am fost si eu interesat de asa ceva...asa ca am sapat pe net...pentru fulgi poti alege un brand de renume-ppg, House of kolor sau no name-abunda netul de vanzatori de asa ceva...unul dintre ei, unde gasesti si foarte multe info utile despre cum sa aplici flakes sau perle este ( sper sa nu fie considerata reclama- eu n-am nici un interes sa ii promovez)
www.paintwithpearl.com.
in mare, cel mai comun fulgii metalici se amesteca in lac sau flake carrier..fulgii mici si f mici pot fi amestecati linistit in lac daca ai grija sa agiti mereu amestecul...fulgii mari necesita carrier special. fulgii de 0.008 pot fi dati cu duza de 1,5...cei mai mari necesita duze mai mari de 1,7-2.2
personal gasesc fulgii metalici interesanti doar pt moto sau, in cazul auto, pentru portiuni restranse sau dilutie mare astfel incat sa apara in vopsea foarte rarefiati...dati in mod compact creaza un aspect mult prea "sclipicios" ce da in kitsch( la americani nu e insa nici o problema); o chestie foarte interesanta sunt insa fulgii flip-flop ce creaza un aspect pseudo cameleon sau cei de tip prismatic