Quote:
Originally Posted by franz34sm
ce ma distrati voi astia cu dizelu. am avut un golf 3 benzina 75 de cai timp de un an jumate. apoi am condus masina unui coleg tot un golf tdi cu 90 de cai. deci dizel. i-am dat talpa pina la fund si tot ai trebuia ceva timp sa pot depasi cu el. 90 de cai cu tot cu turbo. poti sa faci pe el cai varza. la golf benzina cu 75 de cai cand ai dadeam talpa pina la 5000 rpm se simtea ca-i nervoasa si nu se chinuia la depasiri ca dizelu de 90 de cai. asa ca degeaba ziceti voi ca dizelu asa si asa ca nu-i asa. odata ce eu am condus si una si alta si simt diferenta, nu ma puteti minti. poate pe cei care n-au avut dizel. pardon, turbo dizel. un benzinar de 75 de cai al face antotdeauna pe un TDI 90 de cai. oricand. si afara si in oras.
|
Ba prietene , tu esti printre putinii care reusesc sa ma enerveze pe un forum!
Tu poti sa-ti treci o data prin scoarta ideea " vino in secolul nostru" ?!?!
Si eu aleragam cu 1.3 golfu de 90cp, in ziua de azi e altceva - cu tine as fi in stare sa pun orice pariu si sa vin pana in Viena doar sa-ti dau peste nasuc sa intelegi o data care-i treaba!
Uita-te si tu pe cifre sa vezi ca si la bmw benzina 150cp aspirat este sub diesel 150cp inca din 2003!
Golfu ala de 90cp
- in primul rand e incurcat de propria inertie datorita puterii mici raporatate la propria masa a motorului
- in al 2-lea rand are o turbina cu geometrie fixa, fapt care duce la o functionare optima a turbo-compresorului pe o plaja mai ingusta decat cele din ziua de azi.
Si tata s-a mirat cand l-am plimbat prima data, fara sa incerc sa-l impresionez am reusit, dar tu esti mai tanar, ar trebui sa fi putin mai destupat la minte!
Nu te mai aventura in notiuni pe care nu le stapanesti, cum ar fi de exemplu cuplu - masina mea are 330Nm, sunt sigur ca nu intelegei pe deplin de ce un 325i cu "doar" 245Nm e mult mai rapid.
Quote:
Originally Posted by on1x1
Pe RVL 2000 il intereseaza consumul la 180 KM/H, "mult" mai mic la diesel.
|
Esti cel care trebuia sa stai "cel mai pitit" la faza asta, sa te faci ca nu vezi ca am scris asta.
Ti-am mai spus ca stiu ca tie iti consuma mosntrul ~16 la 180km/h iar la mine 8-9 e tipic deci un 50-55% fata de tine, ceea ce eu consider ca e destul de mult, pe bune.
Sper ca te-ai lamurit si cu preturile la volanta/placa/disc
Quote:
Originally Posted by franz34sm
asta ziceam si eu. ca nu prea este diferenta de consum intre dizel si benzina. a mea benzinar cu 140 de cai motor 1,8 la 170 la ora a-mi ia 10 litrii. asta am testat-o eu.
|
- mai testeaz-o o data, parca sare de 12 la 170 constant, consum la pompa.
- daca tu in exemplele astea
2.0 benzina Ford Mondeo 2008, 210kmh : ~11.5 l/100
2.0 motorina Skoda Superb, 210kmh ~ 12l/100 (masina plina)
vezi asemanari cu 10l la 170km/h esti mai pe langa subiect decat am crezut:
- un diesel daca ia 12 la 210, la 170 ia 7 sau mai putin, deci 10 inseamna cu 42% mai mult, daca ai auzi de unu ca ii consuma masina 14 la 170, ai spune ca ia la fel cam ca a ta?!?!
@22vin - motoarele mici turbo stau bine cu consumul atat timp cat le folosesti ca motoare mici, daca "dai" in turbo, in multe cazuri mai bine aveai aspirat de aceeasi putere.