, ea nu există, pentru că e clar ca lumina zilei că statul n-are de gīnd să dea īnapoi banii luaţi aiurea, aşa, de bunăvoie şi nesilit de nimeni. Ministerul Mediului zice c㠄menţionăm că nu putem să estimăm numărul de dosare ce vor fi depuse pentru soluţionare īn instanţă, ce finalitate vor avea şi ce sume vor fi restituite“. Adică nici nu au luat īn calcul varianta restituirii banilor.

Lenea şi intermediarii ţin la stat biştarii
Unul dintre motivele pentru care statul, reprezentat īn cazul de faţă de Ministerul Mediului, nici nu s-a gīndit să calculeze o eventuală sumă ce urmează să fie restituită este acela că nesocotirea deciziilor instanţelor europene, cumulată cu necesitatea unei sentinţe dată de instanţele romāne, īi va face pe mulţi dintre cei care au plătit ca fraierii taxa să prefere ca mai bine să-şi ia gīndul de la bani decīt să-şi piardă timpul prin instanţe. Īn al doilea rīnd, un foarte mare număr de autovehicule pentru care a fost plătită taxa īn cauză au fost achiziţionate prin firme de leasing. Deci cel care şi-a luat maşina īn leasing, şi īncă plăteşte la ea, nu are cum să se adreseze instanţelor romāne, pentru că legal, pīnă la achitarea īntregii valori a autovehiculului, nu este proprietar de drept. Iar firma de leasing, care e proprietar legal, nu are nici un interes să acţioneze statul īn instanţă pentru că n-ar avea nici un cīştig, atīta timp cīt taxa respectivă nu este plătită de firmă, ci de fraierul ce şi-a luat maşina īn leasing de la ei.

Cetăţenii cu penalităţi mari, statul cu impozite mici de tot

Dacă totuşi decizi să mergi īn instanţă, nu doar că rişti ca un judecător romān ce n-a auzit de legislaţia europeană să te trimită la plimbare, dar probabil o să pierzi o grămadă de timp de pomană. Aşa cum a păţit o firmă din Timişoara care, deşi a depus solicitarea de mai bine de un an, a īnştiinţat instanţa că firma urmează să fie radiată, iar proprietarul să-şi mute domiciliul, a primit o a doua amīnare, pentru vara lui 2012. Cīnd, normal, riscă o nouă amīnare. E drept, pentru perioada dintre momentul plăţii şi momentul restituirii, poate solicita o dobīndă. Cu toate că, şi īn cazul īn care instanţa īi dă cīştig de cauză, va beneficia de o dobīndă ridicolă. Nu ca aceea pe care o plăteşte cineva care a īntīrziat cu plata vreunui impozit ori a unei taxe către stat. Dar ăsta e alt timp de jecmăneală, despre care vom povesti altă dată.
__________________
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 04-11-11, 01:28   #2870
gabitza121

Stage 5
 
gabitza121's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 501
Member of:
[AUDI]
[RENAULT]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Toate astea se intampla ca suntem multi fraieri care acceptam sa fim condusi de niste incompeteti,care singurul lor interes este sa fure cat mai mult si sa ajungem sa fim curvele statului,sa ne rupa cu impozite si taxe,si asta ptr ca suntem fraieri si nu suntem uniti,ca si exemplu:
daca ai o masina cu motor de 2800 platesti impozit de te linisteste daca faci gura vor venii acei la..gi care au motare de 1600 si are impozit de 60lei pe an si vor zice ca daca ai vrut masina de lux,si la fel si cu taxa ca daca iti iei un gunoi de golf 3 ii faci o depreciere si ajungi sa dai vreo 300-500de euro.
Acum vin si intreb dece sa fiu obligat ce segment de masina sa imi cumpar? sa nu pot avea o masina decenta,ca de permis poate mi-o permit sa o cumpar da nu ma lasa ,,PESTELE" care isi vrea dreptul.
Si singura concluzie este:NE MERITAM SOARTA CA SUNTEM FRAIERI
gabitza121 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-11, 00:20   #2871
fritzye

Stage 2
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

O intrebare am si eu, am o masina inmatriculata in alt stat european, cu numere valabile inca vreo 7 luni, se poate sa incep sa dau statul in judecata in timp ce eu inca circul cu numerele astea valabile astfel incat ca pana se finalizeaza tot sa mai pot circula cu masina, ca am inteles ca poate dura si mai mult de 3 luni.Daca a facut cineva asa, astept un raspuns sau daca are cineva informatii concrete.Multumesc.
fritzye is offline   Reply With Quote
Old 12-11-11, 01:36   #2872
andreiorga
Renault Driver

Stage 5
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 343
Member of:
[DAEWOO]
[RENAULT]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

In postul #2868 scrie asa:
"Luni, 31.11.2011, a fost adoptat de Senat proiectul de lege ..."
Noi abia suntem in 12.11.2011.
In alta ordine de idei si de interese...Eu am cumparat masina din Franta pe 06.11.2011. VREAU SA STIU : daca inmatriculez masina acum, ce acte trebuie sa pastrez pentru a putea recupera o parte din taxa?
__________________
You idiot!! My car doesn`t have a brain & it`s smarter than you
>>>DEZMEMBREZ<<< Astra G `00, Vectra B `98 si Kalos 05 (inmatriculat)
andreiorga is offline   Reply With Quote
Old 12-11-11, 23:50   #2873
ANDU41

Stage 2
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 69
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Toate actele care sunt acum in posesia ta ,inclusiv traducerile dupa contractul de vanzare cumparare si cartea masinii din Frante ,faci copii inainte de a le preda la dosarul de la politie .
La fel faci copie dupa Decizia de impunere de la AFP si dupa chitanta .Pe scurt faci copii xerox la TOT ce trece prin mana ta .
ANDU41 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-11, 21:41   #2874
Z E K Y

Stage 5
 
Z E K Y's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,401
Member of:
[BMW]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

am inteles ca de vineri 02.12.2011 s-a aprobat si intra in vigoare noua taxa auto referitoare la masinile inmatriculate PANA IN 2010...stie cineva, este adevarata aceasta informatie sau este la nivel de zvon?....tocmai trebuie sa trec pe numele meu o masina care a fost intrata in tara in 11.2008 si am inteles ca ma prinde acest cacat de lege....auzisem ca este vorba DOAR de cele pana in 2007 dar se pare ca s-au dus PANA IN 2010 cu treaba asta... are cineva vreo informatie CORECTA cu privire la asta????
__________________
Oamenii sunt faptele lor!
Z E K Y is offline   Reply With Quote
Old 30-11-11, 22:25   #2875
ANDU41

Stage 2
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 69
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Din ce stim deocamdata ,nu este nici o lege care sa intre in vigoare din 2.12.2011.
Este noua lege in discUtie dar inca nu este finalizata si nici publicata in MO.
ANDU41 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-11, 15:49   #2876
ANDU41

Stage 2
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 69
Default Re: Toti romanii care s-au adresat instantei isi vor primi banii inapoi pe taxa de po

Cine e mai aproape de surse si stie in ce stadiu este noua lege care se lasa deocamdata asteptata?
ANDU41 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-11, 21:22   #2877
florineluspr

Stage 5
 
florineluspr's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,198
Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Am o intrebare.Daca imi aduc de afara o masina fabricata in 2004 cu un motor de 2.3 sau 2.5.La noi in Ro va fi scoasa la rar euro 3 99% si implicit o taxa foarte mare care daca o platesc ajung la pretul masini direct in Romania.Intrebarea acum vine:Pot sa ii dau in judecata fara sa platesc taxa?Adica sa cer imatricularea fara plata taxei,fac dosarul complet si la ghiseu ma vor respinge pentru ca nu am chitanta de plata a taxei.Cu acea negare ii pot da in judecata sa cer imatricularea fara plata taxei?Nu as da 2500 3000E pe o taxa aiurea si apoi sa umblu sa ii recuperez.Nu asta ar fi problema dar nici nu dispun de suma asta acum si nu se merita.
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 03-12-11, 09:07   #2878
ANDU41

Stage 2
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 69
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Da poti ,evident cu ajutorul unui avocat care se pricepe ,dar timpul este de aprox 6 luni .Poti sa circuli cu masina doar 3 luni nr rosii.
ANDU41 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-11, 20:01   #2879
ondin

Stage 5
 
ondin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,981
Member of:
[VW]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

si apoi impozit anual la primarie.
ondin is offline   Reply With Quote
Old 03-12-11, 23:31   #2880
florineluspr

Stage 5
 
florineluspr's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,198
Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]
Default Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
si apoi impozit anual la primarie.
Nu ma intreseaza impozitul,cel putin nu atat de mult pe cat ma incurca taxa asta nenorocita.As inscrie si un 4.0 CDI dar taxa este de speriat.
florineluspr is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -