Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
25-05-08, 15:33
|
|
![](/images/ranks/6.gif) Stage 5
|
Re: ford vs peugeot
daca e inmatriculata e destul de bun pretul. Sa nu te astepti la cine-stie ce performante, pentru ca-i destul de grea masina. Altfel... eu zic s-o iei doar daca are clima. Si inca ceva: sa mergi pe ideea ca n-o da de buna. De acolo ai o baza de negociat.
|
|
25-05-08, 15:44
|
|
VW Driver
Member of: [VW]
|
tata mergea cu el turda-tg mures saptamanal cu masina aceea si a zis ca este foarte incantat de ea,dar asa l-am intrebat si eu ca de ce o da ca sigur are probleme masina,insa akm acel om lucreaza la alta firma care ii ofera masina si acasa....de altfel el isi face casa noua si are nevoie de bani si nu mai poate tine masina......acesta este motivul pt care o vine...mi-a zis tata ca au mers cu 170km/h cu ea totusi mie de inceput imi este destul apoi cu ceva modificari o sa ajung si mai mult cred....masina este inmatriculata dar de clima nu stiu sa aibe.....
cum se comporta avand in vedere ca este 1.2(3pistoane)...din cate am mai citit nu sunt recomandate in 3 pistoane de ce?
|
25-05-08, 20:35
|
|
Member of: [PEUGEOT]
|
Deci masina asta e de oras, nu este masina de 170, si crede-ma ca e foarte puturoasa (am mers cu o Ibiza cu acelasi motor), sunt atatea masini in banii astia, chiar vrei o masina cu 3 pistoane? Si sa sti ca in ziua de azi 90% din masini ajung la 170, ideea e cat de lejer ajungi pana acolo, si cat timp poti sa stai la 170 constant, ca una e sa ai 5000 de rotatii (cum are masina de care precizezi tu) si alta e sa mergi lejer cu 2500-3000 de turatii. Si legat de afirmatia ta ¨apoi cu ceva modificari o sa ajung si mai mult cred¨ fara o cantitate mare de bani nu ai cum sa maresti performantele. Poti sa ii pui si evacuare si chip si ce vrei, sunt 3 pistoane si 3 vor ramane....mai bine gandeste-te la alta masina sunt atatea, dar vad ca nu ne asculti deloc. Un Ford Focus 1.6 105 CP 16v e avion pe langa motorul acela de 1.2.....gandeste-te mai bine totusi.....
Numai bine.
|
|
|
25-05-08, 21:32
|
|
VW Driver
|
eu nu am zis ca o iau pe aceea v-am intrebat ce parere aveti despre ea ca nici pe mine nu ma incanta motoarele in 3 pistoane ca daca merg la munte cand urc panta tre sa dau foc la bagaje si sa ma si dau jos sa imping la ea ![Laughing](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_lol.gif) ....tot la ford focus raman si la peugeot pana la urma...ce zice-ti gasesc 307 in germania si cu tot cu taxa platita si drum sa ajung undeva pe la 7000euro 7500euro?
|
|
|
25-05-08, 23:15
|
|
|
in mod normal ai putea gasi... o sa ma uit informativ maine si-ti zic.
|
|
|
29-05-08, 21:24
|
|
Daewoo Driver
![](/images/ranks/5.gif) Stage 4
Member of: [DAEWOO]
|
craxy ,un golf 4, din germania cu tot cu taxa io zic ca iesi in bani in care vrei tu sa te incadrezi.ce zici?
|
|
|
29-05-08, 22:59
|
|
VW Driver
|
nu prea imi place golf 4 cum arata adik e o masina frumoasa dar mie imi place foarte mult peugeot 307 si ford focus....sper sa am banii curand si sa fac un drum pana in germania sa imi caut ceva asta in cazul in care nu gasesc aici ceva bun
|
|
|
01-06-08, 19:54
|
|
![](/images/ranks/5.gif) Stage 4
Member of: [PEUGEOT]
|
Ia0ti un 307 k gasesti cacalau la 7000 eur!Are spatiu interior de 1000 de ori mai mare decat Fabia si motoare de 1000 de ori mai bune decat fabia!
|
|
|
10-06-08, 18:33
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~
Deci masina asta e de oras, nu este masina de 170, si crede-ma ca e foarte puturoasa (am mers cu o Ibiza cu acelasi motor), sunt atatea masini in banii astia, chiar vrei o masina cu 3 pistoane? Si sa sti ca in ziua de azi 90% din masini ajung la 170, ideea e cat de lejer ajungi pana acolo, si cat timp poti sa stai la 170 constant, ca una e sa ai 5000 de rotatii (cum are masina de care precizezi tu) si alta e sa mergi lejer cu 2500-3000 de turatii. Si legat de afirmatia ta ¨apoi cu ceva modificari o sa ajung si mai mult cred¨ fara o cantitate mare de bani nu ai cum sa maresti performantele. Poti sa ii pui si evacuare si chip si ce vrei, sunt 3 pistoane si 3 vor ramane....mai bine gandeste-te la alta masina sunt atatea, dar vad ca nu ne asculti deloc. Un Ford Focus 1.6 105 CP 16v e avion pe langa motorul acela de 1.2.....gandeste-te mai bine totusi.....
Numai bine.
|
Ai gandit bine aici....daca e sa iti iei focus alege varianta de 1.6 zetec 16v este cel mai bun motor din gama focus 1 ca fiabilitate, consum si elasticitate....trage frumos....motoarele de pe skoda sunt problematice cele de 1.4 si cred ca si 1.2 pentru ca masina consuma destul de mult ( am avut pe cineva cu o fabia de 1.4 si avea probleme cu consumul din cauza greutatii , plus ca omul gasea la cam la 1 luna in baia de ulei nivelul mai ridicat decat ar trebui)...sfaturile multora e sa te feresti de aceste 2 versiuni 1.4 si 1.2.......parerea mea e ca focus cu motor de 1.6 te va multumi atat la consum cat si la fiabilitate ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) , masina are un plus pentru ca la timpul ei a fost prima masina de clasa compacta cu suspensie spate independenta cu exceptia bmw ului seria 3 compact care oricum sunt mult mai scumpe
|
|
|
11-06-08, 14:38
|
|
|
Stiti care a fost cea mai vanduta masina in europa in 2007? Golf,Focus,Astra? Niet .
Peugeot 207 in urcare cu 105,5% fata de anul 2006.Credeti ca masina asta s-a vandut pt ca toti europenii is prosti? Las ca suntem noi destepti.
|
|
11-06-08, 14:40
|
|
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
|
lol .... pai 207 e in alta clasa cu cele spuse de tine .... vezi cifra de vanzari la 308.
|
|
|
11-06-08, 14:46
|
|
|
Quote:
Originally Posted by NWZeu
lol .... pai 207 e in alta clasa cu cele spuse de tine .... vezi cifra de vanzari la 308.
|
308 nu apare in top 10.Cred ca si datorita faptului ca s-a lansat in 2007.Stiu ca 207 e in alta clasa,vroiam doar sa atrag atentia asupra saltului pe care l-au facut "rablele"Peugeot.
|
|
|
11-06-08, 15:01
|
|
|
Uite-te la numarul de masini Dacia Logan vandute .... ti se pare ca au ceva ultra performant, ultra fiabil in ele? Nu compar 207 sau oricare alt Peugeot cu Loganul, insa intr-o lume unde dicteaza pretul, o catalogare de tipul "e cea mai buna ca e cea mai vanduta" nu se aplica.
PS: in clasa specificata Focusul MK2 facelift se vinde foarte bine, lista de asteptare pentru Romania fiind destul de mare.
|
|
|
11-06-08, 16:37
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by NWZeu
Uite-te la numarul de masini Dacia Logan vandute .... ti se pare ca au ceva ultra performant, ultra fiabil in ele? Nu compar 207 sau oricare alt Peugeot cu Loganul, insa intr-o lume unde dicteaza pretul, o catalogare de tipul "e cea mai buna ca e cea mai vanduta" nu se aplica.
PS: in clasa specificata Focusul MK2 facelift se vinde foarte bine, lista de asteptare pentru Romania fiind destul de mare.
|
Pentru un focus 2 1.8 tdci un prieten a trebuit sa astepte 3 luni si ceva deoarece lista de asteptare era foarte mare . Dupa un accident in care masina a fost declarata dauna totala si a fost despagubit a gasit la colina motors in bucuresti daca nu ma insel ,un focus 3 la acelasi pret dar mult mai dotat in care chiar si cu norocul ca l-au gasit pe stock a trebuit sa astepte 4 luni. cei de la firma au zis ca daca mai alegea o singura optiune sau orice altceva trebuia sa mai astepte vreo 2 luni. Imi place si 207 dar cele doua nu se incadreaza in aceeasi categorie....focus face parte din clasa compacta pe cand 207 face parte din cea mica......concurentul lui focus la aceasta clasa de la peugeot este 308
|
|
|
11-06-08, 17:10
|
|
|
Vad ca ai inteles ideea ultimelor mele 2 posturi ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) .
|
|
|
|
|